Προς το περιεχόμενο

NVIDIA Pascal, GP100

Ailuros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1 ώρα πριν, Psycho_Warhead είπε

εμείς θέλουμε φρεσκαδούρα.

Φρέσκα πράγματα με RTX technology....

Επεξ/σία από BabisTs
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, Acmilangr2 είπε

Για εμάς τους High-end μας συμφέρει να μην κυκλοφορήσουν σύντομα :P

Ε οκ τον κυκλο της η Ti θα τον κανει και με το παραπάνω κοντα εναμιση χρονο αν την πήρες αμεσως οπως εγώ .. Εχουμε ακομη μεχρι τις επόμενες Ti που ειναι και η πραγματική αναβαθμιση σε επιπεδο αποδοσης για εμας.. 

• Like 2

Το undervolting για πιο λογο γινεται? Για καλυτερες θερμοκρασιες η και χαμηλοτερη καταναλωση? Αν κανουμε undervolt δεν θα εχουμε χαμηλοτερο overclocking λογω οτι δεν θα μπορει να παρει τοσο ρευμα η καρτα?

3 λεπτά πριν, Heybro είπε

Το undervolting για πιο λογο γινεται? Για καλυτερες θερμοκρασιες η και χαμηλοτερη καταναλωση? Αν κανουμε undervolt δεν θα εχουμε χαμηλοτερο overclocking λογω οτι δεν θα μπορει να παρει τοσο ρευμα η καρτα?

Όταν κανεις undervolting δεν χτυπάς power limit, που επηρεάζει αρκετά τα frametimes. Πιο παλιά μπορούσαμε απλά να βγάλουμε το limit με bios mod, στις Pascal δεν γίνεται αυτό οποτε κάνουμε undervolting :P

• Like 2

Μόλις τώρα, Spartan117 είπε

Όταν κανεις undervolting δεν χτυπάς power limit, που επηρεάζει αρκετά τα frametimes. Πιο παλιά μπορούσαμε απλά να βγάλουμε το limit με bios mod, στις Pascal δεν γίνεται αυτό οποτε κάνουμε undervolting :P

Δεν το γνωριζα καθολου πολυ χρησιμη πληροφορια. Μπορω να το κανω στην καρτα που εχω? Το max που εχω τωρα ειναι 1.063volt με 120% power limit και 2152 4400 μνημη. Αν μπορω μεσω AB ποσο να το βαλω και να με κραταει και το overclock που εχω?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Heybro είπε

Δεν το γνωριζα καθολου πολυ χρησιμη πληροφορια. Μπορω να το κανω στην καρτα που εχω? Το max που εχω τωρα ειναι 1.063volt με 120% power limit και 2152 4400 μνημη. Αν μπορω μεσω AB ποσο να το βαλω και να με κραταει και το overclock που εχω?

Πρώτα δες ποσο σταθερό είναι το clock frequency που έχεις στα games (με το Afterburner). Αν βλέπεις να ανεβοκατεβαίνει συνεχεια την ώρα που η GPU είναι στο 100% utilization τότε ναι, χτυπάς power limit, αν όχι τότε δεν χρειάζεται να ανησυχείς. Ανέβασα ένα βίντεο για undervolting πριν κάτι μήνες αν θες να το δοκιμάσεις:

Επεξ/σία από Spartan117
  • Like 1

18 λεπτά πριν, Spartan117 είπε

Πρώτα δες ποσο σταθερό είναι το clock frequency που έχεις στα games (με το Afterburner). Αν βλέπεις να ανεβοκατεβαίνει συνεχεια την ώρα που η GPU είναι στο 100% utilization τότε ναι, χτυπάς power limit, αν όχι τότε δεν χρειάζεται να ανησυχείς. Ανέβασα ένα βίντεο για undervolting πριν κάτι μήνες αν θες να το δοκιμάσεις:

Χτυπάω power limit ναι πχ αρχίζει στα 2152 και πάει 2139 2126 εκεί μένει για ώρες. 199watt έχω δει στο hwmomitor max. Θα το δω το βίντεο απλά τελευταία θέλω να μου πεις αν με undervolt θα μπορώ να κρατήσω τα 2126 που έχω σταθερά η θα πέσω εκεί. 

41 λεπτά πριν, Heybro είπε

Χτυπάω power limit ναι πχ αρχίζει στα 2152 και πάει 2139 2126 εκεί μένει για ώρες. 199watt έχω δει στο hwmomitor max. Θα το δω το βίντεο απλά τελευταία θέλω να μου πεις αν με undervolt θα μπορώ να κρατήσω τα 2126 που έχω σταθερά η θα πέσω εκεί. 

Αυτό που λες μάλλον είναι thermal limit και όχι power (κάθε 20C στις Pascal το core frequency πέφτει 12.5 MHz κάτω (ένα bin)). Αν δίνεις λιγότερο ρεύμα τότε πιθανό να μην πιάνεις το ίδιο clock frequency αλλα αυτό αλλάζει από κάρτα σε κάρτα.

4 λεπτά πριν, Spartan117 είπε

Αυτό που λες μάλλον είναι thermal limit και όχι power (κάθε 20C στις Pascal το core frequency πέφτει 12.5 MHz κάτω (ένα bin)). Αν δίνεις λιγότερο ρεύμα τότε πιθανό να μην πιάνεις το ίδιο clock frequency αλλα αυτό αλλάζει από κάρτα σε κάρτα.

Στους 49 50 βαθμους παιζω τι thermal limit να εχω. Εχει ενα 8pino η καρτα οποτε ισως δεν φτανουν τα watt για να κρατησει την συχνοτητα. Θερμοκρασιες παντως παντα παιζω απο 48 μεχρι 52 βαθμους σε max overclocking ποτε παραπανω. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Spartan117 είπε

Αποτελέσματα undervolting + overclocking με ΕΚ Phoenix copper waterblock CPU/GPU με ένα 360 rad:

undervolting3dunf.png

1.0 vcore - 2038 MHz core - +800 mem

Δεν το είχα τρέξει ποτέ αυτό. Ότι πιο heavy έχω δει για την gpu.Πάλεψαν τα φανάκια να την κρατάνε οριακά κάτω από 68 βαθμούς.

Βρίσκεις και τα όρια της κάρτας.Έτρεξα με undervolting 1.00v και μνήμες στα +800 και ενώ σε μικρά bench "πέρναγα" κανονικά τώρα έφαγα crash από μνήμες και τις κατέβασα στο +650.

Ο πυρήνας ακάθεκτος στα 2062mhz

Anyway καλά κομμάτια μας έχουν κάτσει @Spartan117 .Με την υδρόψυξη πλέον,έγινες ψυγειοκαταψύκτης nofrost :P Καλοδούλευτη !! 

TimeSpy_StressTest1080ti.PNG

Επεξ/σία από mcrae13
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι GDDR5X μνήμες είναι πολύ sensitive σε θερμοκρασίες. Το waterblock πέρα από την GPU βοηθάει VRM και VRAM :D

Πάντως 2062 core clock με 1.0 vcore είναι παρα πολύ καλά! Με waterblock θα έφτανε 2088-2100 περίπου. Εμενα τρώει crash στα 2050 μετά από μερικές λούπες.

Επεξ/σία από Spartan117
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Spartan117 είπε

Οι GDDR5X μνήμες είναι πολύ sensitive σε θερμοκρασίες. Το water block πέρα από την GPU βοηθάει VRM και RAM :D

Πάντως 2062 core clock με 1.0 vcore είναι παρα πολύ καλά! Με waterblock θα έφτανε 2088-2100 περίπου. Εμενα τρώει crash στα 2050 μετά από μερικές λούπες.

Όντως είναι δυνατό το τσιπάκι. Με 1.050 δουλέυει 2088 και με 1.082 ξεπερνάει τα 2100 αλλά έχω μπεντσάρει μέχρι τα 2100 γιατί το θεωρώ υπερβολή και το φοβάμαι με αέρα αν και δεν ξεπερνάει τους 70-72 βαθμούς. Την "προσέχουμε" για να έχουμε που λένε ;) 

Στα games έχω profile στα 0.95v @2000 και είναι υπεραρκετό με max temp 60c ! 

Edit: Με μνήμες θεωρείς οτι ένα στανταρ oc στα +300-400 είναι οκ από θερμοκρασίες? ,γιατί δεν έχει αισθητήρα να το βλέπω..

Επεξ/σία από mcrae13
  • Like 1

4 λεπτά πριν, mcrae13 είπε

Edit: Με μνήμες θεωρείς οτι ένα στανταρ oc στα +300-400 είναι οκ από θερμοκρασίες? ,γιατί δεν έχει αισθητήρα να το βλέπω..

Όσο δεν τρώνε crash καλά είναι οι μνήμες, ούτως ή άλλως τάση δεν αλλάζουμε anyway. Απλά τρέχουν πολύ καλύτερα όταν έχουν σωστή ψύξη, πχ εγώ ποτε δεν μπορούσα να τρέξω τίποτα πάνω από +850 με αέρα (και αυτό είχε artifacts) και τώρα τρέχω και runs με +1000 στις μνήμες.

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...