Προς το περιεχόμενο

NVIDIA Pascal, GP100

Ailuros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το προβλημα με το coil whine ειναι αρκετα συνηθισμενο και σε τροφοδοτικα ομως .

Δε διαφωνω....

Επειδη ομως εχει αρχισει να γινεται πολυ συνηθισμενο και ειναι λογος RMA νομιζω οτι κατι πρεπει να γινει.

Καπου θυμαμαι νομιζω σε galax 9series gpu οτι ειχαν βγαλει εκδοση zero coil whine, αλλα δεν μπορω να τη βρω..

Υπο αυτη τη λογικη πιστευω οτι κατι μπορουν να κανουν....με το αζημιωτο βεβαια... ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν, έπαιξα περίπου δύο ώρες και ο θόρυβος έχει μειωθεί πάρα πολύ, πλέον ίσα ίσα που ακούω κάτι επειδή έχω το νου μου στο να ακούσω. Overwatch με 138FPS σταθερά και δεν ακούγεται τίποτα. 

• Like 11

Εγω απορω, γιατι δεν τις τεσταρουν για να γλιτωσουν το rma? Τα κρουσματα εχουν αυξηθει πολυ. Ειναι μακακια να δινεις 400-500 η και 800 ευρω και να εχεις coil whine.

Λοιπόν, έπαιξα περίπου δύο ώρες και ο θόρυβος έχει μειωθεί πάρα πολύ, πλέον ίσα ίσα που ακούω κάτι επειδή έχω το νου μου στο να ακούσω. Overwatch με 138FPS σταθερά και δεν ακούγεται τίποτα. 

Επειδη δε θυμαμαι αν ειχα ξαναρωτησει, σε τι fps σου κανει coil whine? Διοτι αν ειναι στα μενου οταν χτυπαει 300-400 fps μπορεις να βαλεις απλα ενα framerate limiter ισο με το μεγιστο framerate της οθονης σου. Το limiter δεν προσθετει lag οπως το vsync

Μ' αρέσει το ''καλύτερα''..Το ίδιο σκατά τα πάνε και οι δύο.

Δεν παθαίνουν τίποτα οι κάρτες, ακόμα θυμάμαι την GTX295 να βαράει 100άρες σε gaming και την 480 92-93 βαθμούς και να παίζουν απροβλημάτιστα εννοείται. Και ήρθε η NV με το πανηλήθιο Boost 3.0 που ρίχνει τα ρολόγια από τους 60 βαθμούς και πάνω.....

Λάθος.

Αυτό το "πανηλίθιο" Boost 3.0 ανεβάζει παραπάνω τα ρολόγια στους 60 και κάτω, δες το έτσι. Μισογεμάτο, όχι μισοάδειο.

Εξάλλου κινδυνεύουν τα μικρά νανόμετρα πολύ περισσότερο τόσο απο θερμοκρασία όσο και απο τάση, απο electromigration σε σχέση με τα παλιά. Πχ kepler και maxwell target 80, fermi 92-95, πιο παλιά 105 κτλ.

Πχ, μια Ati rage 128 έπαιζε παιχνίδια με θερμοκρασία 120-130 βαθμούς (ακόμα και το πράσινο pcb στην γωνία μου έκανε έγκαυμα όταν το ακούμπησα) και ακόμα δουλεύει.

• Like 2

Δυστυχώς στην 1000 σειρά οι περισσότερες υλοποιήσεις έχουν coil whine. Καθαρά luck of draw αν σου κάτσει κάποια με το λιγότερο ή καθόλου. Psycho με τι μνήμες ήρθε micron ή samsung ( παίζει ρόλο στο oc στις μνήμες για όσους ενδιαφέρονται - αν και θα βγει σύντομα vbios fix )?

Δυστυχώς στην 1000 σειρά οι περισσότερες υλοποιήσεις έχουν coil whine. Καθαρά luck of draw αν σου κάτσει κάποια με το λιγότερο ή καθόλου. Psycho με τι μνήμες ήρθε micron ή samsung ( παίζει ρόλο στο oc στις μνήμες για όσους ενδιαφέρονται - αν και θα βγει σύντομα vbios fix )?

Αφου ουτως ή αλλως εχει πληρωσει για την πιο ακριβη εκδοση της εταιριας και οι pascal καρτες δεν παιρνουν πολυ oc οπως σε maxwell μερια,ποιο το νοημα για το τι μνημες φοραει η καρτα? Τα ιδια γραφονταν και πιο παλια για το Asic,αλλα οπως βλεπεις σχεδον κανενας πλεον δεν ασχολειται πια με αυτο.

Αφου ουτως ή αλλως εχει πληρωσει για την πιο ακριβη εκδοση της εταιριας και οι pascal καρτες δεν παιρνουν πολυ oc οπως σε maxwell μερια,ποιο το νοημα για το τι μνημες φοραει η καρτα? Τα ιδια γραφονταν και πιο παλια για το Asic,αλλα οπως βλεπεις σχεδον κανενας πλεον δεν ασχολειται πια με αυτο.

Σε θέμα πυρήνα δεν ανεβαίνουν οι pascal , σε μνήμη όμως δίνουν αρκετά αν έχεις samsung vram. Κάποιοι μεν εχουν καταφέρει και με micron αλλά οχι όσο οι samsung. 

Eπίσης σε κάποιους εμφάνιζε πρόβλημα η κάρτα - artifacts - αστάθειες σε 2Κ και περισσότερο σε 4Κ με micron ακόμα και στοκ. 

Ούτε εμένα με απασχολεί το oc, απλά μπορεί κάποιος να θέλει να πειράξει λίγο την κάρτα ή να παίξει σε παραπάνω από 1080p. Απλά το αναφέρω παίδες, επειδή τις τελευταίες μέρες το κοιτάω το θέμα. 

Σε θέμα πυρήνα δεν ανεβαίνουν οι pascal , σε μνήμη όμως δίνουν αρκετά αν έχεις samsung vram. Κάποιοι μεν εχουν καταφέρει και με micron αλλά οχι όσο οι samsung. 

Eπίσης σε κάποιους εμφάνιζε πρόβλημα οι κάρτα - artifacts - αστάθειες σε 2Κ και περισσότερο σε 4Κ με micron. 

Ούτε εμένα με απασχολεί το oc, απλά μπορεί κάποιος να θέλει να πειράξει λίγο την κάρτα ή να παίξει σε παραπάνω από 1080p. Απλά το αναφέρω παίδες, επειδή τις τελευταίες μέρες το κοιτάω το θέμα. 

Ναι αλλα απο την στιγμη που δεν γινεται να γνωριζουμε πριν αγορασουμε τι μνημες φοραει η οποιαδηποτε καρτα δεν πολυ εχει νοημα. Ουτως ή αλλως αυτα που ειναι να προσφερει η καρτα θα τα προσφερει σε οτι μνημες και να εχει η καρτα του καθενος.Για αυτους που θελουν αποκλειστικα την καρτα για benchmarks ναι θα τους ενδιαφερει περισσοτερο(το πιο πιθανο να το γνωριζουν κιολας).

Αυτο που ενδιαφερει τον Psycho ειναι οτι δεν εγινε ακριβως δουλεια και δυστηχως χρεωθηκε και μεταφορικα

Λάθος.

Αυτό το "πανηλίθιο" Boost 3.0 ανεβάζει παραπάνω τα ρολόγια στους 60 και κάτω, δες το έτσι. Μισογεμάτο, όχι μισοάδειο.

Εξάλλου κινδυνεύουν τα μικρά νανόμετρα πολύ περισσότερο τόσο απο θερμοκρασία όσο και απο τάση, απο electromigration σε σχέση με τα παλιά. Πχ kepler και maxwell target 80, fermi 92-95, πιο παλιά 105 κτλ.

Πχ, μια Ati rage 128 έπαιζε παιχνίδια με θερμοκρασία 120-130 βαθμούς (ακόμα και το πράσινο pcb στην γωνία μου έκανε έγκαυμα όταν το ακούμπησα) και ακόμα δουλεύει.

Στους 60C δεν υπάρχει περίπτωση να πάθει κάτι το τσιπάκι. Ωστόσο η NVIDIA πρότεινε σε όλους τους vendors να έχουν το thermal limit στους 60C και το core voltage κάτω από 1.10V και αυτοί το ακολούθησαν, μιας και αυτό τους γλιτώνει πολλά πολλά RMA στα οποία συνήθως δεν μπορούν να αποδείξουν ότι έφταιγε ο χρήστης ώστε να ακυρώνεται η εγγύηση.

Από την άλλη ενώ οι ακριβότερες υλοποιήσεις θεωρητικά θα μπορούσαν να έχουν μεγαλύτερα limits και ειδικά στο core voltage, πρακτικά το τσιπάκι ήδη βρίσκεται στα όρια συχνοτήτων του. Κάποιος χάνοντας την εγγύηση μπορεί να αλλάξει τα limits, απλά μεταβάλοντας τα αναλογικά σήματα που λαμβάνουν οι ελεγκτές. Ωστόσο από την πλειοψηφία των overclockers αυτή τη στιγμή κοντά στους -200C και με core voltage πάνω από 1.40V το Pascal μετά βίας να ξεπεράσει τα 2.5Ghz, όταν το Maxwell ανέβαινε άνετα πάνω από 2.1Ghz, μιας και εκεί το limit ήταν η ψύξη. Πλέον το limit είναι στο πυρίτιο. Για μεγαλύτερες συχνότητες είναι αναγκαίο να βελτιωθεί η αρχιτεκτονική και να γίνουν πιο μικρές οι μονάδες με μεγάλους χρόνους προσπέλασης, να σπάσουν σε κομμάτια, με πιο έξυπνο pipeline και πάει λέγοντας...

Ναι αλλα απο την στιγμη που δεν γινεται να γνωριζουμε πριν αγορασουμε τι μνημες φοραει η οποιαδηποτε καρτα δεν πολυ εχει νοημα. Ουτως ή αλλως αυτα που ειναι να προσφερει η καρτα θα τα προσφερει σε οτι μνημες και να εχει η καρτα του καθενος.Για αυτους που θελουν αποκλειστικα την καρτα για benchmarks ναι θα τους ενδιαφερει περισσοτερο(το πιο πιθανο να το γνωριζουν κιολας).

Αυτο που ενδιαφερει τον Psycho ειναι οτι δεν εγινε ακριβως δουλεια και δυστηχως χρεωθηκε και μεταφορικα

Ναι αυτό με τις μνήμες σαφώς και δε μπορούμε να γνωρίζουμε. Οπως έγραψα και πριν οι micron δεν είναι όσο σταθερές ( ακόμα και στοκ ) είναι οι samsung, δε ξέρω τι οθόνη έχει ο psycho, αν εχει >1080p . 

Και για να βγάζει και η nvidia vbios σε συνεργασία με τους κατασκευαστές κάτι παίζει.

Τέλος πάντων.

Δεν έχει να κάνει με θέμα benchmarks, εξάλλου ούτε εγω τρέχω bench ούτε κλοκάρω, απλά προς ενημέρωση γράφω ότι έχω διαβάσει από διπλανά forum.

Το coil whine δυστυχώς πάνω από τις μισές σε ποσοστό 1000αρες κάρτες το έχει

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...