Προς το περιεχόμενο

NVIDIA Pascal, GP100

Ailuros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 7,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Btw διαβάζω οτι χτυπάνε και άλλοι power limit ακομα και στο 96%. Κάποιοι δοκίμασαν και rma και με τη 2η -3η τα ίδια άλλοι όχι. Ξεκάθαρη απάντηση δεν εχω βρει. Είναι ανάλογα πόσο ρεύμα ζητάει η κάθε καρτα (;)

Σκέφτομαι να στείλω email στην evga αναφέροντας τους τι να τρέξω ώστε να δουν αν όντως υπάρχει θέμα με το power limit και αν δέχονται rma για αυτό το λόγο.

Επεξ/σία από 7nisiotis
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, Heybro είπε

Είναι αρκετά φίλε μου στο 73% ακούγονται και στην strix αλλά έχω 58 βαθμούς. Έχουμε και ίδιο κουτί ακριβώς. Δοκίμασε λίγο ανέβασμα τους ανεμιστήρες του κουτιού και βλέπεις. Αν είναι συνέχεια στο 99% η κάρτα πάντως δύσκολα να πέσει κάτω από τους 65 με αέρα. Η περιόρισε το power limit στο 80 η 90% και δες το core clock κρατάει. 

αυτο το 60 βαθμους πως το εχεις ορίσει , διάβασες καπου οτι με 70 θα εχει προβλημα ενω με τους 60 οχι? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 λεπτά πριν, Votritis είπε

αυτο το 60 βαθμους πως το εχεις ορίσει , διάβασες καπου οτι με 70 θα εχει προβλημα ενω με τους 60 οχι? 

μαλλον επιδει οσο χαμηλοτερες ειναι οι θερμοκρασιες της gpu τοσο μεγαλυτερη θα ειναι η διαρκεια της 

και εγω εχω βαλει οριο να μην ξεπερναω τους 65 βαθμους 

Επεξ/σία από nikos5800

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά οι GPU δεν παθαίνουν τίποτα με 66. Σοβαρευτείτε 😛

Τι να πει και η 780 Ti GHz (boost 1200) με 3 fans που έπιανε 93ρες στο καταχείμωνο. Στοκ. 

Επεξ/σία από GeorgeMan
  • Like 2
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, GeorgeMan είπε

Παιδιά οι GPU δεν παθαίνουν τίποτα με 66. Σοβαρευτείτε 😛

Τι να πει και η 780 Ti GHz (boost 1200) με 3 fans που έπιανε 93ρες στο καταχείμωνο. Στοκ. 

Ελα μου ντε θα ξεχασω εγω αυτην την ξεχωριστη καρτα που οσο επαιζα το αγαπημενο μου παιχνιδι, μου εβραζε ταυτοχρονα και τον καφε μου.. 🤣😋

Επεξ/σία από icenex

Το μονο πραγμα στο οποιο παιζει ρολο η θερμοκρασια οταν μιλαμε για 60 και 65βαθμους ειναι οτι απο ενα σημειο και μετα(αναλογα την εταιρεια και υλοποιηση)αρχιζουν και δουλευουν τα φανακια και αρα υπαρχει ενας χ παραπανω θορυβος απο την καρτα γραφικων.

Φυσικα καλες θερμοκρασιες(εως ενα βαθμο παντα)εχουν καποιες μικρο επιπτωσεις και σε καλυτερο(οσο αντεχει παντα η καρτα)overclock.

Το μονο πχ που με χαλαγε προσωπικα στην gigabyte g1 1070 ηταν οτι μολις ακουμπουσε 60-61 βαθμους το καταλαβαινες απο τα φανακια που δουλευαν παραπανω και ο θορυβος ηταν αντιληπτος.

3 ώρες πριν, mindtrapper είπε

4 βαθμούς μονο με air condition. 

Με air condition με το 24αρι Daikin που έχουμε πέφτει σε μισή ώρα στους 20 βαθμούς από 30. Αλλά είναι παλιό και τραβάει 2.700watt. 

2 ώρες πριν, Votritis είπε

Δικό μου θέμα είναι ρε συ γνωρίζω ότι και με 75 δουλεύει άνετα χωρίς πρόβλημα. Αργότερα όταν την πουλήσω θέλω να ξέρω ότι αυτός που θα την πάρει θα πάρει αξιόπιστη κάρτα και όχι κάρτα που δούλευε στους 75 80 βαθμούς συνέχεια. Η θερμοκρασία φθηρει τα μηχανήματα τίποτα άλλο. 

Απλά να θυμίσω ότι οι reference πάνε καρφί στους 85 και μετά αρχίζουν το throttling... κοινώς είναι σχεδιασμένες με την παραδοχή ότι θα δουλεύουν μέχρι και σε αυτές τις θερμοκρασίες.

Οπότε με κάτι 60-65 προφανώς και δεν τίθεται θέμα, ούτε καν με 70ρια. Στους 85+ να αγχώνεστε :P

• Like 1
  • Thanks 1

1 λεπτό πριν, Zaknafein είπε

Απλά να θυμίσω ότι οι reference πάνε καρφί στους 85 και μετά αρχίζουν το throttling... κοινώς είναι σχεδιασμένες με την παραδοχή ότι θα δουλεύουν μέχρι και σε αυτές τις θερμοκρασίες.

Οπότε με κάτι 60-65 προφανώς και δεν τίθεται θέμα, ούτε καν με 70ρια. Στους 85+ να αγχώνεστε :P

Λογω nvidia boost 3 δεν αρχιζουν να ριχνουν συχνοτητα μετα τους 60 βαθμους? Και μετα στους 67 νομιζω ριχνουν ακομα 12.5mhz και παει λεγοντας. 

Δεν το έχω παρατηρήσει, γιατί βαράει και power limit κάπου εκεί, οπότε δεν μπορώ να ξέρω αν είναι από το θερμικό ή το ενεργειακό κριτήριο του boost που ρίχνει το core clock. Γενικότερα το boost 3.0 είναι τρελό μπόνους για τους νορμάλ χρήστες που παίζουν χωρίς OC κτλ, αλλά για μένα που κυνηγάω νούμερα πχ ή κάποιον που έχει OCD για OC με σταθερά ρολόγια είναι απλά τρισάθλιο (α και locked voltage+bios).

To point μου είναι ότι θερμικά οι κάρτες δεν έχουν θέμα, εφόσον μιλάμε για θερμοκρασίες χαμηλότερες από αυτές που είναι σχεδιασμένες για να λειτουργούν από την ίδια την nvidia. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τις αφήσεις να πάνε καρφί στους 85 προφανώς, αλλά μην τρελαίνεστε με υπερβολές τύπου "65 όριο", ας πάει και 70 αν η εναλλακτική είναι πολύ παραπάνω θόρυβος πχ.

• Like 3

• Moderators

Ρίχνουν 1 κλικ κάθε 7 βαθμούς απ όσο είχα προλάβει να παρατηρήσω. Αρα θεωρητικά αν τις κρατάτε στους 18 θα boostαρουν στα 2ghz μονες τους χαχαχα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...