Προς το περιεχόμενο

NVIDIA Pascal, GP100

Ailuros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έπαιξα λίγο με undervolting σήμερα. Η κάρτα δούλευε στα 1.062 με θερμοκρασίες μέχρι 58 59 βαθμούς στα 2100 σε κάθε περίπτωση. Το έριξα στα 0.950 και κρατάει σταθερά 2000mhz πάντα με θερμοκρασίες 53 max. Στο black blag όμως παρατήρησα αρκετες διακυμάνσεις στα frame times παρόλο ότι έμενε πάντα στα 2000 και την κάρτα να δουλεύει από 50 μέχρι 80%. Είναι που είναι το παιχνίδι χάλια optimized στις pascal με το undervolting επιδεινώθηκε. Τελικά σταθερή συχνότητα δεν σημαίνει καλύτερα frametimes? 

Στο far cry Primal και στο shadow of the tomb raider είναι άψογα σε κάθε περίπτωση με 4 5 βαθμούς πτώση θερμοκρασία και εκεί. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, Arkin είπε

Έπαιξα λίγο με undervolting σήμερα. Η κάρτα δούλευε στα 1.062 με θερμοκρασίες μέχρι 58 59 βαθμούς στα 2100 σε κάθε περίπτωση. Το έριξα στα 0.950 και κρατάει σταθερά 2000mhz πάντα με θερμοκρασίες 53 max. Στο black blag όμως παρατήρησα αρκετες διακυμάνσεις στα frame times παρόλο ότι έμενε πάντα στα 2000 και την κάρτα να δουλεύει από 50 μέχρι 80%. Είναι που είναι το παιχνίδι χάλια optimized στις pascal με το undervolting επιδεινώθηκε. Τελικά σταθερή συχνότητα δεν σημαίνει καλύτερα frametimes? 

Στο far cry Primal και στο shadow of the tomb raider είναι άψογα σε κάθε περίπτωση με 4 5 βαθμούς πτώση θερμοκρασία και εκεί. 

1.062 και τσιμπας 2100?

Εαν εισαι σταθερος εκει τοτε σου εχει κατσει κομματαρα👍

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, azazil1190 είπε

1.062 και τσιμπας 2100?

Εαν εισαι σταθερος εκει τοτε σου εχει κατσει κομματαρα👍

Με 1.062 κραταω 2152 εφοσον εχω καλες θερμοκρασιες συνηθως στα 2139 παιζει στους 58-60 βαθμους. 1070ti οχι 1080ti. Το θεμα ειναι με τα frametimes και το undervolting δεν καταλαβα τι εγινε. 

Για του λογου το αληθες. 2151.5 με 1.063 και θερμοκρασιες 45 βαθμοι. 70% οι ανεμιστηρες.

00000.png

Screenshot-1.png

Επεξ/σία από Arkin

1 ώρα πριν, Arkin είπε

Με 1.062 κραταω 2152 εφοσον εχω καλες θερμοκρασιες συνηθως στα 2139 παιζει στους 58-60 βαθμους. 1070ti οχι 1080ti. Το θεμα ειναι με τα frametimes και το undervolting δεν καταλαβα τι εγινε. 

Για του λογου το αληθες. 2151.5 με 1.063 και θερμοκρασιες 45 βαθμοι. 70% οι ανεμιστηρες.

00000.png

Screenshot-1.png

Ελα ρε ανθρωπε και με σκαλωσες.Μιλαμε αυτα τα ρολογια σε 1080ti θα ηταν ονειρεμένα.Οχι βεβαια οτι ειναι ασχημα στην 1070ti.Πάλι καλο κομματι σου εκατσε.

Κατι σε power throttle μου κάνει η περιπτωση σου.

Πιθανον σε αυτα τα ρολογια να θέλει μεγαλύτερο power target.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, azazil1190 είπε

Ελα ρε ανθρωπε και με σκαλωσες.Μιλαμε αυτα τα ρολογια σε 1080ti θα ηταν ονειρεμένα.Οχι βεβαια οτι ειναι ασχημα στην 1070ti.Πάλι καλο κομματι σου εκατσε.

Κατι σε power throttle μου κάνει η περιπτωση σου.

Πιθανον σε αυτα τα ρολογια να θέλει μεγαλύτερο power target.

Το πιθανοτερο να φταιει το παιχνιδι μιας και το black flag ειναι οτι χειροτερο εχω συναντησει σε optimization το unity μπροστα του ειναι κορυφαιο σε αυτο το κομματι. Ubisoft στα χειροτερα της. Θα την δουλευω οπως πριν στο black flag και στα υπολοιπα παιχνιδια θα το κραταω 0.950 με 2000 συχνοτητα για κατω των 55 βαθμους θερμοκρασια. 

Η 1080ti και 2050 να παει ειναι πολυ καλο κομματι. Για 1070/1070ti/1080 μεχρι 2152 εχω δει με αερα παραπανω δεν πηγαινει. Τσιμπαει ενα 15% πανω απο stock συχνοτητα.

Επεξ/σία από Arkin
  • Like 2

6 λεπτά πριν, Arkin είπε

Το πιθανοτερο να φταιει το παιχνιδι μιας και το black flag ειναι οτι χειροτερο εχω συναντησει σε optimization το unity μπροστα του ειναι κορυφαιο σε αυτο το κομματι. Ubisoft στα χειροτερα της. Θα την δουλευω οπως πριν στο black flag και στα υπολοιπα παιχνιδια θα το κραταω 0.950 με 2000 συχνοτητα για κατω των 55 βαθμους θερμοκρασια. 

Η 1080ti και 2050 να παει ειναι πολυ καλο κομματι. Για 1070/1070ti/1080 μεχρι 2152 εχω δει με αερα παραπανω δεν πηγαινει. Τσιμπαει ενα 15% πανω απο stock συχνοτητα.

Η μια 1080ti που ειχα έπαιζε ταβανι στα 2063 με 1.093.ρευμα με curve voltage παντα και η αλλη που εχω ακομα, μεχρι 2025-2050 σταθερα επισης curve voltage.

5 λεπτά πριν, azazil1190 είπε

Η μια 1080ti που ειχα έπαιζε ταβανι στα 2063 με 1.093.ρευμα με curve voltage παντα και η αλλη που εχω ακομα, μεχρι 2025-2050 σταθερα επισης curve voltage.

Δεν θες και κατι παραπανω. Και 2100 να πηγαινε αντε να κερδιζες κανα fps ακομα. Εγω ετυχα καλο κομματι στο core αλλα στην μνημη δεν παει πολυ μεχρι 8700 και +400 αν δωσω σε καποια παιχνιδια που επηρεαζονται ευκολα απο memory εχω artifacts. Μικρο το κακο βεβαια δεν δινει σχεδον καθολου fps η μνημη.

εγώ την δίκη μου την έχω με 1volt στα 1950mhz περίπου για 24/7 και άμα είναι για κάνα bench σηκώνει και 2050 άλλα δεν βρίσκω λόγο να την έχω εκεί για κάθε μέρα

γενικά είμαι πολύ ευχαριστημενος απο την κάρτα και δεν θα την πούλαγα για να πάω σε 2080 και να έχω 5-10 fps παραπάνω πληρώνοντας κάνα 200αρι την διάφορα

άμα έπεφτε η 2080ti  κοντά στο χιλιάρικο τότε ίσως να έκανα την μετάβαση

• Like 2

20 λεπτά πριν, FORIS78 είπε

εγώ την δίκη μου την έχω με 1volt στα 1950mhz περίπου για 24/7 και άμα είναι για κάνα bench σηκώνει και 2050 άλλα δεν βρίσκω λόγο να την έχω εκεί για κάθε μέρα

γενικά είμαι πολύ ευχαριστημενος απο την κάρτα και δεν θα την πούλαγα για να πάω σε 2080 και να έχω 5-10 fps παραπάνω πληρώνοντας κάνα 200αρι την διάφορα

άμα έπεφτε η 2080ti  κοντά στο χιλιάρικο τότε ίσως να έκανα την μετάβαση

Πολύ λογική η άποψή σου.

Από τη μία δεν αξίζει να πας στην 2080 (ακόμα και αν μιλάμε για +100 ευρώ, πάλι δεν έχει νόημα), από την άλλη, όμως, όσο οι τιμές των 2080ti παραμένουν στα 1.200 περίπου, κατευθύνεσαι αναγκαστικά στην 2080, ώστε να μην χάσεις τη μεταπωλητική αξία της 1080ti. Μπέρδεμα μεγάλο....

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, DEADLAZARUS είπε

Πολύ λογική η άποψή σου.

Από τη μία δεν αξίζει να πας στην 2080 (ακόμα και αν μιλάμε για +100 ευρώ, πάλι δεν έχει νόημα), από την άλλη, όμως, όσο οι τιμές των 2080ti παραμένουν στα 1.200 περίπου, κατευθύνεσαι αναγκαστικά στην 2080, ώστε να μην χάσεις τη μεταπωλητική αξία της 1080ti. Μπέρδεμα μεγάλο....

ναι άλλα από την στιγμή που η κάρτα που έχεις καλύπτει πλήρως τις ανάγκες σου δεν έχει και κανένα νόημα να μπεις σε αυτό το τρυπακι.

μεταπωλιτική αξια σιγουρα θα χάσεις αλλα έτσι ειναι αυτά, ειδικά με τα pc parts ξέρεις οτι σύντομα χάνουν ενα μεγαλο μέρος της άξιας τους το θέμα είναι πρώτα να το έχεις ξεζουμίσει

να έχεις πάρει το 100% από αυτό που μπορεί να σου προσφέρει, οχι να το πουλήσεις για να πάρεις κατι παρόμοιο σε επιδόσεις και με εξτρά κόστος

έτσι τουλάχιστον το σκέφτομαι εγώ που την πήρα το αυγουστο την κάρτα και έχει άλλα 2μιση χρονιά εγγύηση , ούτε για τα λίγα fps παραπάνω θα την δώσω, ούτε για να έχω 3χρονια εγγύηση που έχει η νέα κάρτα, άλλα και ούτε θα κάνω μάγκα κανένα με κάρτα που σπέρνει ακόμα στο gaming να την δώσω κοψοχρονιά

anyway ο καθένας μας ζυγίζει διαφορετικά τα πράγματα και πρατει αναλόγως, δεν κρίνω καποιον που κάνει την συγκεκριμένη κίνηση άπλα εκφράζω την προσωπική μου άποψη.

Επεξ/σία από FORIS78
  • Like 1

28 λεπτά πριν, DEADLAZARUS είπε

Πολύ λογική η άποψή σου.

Συμφωνω σε ολα.

Ηταν το σκεπτικο που εκανα και την μετάβαση 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, DEADLAZARUS είπε

Πολύ λογική η άποψή σου.

Δεν πολύ-ισχύει και αυτό για την μεταπωλητική αξία. Η διαφορά που θα δώσει κάποιος για την μετάβαση αυτή τη στιγμή,που λογικά είναι στα 200 ευρώ το λιγότερο ,δεν θα είναι η διαφορά που θα πωλούνται οι κάρτες στο μέλλον. Μετά από κανα δυο χρόνια πχ θα πουλήσει κάποιος την 2080 στα 500 ευρώ ας πούμε .Την 1080ti αποκλείεται να την πουλάει 200 ευρώ λιγότερα.Ούτε καν 100 αφού σε επιδόσεις θα ειναι ισάξιες. 

Και πρέπει να συνυπολογίσει κανείς πόσο πήρε την 1080ti και όλα αυτά. Θα δεις οτι στο τέλος (όταν δηλαδή θα έρθει η στιγμη της πωλησης ειτε της μίας ή της άλλης) μία ή άλλη περίπου θα είναι,και μάλλον χαμένος αυτός που έχει κάνει μετάβαση ;)

Κλαιν μαιν δηλαδη. Για μενα δεν αξίζει ουτε να το σκέφτεται κάποιος από 1080ti σε 2080. 

Η μόνη δικαιολογία είναι το γνωστό μικρόβιο που το καταλαβαίνω απόλυτα γιατί ειμαι παθών.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν το σκέφτομαι καν γιατί έχω και καλή υλοποίηση και πολύ δυνατό chip.Αλλιώς θα με έτρωγε..

Επεξ/σία από mcrae13
  • Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...