ynte1980 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2015 Γεια και χαρά στην παρέα. Εχω ένα Hyundai Accent 2000 και απο ηχο πάει χάλια. Η πηγή μου είναι ένα Pionner DEH-2100UB απο το οποίο είμαι γενικά ευχαριστημενος. Κανει αυτά που θέλω. Ομως επειδή τα ηχεία μου είναι χάλια, παλιά και δεν τα εχω προσέξει καθόλου τριζουν σαν τρελλά. Επομένως δεν μπορώ να πω ότι γνωρίζω αν και η πηγή αναπαράγει σωστά και με πιστότητα. Παρόλα αυτά δεν σκεφτομαι να την αλλάξω προς το παρόν. Είπα λοιπόν να κάνω μια μικρή αναβάθμιση βάζοντας έναν 4-κάναλο ενισχυτή και 2 ζευγάρια ηχεία. Το budget μου είναι περίπου στα 250 ευρώ χωρίς καλωδια. Την τοποθέτηση θα την κάνω εγώ. Δεν το έχω ξανακάνει κάτι παρόμοιο αλλά εδώ και κάποια χρόνια δεν πληρώνω μάστορα για τιποτα. Ψάχνω στο youtube και αλλού για πληροφοριες και how to και προσπαθώ μόνος μου και σχεδόν πάντα με επιτυχία. Πιάνουν τα χερια μου γενικά και ξέρω και κάτι λίγα απο μηχανολογικά και γενικά ηλεκτρολογικά. Ας πούμε ότι τα 250 ευρώ τα έχω γλυτώσει απο τους μάστορες σε δυο χρόνια (αμάξι και μηχανάκι). Είμαι 36 χρονών, κωλόγερος για κάποιους, πιτσιρικι για άλλους (ανάλογα με την ηλικία τοιυ καθενός). Επομένως το τελευταίο που με ενδιαφέρει είναι να ενοχλώ τους γειτόνους μου ή τους γειτόνους των άλλων απ' όπου περνώ. Επομένως χαμηλές εντάσεις αλλά σχετικά καλός ήχος. Οτι βάλω θελω να είναι καλό ποιοτικά (αστείο ακουγεται αν σκεφτει καποιος το budget) δηλαδή επώνυμο προιον με σχετικά καλές κριτικές (κυρίως από amazon κοιτάζω). Με όλα τα παραπάνω στο μυαλό και ψάχνωντας λιγάκι κατέλληξα στα παρακάτω: για εμπρός ηχεία που παίρνει 13cm το accent λέω για τα Pioneer TS-R1350S από εδώ http://www.e-expert.gr/ProductDetails/car-parts/car-audio/hxeia-autokinhtou/Pioneer-hxeia-TS-R1350S.aspx και για την ενταζιέρα πίσω που είναι ήδη τρυπημένη και έχω ήδη 6x9 οβάλ να βάλω τα Pioneer TS-R6950S από το ίδιο μαγαζί http://www.e-expert.gr/ProductDetails/car-parts/car-audio/hxeia-autokinhtou/Pioneer-hxeia-TS-R6950S.aspx Για ενισχυτή είδα και διαβασα σχετικά καλά πραγματάκια για τον Kenwood KAC-6404 από εδώ http://www.techdonkey.gr/kenwood-kac-6406-kac-6406.html Για συνδεσμολογία αποφάσισα να τρέξω νέα καλώδια ηχείων, και ας πάρει λίγη παραπάνω δουλειά. Και οι ερωτήσεις μου είναι: 1. Τι ασφάλεια θα πρέπει να βάλω στο καλώδιο τροφοδοσίας ρευματος από την μπαταρία στον ενισχυτή? Πως μπορώ να το υπολογίσω? Υπάρχει κάποια στάνταρ? 2. Τα ηχεία αυτά είναι καθόλου της προκοπής ή είναι πιο ακριβά βάση του ενισχυτή? Μήπως για αυτόν τον ενισχυτή θα πάνε χαμένα? Η ίδια ερώτηση πάει και για τον ενισχυτή. 3. Ο ενισχυτής λέει ότι είναι 4x40 watt rms. Είναι αρκετά αυτά για να ακούω με άνεση και χωρίς παραμόρφωση σχετικά δυνατά; Τώρα η μέγιστη ένταση που αντέχω και θέλω να ακούω είναι με μέγιστo στην ένταση το 61 στο pioneer radio-cd (4x50watt mosfet όχι τρατζίστορ - λες και έχει καμιά διαφορά?) είναι περίπου στο 57-58 το πολύ αλλά με πολύ θόρυβο και πολύ παραμορφωνένο ήχο. Πόσο πιο δυνατά θα μπορούσαμε να πούμε ότι θα παίζει για την ίδια ένταση. Στο 30 ή 40 περίπου? 6 db spl πάνω? Και από ποιότητα ήχου για την ίδια πάντα ένταση, κρύσταλλο χωρίς παραμορφώσεις? 4. Τα ηχεία λέει ότι εμπειρικά υπολογίζεται ότι πρέπει να είναι περίπου 30% περισσότερα watt από το κάθε κανάλι του ενισχυτή. Αλλά τα specs των ηχείων λένε 250 watt και 300 αντίστοιχα. Αυτά δεν είναι rms όμως ετσι δεν είναι? Τελικά κάνουν αυτά τα ηχεία για τον ενισχυτή ή θα τον κουράζουν? 5. Το remote power του ενισχυτή θα το πάρω απο πίσω από το radio-cd κατευθείαν σωστά? Επομένως απο πίσω του ραδιο-cd θα φεύγεουν αυτό το καλώδιο και το rca από την έξοδο που θα πάει στην είσοδο του ενισχυτή. Τίποτα άλλο έτσι δεν είναι? Γενικά αυτά ηθελα να πω. Οποιος φίλος απαντήσει είναι πολύ μάγκας. Επίσης μπορεί όποιος θελει να μου γραψει προτάσεις για οποιοδήποτε άλλο συνδιασμό αλλά και για άλλα κομμάτια. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρω και συγνώμη αν σας κούρασα.
Invader Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2015 Παίξε τα ηχεία από το radio-cd,δεν αξίζει τον κόπο να τα βάλεις στον ενισχυτή για τέτοια ισχύ+ότι 8ες για καλωδίωση από τον ενισχυτή στα ηχεία,η ξανά πίσω στην πηγή και να κάνεις τις ενώσεις στην iso φίσα.Γεφύρωσε τον ενισχυτή και πάιξε μόνο το sub.Θα πάρεις ασφαλειοθήκη μαζί με ασφάλεια 50-60Α.Δεν άνοιξα καν τα link,αν είναι διαιρούμενα ηχεία βάλτα.Αλλιώς ψάξε για διαιρούμενα γιατί αλλιώς δε θα βγάλει ποιότητα.Για το remote υπάρχουν rca μαζί με καλώδιο για το remote,ετσι να τα ζητήσεις.Από τη μία πλευρά του αμαξιού θα τραβήξεις γραμμή για ρεύμα και από την άλλη τα rca ή και καλώδια ηχείων.Μην μπλέξεις με πυκνωτές και άλλες ιστορίες.Οχι πάνω από 10αρι sub,θα βγάζει βαβούρα.
ynte1980 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2015 δεν θέλω sub.... μονο ηχεία.... δηλαδή λες ότι αν βάλω 4χ40 ενισχυτη δεν θα πάρω καλύτερο ήχο σε μεγαλύτερες εντάσεις, να μεινω χωρις ενισχυτή? .... ας βοηθησει και όποιος άλλος φίλος μπορει και θελει να διαβάσει ολόκληρο το κειμενο που έγραψα....
Invader Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2015 Δε θα δεις μεγάλη διαφορά.Αν βάλεις ενισχυτή θα τον βάλεις για sub.Αλλάζει όλος ο ήχος στο αμάξι.Αλλιώς διαιρούμενα μπροστά και με τα οβάλ πίσω θα είσαι μια χαρά.Με τον ενισχυτή θα ακούς πιο δυνατά,όχι πιο ποιοτικά.Στην τελική βάλε καλά ηχεία και αν δε σε ικανοποιεί το αποτέλεσμα κάνε κίνηση για ενισχυτή. 1
ynte1980 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2015 ok το καταλαβα.... σε ευχαριστω πολυ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα