Προς το περιεχόμενο

NVIDIA Pascal, GP100

Ailuros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 λεπτά πριν, greg4 είπε

Συγνώμη αλλά ο συλλογισμός σου είναι λάθος. Καταρχήν η 480 είχε msrp στα 199$. Δεύτερον δικαιολογείς σαν καταναλωτής ότι κάτι ισχυρότερο (ας μην μπούμε σε αυτή την κουβέντα) ότι πρέπει να το πουλάει ακριβότερα; Δηλαδή άμα είναι τον 1600 στο launch καθώς ήταν ισχυρότερες σε διάφορα σενάρια από τον 7700k έπρεπε να τον δίνει κοντά στα 400...

Τα προϊόντα της AMD στις cpu είναι εξαιρετικά τιμολογιακά αλλά κυρίως και από πλευράς επιδόσεων. Στις κάρτες γραφικών τα τελευταία δυο χρόνια δυστυχώς είναι στο ακριβώς αντίθετο άκρο...

Γράφεις σωστά μεν, αλλά κάνουμε κύκλους.

Για τις τιμές, δεν ευθύνονται οι AMD/nVidia! Έχουν τα MSRP τους, όπως σωστά λες, για τις "βασικές-εργοστασιακές" εκδόσεις. Οι τιμές των συναρμολογητών είναι θέμα πολλών παραγόντων (κι έχουν αναφερθεί πολλές φορές), όπου οι "σχεδιαστές" είναι οι τελευταίοι που έχουν λόγο.

Για το κομμάτι CPU, μιλάμε για εντελώς άλλη ιστορία. Η CPU είναι το τσιπάκι και κάτι ψιλά για το περιτύλιγμά του...επιπλέον, στο πουλά ουσιαστικά απευθείας η σχεδιάστρια. Η GPU είναι εντελώς άλλη ιστορία, εξαιρετικά πιο πολύπλοκη.

Θα συμφωνήσω πως αν θέλει, πουλά επιθετικά για να πιάσει μερίδιο (όπως έκανε/κάνει με Ryzen/TR κλπ), αλλά εκεί το κόστος είναι αποκλειστικά δικό "της" θέμα. Στις GPU, είναι πολλοί παραπάνω οι παράγοντες, και δεν είναι τόσο εύκολο.

Την πώληση κάτω του κόστους που αναφέρθηκε, δεν αξίζει καν να τη σχολιάσω.

3 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

ΑΑΑΑ , συμβόλαια κλείνουν όλοι εκτός από το outsider σου. Αυτό δεν το σκέφτηκα , έχεις δίκιο!  Αν θυμάμαι καλά η αυξημένη ζήτηση ήρθε για την AMD 6 μήνες πριν NVIDIA ή κάνω λάθος?

Αλλά είπαμε , θα ζητάει συμβόλαια η AMD αλλά θα λένε ΟΛΟΙ κατασκευαστές όχι γιατί  μπορεί η NVIDIA μετά από 6 μήνες να το ζητήσει και αυτή.

Αποστομωτικός.

Τόσο, που δεν αξίζει καν απάντηση.

Καλή συνέχεια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι

7 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Για τις τιμές, δεν ευθύνονται οι AMD/nVidia! Έχουν τα MSRP τους, όπως σωστά λες, για τις "βασικές-εργοστασιακές" εκδόσεις. Οι τιμές των συναρμολογητών είναι θέμα πολλών παραγόντων (κι έχουν αναφερθεί πολλές φορές), όπου οι "σχεδιαστές" είναι οι τελευταίοι που έχουν λόγο.

Δηλαδή οι NVIDIA/AMD δεν έχουν λόγο και δεν πούλησαν ποιο ακριβά τους μήνες της αυξημένης ζήτησης. Εσύ είσαι ένας πραγματικός insider της αγοράς, πως τα ξέρεις όλα αυτά? Πάω στοίχημα ότι έχεις διαβάσει τις συμβάσεις. Αχ τις κακόμοιρες τις NVIDIA , AMD βέβαια ότι το Α' εξάμηνο με λιγότερα πουλημένα κομμάτια έβγαλαν πολύ μεγαλύτερα κέρδη θα είναι λογιστικό τρυκ που θα μας το αναλύσεις και αυτό φαντάζομαι ως insider. Για πες μας και αυτό πως το έκαναν ή αυτό θα το κρατήσεις μυστικό?

Επεξ/σία από jgeorgiou

Ναι οκ κύκλους κάνουμε.

Εγώ προσωπικά θέλω να πάρω κάρτα γραφικών. Είμαι διατεθειμένος να σκάσω 500-700 ευρώ. Περίμενα από την amd να βγάλει full ανταγωνιστική κάρτα των πασχάληδων ώστε αντίστοιχα να πιεστεί και η nvidia είτε ρίχνοντας τιμές είτε βγάζοντας νέες κάρτες. οκ να μου πεις έχω gsync, οπότε έχω κολλήσει με nvidia αλλά ο ανταγωνισμός δεν λειτουργεί.

Έχει μπει η ιστορία με το mining όπου πολλά από όσα λέμε πάνε περίπατο, αλλά γενικά εμένα προσωπικά ποτέ δεν μου γέμισαν οι vega το μάτι. Ένα χρόνο μετά περιμένεις μια κάρτα σε ίδια ή χαμηλότερη τιμή σε σχέση με τον ανταγωνισμό και καλύτερες επιδόσεις / efficiency. Έτσι πάμε μπροστά και έτσι συμφέρει εμάς τους καταναλωτές. 

• Like 1

8 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε

Έλα, τα παιδάκια στο Reddit δεν ξέρανε τι λέγανε; Πέφτω απ'τα σύννεφα... :P

• Like 1

1 ώρα πριν, IoaZ είπε

Έχετε καταλάβει ότι η AMD με τις RX και τις Vega απευθύνεται σε δύο αγορές ? Στην μία αγορά είναι ισάξια με την Nvdia και στην άλλη   μονοπωλεί χωρίς να υπάρχει κανένας υπαρκτός ανταγωνισμός από την Nvdia . Οπότε δεν υπάρχει λόγος να είναι φτηνότερεi  από την Nvdia  

Ποιες είναι οι δυο αγορές που αναφέρεσαι?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, greg4 είπε

Ναι οκ κύκλους κάνουμε.

Εγώ προσωπικά θέλω να πάρω κάρτα γραφικών. Είμαι διατεθειμένος να σκάσω 500-700 ευρώ. Περίμενα από την amd να βγάλει full ανταγωνιστική κάρτα των πασχάληδων ώστε αντίστοιχα να πιεστεί και η nvidia είτε ρίχνοντας τιμές είτε βγάζοντας νέες κάρτες. οκ να μου πεις έχω gsync, οπότε έχω κολλήσει με nvidia αλλά ο ανταγωνισμός δεν λειτουργεί.

Έχει μπει η ιστορία με το mining όπου πολλά από όσα λέμε πάνε περίπατο, αλλά γενικά εμένα προσωπικά ποτέ δεν μου γέμισαν οι vega το μάτι. Ένα χρόνο μετά περιμένεις μια κάρτα σε ίδια ή χαμηλότερη τιμή σε σχέση με τον ανταγωνισμό και καλύτερες επιδόσεις / efficiency. Έτσι πάμε μπροστά και έτσι συμφέρει εμάς τους καταναλωτές. 

Έτσι θα λειτουργήσει ο ανταγωνισμός;  Αφού ότι και να βγάλει η AMD παλι nvidia θα παρεις...

Και αυτοί ξέρουν ποιά είναι η δυναμικότητα τους....

Tο να αναπτύξουν π.χ. "Navi" και να σκάσουν ένα σωρό χρήματα για να φτίαξουν κάτι ανταγωνιστικό για το 3% που θα αγοράσει High end  GPU και για ένα target group το οποίο  θα προτιμήσει και πάλι Νvidia (μεγαλη π@υτανα η συνήθεια - κοινό μυστικό των τμημάτων sales), θα ήταν κάτι το ηλίθιο.

Το έξυπνο και σωστό ήταν να φτιάξουν τις apu's για τις next gen consoles και να τσακώσουν το παραδάκι από μια αγορά που δεν έχουν ανταγωνισμό.

Υ.Γ. Το ότι αυτή τη στιγμή η AMD με απειροελάχιστο χρήμα για R&D, σε σχεση με τον ανταγωνισμό, καταφέρνει να τα βαλει με 2 εταιρίες 10πλάσιου μεγέθους μόνο κύρος μπορεί να της προσδώσει...

Υ.Γ. Εδώ οι γύφτοι της Intel που μαζεύουν όλο το χρήμα μια δεκατία δεν είναι ικανοί να βγάλουν μια αξιοπρεπη gpu και η Nvidia προσπάθησε να μπεί σε μια αλλη αγορά πλην gpu και ακόμα το φυσάει και δεν κρυώνει (βλεπε tegra).

Επεξ/σία από Darthvader

7 ώρες πριν, Darthvader είπε

Tο να αναπτύξουν π.χ. "Navi" και να σκάσουν ένα σωρό χρήματα για να φτίαξουν κάτι ανταγωνιστικό για το 3% που θα αγοράσει High end  GPU και για ένα target group το οποίο  θα προτιμήσει και πάλι Νvidia (μεγαλη π@υτανα η συνήθεια - κοινό μυστικό των τμημάτων sales), θα ήταν κάτι το ηλίθιο.

Μα οι περισσοτεροι Freesync monitor εχουν ομως.

Στις 28/6/2018 στις 8:14 ΠΜ, Fulgore είπε

Μα οι περισσοτεροι Freesync monitor εχουν ομως.

Οκ έχουν αλλά για ποιούς λόγους;

A) Έχουν GPU AMD και το εκμεταλλευονται.(είναι η συντριπτική μειοψηφία...)

Β) Δεν ξέρουν τι είναι, απλά το έχει το μόνιτορ που αγόρασαν

Γ) Ξέρουν τι είναι αλλά δεν πολυκάιγονται:

i) Εχουν nvidia

ii) Ετσι και αλλιώς free είναι άστο να υπάρχει....

Εδώ βλέπεις κόσμο που έχει freesync μονιτορ και αντί να αγοράσει (με ίδια τιμή πάνω κάτω) την Rx580, προτιμά την gtx 1060...

Τέλος πάντως η AMD προφανώς δεν μπορεί να είναι άριστη και ανταγωνιστική σε 2 μέτωπα. Αλλά και από την άλλη ποια εταιρεία είναι;

Αυτή τη στιγμή η AMD εαν εβγαζε gpu καλύτερη σε specs από τον ανταγωνισμό ακόμα και με διαφορά αντίστοιχη των  (vega 64 &1080ti) και ταυτόχρονα φθηνότερη, δεν θα υπήρχε ιδιαίτερη διαφορά στο sales τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα. 

• Like 1

20 ώρες πριν, Darthvader είπε

Οκ έχουν αλλά για ποιούς λόγους;

A) Έχουν GPU AMD και το εκμεταλλευονται.(είναι η συντριπτική μειοψηφία...)

Β) Δεν ξέρουν τι είναι, απλά το έχει το μόνιτορ που αγόρασαν

Γ) Ξέρουν τι είναι αλλά δεν πολυκάιγονται:

i) Εχουν nvidia

ii) Ετσι και αλλιώς free είναι άστο να υπάρχει....

Εδώ βλέπεις κόσμο που έχει freesync μονιτορ και αντί να αγοράσει (με ίδια τιμή πάνω κάτω) την Rx580, προτιμά την gtx 1060...

Τέλος πάντως η AMD προφανώς δεν μπορεί να είναι άριστη και ανταγωνιστική σε 2 μέτωπα. Αλλά και από την άλλη ποια εταιρεία είναι;

Αυτή τη στιγμή η AMD εαν εβγαζε gpu καλύτερη σε specs από τον ανταγωνισμό ακόμα και με διαφορά αντίστοιχη των  (vega 64 &1080ti) και ταυτόχρονα φθηνότερη, δεν θα υπήρχε ιδιαίτερη διαφορά στο sales τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα. 

Ξέχασες και τη περίοδο του mining που οι 580 ήταν όνομα και πράγμα και είχαν 580 ευρώ. 😁 Γιατί να πάρεις μια 580 πχ για ένα 1440p freesync monitor για να το "εκμεταλλευτείς" και όχι μια 1070 με τα ίδια λεφτά και να έχεις 60/75 fps ακατέβατα και να μην σε απασχολεί καν το freesync? Άσε που τα περισσότερα φτηνά freesync monitors έχουν άθλιο range τύπου 48-75 Hz που δε σε σώζει μια 580 στα 1440p από τα drops.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχει κανείς άλλος θέματα με artifacts με τους latest drivers? Stock speeds η 1080ti, στο Division συγκεκριμένα πετάει random artifacts από την ώρα που μπήκαν. Τα φώτα σας. ;)

*Έχω δοκιμάσει εννοείται να κάνω ξανά install τους drivers,(ddu κτλ), στο game έκανα επίσης τις ρυθμίσεις restore, enable/disable το GSYNC από Control Panel και έχω τα ίδια.

Επεξ/σία από Alex21121988

60FPS min η 1080Ti στο BF V σε 1440P..Σιγά σιγά η 4K/60 κάρτα θα γίνει 1440P/60 στους νέους τίτλους..Πάει πάλιωσε το Pascal, φέρτε τα νέα GTX επιτέλους..

aHR0cDovL21lZGlhLmJlc3RvZm1pY3JvLmNvbS9E

1 λεπτό πριν, Psycho_Warhead είπε

60FPS min η 1080Ti στο BF V σε 1440P..Σιγά σιγά η 4K/60 κάρτα θα γίνει 1440P/60 στους νέους τίτλους..Πάει πάλιωσε το Pascal, φέρτε τα νέα GTX επιτέλους..

aHR0cDovL21lZGlhLmJlc3RvZm1pY3JvLmNvbS9E

Ποσο βαρυ το εχουν κανει? Τι γραφικα θα εχει? Ειναι δυνατον να μην πιανει ουτε 70 η 1080 σε 2k average? Λογικα θα παρουν καλο pumb με νεους drivers και με καποια patch του παιχνιδιου.

Δεν περιμένω μεγάλες βελτιώσεις, και 10FPS πάνω να πάρουν πάλι είναι meh το performance για 1080Ti..Βέβαια με την DICE μπορεί να γίνει και χειρότερο το performance, λολ.

1 λεπτό πριν, Psycho_Warhead είπε

Δεν περιμένω μεγάλες βελτιώσεις, και 10FPS πάνω να πάρουν πάλι είναι meh το performance για 1080Ti..Βέβαια με την DICE μπορεί να γίνει και χειρότερο το performance, λολ.

Το προβλημα ειναι οτι θελουν να βγαλουν και 4K 144hz. Η 1180 και 30% πανω να ειναι απο 1080ti στο πιο πανω benchmark θα εχει 115fps σε 2K στο battfield. Για 4K θα πεφτει στα 70-80. Δυσκολα τα πραγματα ανεβαινουν οι απαιτησεις τον παιχνιδιων με γοργους ρυθμους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...