Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μια ερώτηση παιδιά έχω το παραπάνω laptop με επεξεργαστη intel pentium dual core T4400 2.2 478 socket

Μπορώ να του βάλω οποιοδήποτε επεξεργαστή se socket 478 

Π.χ. αυτό? http://www.ebay.com/itm/Intel-Core-2-Duo-T7600-2-33GHz-4MB-667-MHz-Socket-M-PGA478-CPU-Processor-Tested-/141688624908?hash=item20fd4cd70c

η αυτό? http://www.ebay.com/itm/Intel-Q9000-SLGEJ-2-0GHz-Core-2-Quad-CPU-Mobile-Processor-Socket-478-/231342223115?hash=item35dd122f0b

Δημοσ.

Δεν ενδείκνυται να πας απο 2πυρηνο σε 4πυρηνο λόγω περισσοτέρω βατ/μεγαλύτερης θερμοκρασίας.

Γράψε το ακριβές μοντέλο του λαπτοπ σου.

Δημοσ.

Πολύ καλή επιλογή είναι και Τ7300,έχει παρόμοιες επιδόσεις με τον T7600 και είναι αρκετά εύκολο να τον βρείς και εντός Ελλάδος περίπου στα ίδια λεφτά.Για τετραπύρινο δεν θα το σκεφτόμουνα γιατί έχει περισσότερα watt και ως αποτέλεσμα μεγαλύτερες θερμοκρασίες.

Δημοσ.

Αρα μιλάμε για απαγορευτικό νουμερο

Επίσης εγώ τώρα έχω dual core 2.2 εάν παω σε core 2 duo 2.33 με 4 mb θα δω κάποια σημαντική διαφορά?

Πως θα καταλάβω εάν η μητρική μου μπορεί να τρέχει αυτόν http://www.ebay.com/itm/Intel-Core-2-Duo-CPU-Processor-P8700-3M-2-53GHz-1066MHz-SLGFE-HP-EliteBook-6930p-/361312052805?hash=item541fe06645

με 1066mhz σε σχέση με το 800mhz που τρέχει τώρα ή εάν τρέχει τα 3Μ σε σχέση με το 1Μ που έχω τώρα?

Δημοσ.

Αν θες να δεις τεραστιες διαφορες να βαλεις ssd και τουλαχιστον 4άρα ραμ.

Μετά θα σου φύγει η οποιαδηποτε σκεψη περι αναβάθμισης του cpu.

• Like 1
Δημοσ.

O xristoforos89 σου είπε το πιο σωστό πράγμα.Το να παίξεις με intel pentium dual core T4400 2.2 σε Core2 Duo P8700 2.53 θα δεις διαφορές περίπου 2-5%...αμφιβάλω και αν θα καταλάβεις και την διαφορά και αν την καταλάβεις δεν θα είναι κάτι το θεαματικό.Μιλάμε για παλιούς επεξεργαστές περίπου ίδιας φιλοσοφίας.

Οι διαφορές θα έρθουν αναβαθμίζοντας άλλα πράγματα όπως βάζοντας έναν ssd.Ακόμα και ο πιο οικονομικός ssd θα σου προσφέρει θεαματικές διαφορές στις ταχύτητες...πρόσεχε όχι στην επεξεργαστική ισχύ αλλά στην ταχύτητα που θα φορτώνει τα προγράμματα και τα windows.

Η αναβάθμιση της ραμ από την άλλη θα σε βοηθήσει και στις επιδόσεις.Ας υποθέσουμε πως έχεις 2gb ram,αν αναλογιστείς πως από τα 2gb σου το 1gb το τρώει το σύστημα αυτό σημαίνει πως μένει μόνο 1gb για να καλύψεις τις ανάγκες των προγραμμάτων που τρέχεις...αυτό το ένα gb ισοδυναμεί σε έναν chrome με ανοιχτές 6-7 καρτέλες...Αρα λοιπόν επένδυσε σε ραμ.Αν το σύστημά σου το δέχεται πάνε εως και 8gb ραμ θα δεις μεγάλες διαφορές.

Μια ακόμα καλή επένδυση σε συνδυασμό πάντα με τις προηγούμενες δύο είναι το hdd caddy.Ουσιαστικά να βγάλεις το οπτικό μέσου σου και εκεί να τοποθετήσεις τον hdd σκληρό σου.Γιατί να κάνεις κάτι τέτοιο;;;Αρχικά γιατί κανείς πλέον δεν χρησιμοποιεί cd/dvd , μπορείς κάλλιστα στην θέση του να έχει έναν δεύτερο σκληρό.Δεύτερον αν βάλεις έναν ssd περάσεις εκεί το λογισμικό σου και τα βασικά σου προγράμματα τότε μπορείς να μεταφέρεις τις λήψεις-έγγραφα-εικόνες-μουσική-βίντεο κτλπ στον δεύτερο σκληρό σου(hdd).Με αυτόν τον τρόπο δεν  φουλάρεις τα "ακριβοπληρωμένα" gb του ssd σου,τον διατηρείς σχετικά άδεια-άρα και πιο γρήγορο-και έχεις πάντα καθαρό τον υπολογιστή σου.

Τελευταίο και επίσης πολύ σημαντικό είναι το λογισμικό.Εγώ θα πρότεινα Windows 7 home premium 64bit ,ούτε professional ,ούτε ultimate χρειάζεσαι.Επίσης μη τρέξεις να περάσεις windows 10 ακόμα.

Αν κάνεις όλα τα παραπάνω θα δεις τον υπολογιστή σου να πυροβολάει χωρίς να χρειάζεται να αλλάξεις καθόλου τον επεξεργαστή.

Νομίζω ότι μια τέτοια επένδυση είναι μια επένδυση που θα σου δώσει και επιδόσεις και ταχύτητα αλλά και μια πιο ποιοτική και ευχάριστη εμπειρία χρήσης.Δεν είναι ιδιαίτερα ακριβή,φυσικά ούτε και φτηνή αλλά σκέψου πως μετά από όλα αυτά θα είναι σαν να έχεις έναν καινούργιο υπολογιστή.

Ελπίζω να βοήθησα

• Like 1
Δημοσ.

O xristoforos89 σου είπε το πιο σωστό πράγμα.Το να παίξεις με intel pentium dual core T4400 2.2 σε Core2 Duo P8700 2.53 θα δεις διαφορές περίπου 2-5%...αμφιβάλω και αν θα καταλάβεις και την διαφορά και αν την καταλάβεις δεν θα είναι κάτι το θεαματικό.Μιλάμε για παλιούς επεξεργαστές περίπου ίδιας φιλοσοφίας.

Οι διαφορές θα έρθουν αναβαθμίζοντας άλλα πράγματα όπως βάζοντας έναν ssd.Ακόμα και ο πιο οικονομικός ssd θα σου προσφέρει θεαματικές διαφορές στις ταχύτητες...πρόσεχε όχι στην επεξεργαστική ισχύ αλλά στην ταχύτητα που θα φορτώνει τα προγράμματα και τα windows.

Εχω ήδη βάλει σκληρό ssd kingston

Η αναβάθμιση της ραμ από την άλλη θα σε βοηθήσει και στις επιδόσεις.Ας υποθέσουμε πως έχεις 2gb ram,αν αναλογιστείς πως από τα 2gb σου το 1gb το τρώει το σύστημα αυτό σημαίνει πως μένει μόνο 1gb για να καλύψεις τις ανάγκες των προγραμμάτων που τρέχεις...αυτό το ένα gb ισοδυναμεί σε έναν chrome με ανοιχτές 6-7 καρτέλες...Αρα λοιπόν επένδυσε σε ραμ.Αν το σύστημά σου το δέχεται πάνε εως και 8gb ραμ θα δεις μεγάλες διαφορές.

Eχω ήδη 4gb ραμ

Μια ακόμα καλή επένδυση σε συνδυασμό πάντα με τις προηγούμενες δύο είναι το hdd caddy.Ουσιαστικά να βγάλεις το οπτικό μέσου σου και εκεί να τοποθετήσεις τον hdd σκληρό σου.Γιατί να κάνεις κάτι τέτοιο;;;Αρχικά γιατί κανείς πλέον δεν χρησιμοποιεί cd/dvd , μπορείς κάλλιστα στην θέση του να έχει έναν δεύτερο σκληρό.Δεύτερον αν βάλεις έναν ssd περάσεις εκεί το λογισμικό σου και τα βασικά σου προγράμματα τότε μπορείς να μεταφέρεις τις λήψεις-έγγραφα-εικόνες-μουσική-βίντεο κτλπ στον δεύτερο σκληρό σου(hdd).Με αυτόν τον τρόπο δεν  φουλάρεις τα "ακριβοπληρωμένα" gb του ssd σου,τον διατηρείς σχετικά άδεια-άρα και πιο γρήγορο-και έχεις πάντα καθαρό τον υπολογιστή σου.

Τελευταίο και επίσης πολύ σημαντικό είναι το λογισμικό.Εγώ θα πρότεινα Windows 7 home premium 64bit ,ούτε professional ,ούτε ultimate χρειάζεσαι.Επίσης μη τρέξεις να περάσεις windows 10 ακόμα.

Παίζω με τα windows 7 ultimate 64bit μιας και αυτά είχα διαθέσημα

Αν κάνεις όλα τα παραπάνω θα δεις τον υπολογιστή σου να πυροβολάει χωρίς να χρειάζεται να αλλάξεις καθόλου τον επεξεργαστή.

Νομίζω ότι μια τέτοια επένδυση είναι μια επένδυση που θα σου δώσει και επιδόσεις και ταχύτητα αλλά και μια πιο ποιοτική και ευχάριστη εμπειρία χρήσης.Δεν είναι ιδιαίτερα ακριβή,φυσικά ούτε και φτηνή αλλά σκέψου πως μετά από όλα αυτά θα είναι σαν να έχεις έναν καινούργιο υπολογιστή.

Ελπίζω να βοήθησα

Εχω ήδη βάλει σκληρό ssd kingston

Eχω ήδη 4gb ραμ

Παίζω με τα windows 7 ultimate 64bit μιας και αυτά είχα διαθέσημα

To dvd rom το χρησιμοποιώ μόνο και μόνο για πέρασμα λογισμικού windows και καμιά ταινεία

Core2Duo P8600(3M Cache,2.40GHz,1066MHz FSB

Απλά θεωρούσα ότι η διαφορά θα γίνει από τα 1066MHZ (αντί των 800 τώρα και του 3μ αντί του 1μ που έχω τώρα)

Και επίσης είναι από τα δυνατότερα που μπορώ να βρω σε socket 478

Δημοσ.

Το 1066 mhz ειναι λιγο λαθος γιατι οταν ολο το τριγωνο μητρικη-επεξεργαστης-μνημες δεν δουλευει στα 1066 αλλα πχ οι μνημες ειναι στα 800 τοτε και ο επεξεργαστης πεφτει στα 800 mhz

Το λαθος στον επεξεργαστη σου ειναι το 1mb cache μονο, αν θελεις να τον αλλαξεις να βρεις εναν με τουλαχιστον 3-4mb

Δημοσ.

Στα 800 ειναι οι μνημες σου (double data rate) οι δικιες μου που ειναι στα 2133 το CPU-Z γραφει 1066

Στα 800 ειναι και ο διαυλος

Αν εχεις παρει τον Kingston V300 ειναι μαπα. Τρεξε ενα τεστ με το Crystadiskmark να δουμε τα νουμερα απο τον σκληρο σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...