Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά!

Έχω μια απορία.

Ας πούμε ότι εγώ φτιάχνω μια εφαρμογή android με ένα συγκεκριμένο signature και την ανεβάζω στο play store. Μετά από λίγο καιρό παθαίνει κάτι το pc και χρειάζεται να κανω φορμάτ το pc. Επειδή είχα προνοήσει είχα κάνει copy τον φάκελο της εφαμοργής από το workspace. Με τα υπάρχοντα αρχεία μπορώ να φτιάξω ξανά την εφαρμογή μετά το format και να συνεχίσω να την αναπτύσω αλλά η εφαρμογή χρειάζεται το ίδιο signature διαφορετικά πρέπει να δημιουργήσεις νέο shop στο google play και ξανά από την αρχή τα downloads κτλ έτσι δεν είναι;

Οπότε ας φτάσουμε στο θέμα που είναι "Πως αντιγράφουμε το signature για να το έχουμε backup";

Δημοσ.

Αυτό με το οποίο κάνεις sign είναι ένα κλασικό X.509 certificate (Google it). Αποθηκεύεται σε ένα (τυπικά δύο ξεχωριστά αλλά λεπτομέρειες) αρχείο. Απλά κάνεις backup το αρχείο.

Δημοσ.

Το αρχείο που χρειάζομαι όμως δεν κατάλαβα ποιο είναι.

Το "debug.keystore" μέσα στον φάκελο ".android" είναι αυτό που θέλω;

Δημοσ.

το debug.keystore είναι για να το τρέχεις τοπικά

για να το ανεβάσεις το Playstore πρέπει να φτιάξεις καινούριο certificate και να κάνεις sign to apk σου με αυτό https://developer.android.com/tools/publishing/app-signing.html

αυτό το αρχείο το κάνεις backup κάπου γιατί αν χαθεί δεν μπορείς να κάνεις update την εφαρμογή σου στο store, πρέπει να φτιάξεις καινούρια

Δημοσ.

Ναι ωραία αυτό λέω.

Στην περίπτωση μου είναι αυτό "C:\Users\Όνομα\Desktop\Eclipse\Movie_QUIZ"

Οπότε το αρχείο που κάνω copy είναι το Movie_QUIZ;

Ρωτάω γιατί το αρχείο δεν έχει καν κατάληξη (δείτε την εικόνα).

post-228082-0-37613200-1441233370_thumb.png

Δημοσ.

Δεν υπάρχει κανείς που να έχει σώσει το signature της εφαρμογής του; :P

Απλά σκέφτομαι να κάνω φορμάτ το pc μου και θέλω να έχω το κλειδί γιατί δεν θα μπορώ να κάνω update την εφαρμογή μου.

Πάντως πιθανότατα είναι αυτό που πόσταρα πριν απλά για κάποιο λόγο δεν έχει extension :/

Δημοσ.

κάνε δεξί κλικ και δες τι τύπος αρχείου είναι

eclipse ή android studio χρησιμοποιείς? στα preferences εχει αποθηκευμένο το path του keystore για να το βρεις

Δημοσ.

Χρησιμοποιώ eclipse.

Το αρχείο είναι της μορφής "Αρχείο" :P

Πάντως αυτό πρέπει να είναι γιατί άλλαξα το destination σε ένα παλαιότερο που είχα φτιάξει (από το όνομα το κατάλαβα) και το έπιασε κανονικά ως κλειδί (ούτε αυτό έχει κατάληξη) οπότε απλά σε κάποιες version το δημιουργεί χωρίς κατάληξη (περίεργο βέβαια αλλά οκ).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...