Προς το περιεχόμενο

NVIDIA Pascal, GP100

Ailuros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Όπα, δεν θα συγκρίνεις GM200(980Ti) με GP102(Titan X), αλλά με GP102(1080Ti) όταν βγει τον Μάρτιο. Η σωστή σύγκριση είναι Ti με Ti και Titan με Titan. Για την τελευταία πρόταση συμφωνώ, έτσι είναι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όπα, δεν θα συγκρίνεις GM200(980Ti) με GP102(Titan X), αλλά με GP102(1080Ti) όταν βγει τον Μάρτιο. Η σωστή σύγκριση είναι Ti με Ti και Titan με Titan. Για την τελευταία πρόταση συμφωνώ, έτσι είναι.

Μόνο η TITAN XP υπάρχει εδώ και μήνες από GP102.

Εγώ σκέφτομαι για αναβάθμιση μονο αν ανέβω ανάλυση. Δεν θα με προδώσει σύντομα πιστεύω η gpu μου. Τώρα αν θα ειναι ti η επόμενη, μάλλον όχι, εκτός αν κάτσει η ίδια περίπτωση -τιμή που πήρα την δική μου τότε. Θέλω λίγο να το αφήσω, όπως έχω ήδη κάνει γενικά το σύστημα μου, να δω πως θα κινηθω τα επόμενα δύο χρόνια.

Ολική αναβάθμιση να δουμε πότε θα χρειαστεί, με τις δικές μου απαιτήσεις/"ανάγκες" πάντα αυτό..

Γενικά πιστεύετε ότι η ti λύση αξίζει βάσει των χρημάτων που ζητάει; Λαμβάνοντας υπόψιν ότι η επόμενη γενιά προσφέρει ίσες ή και καλύτερες επιδόσεις με λιγότερα χρήματα. Τα παραδείγματα όπως της 780ti με την 970 και της 980ti με την 1070 νομίζω πάνω κάτω καλύπτουν την ερώτηση μου. Θέλω και την άποψη του Αιλουρου όμως περί των ti, εγώ την έχω πει παλιότερα.

Περιμένουμε τον μεγάλο Πασχάλη τώρα, οπότε είναι ευκαιρία να ξαναπούμε μερικά πράγματα.

H προσωπική μου άποψη είναι τρομερά υποκειμενική που σημαίνει ότι είναι τι θα έκανα εγώ μόνο. Εγώ σε καμία περίπτωση αυτή τη χρονική στιγμή δεν θα πήγαινα σε κάτι μεγαλύτερο από μια 1070 σήμερα μιας και η τιμή της ήδη είναι στα =/>450 ευρώ αυτή τη στιγμή (όταν θα έχουμε VEGA SKUs βάλε δίπλα στην 1070 τον άμεσό της ανταγωνιστή).

Για όσους το κόστος δεν παίζει κανένα απολύτως ρόλο και 2 Τιτάνες σε SLi (αν φυσικά καταφέρουν να τους βρούνε).

Mπαι δε γουέι σκοπεύω να το κάνω κάθε μήνα πλέον (πρασινάκι στο κάτω περιθώριο της πρώτης συμμετοχής): http://www.insomnia.gr/topic/606957-%CE%B2%CE%BF%CE%B7%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%B1%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%B1%CF%83-%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%BA%CF%89%CE%BD/

Μόνο η TITAN XP υπάρχει εδώ και μήνες από GP102.

Πότε ήταν η τελευταία φορά που είδες κάποιον Πασχαλο-Τιτάνα να είναι διαθέσιμος; Σε skroutz δεν έχω βρει τίποτα εδώ και μήνες Σε geizhals.de μόνο ένα και μοναδικό δείγμα στα 1900 ευρώπουλα παρακαλώ.... http://geizhals.de/nvidia-titan-x-900-1g611-2500-000-a1480758.html 

΄Οσες παράγουνε κατ' αρχήν τις πουλάνε ως Quadro χωρίς πετσοκόμματα http://www.nvidia.com/object/quadro-graphics-with-pascal.html#utm_source=shorturl&utm_medium=referral&utm_campaign=quadro-pascal σεκατά πολύ υψηλότερες τιμές:  https://www.skroutz.gr/s/10491511/PNY-Quadro-P6000-24GB-VCQP6000-PB.html?from=catspan&keyphrase=quadro+p6000 αυτή φυσικά και υπάρχει διαθέσιμη στο skroutz και για την υπέρτατη γυφτιά ο μεταπωλητής θέλει και 3 ευρώ μεταφορικά :D

To P100 (GP100) mezanine είναι μόνο μερικούς μήνες που πωλείται σε retail και αν θυμάμαι καλά χτυπάει το 10-χίλιαρο η μια.

Οι επαγγελματικές αγορές εξακολουθούν να τροφοδοτούνται κυρίως από Kepler & Hawaii και θα αλλάξει μόνο με τον ερχομό Volta και τα δύο κύματα Vega.

10/2013 ;)

Νομίζω 2017 έχουμε, καλή χρονιά!!

Είχα την γενναιοδωρία να διορθώσω τον εαυτό μου πριν από σένα. Εύχομαι την καινούργια χρονιά να καταφέρουμε να ενηλικιωθούμε όλοι. 

• Like 2

^ Συμφωνώ, και εγώ δύσκολα θα πήγαινα για κάτι παραπάνω της 1070.

Δεν νομίζω ότι θα χρειαζόταν κάτι παραπάνω για αυτά που εγώ ζητάω. Τι είναι αυτό; Max out ότι game κυκλοφορεί, όσο το δυνατον κοντά στα 60fps.Αν μπορουμε και λίγο antialising αναλόγως το game. Παίζω ακόμα στα 1080p όπως η πλειοψηφία νομίζω, οπότε όλο αυτό που ζητάω το πιάνω και με την τωρινή gpu, σχετικά άνετα.

Βρίσκω γενικά πολυ ενδιαφέρουσα την συζήτηση εδώ στο topic και όλο αυτό πιστεύω βοηθάει στο να πάρουμε και κάποιες αποφάσεις για μελλοντικά upgrades, αν φυσικά δεν προκύψει κάτι τόσο επαναστατικό που θα μας κάνει να αναθεωρήσουμε.

Πότε ήταν η τελευταία φορά που είδες κάποιον Πασχαλο-Τιτάνα να είναι διαθέσιμος; Σε skroutz δεν έχω βρει τίποτα εδώ και μήνες Σε geizhals.de μόνο ένα και μοναδικό δείγμα στα 1900 ευρώπουλα παρακαλώ.... http://geizhals.de/nvidia-titan-x-900-1g611-2500-000-a1480758.html 

΄Οσες παράγουνε κατ' αρχήν τις πουλάνε ως Quadro χωρίς πετσοκόμματα http://www.nvidia.com/object/quadro-graphics-with-pascal.html#utm_source=shorturl&utm_medium=referral&utm_campaign=quadro-pascal σεκατά πολύ υψηλότερες τιμές:  https://www.skroutz.gr/s/10491511/PNY-Quadro-P6000-24GB-VCQP6000-PB.html?from=catspan&keyphrase=quadro+p6000 αυτή φυσικά και υπάρχει διαθέσιμη στο skroutz και για την υπέρτατη γυφτιά ο μεταπωλητής θέλει και 3 ευρώ μεταφορικά :D

To P100 (GP100) mezanine είναι μόνο μερικούς μήνες που πωλείται σε retail και αν θυμάμαι καλά χτυπάει το 10-χίλιαρο η μια.

Οι επαγγελματικές αγορές εξακολουθούν να τροφοδοτούνται κυρίως από Kepler & Hawaii και θα αλλάξει μόνο με τον ερχομό Volta και τα δύο κύματα Vega.

Ακόμα χειρότερα γιατί από GTX 980Ti σε GTX 1080 είναι πεταμένα λεφτά.

Βέβαια Αμερική η TITAN X Pascal είναι διαθέσιμη μέσο του site της NVIDIA.

https://www.nvidia.com/en-us/geforce/products/10series/titan-x-pascal/

Μόνο σε VR αξίζει η 1080. Η 1070 δεν φτάνει για το Assetto Corsa και pixel density 2X για να έχεις αξιοπρεπές αποτέλεσμα.

Παιζει σε 1.5 ομως με FAA και ενταξει δεν το λες και χαλια σε σχεση με default.

Ακόμα χειρότερα γιατί από GTX 980Ti σε GTX 1080 είναι πεταμένα λεφτά.

Βέβαια Αμερική η TITAN X Pascal είναι διαθέσιμη μέσο του site της NVIDIA.

https://www.nvidia.com/en-us/geforce/products/10series/titan-x-pascal/

Συνήθως δεν πάει ο κόσμος από high end σε performance πυρήνα εκτός και αν απλά χρειάζεται κάτι καινούργιο να σκοτώσει το χρόνο του. Αμφιβάλλω να πρότεινες έτσι εύκολα σε κάτοχο 290/390-οτιδήποτε να "αναβαθμίσει" σε οτιδήποτε Polaris10. 

^ Συμφωνώ, και εγώ δύσκολα θα πήγαινα για κάτι παραπάνω της 1070.

Δεν νομίζω ότι θα χρειαζόταν κάτι παραπάνω για αυτά που εγώ ζητάω. Τι είναι αυτό; Max out ότι game κυκλοφορεί, όσο το δυνατον κοντά στα 60fps.Αν μπορουμε και λίγο antialising αναλόγως το game. Παίζω ακόμα στα 1080p όπως η πλειοψηφία νομίζω, οπότε όλο αυτό που ζητάω το πιάνω και με την τωρινή gpu, σχετικά άνετα.

Βρίσκω γενικά πολυ ενδιαφέρουσα την συζήτηση εδώ στο topic και όλο αυτό πιστεύω βοηθάει στο να πάρουμε και κάποιες αποφάσεις για μελλοντικά upgrades, αν φυσικά δεν προκύψει κάτι τόσο επαναστατικό που θα μας κάνει να αναθεωρήσουμε.

To έχω ξαναπεί ότι τα 1080p για εμένα είναι μια πολύ υψηλή ανάλυση δεδομένου ότι μιλάμε για 1920*1080 = 2073600 pixels που είναι και παραπάνω από τα 1600*1200/4:3 της πάλαι ποτέ (high end) CRT εποχής. Προσωπικά προτιμώ πάντα ομορφότερα pixels παρά οτιδήποτε άλλο. Αν έχτιζα σήμερα ένα σχετικά δυνατό σύστημα για εμένα αμφιβάλλω αν θα πήγαινα σε κάτι άλλο από μια πολύ καλή 1080p οθόνη ακριβώς για να μην έχω κάθε φορά τον πονοκέφαλο αν θα πρέπει να βάλω ΑΑ ή όχι.

Για την τελευταία σου πρόταση ισχύει κυρίως για όσους θέλουν κάτι στην περιοχή =/>GTX1070 και θέλουν να περιμένουν μερικούς μήνες ακόμα. ΄Οσοι είναι ήδη με μια 1070 οι περισσότεροι θα περιμένουν για το 2018 (Η2) για αναβάθμιση, όπου θα έχουμε επιτέλους και τον όποιο αντικαταστάτη του GDDR5X διαθέσιμο.

• Like 2

Εμείς με 1070 αναβάθμιση όταν βγει το GVxx4. Για την ανάλυση, αν εννοείς καλύτερα visuals και 1080P, παρά 4K και console visuals συμφωνώ. Δυστυχώς όμως έχουμε console visuals σε όλα, οπότε η μεγαλύτερη ανάλυση είναι ''παρηγοριά''.

Εμείς με 1070 αναβάθμιση όταν βγει το GVxx4. Για την ανάλυση, αν εννοείς καλύτερα visuals και 1080P, παρά 4K και console visuals συμφωνώ. Δυστυχώς όμως έχουμε console visuals σε όλα, οπότε η μεγαλύτερη ανάλυση είναι ''παρηγοριά''.

Nαι αλλά οι >1080 αναλύσεις τρώνε τόσους πόρους που κάνουν τις GPU να γερνάνε πολύ πιο γρήγορα από οτιδήποτε άλλο. Είμαστε μόλις στο κατώφλι του HDR για όλα και 360 (degree) video μεταξύ άλλων. Ακόμα και για youtube χρήση των δύο προηγουμένων προτιμώ μια 1080 οθόνη γιατί με τις ακόμα τραγικές ταχύτητες διαδικτύου που έχουμε βαριέμαι ειλικρινά να περιμένω. 

• Like 3

Γενικά πιστεύετε ότι η ti λύση αξίζει βάσει των χρημάτων που ζητάει; Λαμβάνοντας υπόψιν ότι η επόμενη γενιά προσφέρει ίσες ή και καλύτερες επιδόσεις με λιγότερα χρήματα. Τα παραδείγματα όπως της 780ti με την 970 και της 980ti με την 1070 νομίζω πάνω κάτω καλύπτουν την ερώτηση μου. Θέλω και την άποψη του Αιλουρου όμως περί των ti, εγώ την έχω πει παλιότερα.

Περιμένουμε τον μεγάλο Πασχάλη τώρα, οπότε είναι ευκαιρία να ξαναπούμε μερικά πράγματα.

Απο άποψη value for money φυσικα και δεν αξίζει, το ανελυσες και μόνος σου, την παίρνει όποιος μπορεί και θέλει το καλύτερο εκείνη τη στιγμή χωρίς όμως να σκάσει το ποσό για titan.

Ένα μόνιτορ G-Sync/HDR/144Hz 21:9 θέλω με μεγάλη ανάλυση. Φυσικά κάτι τέτοιο θα κοστίζει 1000+ για πλάκα, ειδικά στις αρχές.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...