Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 105
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Στο Crysis 3 πάλι με όλα high & fxxa έχω αισχρά framedrops. Μέχρι και 19 fps είδα σε ένα σημείο. Λέτε να έπεσε πάλι σε ελλατωματική κάρτα (αν και δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα για τις shapphire 390) ή να είναι πρόβλημα τροφοδοτικού; Δείτε λίγο τις εικόνες παρακάτω.

Edit: Έχω περάσει drivers με ddu.

Κάπου το έχω ξαναδεί αυτό ακ αν θυμάμαι καλά ήταν κακή τροφοδοσία από τροφοδοτικό.

Δημοσ.

Αυτό όντος είναι περίεργο, σίγουρα δεν είναι το cpu bottleneck (στο Crysis 3 τουλάχιστον)

τι OS έχεις?

Windows 10 x64

Σαν throttling δεν μοιαζει ετσι οπως πεφτουν τα ρολογια??

Κάπου το έχω ξαναδεί αυτό ακ αν θυμάμαι καλά ήταν κακή τροφοδοσία από τροφοδοτικό.

Ναι, αλλά σε benchmarks δεν το κάνει και στο F1 2015 Benchmark που μόλις δοκίμασα. Βγάζει κανονικά τα Avg fps που αναλογούν στην κάρτα (min_fps="67.414375" max_fps="99.864227" avg_fps="87.342216 1080p) ενώ σχεδόν πάντα η GPU είναι στο 95-100% . Το ίδιο ισχυεί και για το Witcher 3. Σπάνια να δω την GPU κάτω από 75% και συνήθως είναι 90-100%.

Δημοσ.

Windows 10 x64

Ναι, αλλά σε benchmarks δεν το κάνει και στο F1 2015 Benchmark που μόλις δοκίμασα. Βγάζει κανονικά τα Avg fps που αναλογούν στην κάρτα ενώ σχεδόν πάντα η GPU είναι στο 95-100%. Το ίδιο ισχυεί και για το Witcher 3. Σπάνια να δω την GPU κάτω από 75% και συνήθως είναι 90-100%.

Από οδηγούς πως πας ? Εχεις κάνει καθαρή εγατάσταση ή προέρχεσαι από παλαιότερη nvidia κάρτα κ.λ.π. ?

Θερμοκρασίες να δεις  και σε cpu και σε gpu . 

Ψάξε να βρεις κανένα άλλο τροφοδοτικό να δοκιμάσεις.

Δημοσ.

Το ιδιο εκανε και εμενα σε ενα-δυο παιχνιδια η 290 με τον 8320 στα 4.5,ειχαν θεμα τα παιχνιδια ομως.Το fc4 μετα βιας πηγαινε την καρτα 30% usage.Ωρε μπουκαλι λεω,ρωτησα εδω,ρωτησα εκει,μου λεει ενα παλικαρι το τελευταιο patch το εβαλες?Μολις το εβαλα καρφωμενη στο 100% η καρτα.Το son of rome την ειχε καρφωμενη στο 100% συνεχεια,αρα καπου αλλου ειναι το προβλημα μιας και η 390 με την 290 δεν ειναι και πολυ μακρια σε επιδοσεις.Α την 290 την εχω 1200/1450.Η θεμα οδηγων ειναι η εχει θεμα η καρτα.Το τροφοδοτικο δεν νομιζω να ειναι αλλα ποτε δεν ξερεις.

• Like 1
Δημοσ.

Σαν throttling δεν μοιαζει ετσι οπως πεφτουν τα ρολογια??

Τα ρολόγια πέφτουν και όταν υπαρχή χαμηλό GPU usage, για παράδειγμα ανά πεζής κάνα ελαφρύ game σαν την dota τότε αυτή η κάρτα δεν θα ξεπερνά τα 800MHz

Windows 10 x64

ίσος αυτό να είναι το πρόβλημα, είναι κοινή λογική να μην βάζεις λειτουργικό σύστημα windows που δεν έχει ούτε ένα εξάμηνο στην αγορά.

Δημοσ.

Mitsos_The_Great, on 07 Sept 2015 - 9:01 PM, said:snapback.png

Windows 10 x64

Φαντάζομαι δεν υπάρχει περίπτωση να είναι η κάρτα (πάλι) έτσι; Windows 8 έχω.

Τι από τα δυο ισχύει ? Αν και με κάλυψε ο MKP αν έχεις τα 10άρια ...

Βέβαια και θέμα να έχεις τώρα σε ένα game  θα διορθωθεί πιστεύω με επόμενο οδηγό.

Η κάρτα σαν HW δεν παίζει να είναι.

Δημοσ.

για κανε ενα κοπο ρε συ αν σου ειναι ευκολο.βαλε τα 7αρια για αρχη κ ποσταρε να μας πεις. (βαλε τα 8 αν θες απλα δεν μ αρεσαν)

Δημοσ.

Windows 10 x64

Ναι, αλλά σε benchmarks δεν το κάνει και στο F1 2015 Benchmark που μόλις δοκίμασα. Βγάζει κανονικά τα Avg fps που αναλογούν στην κάρτα (min_fps="67.414375" max_fps="99.864227" avg_fps="87.342216 1080p) ενώ σχεδόν πάντα η GPU είναι στο 95-100% . Το ίδιο ισχυεί και για το Witcher 3. Σπάνια να δω την GPU κάτω από 75% και συνήθως είναι 90-100%.

στο benchmark αν προσεξεις ομως η cpu δεν ειναι στο φουλ για να τραβηξει οσο ρευμα τραβαει στο παιχνιδι.Δοκιμασε να ριξεις στοκ τον επεξεργαστη και πες αν αλλαξαν τα fps

Δημοσ.

για κανε ενα κοπο ρε συ αν σου ειναι ευκολο.βαλε τα 7αρια για αρχη κ ποσταρε να μας πεις. (βαλε τα 8 αν θες απλα δεν μ αρεσαν)

Θα κάνω γιατί είναι λίγο περίεργο .

στο benchmark αν προσεξεις ομως η cpu δεν ειναι στο φουλ για να τραβηξει οσο ρευμα τραβαει στο παιχνιδι.Δοκιμασε να ριξεις στοκ τον επεξεργαστη και πες αν αλλαξαν τα fps

Εδώ στο Watch Dogs με τον CPU στα 4.2

1080p (all max - temp smaa)

post-293763-0-46486800-1441708867_thumb.png

1440p (all max - temp smaa)

post-293763-0-15474900-1441708912_thumb.png

Αυτά τα απότομα ανεβοκατεβάσματα (= απότομη πτώση των fps) στα 1080P με τρελαίνουν. Στα 1440p πάλι, μπορεί να έχω 30-50 σταθερά αλλά δεν έχω drops. Είναι δυνατόν να παίζει καλύτερα σε μεγαλύτερη ανάλυση;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...