7nisiotis Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 Στις 13/4/2018 στις 8:50 ΠΜ, Psycho_Warhead είπε Stutter when PerfCap Reason (GPU-Z) hit PWR/THRM Stuttering όταν χτυπάς pwr limit και έχουν διακύμανση τα Mhz του πυρήνα της GPU. Meh μ' αυτά τα GPU boost που δεν απενεργοποιούνται.. No PWR: PWR in action: Ουσιαστικά λύση υπάρχει; Απλά ανεβάζουμε το power limit μέσω EVGA Precision / Msi Afterburner; Γιατί διάβασα περιπτώσεις όπου χτυπάει limit ακόμα και αν το πειράξεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Acmilangr2 Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Έκατσα και ασχολήθηκα με undervolt ώστε να ρίξω τις θερμοκρασίες (και την φασαρία) της 1080ti και ανακάλυψα κάτι ενδιαφέρον -Η τάση παίζει ρόλο στην απόδοση- Έχω φτιάξει 2 προφίλ όπου και στα 2 τρέχουν με την ίδια συχνότητα αλλά με διαφορετικο voltage. Τρέχοντας ένα παιχνίδι αλλάζω τα προφίλ μεταξύ τους μέσω του afterburner και ενώ έχει σταθερο Clock, τα fps πέφτουν στο προφίλ που έχει χαμηλότερο ρεύμα. Η διαφορά είναι περίπου 2fps στα 70fps (σε 2160p ανάλυση) ρίχνοντας την τάση από τα 1.043v στα 0.993v Επεξ/σία 16 Απριλίου 2018 από Acmilangr2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heybro Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 7 λεπτά πριν, Acmilangr2 είπε Έκατσα και ασχολήθηκα με undervolt ώστε να ρίξω τις θερμοκρασίες (και την φασαρία) της 1080ti και ανακάλυψα κάτι ενδιαφέρον -Η τάση παίζει ρόλο στην απόδοση- Έχω φτιάξει 2 προφίλ όπου και στα 2 τρέχουν με την ίδια συχνότητα αλλά με διαφορετικο voltage. Τρέχοντας ένα παιχνίδι αλλάζω τα προφίλ μεταξύ τους μέσω του afterburner και ενώ έχει σταθερο Clock, τα fps πέφτουν στο προφίλ που έχει χαμηλότερο ρεύμα. Η διαφορά είναι περίπου 2fps στα 70fps (σε 2160p ανάλυση) ρίχνοντας την τάση από τα 1.043v στα 0.993v Έτσι γίνεται και στους επεξεργαστές. Πολύ μικρές διαφορές όμως. Γιατί δεν βρίσκω να κάνω undervolt στο afterburner? Έβαλα τικ στο ξεκλείδωμα του voltage αλλά έχει μόνο να το ανεβάσω. Δεν υπάρχει ρύθμιση για κατέβασμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mcrae13 Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 1 λεπτό πριν, Heybro είπε Έτσι γίνεται και στους επεξεργαστές. Πολύ μικρές διαφορές όμως. Γιατί δεν βρίσκω να κάνω undervolt στο afterburner? Έβαλα τικ στο ξεκλείδωμα του voltage αλλά έχει μόνο να το ανεβάσω. Δεν υπάρχει ρύθμιση για κατέβασμα. Πρέπει να φτιάξεις το curve του voltage/clock. Είχε ποστάρει και κάποιος ένα βίντεο εδώ νομίζω. Είμαι από κινητό τώρα για να σου εξηγήσω. ψάξε στο γουγλη για undervolting Pascal Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Acmilangr2 Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 Βασικά 3% δεν το θεωρώ και πολύ μικρή διαφορά. Σκέψου ότι το συνολικό oc μας δίνει περίπου 7% αύξηση απόδοσης. Αυτό το boost 3.0 πάντως δεν μας αφήνει να κάνουμε το overclock που θέλουμε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heybro Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 3 λεπτά πριν, mcrae13 είπε Πρέπει να φτιάξεις το curve του voltage/clock. Είχε ποστάρει και κάποιος ένα βίντεο εδώ νομίζω. Είμαι από κινητό τώρα για να σου εξηγήσω. ψάξε στο γουγλη για undervolting Pascal Δεν το γνώριζα ναι θα το ψάξω αργότερα αν και περισσότερο για overvolt με βλέπω να μπορώ να κρατήσω τα 2152 γιατί πέφτω και στα 2126 αρκετές φορές και δεν ξέρω γιατί. Λογικά δεν φτάνει το ρεύμα με ένα 8pino. 2 λεπτά πριν, Acmilangr2 είπε Βασικά 3% δεν το θεωρώ και πολύ μικρή διαφορά. Σκέψου ότι το συνολικό oc μας δίνει περίπου 7% αύξηση απόδοσης. Αυτό το boost 3.0 πάντως δεν μας αφήνει να κάνουμε το overclock που θέλουμε. Εντάξει βρε συ πόσο overclock θέλεις? 10% τσίμπησα με 2152core 300μνημη δεν είναι και λίγο. Στα 75fps είναι 6 7 περίπου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mcrae13 Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 1 λεπτό πριν, Acmilangr2 είπε Βασικά 3% δεν το θεωρώ και πολύ μικρή διαφορά. Σκέψου ότι το συνολικό oc μας δίνει περίπου 7% αύξηση απόδοσης. Αυτό το boost 3.0 πάντως δεν μας αφήνει να κάνουμε το overclock που θέλουμε. Και εγώ με undervolting παίζω την ti αλλά δεν έχω παρατηρήσει πτώση στα fps. Θα το κοιτάξω βέβαια αλλά μπας και σε κάποιο profile έχεις ξεχάσει κάνα oc στις μνήμες; Τι συχνότητα παίζεις στα 0.993 ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Acmilangr2 Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 2 λεπτά πριν, Heybro είπε Δεν το γνώριζα ναι θα το ψάξω αργότερα αν και περισσότερο για overvolt με βλέπω να μπορώ να κρατήσω τα 2152 γιατί πέφτω και στα 2126 αρκετές φορές και δεν ξέρω γιατί. Λογικά δεν φτάνει το ρεύμα με ένα 8pino. Εντάξει βρε συ πόσο overclock θέλεις? 10% τσίμπησα με 2152core 300μνημη δεν είναι και λίγο. Στα 75fps είναι 6 7 περίπου. Το πρόβλημα είναι ότι λόγω boost 3.0 δεν μπορούμε να έχουμε σταθερό Clock. Ανάλογα τη θερμοκρασία ρίχνει το ρολόι. 1 λεπτό πριν, mcrae13 είπε Και εγώ με undervolting παίζω την ti αλλά δεν έχω παρατηρήσει πτώση στα fps. Θα το κοιτάξω βέβαια αλλά μπας και σε κάποιο profile έχεις ξεχάσει κάνα oc στις μνήμες; Τι συχνότητα παίζεις στα 0.993 ? 2000mgz. Δοκίμασε να κάνεις το τεστ και εσυ ώστε να έχουμε και δεύτερο αποτέλεσμα. Τις μνήμες και στα 2 προφίλ τα έχω +400 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heybro Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 2 λεπτά πριν, Acmilangr2 είπε Το πρόβλημα είναι ότι λόγω boost 3.0 δεν μπορούμε να έχουμε σταθερό Clock. Ανάλογα τη θερμοκρασία ρίχνει το ρολόι. Αυτό δεν το βλέπω. Για κάποιον άλλο λόγο με ρίχνει το core. Ξεκινάω με 2152 και πάει μέχρι 2126 πολλές φορές μετά από ώρα. Παίζω πάντα στους 47 50 βαθμούς. Τι φταιει σε αυτή την περίπτωση? Δεν φτάνει το 8pino? Η θερμοκρασία πάντως δεν φταίει 100% προχθές που έπαιξα το brothers πάλι πήγε 2126 και είχα θερμοκρασία 33 με 15% gpu usage. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mcrae13 Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 2 λεπτά πριν, Acmilangr2 είπε Το πρόβλημα είναι ότι λόγω boost 3.0 δεν μπορούμε να έχουμε σταθερό Clock. Ανάλογα τη θερμοκρασία ρίχνει το ρολόι. Το "μυστικό " εκτός της θερμοκρασίας,είναι το power limit. Στο 150% ,ακόμα και σε οριακά clocks (2100+) δεν πέφτουν τα ρολογια. Εννοείται πως αν είσαι με αεροψυκτη,το fan curve πρέπει να ειναι full aggressive Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Acmilangr2 Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 Μόλις τώρα, Heybro είπε Αυτό δεν το βλέπω. Για κάποιον άλλο λόγο με ρίχνει το core. Ξεκινάω με 2152 και πάει μέχρι 2126 πολλές φορές μετά από ώρα. Παίζω πάντα στους 47 50 βαθμούς. Τι φταιει σε αυτή την περίπτωση? Δεν φτάνει το 8pino? Η θερμοκρασία πάντως δεν φταίει 100% προχθές που έπαιξα το brothers πάλι πήγε 2126 και είχα θερμοκρασία 33 με 15% gpu usage. Χαμήλωσε τον ανεμιστήρα σου και θα δεις ότι όταν θα ανέβουν οι θερμοκρασίες θα πέσει το κλοκ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 Moderators Share Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Επειδή έχω παίξει λίγο με pascal, στη δική μου είχα βάλει curve 2000MHz με 1,000v και παρακολουθούσα το power. Έμενε καρφωμένη στα 2GHz όση ώρα κι αν έπαιζα, αλλά το power δεν ξεπέρασε ποτέ το 100%. Σε stock που boostαρε όπου να ναι με ο,τι να ναι τάσεις, το power πήγαινε μέχρι και 107% στιγμιαία. Επίσης με 1,03v έπιανε 1-2°C παραπάνω (αλλά και πάλι στους 70λίγους), αλλά το power ανέβαινε λίγο με αποτέλεσμα για κλάσματα να μην μένει στα 2GHz. Γενικά όπως το έχουν κάνει ακόμα και το oc είναι τέρμα efficient. Eίναι για πλάκα power και thermal limited, αυτό που κάνουμε εμείς είναι να μειώνουμε την τάση που δίνουν 2 κλικ παραπάνω οι κατασκευαστές για να παίζουν όλα τα τσιπάκια βάση προδιαγραφών και να εκμεταλλευόμαστε την ελάχιστη διαφορά που δημιουργείται σε κατανάλωση και θερμοκρασίες έτσι ώστε να τη σταθεροποιούμε στα 2-2,1GHz. Δεν είναι ότι όλα τα τσιπάκια τερματίζουν εκεί, αλλά ότι όλα τα power/thermal limits και η αρχιτεκτονική δε τα αφήνει να ξεφύγουν. Επεξ/σία 16 Απριλίου 2018 από GeorgeMan 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heybro Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 1 ώρα πριν, Acmilangr2 είπε Χαμήλωσε τον ανεμιστήρα σου και θα δεις ότι όταν θα ανέβουν οι θερμοκρασίες θα πέσει το κλοκ Βρε ο ανεμιστήρας είναι κομπλέ δεν θέλω να περνάω τους 50 βαθμούς. Το θέμα είναι γιατί με χαμηλές θερμοκρασίες πέφτουν τα ρολόγια 25mhz περίπου. Το ρίχνω στο power limit δεν ξέρω αν ανεβάσω volt μήπως κρατάει πάντα 2152. 50 λεπτά πριν, GeorgeMan είπε Επειδή έχω παίξει λίγο με pascal, στη δική μου είχα βάλει curve 2000MHz με 1,000v και παρακολουθούσα το power. Έμενε καρφωμένη στα 2GHz όση ώρα κι αν έπαιζα, αλλά το power δεν ξεπέρασε ποτέ το 100%. Σε stock που boostαρε όπου να ναι με ο,τι να ναι τάσεις, το power πήγαινε μέχρι και 107% στιγμιαία. Επίσης με 1,03v έπιανε 1-2°C παραπάνω (αλλά και πάλι στους 70λίγους), αλλά το power ανέβαινε λίγο με αποτέλεσμα για κλάσματα να μην μένει στα 2GHz. Γενικά όπως το έχουν κάνει ακόμα και το oc είναι τέρμα efficient. Eίναι για πλάκα power και thermal limited, αυτό που κάνουμε εμείς είναι να μειώνουμε την τάση που δίνουν 2 κλικ παραπάνω οι κατασκευαστές για να παίζουν όλα τα τσιπάκια βάση προδιαγραφών και να εκμεταλλευόμαστε την ελάχιστη διαφορά που δημιουργείται σε κατανάλωση και θερμοκρασίες έτσι ώστε να τη σταθεροποιούμε στα 2-2,1GHz. Δεν είναι ότι όλα τα τσιπάκια τερματίζουν εκεί, αλλά ότι όλα τα power/thermal limits και η αρχιτεκτονική δε τα αφήνει να ξεφύγουν. Το power limit είναι το βασικό πρόβλημα. Αν μπορούσα να πάω 130% του power limit θα κρατούσε τα 2152. Την έχω δει στο peak να τραβάει 200watt overclocked. Θα δώσω τέρμα το volt στο afterburner να δω αν πάρει παραπάνω ρεύμα. Θερμοκρασίες είμαστε κομπλέ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mcrae13 Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 9 λεπτά πριν, Heybro είπε Βρε ο ανεμιστήρας είναι κομπλέ δεν θέλω να περνάω τους 50 βαθμούς. Το θέμα είναι γιατί με χαμηλές θερμοκρασίες πέφτουν τα ρολόγια 25mhz περίπου. Το ρίχνω στο power limit δεν ξέρω αν ανεβάσω volt μήπως κρατάει πάντα 2152. Στο είπε για να δεις ότι στην πράξη,όσο ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες ρίχνει τα clocks. Έτσι δουλεύει το boost 3.0 Tdp,κατανάλωση,θερμοκρασία, συνυπολογίζονται και δουλεύει αναλόγως και το ρολόι. Δεν έχει σημασία αν είναι 40 ή 60 βαθμοί. Κάθε κάμποσους βαθμούς,πέφτει και λίγο το ρολόι. Το ανεβασμενο power limit δίνει μια λύση σε αυτό και αρχιζουν να πεφτουν τα ρολογια σε ψηλότερα temps. Κάπως έτσι πάει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Qless Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 Πάντως ανεξαρτήτως υλοποίησης και undervolt ή overvolt το 90% των δυνατοτήτων για ενα αξιοπρεπές οc potential είναι ο πυρήνας ο ίδιος, τα υπόλοιπα μικρή σημασία έχουν, να αναφέρω την "κορυφαία" υλοποίηση της απλής 1080 της asus που ήτσν και oc και οκ από θέμα υλοποίησης ήταν κορυφή οι θερμοκρασίες μαξ 68 βαθμο'υς, αλλά οτιδήποτε πάνω από 1949 in game clock κράσαρε σε λίγα δευτερόλεπτα ή φρίζαρε αμέσως είτε undervolt ή στο τέρμα το αποτέλεσμα ήταν ακριβώς το ΙΔΙΟ, μιλάμε για κάρτα που όσο διάβασα τα 2 ghz τα είχαν οι περισσότεροι γισ πλάκα, τώρα η 1080Τi μεγαλύτερος πυρήνας παίζει σταθερά στα 2ghz κρασάρει πάντως σε οτιδήποτε πάνω από 2025 mhz σε δευτερόλεπτα οι θεμοκρασίες επίσης 65 μαξ με τους ανεμιστηρες 100%. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα