Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 7,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, Spartan117 είπε

Με τους τελευταίους drivers (411.70) δουλεύει και freesync με Nvidia GPUs χωρίς το κόλπο με εξωτερική AMD GPU. Το δοκίμασα στο SotTR στο 4K freesync display που έχω και δουλεύει.

https://techreport.com/blog/34136/geforce-cards-mysteriously-begin-playing-nice-with-tr-freesync-monitors

Απλά θέλει borderless.

Μα με το borderless ούτως ή αλλως παίρνει δρόμο το tearing αφού παίρνει ουσιαστικά το tripple buffering που τρέχουν τα ίδια τα Windows. Ουσιαστικά δηλαδή που βοηθάει όλο αυτό;  Mε τo g sync ας πούμε είτε έχεις ανοιχτό το vsync μαζί ή έχεις κλειστό το vsync από το cp για να έχεις unlocked framerate. Με το freesync και το borderless τι κερδίζεις; 

Δοκίμασες να κλείσεις πχ το vsync από το cp να δεις αν έχεις tearing;

Επεξ/σία από Alex21121988
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Alex21121988 είπε

Μα με το borderless ούτως ή αλλως παίρνει δρόμο το tearing αφού παίρνει ουσιαστικά το tripple buffering που τρέχουν τα ίδια τα Windows. Ουσιαστικά δηλαδή που βοηθάει όλο αυτό;  Mε τo g sync ας πούμε είτε έχεις ανοιχτό το vsync μαζί ή έχεις κλειστό το vsync από το cp για να έχεις unlocked framerate. Με το freesync και το borderless τι κερδίζεις; 

Δοκίμασες να κλείσεις πχ το vsync από το cp να δεις αν έχεις tearing;

Απο που και ως πού παίρνει δρόμο το tearing με borderless; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
58 λεπτά πριν, Acmilangr2 είπε

Απο που και ως πού παίρνει δρόμο το tearing με borderless; 

Αν μιλάμε για games και Borderless Fullscreen (aka Windowed Fullscreen) κατάσταση, από πάντα. Εκτός αν εγώ κατάλαβα λάθος και αναφέρεστε σε κάτι άλλο xD

Μια ζωή έτσι τα έτρεχα τα games μου.

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, Alex21121988 είπε

Αν μιλάμε για games και Borderless Fullscreen (aka Windowed Fullscreen) κατάσταση, από πάντα. Εκτός αν εγώ κατάλαβα λάθος και αναφέρεστε σε κάτι άλλο xD

Μια ζωή έτσι τα έτρεχα τα games μου.

Ακόμα και σε borderless χωρίς v-sync έχεις Tearing.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Acmilangr2 είπε

Ακόμα και σε borderless χωρίς v-sync έχεις Tearing.

Κάτσε να το ξεκαθαρίσουμε. Όταν έχεις το game σε Windowed mode δηλαδη έχεις tearing? Δεν θα έπρεπε. Χωρίς φυσικά να έχεις κάνει force το vsync στο off από το cp. Απλά το αφήνεις στο Use the 3D application setting. Eγώ αυτό το μεταφράζω ότι το cp δεν επεμβαίνει στο εκάστοτε app και αφήνει τα in game settings να κάνουν force το vsync ή όχι στην προκείμενη περίπτωση. Αν κάνεις force το vsync στο off via cp, προφανώς και θα έχεις tearing.

Οπότε by default στο cp, in game vsync off και Windowed/Borderless Fullscreen, δεν έχεις tearing. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Tearing έχεις σε περίπτωση που έχεις το v sync στο off και πιάνεις λιγότερα η περισσότερα fps από τα hz της οθόνης σου. 

Ενολιγης αν δεν πιάνεις πάντα πάνω από 60fps με v sync on (σε 60hz οθόνη) ότι και να κάνεις θα έχεις η tearing η stutering. Το πρόβλημα λύνεται μόνο με gsync η fresync 

Επεξ/σία από Acmilangr2
Δημοσ.

Είμαι ο μοναδικός που είχε και έχει θέμα με τους 411.63/411.70; Συγκεκριμένα έχω θέμα με το g sync δυστυχώς με τους συγκεκριμένους drivers. Aνοιγοκλείνει ουσιαστικά το g sync, η οθόνη κάνει blink, φαίνεται ξεκάθαρα άλλωστε στο φωτάκι του μόνιτορ αφού για ένα sec ανάβει άσπρο(έχει φύγει το g sync) και άμεσα επανέρχεται. (ανάβει κόκκινο)

Έχουν γίνει πολλά clean install(ddu κτλ) αλλά μπορεί να μην μου το κάνει για κάποιες ώρες και μετά τα ίδια. Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι προσπάθησα να κάνω rollback σε παλιότερους drivers και το installation μου έκανε fail. Παίζει να έχω κάποιο conflict που να το προκαλεί όλο αυτό; 

Δώστε τα φώτα σας. Είναι η πρώτη φορά που έχω θέμα με το g sync..

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Alex21121988 είπε

Είμαι ο μοναδικός που είχε και έχει θέμα με τους 411.63/411.70; Συγκεκριμένα έχω θέμα με το g sync δυστυχώς με τους συγκεκριμένους drivers. Aνοιγοκλείνει ουσιαστικά το g sync, η οθόνη κάνει blink, φαίνεται ξεκάθαρα άλλωστε στο φωτάκι του μόνιτορ αφού για ένα sec ανάβει άσπρο(έχει φύγει το g sync) και άμεσα επανέρχεται. (ανάβει κόκκινο)

Έχουν γίνει πολλά clean install(ddu κτλ) αλλά μπορεί να μην μου το κάνει για κάποιες ώρες και μετά τα ίδια. Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι προσπάθησα να κάνω rollback σε παλιότερους drivers και το installation μου έκανε fail. Παίζει να έχω κάποιο conflict που να το προκαλεί όλο αυτό; 

Δώστε τα φώτα σας. Είναι η πρώτη φορά που έχω θέμα με το g sync..

Μπορεί να είναι κουραστικό αλλά ίσως ένα format μόνο να σώσει την κατάσταση 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Acmilangr2 είπε

Μπορεί να είναι κουραστικό αλλά ίσως ένα format μόνο να σώσει την κατάσταση 

Λίγο extreme η λύση αυτή, μπορεί να λυθεί και με τα επόμενα drivers.. Είδωμεν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, greg4 είπε

Εγώ έχω μείνει με 398.82...

Αλλά μάλλον δεν θα τους βάλω μετά από αυτό που είπες

Δεν ξέρω αν είναι μόνο δικό μου θέμα. Έχω ψάξει στα διάφορα forums κτλ και αυτοί που έχουν ανάλογο πρόβλημα δεν το απέκτησαν απαραίτητα με τους 411. Υπάρχουν αρκετοί με διάφορα προβλήματα με το g sync συγκεκριμένα εδώ και πολύ καιρό που συνήθως φτιάχνονται σε επόμενα drivers. Εγώ τώρα αναγκαστικά θα περιμένω επίσης για τους επόμενους.  Δεν είχα κανένα πρόβλημα με το g sync μέχρι τώρα.

9 ώρες πριν, greg4 είπε

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...