mkp Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2015 Στο δεύτερο video μαχαιρά φαίνεται 100-60fps πολύ λογικό ακούγατε. βεβαία στο πρώτο video που έπεφτε στα 20fps σε άκυρες στιγμές δεν ήταν λογικό, μπορεί ώμος να έτυχες σε κάποιο bug του game. Στο 1:03 (δεύτερο video) διά μερικά artifacts ανέβασε λίγο τα voltage να το εξαλείψεις(η ρίξε την θερμοκρασία κάτω από 70 C, ένα από τα δύο κάνε), αν και αυτό δεν έχει καμιά σχέση με τα frame drops που είχες.
galanos Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2015 Αυτά το afterburn με το cpu usage τα κάνει και εμένα με την 390χ... Αλλά δεν έχω παρατηρήσει drops... Εγώ νομίζω ότι πρέπει να μην ασχοληθείς άλλο με frames benmark και μαλακιες... Πρέπει να χαρείς την κάρτα :ρ περίμενε 3-4 μήνες να βγούνε σωστοί drivers γιατί αυτοί είναι γαματα.....
Alex21121988 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2015 3-4 μήνες για drivers; Οκ, την έχω αφήσει την AMD εδώ και χρόνια, (έχω και ένα πυργάκι με μια 7870) αλλά wtf, δεν φαίνεται να αλλάζουν τροπάριο εκεί.. Τόσο καλό hardware και drivers της προκοπής για κανένα λόγο. Και μετά απορούν γιατί πάει κατά διαόλου σε σχέσηε τον ανταγωνιστή. Anw, και εμένα για drivers θέμα μού φαίνεται, bottleneck με τίποτα. Απλά να ξέρεις επίσης ότι μερικά games δεν τα πάνε καλά με τις factory oc κάρτες. Δοκίμασε και κανένα downclock, έτσι από περιέργεια. 4
Mitsos_The_Great Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2015 Μου ηρθε και εμενα σημερα η GIGABYTE AMD Radeon R9 390 G1 Gaming και οπως εγραψα σε καινουργιο θεμα που δημιουργησα στην παρουσα ενοτητα, για καποιο λογο δεν εχω ηχο πια στα windows και δευτερον ενω κλεινω και εγω τον υπολογιστη κανονικα με shut down στο δευτερολεπτο κανει boot απο μονος του Η καρτα τοποθετηθηκε σημερα αγορασμενη απο εδω ---> http://www.digital-master.gr/el-gr/Products.aspx?ElementName=GIGABYTE%20AMD%20Radeon%20R9%20390%20G1%20Gaming-%20%20%28%20GV-R939G1%20GAMING-8G Φίλε την στέλνεις πίσω και παίρνεις άλλη υλοποίηση. Μακριά από G1 Gaming. Έχουν πρόβλημα και δεν φαίνεται να λύνεται με αναβάθμιση BIOS της κάρτας και η Gigabyte ρίχνει τις ευθύνες στην τροφοδοσία του υπολογιστή. Πάρε MSI ή Shapphire που είναι best. Στο δεύτερο video μαχαιρά φαίνεται 100-60fps πολύ λογικό ακούγατε. βεβαία στο πρώτο video που έπεφτε στα 20fps σε άκυρες στιγμές δεν ήταν λογικό, μπορεί ώμος να έτυχες σε κάποιο bug του game. Στο 1:03 (δεύτερο video) διά μερικά artifacts ανέβασε λίγο τα voltage να το εξαλείψεις(η ρίξε την θερμοκρασία κάτω από 70 C, ένα από τα δύο κάνε), αν και αυτό δεν έχει καμιά σχέση με τα frame drops που είχες. Πιθανόν Bug. Θα προχωρήσω λίγο να δω πως πάει. Σχετικά με το O/C όντως ρίχνοντας λίγο τη θερμοκρασία στους 67-68 εξαφανίστηκαν τα artifacts. Αυτά το afterburn με το cpu usage τα κάνει και εμένα με την 390χ... Αλλά δεν έχω παρατηρήσει drops... Εγώ νομίζω ότι πρέπει να μην ασχοληθείς άλλο με frames benmark και μαλακιες... Πρέπει να χαρείς την κάρτα :ρ περίμενε 3-4 μήνες να βγούνε σωστοί drivers γιατί αυτοί είναι γαματα..... Αν το κάνει και σε σένα με τον i7 τότε μπορώ να πω πως θέλουν κλωτσιές εκεί στην AMD. Με την κατάλληλη υποστήριξη σε drivers αυτές οι κάρτες θα ήταν ακόμα καλύτερες σε επιδόσεις. 3-4 μήνες για drivers; Οκ, την έχω αφήσει την AMD εδώ και χρόνια, (έχω και ένα πυργάκι με μια 7870) αλλά wtf, δεν φαίνεται να αλλάζουν τροπάριο εκεί.. Τόσο καλό hardware και drivers της προκοπής για κανένα λόγο. Και μετά απορούν γιατί πάει κατά διαόλου σε σχέσηε τον ανταγωνιστή. Anw, και εμένα για drivers θέμα μού φαίνεται, bottleneck με τίποτα. Απλά να ξέρεις επίσης ότι μερικά games δεν τα πάνε καλά με τις factory oc κάρτες. Δοκίμασε και κανένα downclock, έτσι από περιέργεια. Έχεις δίκιο και ο μόνος λόγος που βγάζω το καπέλο στην nvidia είναι οι drivers. Ξέρεις πως ότι βγει θα το ευχαριστηθείς από άποψη επιδόσεων σε 970+άνω. Θα κάνω και ένα downclock έτσι για να τσεκάρω. Λίγο Offtopic: Πως γίνεται να κάνω O/C την GPU και να μην έχω artifacts σε benchmarks & ορισμένα games και σε κάποια άλλα να έχω. Στέκει αυτό;
galanos Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2015 Φίλε την στέλνεις πίσω και παίρνεις άλλη υλοποίηση. Μακριά από G1 Gaming. Έχουν πρόβλημα και δεν φαίνεται να λύνεται με αναβάθμιση BIOS της κάρτας και η Gigabyte ρίχνει τις ευθύνες στην τροφοδοσία του υπολογιστή. Πάρε MSI ή Shapphire που είναι best. Πιθανόν Bug. Θα προχωρήσω λίγο να δω πως πάει. Σχετικά με το O/C όντως ρίχνοντας λίγο τη θερμοκρασία στους 67-68 εξαφανίστηκαν τα artifacts. Αν το κάνει και σε σένα με τον i7 τότε μπορώ να πω πως θέλουν κλωτσιές εκεί στην AMD. Με την κατάλληλη υποστήριξη σε drivers αυτές οι κάρτες θα ήταν ακόμα καλύτερες σε επιδόσεις. Έχεις δίκιο και ο μόνος λόγος που βγάζω το καπέλο στην nvidia είναι οι drivers. Ξέρεις πως ότι βγει θα το ευχαριστηθείς από άποψη επιδόσεων σε 970+άνω. Θα κάνω και ένα downclock έτσι για να τσεκάρω. Λίγο Offtopic: Πως γίνεται να κάνω O/C την GPU και να μην έχω artifacts σε benchmarks & ορισμένα games και σε κάποια άλλα να έχω. Στέκει αυτό; Θα σας βγάλω και εγώ που στο archeage κάνει use όλη την ώρα 99.100% GPU use και μου έκανε εντύπωση λέω τόση δυνατή κάρτα wtf?? Όντως έχουν τόσο δυνατό hardware.... Απλά ρε παιδιά ποτέ βγήκε η 970 κ 980? Και πότε η 390? Νομίζω έχουν κλήσει χρόνο οι Nvidia.... Και οι AMD Ιούνιο βγήκαν 1
Mitsos_The_Great Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2015 Θα σας βγάλω και εγώ που στο archeage κάνει use όλη την ώρα 99.100% GPU use και μου έκανε εντύπωση λέω τόση δυνατή κάρτα wtf?? Όντως έχουν τόσο δυνατό hardware.... Απλά ρε παιδιά ποτέ βγήκε η 970 κ 980? Και πότε η 390? Νομίζω έχουν κλήσει χρόνο οι Nvidia.... Και οι AMD Ιούνιο βγήκαν Φίλε αν έχεις το Watch dogs δοκίμασε λίγο (σε εξωτερικούς χώρους με αυτοκίνητο) σε όλα max 1080p με Temporal SMAA και πες μου αν είναι εύκολο τι FPS έχεις με την 390Χ. Νομίζω είναι rebrand αλλά με λίγες βελτιώσεις. Από επιδόσεις σκίζουν αλλά χρειάζονται και κατάλληλη υποστήριξη
galanos Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2015 Φίλε αν έχεις το Watch dogs δοκίμασε λίγο (σε εξωτερικούς χώρους με αυτοκίνητο) σε όλα max 1080p με Temporal SMAA και πες μου αν είναι εύκολο τι FPS έχεις με την 390Χ. Νομίζω είναι rebrand αλλά με λίγες βελτιώσεις. Από επιδόσεις σκίζουν αλλά χρειάζονται και κατάλληλη υποστήριξη https://www.youtube.com/watch?v=-gkOUgKiOAc Κάλα πραγματικά 390 vs 970 δεν υπάρχει νομίζω μέτρο συγκρίσεις... Και οταν βγουν και τα πρώτα παιχνίδια με direct 12... Να το κατεβάσω η είναι μόνο online?
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2015 Mitsos The Great και αναβάθμιση να κάνεις σε i7 100% θα τα έχεις αυτά πάλι, είναι θέμα κάρτας ή drivers, ο fx 8320 στα 4.6 είναι κτήνος. Επίσης όσον αφορά το φανάκι πάρε ένα y καλώδιο, που από ένα τρίπινο δίνει δύο τρίπινα και συνδέεις έτσι και το exhaust fan.
benign Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2015 Λοιπόν. Σήμερα έκανα τα εξής: Εγκατάσταση των Windows 8.1 Εκ νέου εγκατάσταση των Drivers με DDU Εγω φιλε Μητσο εδω δεν καταλαβα τι εννοεις.Εφοσον εκανες format και clean install Windows 8.1 γιατι γραφεις ''εκ νεου εγκατασταση''?
Alex21121988 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2015 Πάντα η nvidia Μητσ, έχει και τις συνεργασίες στα games συν ότι όταν βγαίνει κάτι καινούριο, έχουμε drivers κάτι μέρες πριν. Αυτός ήταν και ο κύριος λόγος που έφυγα από την amd, οι drivers και η τεμπελιά τους να διορθώσουν πασίγνωστα προβλήματα που έχουν οι κάρτες τους. Αnyway.. Για να καταλάβεις περί ΟC. Ας πούμε στην δική μου περίπτωση έχω δώσει +200 core + 500 memory αλλά στo Witcher 3 και μερικές φορές στο GTA V έχω artfiacts οπότε πρέπει να κατεβάσω core και memory. Τις πιο πολλές φορές τα artifacts προκαλούνται από memory. Διάβασε μέχρι που φτάνει η gpu σου από άλλους κατόχους, και δοκίμασε και εσύ λίγο λίγο. Εγώ ας πούμε αν ανεβάσω πάνω από 220 το core, δεν τραβάει, και τρώνε crash οι drivers/benchmark ή και το game. Θα σου πρότεινα να αφήσεις τα ρεύματα κτλ ή τα custom bios. Να χαρείς την gpu θέλεις και όπου θέλεις 4-5 frames για τα mins, να τα παίρνεις με ένα stable OC. Πως το πετυχαίνεις αυτό; Πολύ Benchmark, είτε σε game είτε σε τίποτα heaven engine και έτσι μέχρι να βρείς κάτι που να είναι σταθερό με καλές θερμοκρασίες και καλά αποτελέσματα. Το ryse son of rome, ας πούμε είτε την πάω στον θεό την gpu σε oc, δεν έχει καμία σημασία, τα ίδια frames βγάζω. Στο Arkham κερδίζω 3-4, στο Unity εκεί κερδίζω πάνω από 7- 8 frames από cpu και gpu OC. Θα σου πρότεινα. 1. Να βρείς το oc που θεωρείς ότι παίρνεις ότι καλύτερο μπορείς, χωρίς να κάνεις dmg με οποιοδήποτε τρόπο στην gpu. 2. Να φτιάξεις profiles ανάλογα με τα games. Το msi afterburner έχει πανεύκολο σύστημα που κάνεις εναλλαγές στα διάφορα profiles που έχεις. Πχ στο 1 slot να βάλεις το καλύτερο δυνατό oc, και στα υπόλοιπα ανάλογα με το game. 3. Δεν γνωρίζω αν η amd έχει κάτι σαν το multi power saver της nvidia(nvidia inspector) που κάνει force την gpu (oc ή μη) να κατεβάσει τα ρολόγια της. Έτσι έχεις ασφαλή την gpu σου, και δεν σπαταλά αχρείαστη ενέργεια από το σύστημα σου. Υπομονή για drivers από την amd. 1
mkp Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2015 πάντως για την συντριπτική πλειοψηφία τον χριστών η AMD drivers είναι αψεγάδιαστοι. 5
manoslol13 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Αν και ανοιξα και δικο μου θεμα απαντηση δεν πηρα γιαυτο ειπα να γραψω εδω.. Προχθες ηρθε και εμενα η καρτα μου η msi r9 390 και εχω ενα θεματακι σχετικα με τις θερμοκρασιες της σε idle ειναι 62c ενω οταν παιζω games φτανει και τους 78-80c σε περιπου 2 ωρες υπαρχει κατι που μπορω να κανω για να τις ελλατωσω?? PS: Ανεβασα το fan speed στο msi afterburner στο 40% και κατεβηκε στους 43c σε idle ειναι οκ εκεi το fan speed η να το ανεβασω παραπανω? Επεξ/σία 16 Σεπτεμβρίου 2015 από manoslol13
galanos Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2015 http://imgur.com/Q84saMsνα και εμενα... το μεγαλο κατεβασμα στο gpu use το κανει στο ΑΛΤ ταβ.. τα αλλα γενικα εκει .... στο archeage... βαθμους μετα απο πολλες ωρες 72-76
Alex21121988 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) πάντως για την συντριπτική πλειοψηφία τον χριστών η AMD drivers είναι αψεγάδιαστοι. Δεν νομίζω my friend, αν και δεν ασχολούμαι τα τελευταία χρόνια με amd setups (όχι από κόλλημα, μην παρεξηγηθώ). Υπάρχουν θέματα, ειδικά με τις 280/280x υπήρχαν δεκάδες αναφορές σε software αλλά και hardware προβλήματα και μάλιστα χοντρά πράγματα. Ότι game φέρει λογότυπο nvidia, το πιο πιθανό είναι ότι θα κάνεις μήνες να το παίξεις ανθρώπινα με τις amd gpu. Πες το σαμποτάζ από τον ανταγωνιστή και θέμα μάρκετινγκ, πες το αδιαφορία ή τεμπελιά των devs αλλά και της amd να βγάλει drivers το ίδιο γρήγορα με την nvidia, εγώ βλέπω πως στο θέμα drivers είναι πολύ πίσω σε σχέση με τους πράσινους.. Υπάρχουν δεκάδες σελίδες με perfomance issues. *Αν βάλουμε και τις cpu στο παιχνίδι, oι fx δεν φαίνονται να τα πηγαίνουν επίσης πουθενά καλύτερα από τους intel. Στα games υπόψιν πολύ σπάνια θα δούμε να εκμεταλεύονται (για την ώρα) πλήρως και σωστά τους πολλούς πυρήνες. Θέλουν cpu0,(αυτό πιο πολύ) cpu1,cpu2,cpu3 να είναι ταχύτατοι. Εκεί χάνει πανηγυρικά η amd επίσης. Anw, δεν επιθυμώ να το κάνω comparison το topic, αλλά όπως είπα παραπάνω, δεν είναι όλα καλά. Αν ήταν δεν θα είχαμε και το υπάρχων τόπικ να σχολιάζουμε τα κακώς κείμενα μιας περίπτωσης. (από τις πολλές) Επεξ/σία 16 Σεπτεμβρίου 2015 από Alex21121988 1
Millennium Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 πάντως για την συντριπτική πλειοψηφία τον χριστών η AMD drivers είναι αψεγάδιαστοι. Έτσι είναι.Εκτός και αν μιλάμε για χρήστες που έχουν κάποιο πρόβλημα και το εύκολο για αυτούς είναι να το ρίξουν στους οδηγούς.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα