Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Sorry αν φάνηκε το μήνυμα μου ξενερωμένο. Δεν είμαι.

Αλλά είναι τραγικό να μαρκετάρουν το GFE έτσι και στο τέλος να είναι μια @@ και μισή.

• Απαντ. 7,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το GFE σε σχεση με παλια ειναι η μερα με την νυχτα.Θελει βεβαια λιγη δουλιτσα παραπανω αλλα σε γενικες γραμμες την δουλεια του την κανει(δεν ξερω μονο απο shadowplay τι παιζει).

Επισης που το περιεργο να προμοταρουν δικο τους προιον με την νεα τους καρτα?

Προσωπικα το δουλευω εδω και καιρο το συγκεκριμενο(πιο πολυ για να δοκιμαζω τις προτεινομενες ρυθμισεις στα παιχνιδια πως στεκουν απο πλευρας λογικης/αποδοσης)και δεν μπορω να πω οτι συμφωνω με το παραπανω που γραφτηκε.

Δημοσ.

Το GFE σε σχεση με παλια ειναι η μερα με την νυχτα.Θελει βεβαια λιγη δουλιτσα παραπανω αλλα σε γενικες γραμμες την δουλεια του την κανει(δεν ξερω μονο απο shadowplay τι παιζει).

Επισης που το περιεργο να προμοταρουν δικο τους προιον με την νεα τους καρτα?

Προσωπικα το δουλευω εδω και καιρο το συγκεκριμενο(πιο πολυ για να δοκιμαζω τις προτεινομενες ρυθμισεις στα παιχνιδια πως στεκουν απο πλευρας λογικης/αποδοσης)και δεν μπορω να πω οτι συμφωνω με το παραπανω που γραφτηκε.

Μιας και έκανες παρατηρήσεις πριν να σου πω και εγώ με την σειρά μου τώρα ότι είσαι εκτός;

Μπορείς να συνεχίσεις στο θέμα των οδηγών.

Ευχαριστώ ;)

Δημοσ.

Λοιπόν για να λήξει το θέμα, με οδηγούς 365.10 WHQL σε φρέσκα σχετικά παιχνίδια(RoTR, Witcher 3 κλπ), η 780Ti βρίσκεται ακριβώς στα ίδια με την 290X/970 σε 1080P. Περίπου 31% πάνω από 280X.

perfrel_1920_1080.png

• Like 1
Δημοσ.

E, κόψε κάτι κι εσύ.

Σταθερά με το ζόρι σε 470/970/290 επίπεδα είναι.

Τώρα αν το TPU ως συνήθως έβγαλε έξω όποιο παιγνίδι πηγαίνει καλύτερα σε κόκκινες (είπαμε, αδιανόητο αυτό το σενάριο) και έτρεξε και τα γνωστά benches σε 1366*768, 1050p κλπ, γίνεται κάτι.

http://www.guru3d.com/articles_pages/battlefield_1_pc_graphics_benchmark_review,6.html

http://www.guru3d.com/articles_pages/call_of_duty_infinite_warfare_pc_graphics_benchmark_review,6.html

http://www.guru3d.com/articles_pages/mafia_iii_vga_graphics_performance_benchmark_review,6.html

http://www.guru3d.com/articles_pages/dishonored_2_pc_graphics_performance_benchmark_review,6.html

http://www.guru3d.com/articles_pages/gears_of_war_4_pc_vga_graphics_performance_benchmark_review,6.html

http://www.guru3d.com/articles_pages/watch_dog_2_pc_graphics_performance_benchmark_review,6.html

Η "απλή" 780 είναι λίιιιγο πιο κάτω, εκτός μετρήσεων.

Όπως (προφανώς) και η 7970/280(Χ), πια (αν και σε medium-high@1080, μια χαρά στέκεται συνήθως).

Δημοσ.

Ίσα με την 970 την βλέπω και σ' αυτά που παρέθεσες, όπου βρισκόταν πάντα δηλαδή..Το να είναι 2-3FPS πίσω δεν λέει τίποτα ούτε κάνει κάποια διαφορά σε πραγματικό χρόνο.

• Like 1
Δημοσ.

Eλαααα...

Εξίσωσες παραπάνω 780τι/970/290Χ.

Η 780τι είναι κάτω και από τις δύο αυτές, από 3 έως και 15+% (αν θεωρήσουμε πως 290Χ=390...που δεν ισχύει ακριβώς, αλλά οκ).

Δεν είναι κάτι συγκλονιστικό, αλλά δεν είναι και να είναι και "περήφανη".

Τώρα, τα 780τι=7970GHz που εύκολα γράφονται, ας κρίνει ο καθένας.

Δημοσ.

Παίζουν ρόλο και τα 3GB πιστεύω, γι' αυτό μένει λίγο πίσω σε σχέση με τις 4άρες. Εξίσωσα γιατί έτσι είναι, το να βγάζει η μία 43FPS και η άλλη 47FPS είναι το ίδιο πράγμα. Σε πραγματικό χρόνο δεν θα καταλάβεις καμία διαφορά.

• Like 1
Δημοσ.

To τελευταίο, μην το λες σε εμένα, δεν χρειάζεται.

Και +15% σταθερά να ήταν/είναι μπροστά η 290Χ, η φατμέ στο νέο τζαμί όλοι ξέρουμε τι έκανε (με εξαίρεση τα minimum...εκεί ίσως και λιγάκι να μας ένοιαζε).

Δημοσ.

Μην ξεχνάμε πως ότι παιχνίδι βγαίνει πλέον είναι GCN optimized λόγω X1/PS4, οπότε παίζει και αυτό το ρόλο του για το προβάδισμα της κόκκινης σε νεότερους τίτλους. Πράγματι όταν βγήκε η 780Ti ήταν γύρω στο 8-10% πιο γρήγορη από την 290X αλλά τότε δεν ήταν GCN optimized τα console ports στο PC. Στο BF4 έλεγε η AMD τότε πως η 290X θα ξεπεράσει την GTX Titan και πράγματι την ξεπέρασε, στο συγκεκριμένο. Downgrade στους οδηγούς δεν έχει κάνει σίγουρα η πράσινη, με τέτοια υπεροψία που έχει αυτή η εταιρεία κιόλας δεν υπήρχε καμία περίπτωση να θίξει τον εαυτό της.

Δημοσ.

Αιλουρο μάλλον κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις!!!!

Δεν μπορεί μία 780ti να χάνει από 960.

H 960 στην οποία αναφέρεσαι είναι υπερχρονισμένη και αν θυμάμαι καλά έρχεται σε ισοπαλία με την 780Ti στο συγκεκριμένο βίντεο.

Και αν θέλεις μπορείς να μου πεις πως στο διάολο χάνει και από RX470;

Eίναι πιο σύγχρονη αρχιτεκτονική. Τι ακριβώς πρέπει να κάτσει κανείς να αναλύσει εδώ για να γίνει κατανοητό; Mια σημερινή mainstream GPU εμφανίζεται επαρκέστερη από μια high end GPU που κυκλοφόρησε πριν 3 χρόνια και αφόδευσε η φοράδα στο αλώνι. Επειδή θεωρείς ότι κάνω ότι δεν σε καταλαβαίνω, πες μου πότε από την αυγή του 3D στην δεκαετία του 90' τα πράγματα ήταν διαφορετικά. 

Και ξαναλέω πως όλα αυτά αλλάζουν με μία απλή αλλαγή driver; 

Αυτό που είπαμε είναι ότι η nvidia γερνανε άσχημα, όχι λόγο hardware αλλά software, είναι η πολιτική της εταιρείας τι να κάνουμε!!!

΄Αποψή σου αλλά επειδή εντελώς τυχαία δούλεψα σε beta driver support για την εταιρεία στο παρελθόν και όχι δεν ήταν η μοναδική εταιρεία θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Για να πέσει σε πραγματικό low level support μια οποιαδήποτε λύση από οποιαδήποτε εταιρεία δεν θα πρέπει το προιόν να εμφανίζεται ενεργό στα προιόντα της ιστοσελίδας της και εάν ναι τότε αναφέρεται ρητά ότι υπάρχει μόνο "legacy support". 

Προσωπικά δεν με χαλάει καθόλου μιας και είναι ένας από τους λόγους που έχω απομακρυνθεί από την συγκεκριμένη εταιρεία αν και προτείνω σε γνωστούς αρκετές φορές την συγκεκριμένη. Σαν καταναλωτής θέλω να πιάσουν τόπο τα χρήματα που διαθέτω και όχι με το που βγαίνει νέα σειρά να κάνω προσευχές μην τυχόν την κουτσουρεψουν!!

Δεν αφορούν οι προσωπικές προτιμήσεις την συζήτηση. Στο προκείμενο υπάρχει μόνο το αν ευσταθεί κάτι τέτοιο ή όχι. ΄Οποιος μετά από 3 χρόνια ζωής μιας αρχικά high end GPU περιμένει μετά από 3 χρόνια να είναι ακόμα high end ή έστω performance είναι μάλλον υπερβολικά ρομαντικός. 

Δημοσ.

Πάντως το legacy support στις κόκκινες είναι πολύ χειρότερο, στις παλιές κάρτες για να μπει οδηγός στα Win10 πρέπει να κάνεις πατέντα με το device manager, ενώ στις αντίστοιχες Nvidia υπάρχουν κανονικά οδηγοί..

• Like 1
Δημοσ.

Μεγάλη χαζομάρα της AMD αυτό το τελευταίο.

Τίποτα δεν θα της στοίχιζε...παίζει να είναι θέμα 5 γραμμών κώδικα.

Για τις κάρτες που μιλάμε (4χχχ και πίσω), έτσι κι αλλιώς δεν πιστεύω πως κάποιος θα περίμενε να παίξει και παιγνίδια (πέρα από DX9 πτώματα) για να έχει και θέμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...