Προς το περιεχόμενο

NVIDIA Pascal, GP100

Ailuros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Όντως, τώρα?

Ναι, διότι όταν το πήρα δεν είχαν ανακοινώσει καν το PG279Q(IPS/165Hz), όπως και να 'χει μιλάμε για 8bit TN που δεν έχει καμία σχέση με τα υπόλοιπα TN και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από ένα IPS(Στα χρώματα). Το μόνο αρνητικό είναι ότι πρέπει να κάθεσαι ακριβώς στο κέντρο, αλλιώς έχει color shifting(Δεξία και αριστερά χάνει πολύ λίγο, αν κατεβάσεις όμως το κεφάλι σου λίγο κάτω ή το ανεβάσεις λίγο πάνω αμέσως έχεις θέμα). Αυτό που με ξενερώνει είναι πως όσα λεφτά και να δώσεις, δεν θα 'ναι τέλειο, και στις TV φυσικά το ίδιο ισχύει.

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Nαι, βγαίνουμε λιγάκι εκτός τώρα, αυτή τη φρίκη με το πάνω κάτω ήταν που δεν άντεχα με κανένα τρόπο στο 1080 ΤΝ που είχα πριν.

Έκατσε και καλό κομμάτι στο IPS τώρα (ελάχιστο glow/bleeding) και ξεστραβώθηκα.

Πίσω στο θέμα, τί έχουμε να αναμένουμε τον αμέσως προσεχή καιρό?

Ή απλά θα περάσει το καλοκαίρι με φανφάρες εκατέρωθεν και μαζί με τα σχολεία τα ουσιαστικά?

Τι εχουμε να αναμενουμε??Την 1080 να κυκλοφορει σε καποιες χωρες την αλλη εβδομαδα(reference παντα)και την 1070 να ακολουθει αρχες περιπου Ιουνιου.Για μας εδω στην Ελλαδα υπομονη και τιποτα αλλο.

• Like 1

Τώρα περιμένουμε καταρχήν να κυκλοφορήσουν οι FE στα μαγαζιά, και μετά θα πρέπει να περιμένουμε να στρώσει η διαθεσιμότητα, να βγουν κάμποσες custom εκδόσεις από τις εταιρείες και να στρώσουν οι τιμές σιγά σιγά..Με λίγα λόγια, κάπου στο επόμενο σχολικό έτος θα αξίζει να αγοράσει κάποιος κάρτα.

Nαι, βγαίνουμε λιγάκι εκτός τώρα, αυτή τη φρίκη με το πάνω κάτω ήταν που δεν άντεχα με κανένα τρόπο στο 1080 ΤΝ που είχα πριν.

Έκατσε και καλό κομμάτι στο IPS τώρα (ελάχιστο glow/bleeding) και ξεστραβώθηκα.

Περίμενα πόσο καιρό να βγει IPS/144Hz/G-Sync και αργούσε, είχε ανακοινωθεί το Acer XB270HU τότε αλλά άργησε πολύ να έρθει στην Ελλάδα και δεν κρατήθηκα. Εκτός αυτού, γινόταν σφαγή στα forums με διάφορα προβλήματα(Yellow tint, IPS glow έντονο, RMAs πολλά κλπ κλπ, χώρια που είναι και Acer :D) και λέω άστο..Τώρα βγήκε το PG279Q, στο TFT Central λένε οκ, είναι καλύτερο από το PG278Q αλλά δεν αξίζει να μπει στα αίματα κάποιος για μετάβαση αν έχει το δεύτερο(Μικρή η διαφορά λόγω 8bit TN στο 278Q). Είναι αυτό που είπα, όσα λεφτά και να δώσεις, τέλειο μόνιτορ δεν θα πάρεις. Κάτι θα χάσεις, κάτι θα κερδίσεις και θέλει και λίγο τύχη να μην πέσεις σε προβληματικό κομμάτι και τρέχεις.

• Like 2

Πλέον με το VSR και DSR ποιος παίζει σε 1080p ??

Μονο οσοι εχουν παλια pc με καρτες χειροτερες απο 970. Απο τοτε που την πηρα πλεον βαζω 1440p η 4κ DSR . Ποτε πια 1080p

Περίμενα πόσο καιρό να βγει IPS/144Hz/G-Sync και αργούσε, είχε ανακοινωθεί το Acer XB270HU τότε αλλά άργησε πολύ να έρθει στην Ελλάδα και δεν κρατήθηκα. Εκτός αυτού, γινόταν σφαγή στα forums με διάφορα προβλήματα(Yellow tint, IPS glow έντονο, RMAs πολλά κλπ κλπ, χώρια που είναι και Acer :D) και λέω άστο..Τώρα βγήκε το PG279Q, στο TFT Central λένε οκ, είναι καλύτερο από το PG278Q αλλά δεν αξίζει να μπει στα αίματα κάποιος για μετάβαση αν έχει το δεύτερο(Μικρή η διαφορά λόγω 8bit TN στο 278Q). Είναι αυτό που είπα, όσα λεφτά και να δώσεις, τέλειο μόνιτορ δεν θα πάρεις. Κάτι θα χάσεις, κάτι θα κερδίσεις και θέλει και λίγο τύχη να μην πέσεις σε προβληματικό κομμάτι και τρέχεις.

Βαλε οτι το Tn ειναι πιο γρηγορο μονιτορ απο το ips οποτε μην το ψαχνεις ειναι αυτο που λες.Εγω προσωπικα που πηρα το ιδιο δεν το μετανοιωσα τωρα ειδικα που η σειρα 10χχ ειναι οτι πρεπει για 1440p.

και 8bit να έχει,διαφορά υπάρχει. Το tn είναι tn. 

Ένα συγκριτικό: 

Τα χρώματα πιστεύω είναι το ποιο σημαντικό κομμάτι για μια οθόνη.

και 8bit να έχει,διαφορά υπάρχει. Το tn είναι tn. 

Ένα συγκριτικό: 

Τα χρώματα πιστεύω είναι το ποιο σημαντικό κομμάτι για μια οθόνη.

Ειπε ο psycho οτι το ips Rog δεν υπηρχε τοτε που ηθελε να κανει την αγορα αρα τα παραπανω που γραφεις δεν ισχυουν. Αυτο που εξηγει ειναι οτι για να μπει σε διαδικασια για να παει στο νεοτερο Asus η χρηματικη διαφορα ειναι τεραστια και δεν αξιζει(μιας και το Monitor του αν το δωσει πχ 580 ευρω το καινουργιο κοστιζει  890ευρω και 300ευρω μονο και μονο για ips panel ειναι πεταμενα λεφτα...

Εντάξει το συγκριτικό δεν δείχνει από ευθεία και τα δύο ξεχωριστά, το ΤΝ και λίγο απόκλιση να έχει χάνει αμέσως το χρώμα(Σίγουρα το IPS είναι καλύτερο εννοείται). Όπως και να 'χει, όταν το πήρα εγώ δεν είχε ανακοινωθεί καν το 279Q, και είχα μείνει με ένα 22άρι 1050P οπότε δεν μπορούσα να περιμένω άλλο. Τώρα θα πρέπει να βγει κάτι που να έχει μεγάλη διαφορά με το δικό μου για να μπω στην διαδικασία αλλαγής, μέχρι στιγμής το 278Q με calibration είναι μόμπα. Μία GTX1080 ζητάει το έρμο να δείξει τα δόντια του :P

Ειπε ο psycho οτι το ips Rog δεν υπηρχε τοτε που ηθελε να κανει την αγορα αρα τα παραπανω που γραφεις δεν ισχυουν. Αυτο που εξηγει ειναι οτι για να μπει σε διαδικασια για να παει στο νεοτερο Asus η χρηματικη διαφορα ειναι τεραστια και δεν αξιζει(μιας και το Monitor του αν το δωσει πχ 580 ευρω το καινουργιο κοστιζει  890ευρω και 300ευρω μονο και μονο για ips panel ειναι πεταμενα λεφτα...

Εγώ είπα ότι δεν υπάρχει σύγκριση tn - ips,άσχετα άμα έχει 8bit το tn. Εγώ δεν έκρινα τον psycho γιατί πήρε αυτή την οθόνη. Ο καθένας ότι γουστάρει παίρνει. Απλώς είπα το ips δεν συγκρίνεται με το tn άσχετα άμα έχει 8bit

Εντάξει το ''Δεν υπάρχει σύγκριση'' θεωρώ ότι είναι υπερβολή, στην δουλειά IPS έχω και βλέπω κάθε μέρα και τα δύο και μάλιστα με ίδιο wallpaper για να βλέπω την διαφορά, αν δεν τα βάλεις δίπλα δίπλα δεν καταλαβαίνεις καμία διαφορά(Πέρα από την γωνία θέασης εννοείται). Όπως και να 'χει, όλα αυτά μέχρι να βγει κάνα OLED monitor της προκοπής σε προσιτή τιμή να κάνει σκόνη τα πάντα :P Btw, το 278Q έρχεται με 1.8 Gamma out of the box, οπότε θα πρέπει να πειράξεις τις ρυθμίσεις στους οδηγούς της GPU για να το φέρεις στο 2.2, αυτός στο βίντεο δεν νομίζω να έκανε κάτι τέτοιο για την σύγκριση.

Βαλε οτι το Tn ειναι πιο γρηγορο μονιτορ απο το ips οποτε μην το ψαχνεις ειναι αυτο που λες.Εγω προσωπικα που πηρα το ιδιο δεν το μετανοιωσα τωρα ειδικα που η σειρα 10χχ ειναι οτι πρεπει για 1440p.

Μεταξύ των δύο, εννοείται ότι όταν ήθελα να αγοράσω, αν υπήρχε στην αγορά το 279Q αυτό θα έπαιρνα, αν είναι να δώσεις 800, δεν θα σε πειράξει να δώσεις άλλα 100 για IPS panel.

• Like 1

Εντάξει το ''Δεν υπάρχει σύγκριση'' θεωρώ ότι είναι υπερβολή, στην δουλειά IPS έχω και βλέπω κάθε μέρα και τα δύο και μάλιστα με ίδιο wallpaper για να βλέπω την διαφορά, αν δεν τα βάλεις δίπλα δίπλα δεν καταλαβαίνεις καμία διαφορά(Πέρα από την γωνία θέασης εννοείται). Όπως και να 'χει, όλα αυτά μέχρι να βγει κάνα OLED monitor της προκοπής σε προσιτή τιμή να κάνει σκόνη τα πάντα :P

Δεν είναι όλα τα Ips το ίδιο ακριβώς. Παίζει ρόλο και τη οθόνη έχετε στη δουλειά. Τα χρώματα σε μια ακριβή οθόνη,θα είναι κλάσεις ανώτερα από μια φθηνή ips.

ΥΓ Εγώ το μόνο που θέλω να βγει είναι μια Asus rog 4k 144hz G-sync ips. Που φυσικά θα έχει dp 1.3 -1.4 Τα oled δεν με ενδιαφέρουν.

Συμβουλη οσον αφορα τους υποψηφιους αγοραστες των νεων καρτων(ή ακομα και monitor)μην τα συγκρινετε ολα με βαση την χαμηλοτερη τιμη στο skroutz πλεον αλλα με βαση το πιο θεωρειτε εσεις πιο εμπιστο καταστημα σε περιπτωση προβληματος.

Στην προηγουμενη σειρα(πλεον)με τις 970 καλη ωρα το Rma σε καρτες λογω coil whine επεφτε βροχη. Επισης στις προσφορες των bundle στις καρτες γραφικων κυριως τα πιο ακριβα καταστηματα απο τα πρωτα στο Skroutz τα φερνουν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...