mkp Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 1080p (all max - temp smaa) 1080.PNG 1440p (all max - temp smaa) Καταγηξραφή.PNG το gpu usage από το msi afterburner δείχνει ότι νάνε για τις 290/390 οπότε μην ασχολείσαι. αν σε ενδιαφέρει να ξέρης το gpu usage κάθε στιγμή άπλα κοίτα ποσά MHz είναι το core. βασικός κάνονας από 100% έως 75% gpu usage τα MHz στο core μένουν στο MAX(δηλαδή 1010MHz στην δικιά σου περιπτώσει). Από 75% και κάτω μειώνονται τα MHz για τι άπλα δεν υπαρχή λόγος να είναι στο MAX με χαμηλό gpu usage. Αν γουστάρεις μπορείς να το σεταρεις(με 3d clocks profile...) από το msi afterburner να μένει πάντα στο 1010MHz άλα δεν έχεις να κερδίσεις τίποτα. 1
Mitsos_The_Great Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Λοιπόν μια παρατήρηση. Έχω την εντύπωση πως οι κ@Λοdrivers της AMD φταίνε. Δοκίμασα τους 15.7.1 και για ένα διάστημα δεν είχα τόσο απότομα drops σε 2 games που μου το έκανε συχνά (Ryse of rome & Far cry 4) και στο Watch dogs είχα αισθητά καλύτερα fps (AVG 50-55 στην πόλη). Είχα όμως τα γνωστά προβλήματα (που είναι γνωστά στις 390-390Χ) με το force closed των παιχνιδιών και artifacts και έτσι αναγκάστηκα να βάλω τους 15.8 beta. Χάλι μαύρο, τα γνωστά framedrops πάλι. Συγκεκριμένα παρατηρώ στο Ryse of rome ότι σε windowed mode έχω 65-120FPS και σε full screen 35-65FPS~ (ίδια settings, ίδια ανάλυση). Ξαναβάζω τους παλιούς (15.7.1) έτσι να σιγουρευτώ πως φταίνει οι drivers και έχω πάλι τα ίδια προβλήματα με τα drops. Έλεος... Το πετάς από το παράθυρο ή δεν το πετάς; νομιζω ναι. bottleneck μου φαινεται. στα 4.6 εισαι οταν βγηκε το screenshot? Στα 4.2. το gpu usage από το msi afterburner δείχνει ότι νάνε για τις 290/390 οπότε μην ασχολείσαι.αν σε ενδιαφέρει να ξέρης το gpu usage κάθε στιγμή άπλα κοίτα ποσά MHz είναι το core.βασικός κάνονας από 100% έως 75% gpu usage τα MHz στο core μένουν στο MAX(δηλαδή 1010MHz στην δικιά σου περιπτώσει). Από 75% και κάτω μειώνονται τα MHz για τι άπλα δεν υπαρχή λόγος να είναι στο MAX με χαμηλό gpu usage. Αν γουστάρεις μπορείς να το σεταρεις(με 3d clocks profile...) από το msi afterburner να μένει πάντα στο 1010MHz άλα δεν έχεις να κερδίσεις τίποτα. Η αλήθεια είναι ότι το 75% το βλέπω συχνά αλλά ο πυρήνας παίζει συνήθως στα 1010 αν η χρήση της GPU είναι στο 75-100%. Να και κάτι που δεν ήξερα.
LouCi4er Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Καπου αλλου ειναι το προβλημα σου,αποκλειεται να ειναι bottleneck,ουτε γι αστειο.Far Cry 4 και Son of Rome η 290 ειναι κολλημενη στο 100% σχεδον σε ολη την διαρκεια του παιχνιδιου με τον 8320.Βεβαια εγω τα επαιξα με τους Omega.Με τους 15.7 δεν δοκιμασα παιχνιδια και δεν ξερω κατα ποσο ειναι σταθεροι.Εφοσον εχεις artifacts και force closed υποψιαζομαι καρτα.Μακαρι βεβαια να φταινε οι οδηγοι. 2
mkp Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Η αλήθεια είναι ότι το 75% το βλέπω συχνά αλλά ο πυρήνας παίζει συνήθως στα 1010 αν η χρήση της GPU είναι στο 75-100%. Να και κάτι που δεν ήξερα. έκανα και ένα τεστάκι από περιέργεια για να δω ακριβός πως λειτουργεί αυτό το σύστημα όταν έχεις χαμηλό gpu usage(λόγο 60fps limit η cpu bottleneck) πήρα ένα τυχαίο game μου έβγαζε 167 fps(κοιτώνας ένα συγκεκριμένο σημείο), και από εκεί και πέρα κατέβαζα το fps limit 10fps την φορά, και κοιτούσα ποσό κατεβαίναν τα MHz. FPS MHz GPU-usage 167 1105 100% (χωρίς fps limit) 160 1105 96% 150 1105 90% 140 1105 84% 130 1105 78% 120 1101 72% 110 1094 66% 100 1068 60% 90 1053 54% 80 1020 48% 70 941 42% 60 862 36% 50 760 30% 40 670 24% 30 581 18% 20 450 12% στο τέλος με 20fps limit(ενώ η κάρτα ήταν ικανοί για 167fps σε εκείνο το σημείο) έτρεχε σχεδόν σε θερμοκρασίες Idel 1
Mitsos_The_Great Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Καπου αλλου ειναι το προβλημα σου,αποκλειεται να ειναι bottleneck,ουτε γι αστειο.Far Cry 4 και Son of Rome η 290 ειναι κολλημενη στο 100% σχεδον σε ολη την διαρκεια του παιχνιδιου με τον 8320.Βεβαια εγω τα επαιξα με τους Omega.Με τους 15.7 δεν δοκιμασα παιχνιδια και δεν ξερω κατα ποσο ειναι σταθεροι.Εφοσον εχεις artifacts και force closed υποψιαζομαι καρτα.Μακαρι βεβαια να φταινε οι οδηγοι. Είναι θέμα με drivers στα fc & artifacts. Είχα διαβάσει διάφορες αναφορές στο internet. Προσωπικα μόνο στο Unity είδα artifacts, πουθενά αλλού. Πάντως σε διάφορα stress test που έκανα δεν είδα πρόβλημα. Θα εγκαταστήσω τους OMEGA για δοκιμή. έκανα και ένα τεστάκι από περιέργεια για να δω ακριβός πως λειτουργεί αυτό το σύστημα όταν έχεις χαμηλό gpu usage(λόγο 60fps limit η cpu bottleneck) πήρα ένα τυχαίο game μου έβγαζε 167 fps(κοιτώνας ένα συγκεκριμένο σημείο), και από εκεί και πέρα κατέβαζα το fps limit 10fps την φορά, και κοιτούσα ποσό κατεβαίναν τα MHz. FPS MHz GPU-usage 167 1105 100% (χωρίς fps limit) 160 1105 96% 150 1105 90% 140 1105 84% 130 1105 78% 120 1101 72% 110 1094 66% 100 1068 60% 90 1053 54% 80 1020 48% 70 941 42% 60 862 36% 50 760 30% 40 670 24% 30 581 18% 20 450 12% στο τέλος με 20fps limit(ενώ η κάρτα ήταν ικανοί για 167fps σε εκείνο το σημείο) έτρεχε σχεδόν σε θερμοκρασίες Idel Ωραίος φίλε. Πολύ χρήσιμο το post σου.
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Δοκίμασες mitsos the great το κολπάκι με το φανάκι στα vrm που σου είπαμε ; Δοκίμασέ το καλού κακού και αν δεν φταίει αυτό κάτι παίζει με τους drivers ή και με την κάρτα, μου θυμίζει το πρόβλημα με τις asus r9 280x dcu ii top, που έβγαζαν πρόβλημα επειδή ήταν τίγκα κλοκαρισμένες από το εργοστάσιο και δεν άντεχαν το oc τα elpida memory chips που φόραγαν. 1
Mitsos_The_Great Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Δοκίμασες mitsos the great το κολπάκι με το φανάκι στα vrm που σου είπαμε ; Δοκίμασέ το καλού κακού και αν δεν φταίει αυτό κάτι παίζει με τους drivers ή και με την κάρτα, μου θυμίζει το πρόβλημα με τις asus r9 280x dcu ii top, που έβγαζαν πρόβλημα επειδή ήταν τίγκα κλοκαρισμένες από το εργοστάσιο και δεν άντεχαν το oc τα elpida memory chips που φόραγαν. Δοκίμασα ένα μικρό fan πίσω στα vrms και δεν είδα διαφορά. Πάντως δεν νομίζω να φταίει η κάρτα. Σε benchmarks τα πάει πολύ καλά. Εδώ με O/C 1100 πυρήνα και 1600 Memory Clock... εγώ λέω να πας σε w7 η w8 να ησυχάσεις Αφού δεν είναι θέμα cpu & gpu μάλλον είναι θέμα λειτουργικού ή drivers. Νομίζω πως θα πάω στα 8.1 ξανά. Γενικά πάντως έχει αναφερθεί ότι έχουν θέμα τα Windows10 με τα games;
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Μήπως το overclock που παίζεις στην κάρτα δεν είναι σταθερό ; Μήπως δεν είναι σταθερό και το oc του επεξεργαστή ; Καλού κακού πήγαινε σε 8.1, τα 10αρια είναι φρέσκα ακόμα όπως είναι φρέσκια επίσης και η r9 390x, με ότι αυτό συνεπάγεται, δοκίμασε με 8.1, αν στο κάνει πάλι τότε περιμένεις drivers. Το μη σταθερό oc της κάρτας πιθανόν να ευθύνεται για τα artifacts και για το χαμηλό usage της κάρτας παίζει να φταίει το μη σταθερό oc του επεξεργαστή, δεν έχει δηλαδή αρκετό ρεύμα για τα ghz που παίζει. Έλεγξέ τα και αυτά και περιμένουμε εντυπώσεις, με βλέπεις που σου ρίχνω συνεχώς ιδέες για να αποκλείεις πράγματα μέχρι να καταλήξεις κάπου. 2
greg2310 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Γνωμη μου δοκιμασε με τα απαντα στοκ.πρωσοπικα 10αρια με 8αρια διαφορα δεν ειδα 2
Mitsos_The_Great Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Μήπως το overclock που παίζεις στην κάρτα δεν είναι σταθερό ; Μήπως δεν είναι σταθερό και το oc του επεξεργαστή ; Καλού κακού πήγαινε σε 8.1, τα 10αρια είναι φρέσκα ακόμα όπως είναι φρέσκια επίσης και η r9 390x, με ότι αυτό συνεπάγεται, δοκίμασε με 8.1, αν στο κάνει πάλι τότε περιμένεις drivers. Το μη σταθερό oc της κάρτας πιθανόν να ευθύνεται για τα artifacts και για το χαμηλό usage της κάρτας παίζει να φταίει το μη σταθερό oc του επεξεργαστή, δεν έχει δηλαδή αρκετό ρεύμα για τα ghz που παίζει. Έλεγξέ τα και αυτά και περιμένουμε εντυπώσεις, με βλέπεις που σου ρίχνω συνεχώς ιδέες για να αποκλείεις πράγματα μέχρι να καταλήξεις κάπου. Γνωμη μου δοκιμασε με τα απαντα στοκ.πρωσοπικα 10αρια με 8αρια διαφορα δεν ειδα Λοιπόν. Σήμερα έκανα τα εξής: Εγκατάσταση των Windows 8.1 Εκ νέου εγκατάσταση των Drivers με DDU Επαναφορά του επεξεργαστή σε stock speeds Επαναφορά της κάρτας σε stock speeds αλλά το αποτέλεσμα το ίδιο. Γενικά ότι είναι cpu bound έχει drops. Στο Witcher 3 (48-70 FPS All Max εκτός NVidia Hairworks) & AC Unity (45-80) που δεν είναι απαιτητικά σε cpu για παράδειγμα τα πάει περίφημα και η κάρτα είναι πάντα 75-100%. Καλός ο 8320 αλλά νομίζω είναι ένα μικρό εμπόδιο μπροστά στη R9 390 (μπορεί και να υπερβάλω). Σε αναλύσεις 1440p βέβαια αρχίζει να πέφτει το βάρος στην GPU αλλά χάνεται η ομαλότητα των 60 FPS (που στην προκειμένη περίπτωση σε λιγα παιχνίδια τα βλέπω). Edit: Και εδώ ένα μικρό βιντεάκι που ανέβασα να δείτε... Επεξ/σία 14 Σεπτεμβρίου 2015 από Mitsos_The_Great
galanos Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 καλα εγω νομιζω οτι 99% ειναι drivers..... εγω εχω win10 me βετα drivers...
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Θα το πω για άλλη μία φορά, ο 8320 και στα 4.6 που τον έχεις δεν ανοίγει μπουκάλι σε 390 και ειδικά σε παιχνίδια που χρησιμοποιούνται όλα τα threads του fx όπως far cry 4, gta v και ειδικά το crysis 3 που αποδίδει κομπλέ σε amd fx 83xx. Κάτι παίζει με τους drivers ή την κάρτα, μην είσαι και εσύ ένας σαν αυτούς που για τέτοια θέματα σε forums όπως του tom's hardware, του anandtech και του linus tech tips τους πείθουν να αλλάξουν σε i5 όλοι οι intel biased guys. Με τον fx στα 4.6 είσαι υπερκομπλέ και τερματίζεις άνετα και 980, μην τρελαθούμε, η οποία 980 στα παιχνίδια που χρησιμοποιούνται όλα τα threads ενός fx 83xx θα τρέχει 99% τέλεια. Σκέψου με 8350 και 980 το bottleneck είναι ελάχιστο, οπότε στα 4.6 ο 8320 αυτή την στιγμή είναι όπλο χωρίς πολλά πολλά. Δοκίμασε να κλείσεις τα c6 states, c1 και apm και αν στο κάνει και τότε δοκίμασε να κλείσεις και το cool and quiet. Αν στο κάνει και τότε με κλειστό cnq δοκίμασε και ξεπάρκαρε τους πυρήνες με το park control, αν στο κάνει και τότε άνοιξε πάλι το cnq και άσε τους πυρήνες ξεπαρκάριστους, τα states c6, c1 και apm άστα κλειστά, έτσι διασφαλίζεις ότι δεν θα έχεις throttling από energy saving features. Περιμένεις για drivers, διαφορετικά αλλάζεις την κάρτα rma. Για το core unparking χρησιμοποιείς το park control, να ξέρεις πως αν ξεπαρκάρεις τους πυρήνες στο balanced profile στα profiles energy saving και high performance δεν ξεπαρκάρονται, δηλαδή σε όποιο energy profile των windows είσαι σε αυτό ξεπαρκάρεις τους πυρήνες. 2
Mitsos_The_Great Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Θα το πω για άλλη μία φορά, ο 8320 και στα 4.6 που τον έχεις δεν ανοίγει μπουκάλι σε 390 και ειδικά σε παιχνίδια που χρησιμοποιούνται όλα τα threads του fx όπως far cry 4, gta v και ειδικά το crysis 3 που αποδίδει κομπλέ σε amd fx 83xx. Κάτι παίζει με τους drivers ή την κάρτα, μην είσαι και εσύ ένας σαν αυτούς που για τέτοια θέματα σε forums όπως του tom's hardware, του anandtech και του linus tech tips τους πείθουν να αλλάξουν σε i5 όλοι οι intel biased guys. Με τον fx στα 4.6 είσαι υπερκομπλέ και τερματίζεις άνετα και 980, μην τρελαθούμε, η οποία 980 στα παιχνίδια που χρησιμοποιούνται όλα τα threads ενός fx 83xx θα τρέχει 99% τέλεια. Σκέψου με 8350 και 980 το bottleneck είναι ελάχιστο, οπότε στα 4.6 ο 8320 αυτή την στιγμή είναι όπλο χωρίς πολλά πολλά. Δοκίμασε να κλείσεις τα c6 states, c1 και apm και αν στο κάνει και τότε δοκίμασε να κλείσεις και το cool and quiet. Αν στο κάνει και τότε με κλειστό cnq δοκίμασε και ξεπάρκαρε τους πυρήνες με το park control, αν στο κάνει και τότε άνοιξε πάλι το cnq και άσε τους πυρήνες ξεπαρκάριστους, τα states c6, c1 και apm άστα κλειστά, έτσι διασφαλίζεις ότι δεν θα έχεις throttling από energy saving features. Περιμένεις για drivers, διαφορετικά αλλάζεις την κάρτα rma. Για το core unparking χρησιμοποιείς το park control, να ξέρεις πως αν ξεπαρκάρεις τους πυρήνες στο balanced profile στα profiles energy saving και high performance δεν ξεπαρκάρονται, δηλαδή σε όποιο energy profile των windows είσαι σε αυτό ξεπαρκάρεις τους πυρήνες. Κοίταξε δεν θέλω να κάνω αναβάθμιση ακόμα γιατί δεν μου περισσεύουν και γιατί πιστεύω πως δεν αξίζει κάτι λιγότερο από i7. Απλά έχω λίγο εκνευριστεί που έδωσα 400ε για μια κάρτα που δεν μπορει να αξιοποιηθεί στο έπακρο (σε ορισμένα παιχνίδια). Bottleneck πιστεύω υπάρχει ακόμα και στα 4.5-4.6Ghz (μικρό όμως) κυρίως σε open world games (FC 4, Watch Dogs) και αυτό το λέω διότι βλέπω τον άλλον στο youtube με GTX 970 & I5 ή I7 να παίζει WD χωρίς τα drops στις ίδιες περιοχές και ίδια settings που έχω (και είχα στην 280x) εγώ. Είχα την εντύπωση ότι με την 390 θα είχα παρόμοιες επιδόσεις (ΕΦΌΣΟΝ είναι και λίγο καλύτερη από την 970) και ψιλοξενέρωσα. Να φταίει η κάρτα το αποκλείω προσωπικά γιατί δεν θα έπαιζε και θα είχε παρόμοια προβλήματα με το Witcher 3, Mad Max, AC Unity για παράδειγμα και δεν θα είχε και τα αποτελέσματα που πρέπει στα benchmark. Τέλος πάντων. Προχώρησα λίγο στο crysis 3 και απ'ότι είδα άλλαξαν τα πράγματα λίγο προς το καλύτερο από το σημείο που δείχνω παρακάτω (έχω drops αλλά όχι ενοχλητικά). Αν και η κάρτα δεν χτυπάει συνεχώς 99-100% έχω καλύτερες επιδόσεις με FXAA & όλα τα άλλα Very High (αν και το παράκανα λίγο με το O/C γι'ιαυτό και τα λίγα arttifacts στο παρακάτω βίντεο) Εδώ η χρήση με όλα max (FXAA - 1080p) Τέλος έβαλα την κάρτα στην 2η (από τις 3) PCIe της μητρικής μου για να τοποθετήσω ένα μικρό fan στο chipset που ζεματάει. Φαντάζομαι ότι δεν θα έχω πτώση στις επιδόσεις, έτσι; (Το πίσω fan του κουτιού δεν γυρίζει γιατί δεν έχω καλώδιο να το συνδέσω και τα 3pins της μητρικής είναι full)
ikskarda Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Μου ηρθε και εμενα σημερα η GIGABYTE AMD Radeon R9 390 G1 Gaming και οπως εγραψα σε καινουργιο θεμα που δημιουργησα στην παρουσα ενοτητα, για καποιο λογο δεν εχω ηχο πια στα windows και δευτερον ενω κλεινω και εγω τον υπολογιστη κανονικα με shut down στο δευτερολεπτο κανει boot απο μονος του Η καρτα τοποθετηθηκε σημερα αγορασμενη απο εδω ---> http://www.digital-master.gr/el-gr/Products.aspx?ElementName=GIGABYTE%20AMD%20Radeon%20R9%20390%20G1%20Gaming-%20%20%28%20GV-R939G1%20GAMING-8G
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα