Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προσωπικά, έχω ένα θέμα σε ορισμένα, μόνο, παιχνίδια (πχ. Titanfall), με όλο το σύστημα να πηγαίνει σε hardlock με παγωμένο frame, σε άσχετες στιγμές gameplay. Έβαλα καινούριο ποιοτικο τροφοδοτικό, που με απάλαξε από τα απρόβλεπτα αυτόματα resets (bye bye Corsair...) και φρόντισα για κάποιες αλλαγές στο airflow που αλλάξανε δραματικά τις θερμοκρασίες σε όλο το σύστημα (idle : cpu 38, motherboard 29, vga 53 με σβηστά τα fan:P, ssd 30, hdd 31 - και είναι και ζεστή εποχή, ακόμα. Load, επίσης καλές).

Προς το παρόν και μετά από πολύ troubleshooting, αποφάσισα να βγάλω το MSI Afterburner από την εξίσωση, που έχω διαβάσει ότι είναι σχετικά intrusive...Αν, μέσα στις επόμενες μέρες, αποδειχτεί ότι δεν οφείλεται στο στο ΑΒ η αστάθεια, εκτός του ότι θα το επαναφέρω, τείνω στο να καταλήξω στο να φταίει αποκλειστικά το (mild) factory OC που έχει η κάρτα - οπότε και θα τη γυρίσω στις AMD reference για 390X, να ησυχάσω...

Πρέπει να έχει δίκιο ο φίλος που το ανέφερε πιο πάνω - όχι σαν γενικό κανόνα, αλλά κάτι που παίζει με σοβαρή πιθανότητα, όσο πιο πολύπλοκη είναι και η κάρτα...

Αυτά, τα αναφέρω για food for thought σε όλους μας και ενδεχομένως να αφορόυν και τον φίλο που άρχισε το topic...

• Like 1
  • Απαντ. 105
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τους AMD drivers είναι το μεγάλο cpu overhead σε dx11.Πολλούς δεν τους ενδιαφέρει γιατί δεν είναι ορατό σε όλα τα setup. Aν κάποιος έχει pentium/i3/fx όμως , μπορεί να φάει μπουκάλι και με σχετικά μέτριες κάρτες σε κάποια games, οπότε είναι προτιμότερο να το συνδυάσει με nvidia κάρτα. Στο dx12 έχει δείξει πως θα λυθεί αυτό το θέμα , αλλά αργούμε ακόμα..

Δημοσ.

Δεν νομίζω my friend, αν και δεν ασχολούμαι τα τελευταία χρόνια με amd setups (όχι από κόλλημα, μην παρεξηγηθώ). Υπάρχουν θέματα, ειδικά με τις 280/280x υπήρχαν δεκάδες αναφορές σε software αλλά και hardware προβλήματα και μάλιστα χοντρά πράγματα.

Ότι game φέρει λογότυπο nvidia, το πιο πιθανό είναι ότι θα κάνεις μήνες να το παίξεις ανθρώπινα με τις amd gpu. Πες το σαμποτάζ από τον ανταγωνιστή και θέμα μάρκετινγκ, πες το αδιαφορία ή τεμπελιά των devs αλλά και της amd να βγάλει drivers το ίδιο γρήγορα με την nvidia, εγώ βλέπω πως στο θέμα drivers είναι πολύ πίσω σε σχέση με τους πράσινους..  Υπάρχουν δεκάδες σελίδες με perfomance issues.

*Αν βάλουμε και τις cpu στο παιχνίδι, oι fx δεν φαίνονται να τα πηγαίνουν επίσης πουθενά καλύτερα από τους intel. Στα games υπόψιν πολύ σπάνια θα δούμε να εκμεταλεύονται (για την ώρα) πλήρως και σωστά τους πολλούς πυρήνες. Θέλουν cpu0,(αυτό πιο πολύ) cpu1,cpu2,cpu3 να είναι ταχύτατοι. Εκεί χάνει πανηγυρικά η amd επίσης.

Anw, δεν επιθυμώ να το κάνω comparison το topic, αλλά όπως είπα παραπάνω, δεν είναι όλα καλά. Αν ήταν δεν θα είχαμε και το υπάρχων τόπικ να σχολιάζουμε τα κακώς κείμενα μιας περίπτωσης. (από τις πολλές)

Εγώ το νομίζω παντός αν ήταν έτσι όπως τα λες τότε οι τρις τέλευες μου GPU δεν θα ήταν από την AMD.Για τις 280/280x δεν υπήρξε κάνε πρόβλημα σίγουρα ένα πολύ μικρό ποσοστό που θα είχε πρόβλημα άλα το ίδιο ισχύει για όλες τις GPU (nvdia, amd, intel), βασικά το ίδιο ισχύει για όλα τα προϊόντα οποιοδήποτε είδους(από τρόφιμα μέχρι είδει ρουχισμού).

Αυτό με το λογότυπο nvidia δεν ισχύει, μονό για το nvidia GameWorks είναι αλήθεια άλλα η ειρωνεία είναι ότι και η nvidia και η amd έχουν κακό performance με GameWorks, δεν είναι τυχαίο που το λένε Gamewrecks. Τώρα αν η AMD βγάζει 4 drivers τον χρονώ και όχι 8 δεν έχει καμιά σχέση με την ποιότητα τον drivers, ποιος αλλάζει κάθε μήνα drivers? ούτε εγώ δεν το κανό, δηλαδή μπορεί να αλλάξω drivers 2-3 φορές τον χρόνο.

κάλα τώρα τα CPU που κολλάνε? μου βάζεις υποψίες ότι μισής παθιασμένα την AMD? φυσικά τα AMD cpus είναι τραγικά πίσω από την intel άλα αυτό δεν έχει καμιά σχέση με το θέμα που συζητάμε.

Έτσι είναι.Εκτός και αν μιλάμε για χρήστες που έχουν κάποιο πρόβλημα και το εύκολο για αυτούς είναι να το ρίξουν στους οδηγούς.

δεν εννοώ ότι φταίει Mitsos_The_Great σε καμιά περιπτώσει άπλα το είπα για τι μαζευτήκαν καποιοι πράσινη που λέγανε τα δικά τους.

Δημοσ.

Το έβαλα και σε παρένθεση στο comment μου, ότι δεν είμαι κολλημένος και δεν είμαι hater με καμιά εταιρεία, παίρνω πάντα ότι είναι καλύτερο την δεδομένη περίοδο και με συμφέρει. Αν η amd βγάλει κάτι πραγματικά καλό, θα το αγοράσω. Αλλά πρώτα πρέπει να βεβαιωθώ ότι έχουν ξεπεράσει τις παιδικές τους αρρώστιες. Όσο αφορά στο αν οι 280/280X είχαν θέματα κτλ, είχαμε και εδώ topic/topics μόνο για τα προβλήματα τους. Αnw, ας μην το πηγαίνουμε αλλού το θέμα. Εγώ ότι διαβάζω μετέφερα και είπα και την γνώμη μου γιατί έχω περάσει από amd setup και έχω ακόμα ένα πύργο με fx και 7870.

Δημοσ.

Εγω φιλε Μητσο εδω δεν καταλαβα τι εννοεις.Εφοσον εκανες format και clean install Windows 8.1  γιατι γραφεις ''εκ νεου εγκατασταση''?

Επειδή έκανα απεγκατάσταση τους gpu drivers της Microsoft. :)

Πάντα η nvidia Μητσ, έχει και τις συνεργασίες στα games συν ότι όταν βγαίνει κάτι καινούριο, έχουμε drivers κάτι μέρες πριν. Αυτός ήταν και ο κύριος λόγος που έφυγα από την amd, οι drivers και η τεμπελιά τους να διορθώσουν πασίγνωστα προβλήματα που έχουν οι κάρτες τους. Αnyway..

Για να καταλάβεις περί ΟC. Ας πούμε στην δική μου περίπτωση έχω δώσει +200 core + 500 memory αλλά στo Witcher 3 και μερικές φορές στο GTA V έχω artfiacts οπότε πρέπει να κατεβάσω core και memory. Τις πιο πολλές φορές τα artifacts προκαλούνται από memory. 

Διάβασε μέχρι που φτάνει η gpu σου από άλλους κατόχους, και δοκίμασε και εσύ λίγο λίγο. Εγώ ας πούμε αν ανεβάσω πάνω από 220 το core, δεν τραβάει, και τρώνε crash οι drivers/benchmark ή και το game. Θα σου πρότεινα να αφήσεις τα ρεύματα κτλ ή τα custom bios. Να χαρείς την gpu θέλεις και όπου θέλεις 4-5 frames για τα mins, να τα παίρνεις με ένα stable OC.

Πως το πετυχαίνεις αυτό; Πολύ Benchmark, είτε σε game είτε σε τίποτα heaven engine και έτσι μέχρι να βρείς κάτι που να είναι σταθερό με καλές θερμοκρασίες και καλά αποτελέσματα.

Το ryse son of rome, ας πούμε είτε την πάω στον θεό την gpu σε oc, δεν έχει καμία σημασία, τα ίδια frames βγάζω. Στο Arkham κερδίζω 3-4, στο Unity εκεί κερδίζω πάνω από 7- 8 frames από cpu και gpu OC.

Θα σου πρότεινα.

1. Να βρείς το oc που θεωρείς ότι παίρνεις ότι καλύτερο μπορείς, χωρίς να κάνεις dmg με οποιοδήποτε τρόπο στην gpu.

2. Να φτιάξεις profiles ανάλογα με τα games. Το msi afterburner έχει πανεύκολο σύστημα που κάνεις εναλλαγές στα διάφορα profiles που έχεις. Πχ στο 1 slot να βάλεις το καλύτερο δυνατό oc, και στα υπόλοιπα ανάλογα με το game.

3. Δεν γνωρίζω αν η amd έχει κάτι σαν το multi power saver της nvidia(nvidia inspector) που κάνει force την gpu (oc ή μη) να κατεβάσει τα ρολόγια της. Έτσι έχεις ασφαλή την gpu σου, και δεν σπαταλά αχρείαστη ενέργεια από το σύστημα σου.

Υπομονή για drivers από την amd.

Σ'ευχαριστώ για τις αναλυτικές πληροφορίες φίλε. 2 ερωτησούλες επειδή βλέπω ξέρεις αρκετά πάνω στο θέμα GPU O/C...

Τι είναι το Asic; Η κάρτα μου έχει 72.5 Asic Quality και δεν ξέρω αν είναι θετικό η αρνητικό.

Κάτι άλλο τώρα. Δεν είμαι stable πάνω από 1060Mhz στον πυρήνα (1010Mhz είναι εργοστασιακά). Όταν ανεβαίνω πάνω από τα 1060 έχω artifacts ακόμα και με power target 100% & Core Voltage +100. Είναι λογικό; Την μνήμη βέβαια την φτάνω στα 1700mhz από 1500mhz (σε stock ρεύμα 1060core & 1700memory όλα είναι ok) αλλά δεν έχω ιδέα που ακριβώς χρησιμεύει το o/c στην μνήμη.

Αν μπορείς δώσε τα φώτα σου σε έναν άσχετο... :P

Αν και ανοιξα και δικο μου θεμα απαντηση δεν πηρα γιαυτο ειπα να γραψω εδω..

Προχθες ηρθε και εμενα η καρτα μου η msi r9 390 και εχω ενα θεματακι σχετικα με τις θερμοκρασιες της σε idle ειναι 62c ενω οταν παιζω games φτανει και τους 78-80c σε περιπου 2 ωρες υπαρχει κατι που μπορω να κανω για να τις ελλατωσω??

PS: Ανεβασα το fan speed στο msi afterburner  στο 40% και κατεβηκε στους 43c σε idle ειναι οκ εκεi το fan speed η να το ανεβασω παραπανω?

78-80 αν δεν έχει καλό Airflow το κουτί δεν μου φαίνονται υπερβολικοί.

Προσωπικά, έχω ένα θέμα σε ορισμένα, μόνο, παιχνίδια (πχ. Titanfall), με όλο το σύστημα να πηγαίνει σε hardlock με παγωμένο frame, σε άσχετες στιγμές gameplay. Έβαλα καινούριο ποιοτικο τροφοδοτικό, που με απάλαξε από τα απρόβλεπτα αυτόματα resets (bye bye Corsair...) και φρόντισα για κάποιες αλλαγές στο airflow που αλλάξανε δραματικά τις θερμοκρασίες σε όλο το σύστημα (idle : cpu 38, motherboard 29, vga 53 με σβηστά τα fan:P, ssd 30, hdd 31 - και είναι και ζεστή εποχή, ακόμα. Load, επίσης καλές).

Προς το παρόν και μετά από πολύ troubleshooting, αποφάσισα να βγάλω το MSI Afterburner από την εξίσωση, που έχω διαβάσει ότι είναι σχετικά intrusive...Αν, μέσα στις επόμενες μέρες, αποδειχτεί ότι δεν οφείλεται στο στο ΑΒ η αστάθεια, εκτός του ότι θα το επαναφέρω, τείνω στο να καταλήξω στο να φταίει αποκλειστικά το (mild) factory OC που έχει η κάρτα - οπότε και θα τη γυρίσω στις AMD reference για 390X, να ησυχάσω...

Πρέπει να έχει δίκιο ο φίλος που το ανέφερε πιο πάνω - όχι σαν γενικό κανόνα, αλλά κάτι που παίζει με σοβαρή πιθανότητα, όσο πιο πολύπλοκη είναι και η κάρτα...

Αυτά, τα αναφέρω για food for thought σε όλους μας και ενδεχομένως να αφορόυν και τον φίλο που άρχισε το topic...

Δεν ξέρω, μου φαίνεται εντελώς τρελό να φταίει η κάρτα που 2-3 παιχνίδια έχουν χαμηλές επιδόσεις.

Θα τη δοκιμάσω σε pc φίλου με i7 βέβαια έτσι για να σιγουρευτώ ότι δεν είναι η κάρτα το πρόβλημα.

Εν τω μεταξύ δοκίμασα το NFS Most Wanted  2012 και στα ίδια σημεία που είχα drops με την 280Χ έχω και με την 390 με το σύστημα της υπογραφής.

Μπορώ να φανταστώ τι μπορεί να φταίει (εκτός βέβαια αν είναι το game bugged).

Δημοσ.

Σ'ευχαριστώ για τις αναλυτικές πληροφορίες φίλε. 2 ερωτησούλες επειδή βλέπω ξέρεις αρκετά πάνω στο θέμα GPU O/C...

Τι είναι το Asic; Η κάρτα μου έχει 72.5 Asic Quality και δεν ξέρω αν είναι θετικό η αρνητικό.

Κάτι άλλο τώρα. Δεν είμαι stable πάνω από 1060Mhz στον πυρήνα (1010Mhz είναι εργοστασιακά). Όταν ανεβαίνω πάνω από τα 1060 έχω artifacts ακόμα και με power target 100% & Core Voltage +100. Είναι λογικό; Την μνήμη βέβαια την φτάνω στα 1700mhz από 1500mhz (σε stock ρεύμα 1060core & 1700memory όλα είναι ok) αλλά δεν έχω ιδέα που ακριβώς χρησιμεύει το o/c στην μνήμη.

Αν μπορείς δώσε τα φώτα σου σε έναν άσχετο... :P

Δεν ξέρω και τόσα για overclocking, δεν είμαι τίποτα enthusiast όσο άλλοι εδώ, απλά σε μερικά games βοηθάει. Αsiq quality είναι ουσιαστικά το πόσο ''ποιοτικό'' είναι το chip της gpu σου στο θέμα OC. πχ θα τύχει κάποιος που θα έχει την ίδια κάρτα με σένα σε ίδιο σύστημα και να μπορεί να boost-αρει και άλλο χωρίς θέματα. Είναι δυστυχώς random αυτό και παρατηρήθηκε και στις nvidia κάτι ανάλογο στο θέμα boost, ποιότητας μνημών και chip πυρήνα. 

Artifacts σε ποια games έχεις; Σίγουρα όχι σε όλα. Kανένα heaven engine τρέξε και δες αν σου κάνει εκεί τίποτα. Επίσης δες τις θερμοκρασίες σου σε full load σε OC. Αrtfiacts συνήθως από memory clock τρως, δεν είναι πολλά τα 50MHZ που έβαλες core clock οπότε πήγαινε στο default το memory και δώσε και άλλο στο core. Τουλάχιστον +100, αποκλείεται να μην είσαι stable.

Η αλήθεια είναι πως το oc στο memory clock στις Gddr5 gpu είναι λίγο ανούσιο και δεν έχω δει εγώ μέχρι τώρα να μου δίνει και κάτι πέρα από artifacts στο Witcher 3(μόνο σε αυτό το game έχω) :-(Και τα ρεύματα στις 9x series δεν βοηθάνε από ότι διαβάζω. Οι amd δεν ξέρω πως συμπεριφέρονται με το voltage.

Αν σου έχει θέματα απόδοσης μόνο σε ένα ή δυο games, μην το ψάχνεις καν, θέμα drivers είναι.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ξέρω και τόσα για overclocking, δεν είμαι τίποτα enthusiast όσο άλλοι εδώ, απλά σε μερικά games βοηθάει. Αsiq quality είναι ουσιαστικά το πόσο ''ποιοτικό'' είναι το chip της gpu σου στο θέμα OC. πχ θα τύχει κάποιος που θα έχει την ίδια κάρτα με σένα σε ίδιο σύστημα και να μπορεί να boost-αρει και άλλο χωρίς θέματα. Είναι δυστυχώς random αυτό και παρατηρήθηκε και στις nvidia κάτι ανάλογο στο θέμα boost, ποιότητας μνημών και chip πυρήνα. 

Artifacts σε ποια games έχεις; Σίγουρα όχι σε όλα. Kανένα heaven engine τρέξε και δες αν σου κάνει εκεί τίποτα. Επίσης δες τις θερμοκρασίες σου σε full load σε OC. Αrtfiacts συνήθως από memory clock τρως, δεν είναι πολλά τα 50MHZ που έβαλες core clock οπότε πήγαινε στο default το memory και δώσε και άλλο στο core. Τουλάχιστον +100, αποκλείεται να μην είσαι stable.

Η αλήθεια είναι πως το oc στο memory clock στις Gddr5 gpu είναι λίγο ανούσιο και δεν έχω δει εγώ μέχρι τώρα να μου δίνει και κάτι πέρα από artifacts στο Witcher 3(μόνο σε αυτό το game έχω) :-(Και τα ρεύματα στις 9x series δεν βοηθάνε από ότι διαβάζω. Οι amd δεν ξέρω πως συμπεριφέρονται με το voltage.

Αν σου έχει θέματα απόδοσης μόνο σε ένα ή δυο games, μην το ψάχνεις καν, θέμα drivers είναι.

Παντού έχω artifacts (σε όσα games έχω δοκιμάσει και σε heaven engine). Δοκίμασα με Memory Stock 1500Mhz & Core 1100 & 1000 και πάλι έχω artifacts . Οι θερμοκρασίες είναι 68-74βαθμούς (gpu & vrm) άρα δεν νομίζω να είναι εκεί το πρόβλημα. Κρίμα πάντως γιατί στα 1110Mhz έχω σημαντικό boost στο Witcher 3 (6~fps). Αυτό διορθώνεται με κάποιο τρόπο με custom bios (όταν βγει) ή πολύ απλά δεν πάει άλλο η κάρτα;

Δημοσ.

Πάνω στο τελευταίο που λες,  δεν έχω κάποια σίγουρη απάντηση καθώς πρέπει να την δοκιμάσεις και σε άλλο σύστημα να δεις αν κάνει τα ίδια. Λογικά θα κάνει τα ίδια, δεν μοιάζει να είναι αλλού το πρόβλημα εκτός της gpu. 

Οι θερμοκρασίες δεν είναι τόσο πάνω όσο φαντάζεσαι. Ακόμα καλοκαίρι έχουμε.. Και εγώ λίγο πιο κάτω παίζω ανάλογα το game και το πόσο ταλαιπωρεί την κάρτα. Στους 68 max φτάνει σε full load.

• Like 1
Δημοσ.

είπες ίσε stable 1060Mhz με stock voltage σωστά?
και με 1061 και πανό ακμή και με Core Voltage +100 έχει artifacts?

αν είναι έτσι τότε άπλα το Voltage δεν γίνετε apply για κάποιο λόγο(έχει σχέση με το msi afterburner), να υποθέσω έχεις βαλή όλα τα σωστά settings στην καρτέλα με τα settings που σχετίζονται με τα Voltage?

αν δεν βγάλεις άκρη με το msi afterburner δοκίμασε το trixx (OC tool της sapphire) link

από θερμοκρασίες μια χαρά ίσε μην ανήσυχης

την μνήμη άφησε την στα 1700 οπός την είχες, σου δίνη ένα επιπλέον 2% performance

• Like 2
Δημοσ.

Πάνω στο τελευταίο που λες,  δεν έχω κάποια σίγουρη απάντηση καθώς πρέπει να την δοκιμάσεις και σε άλλο σύστημα να δεις αν κάνει τα ίδια. Λογικά θα κάνει τα ίδια, δεν μοιάζει να είναι αλλού το πρόβλημα εκτός της gpu. 

Οι θερμοκρασίες δεν είναι τόσο πάνω όσο φαντάζεσαι. Ακόμα καλοκαίρι έχουμε.. Και εγώ λίγο πιο κάτω παίζω ανάλογα το game και το πόσο ταλαιπωρεί την κάρτα. Στους 68 max φτάνει σε full load.

Αυτό που δεν σηκώνει καλό O/C θεωρείται πρόβλημα;

είπες ίσε stable 1060Mhz με stock voltage σωστά?

και με 1061 και πανό ακμή και με Core Voltage +100 έχει artifacts?

αν είναι έτσι τότε άπλα το Voltage δεν γίνετε apply για κάποιο λόγο(έχει σχέση με το msi afterburner), να υποθέσω έχεις βαλή όλα τα σωστά settings στην καρτέλα με τα settings που σχετίζονται με τα Voltage?

αν δεν βγάλεις άκρη με το msi afterburner δοκίμασε το trixx (OC tool της sapphire) link

από θερμοκρασίες μια χαρά ίσε μην ανήσυχης

την μνήμη άφησε την στα 1700 οπός την είχες, σου δίνη ένα επιπλέον 2% performance

Έβαλα αυτό και είμαι λίγο πιο σταθερός επειδή έχει  max voltage 200mV ενώ το MSI Afterburner έως 100mV (λίγο πιο σταθερός=εννοώ ότι βλέπω αραιά και που στο 3D Mark artifacts που με λίγο ρεύμα ακόμα λογικά θα εξαφανιστούν).

post-293763-0-53681500-1442617778_thumb.png

(θερμοκρασία δωματίου 28 βαθμοί)

Το θέμα είναι:

1) Να ανησυχήσω για τα VRM1 και την θερμοκρασία αυτή; (Έχω δεί μέχρι 99max στο 3D Mark, μόνο εκεί)

post-293763-0-63335200-1442617786_thumb.png

2) Υπάρχει περίπτωση να κάνω ζημιά στην κάρτα λόγω υψηλού voltage εφόσον σχετικά έχω καλές θερμοκρασίες;

Δημοσ.

Εγώ με ρεύματα δεν παίζω ή αλήθεια είναι, και δεν μπορώ να σου πω κάτι και να σε πάρω στο λαιμό μου στο αν θα σου πάθει ή δεν θα σου πάθει η gpu. Ψάξε το και λίγο παρά έξω σε ξένα φόρουμ ή ρώτα και τον Αιλουρο(admin) να σου δώσει τα φώτα του, πάντα κάτι παραπάνω γνωρίζει στον τομέα κάρτα γραφικών.

Oι θερμοκρασίες που παρουσιάζεις πάντως φυσιολογικές μου φαίνονται.Στα benchmarks πάντα πιέζεται κατά μεγαλύτερο ποσοστό η gpu συγκριτικά με το πως τρέχει ή θα τρέξει σε ένα game.

Τώρα στο αν πρέπει να την επιστρέψεις, εγώ θα την επέστρεφα. Gpu που να μην μπορείς να βάλεις τουλάχιστον +100 core/memory (άσχετα αν θέλεις να κάνεις oc ή όχι) δεν το λες και σωστό.

Απλά να είσαι σίγουρος ότι είναι θέμα της gpu. Σε άλλα windows δοκίμασες; πχ αν δοκίμαζες στα 7; Για να αποκλείσουμε παντελώς το αν είναι πρόβλημα software.

• Like 1
Δημοσ.

Φίλε μου σου έκατσαν ελαττωματικές 390 100%. Κάτι μου λέει πως καλύτερα θα ήταν να σου κόψουν πιστωτικό από εκεί που την αγόρασες και να πάρεις μια gtx 970 ας πούμε, μόνο και μόνο για να μην μπλέξεις ξανά με 390, γιατί από ότι κατάλαβα είναι νωρίς ακόμα και οι παιδικές ασθένειες σφήζουν. Είναι λίγο καλύτερη η 390 από 970, ωστόσο η 970 αποτελεί την αμέσως επόμενη καλύτερη λύση.

• Like 1
Δημοσ.

Φίλε μου σου έκατσαν ελαττωματικές 390 100%. Κάτι μου λέει πως καλύτερα θα ήταν να σου κόψουν πιστωτικό από εκεί που την αγόρασες και να πάρεις μια gtx 970 ας πούμε, μόνο και μόνο για να μην μπλέξεις ξανά με 390, γιατί από ότι κατάλαβα είναι νωρίς ακόμα και οι παιδικές ασθένειες σφήζουν. Είναι λίγο καλύτερη η 390 από 970, ωστόσο η 970 αποτελεί την αμέσως επόμενη καλύτερη λύση.

Και μπορεί να την γυρίσει λέγοντας, δεν ανεβαίνει καθόλου στο OC? Αν στα στοκ δουλεύει μια χαρά, δεν μπορεί να κάνει κάτι. Δεν αγόρασε Factory OC...

Ας το δοκιμάσει πάντως και καλή τύχη!

• Like 2
Δημοσ.

Και μπορεί να την γυρίσει λέγοντας, δεν ανεβαίνει καθόλου στο OC? Αν στα στοκ δουλεύει μια χαρά, δεν μπορεί να κάνει κάτι. Δεν αγόρασε Factory OC...

Σαφώς και αν λειτουργεί κανονικά σε στοκ μορφή δεν τίθεται λόγος αντικατάστασης, ωστόσο αν το πρόβλημα είναι παρόν και με στοκ κάρτα τότε η κάρτα χρήζει υποχρεωτικά αντικατάστασης. Πρότεινα ως ιδέα να την επιστρέψει και να ζητήσει πιστωτικό μιας και πιστεύω πως είναι μια πολύ πιο ασφαλής λύση να πάρει μια 970, μιας και είναι περισσότερο καιρό στην αγορά και πιο δοκιμασμένη. Θαρρώ πως είναι χάσιμο χρόνου το να ζητήσει αντικατάσταση και να του φέρουν την ίδια κάρτα και να έχει το ίδιο πρόβλημα, θα μου πεις και που ξέρεις εσύ ότι θα κάνει το ίδιο, δεν το ξέρω απλά θέλω να παροτρύνω το παιδί να αποφύγει την όλη διαδικασία ξανά :P. Οι 390/390x έχουν παρουσιάσει αρκετά θεματάκια και πιθανότατα οφείλονται στο πουσάρισμα που έκανε η amd στο hawaii xt chip, εξακολουθώ να επιμένω πως η όλη ιστορία μου θυμίζει την υπόθεση με τις 280x dcu ii top που είχαν θέμα με artifacts out of the box επειδή ήταν υπερβολικά κλοκαρισμένες από το εργοστάσιο.

• Like 1
Δημοσ.

+1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...