Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στις κάρτες το stable είναι σχετικό,οι περισσότερες κάρτες που είχα ανεβαίνανε σένα σημείο,δουλεύαμε κανά 2ωρο-τρίωρο αλλά σε κάποιο σημείο με πετάει στο desktop,και στο event viewer βλέπεις το ωραιότατο display driver error,οπότε έπρεπε να κατέβεις.Γιαυτό το λόγο πάντα στα reviews βλέπεις και μεγαλύτερα ocs,σιγά μη κάτσουν να τεστάρουν τα ρολόγια επί ώρες σε πραγματικές συνθήκες

Αν βάλεις σε loop ένα σύνολο από benchmarks τα οποία χρησιμοποιούν το μεγαλύτερο μέρος του συνόλου εντολών που υλοποιεί οποιοδήποτε τσιπάκι (όχι μόνο μια GPU) και με μεγάλη ποικιλομορφία στη διαδοχή των εντολών δεν υπάρχει περίπτωση να μην εντοπιστεί πρόβλημα σε ένα δίωρο αν όντως υπάρχει. Το ζήτημα είναι ότι οι περισσότεροι τρέχουν απλά ένα συγκεκριμένο stress tool ή benchmark σε loop το οποίο προφανώς δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιεί τα πάντα που υλοποιεί πάνω του το τσιπάκι.

• Απαντ. 7,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αν βάλεις σε loop ένα σύνολο από benchmarks τα οποία χρησιμοποιούν το μεγαλύτερο μέρος του συνόλου εντολών που υλοποιεί οποιοδήποτε τσιπάκι (όχι μόνο μια GPU) και με μεγάλη ποικιλομορφία στη διαδοχή των εντολών δεν υπάρχει περίπτωση να μην εντοπιστεί πρόβλημα σε ένα δίωρο αν όντως υπάρχει. Το ζήτημα είναι ότι οι περισσότεροι τρέχουν απλά ένα συγκεκριμένο stress tool ή benchmark σε loop το οποίο προφανώς δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιεί τα πάντα που υλοποιεί πάνω του το τσιπάκι.

Τι loop,όλοι οι reviewers σε firestike και heaven τεστάρουν,και μετά αρχίζουν το bench.10 παιχνιδάκια από κανά δίλεπτο?Χαίρω πολύ,2150 είχα πάει τη 1080 έτσι,2038 κατέληξα

Δημοσ.

Έχω βάλει το RoTR σε 4k τα πάντα maxed και VXAO (για stress test) και είναι playable (35-50 fps) :-D

Dx 11 ή Dx12 το παραπανω?

Επισης εχω περιεργεια να ακουσω με Ryzen 1700 τι διαφορες θα δεις στο εν λογω παιχνιδι.

Βεβαια οπως βλεπεις και εσυ τα περι 4κ 144hz Hdr που ειχατε γραψει πιο πισω ακομα ειναι απιαστο(ή παρα πολυ ακριβο)για να γινει :P

Δημοσ.

Για τον 3770κ την παρασκευή θα πάω Αθήνα και θα μπορούσα να τον χτυπήσω. Overclock ομως λογικά δεν μπορώ να κάνω γιατί έχω μητρική με Β75 chipset. Αξίζει όμως;

Δημοσ.

Για τον 3770κ την παρασκευή θα πάω Αθήνα και θα μπορούσα να τον χτυπήσω. Overclock ομως λογικά δεν μπορώ να κάνω γιατί έχω μητρική με Β75 chipset. Αξίζει όμως;

Για τι τιμη μιλαμε?

Για να κανεις την οποιαδηποτε αλλη μεταβαση για να αξιοποιησεις την 1080ti οι επιλογες σου ουτως ή αλλως ειναι 3

1)i7 3770k(σε λογικη τιμη)και αργοτερα αν ειναι κοιτας και για αναλογη μητρικη αν σε ενδιαφερει που δεν κοστιζουν ακριβα

2)Μεταβαση σε νεοτερης γενιας i7 τυπου 4770 ή 4790 μαζι με μητρικη με τις ιδιες ddr3 μνημες που εχεις.

3)Μεταβαση σε τελευταιας γενιας i7 ή amd ryzen οπου θα χρειαστει ομως να αλλαξεις εκτος απο επεξεργαστη και μητρικη και ddr4 μνημες.

Το πιο οικονομικο ειναι το πρωτο φυσικα. Το πιο ακριβο ειναι το τελευταιο.

Βεβαια για μενα προσωπικα επρεπε να το ειχες σκεφτει αυτο πριν προχωρησεις γρηγορα γρηγορα σε day one αγορα 800+ευρω καρτας γραφικων,οπως εν μερη το εκανε ο συμφορουμιτης παραπανω.

Θα μου πεις παρα πολλα τα χρηματα και συμφωνω.Αλλα ουτως ή αλλως τετοιες καρτες(ειδικα για day one αγορα)προοριζονται και για αναλογα pc καλως ή κακως.

• Like 1
Δημοσ.

Τι loop,όλοι οι reviewers σε firestike και heaven τεστάρουν,και μετά αρχίζουν το bench.10 παιχνιδάκια από κανά δίλεπτο?Χαίρω πολύ,2150 είχα πάει τη 1080 έτσι,2038 κατέληξα

Σωστό O/C review αρκετών σελίδων πρέπει να το κάνει. Το οποίο όμως προϋποθέτει και αρκετά τυχαία επιλεγμένα κομμάτια και και και. Το 95% των reviews εκεί έξω δεν αφορούν οριακές συνθήκες, αλλά στοκ σύγκριση οπότε προφανως και δεν θα κάτσουν να ελέγξουν το stability μιας και στα στοκ clocks o κατασκευαστής το εγγυάται. Επίσης κάθε λογής βιντεάκια του youtube σίγουρα δεν είναι άξια λόγου...

Δημοσ.

Μα δεν ειναι gamers αυτοι. Απλα τεσταρουν την καρτα και γνωριζουν οτι επειδη οι gamers γενικα ειναι αυτοι που δινουν τα μεγαλυτερα ποσα(σε γενικες γραμμες)στις καρτες γραφικων,γιαυτο και βαζουν ορισμενα benchmark παιχνιδιων.

Τα καλυτερα benchmarks για το νεο hardware τα βλεπεις παντα στα forum ή σε video χρηστων που εχουν μεγαλυτερη γκαμα και ειναι και πιο αναλυτικα τα benchmarks.

Δημοσ.

Dx 11 ή Dx12 το παραπανω?

Dx11 για το VXAO, με το οποιο χάνεις περίπου 15 frames σε 4k. Επίσης memory usage πάει μέχρι και 9900+ στο RoTR  :D

Επισης εχω περιεργεια να ακουσω με Ryzen 1700 τι διαφορες θα δεις στο εν λογω παιχνιδι.

Βεβαια οπως βλεπεις και εσυ τα περι 4κ 144hz Hdr που ειχατε γραψει πιο πισω ακομα ειναι απιαστο(ή παρα πολυ ακριβο)για να γινει :P

Γι' αυτό σκέφτομαι για 1440p 144Hz HDR VA Gsync monitor της Samsung που θα βγούν μέχρι το καλοκαίρι. Τα 2 χιλιάρικα που ζητάει η Asus για το PG27UQ είναι παρα πολλά, όσο και καλο να είναι.

Δημοσ.

Spartan 117 αν επιτρέπεται πόσο τη πήρες;Περιμένω κ εγώ τη δικιά μου αλλά θα αργήσει μάλλον ακόμη κ λέω μήπως αλλάξω μοντέλο

Δημοσ.

Πάντως μην τρελαθούμε κιόλας. Η κάρτα πετάει. Άλλωστε i5 έχω, όχι pentium. Από κει και πέρα αν είχα i7 τούμπανο, οκ, σε συγκεκριμένα παιχνίδια θα έπαιζε καλύτερα αλλά όχι ότι δεν πάει ήδη πολύ καλά.

• Like 1
Δημοσ.

Πάντως μην τρελαθούμε κιόλας. Η κάρτα πετάει. Άλλωστε i5 έχω, όχι pentium. Από κει και πέρα αν είχα i7 τούμπανο, οκ, σε συγκεκριμένα παιχνίδια θα έπαιζε καλύτερα αλλά όχι ότι δεν πάει ήδη πολύ καλά.

Δεν είναι πρόβλημα ο i5 "πρόβλημα" είναι η χαμηλή συχνότητα του, εάν ήταν Κ παίζει στα 4.5 δε θα ένιωθες για αναβάθμιση.

Δημοσ.

Δεν είναι πρόβλημα ο i5 "πρόβλημα" είναι η χαμηλή συχνότητα του, εάν ήταν Κ παίζει στα 4.5 δε θα ένιωθες για αναβάθμιση.

Eγώ πάντως τον έχω δει ήδη σε μερικά παιχνίδια να είναι επί ώρα σε 80%+ usage, ανά στιγμές να βαράει και 100. Να ναι καλά η υψηλά χρονισμένη ram. Κι αυτά με 1070, όχι 1080ti.

Δημοσ.

Eγώ πάντως τον έχω δει ήδη σε μερικά παιχνίδια να είναι επί ώρα σε 80%+ usage, ανά στιγμές να βαράει και 100. Να ναι καλά η υψηλά χρονισμένη ram. Κι αυτά με 1070, όχι 1080ti.

To ξερω και σκεψου εσυ εισαι στα 4.4 που να ήσουν στα 3.2.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...