Zandim Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Τα 32GB είναι ήδη too much, και ο μόνος λόγος που θα έβαζα τόσο προσωπικά είναι γιατί μια τέτοια πλατφόρμα την παίρνεις για 4 χρόνια τουλάχιστον. Μα και τα 16 πολλα ειναι πρακτικα οταν σημερ ακανιες δουλεια και με 8. Προσωπικα κανω στο pc Ολες τις δουλειες, 3 projects στο android studio, 2 browsers ανοιχτους με απειρα tabs και 1 virtual android device και εχω φτασει τα 8. Η πολλη ραμ εχεινοημα μονο σε περιπτωσεις που καποιο προγραμμα θελει ΠΟΛΛΗ ραμ, ή σε virtual devices/machines. Εγω ολο λεω να ανεβω στα 16 κι ακομα δενε χω δει lag λογω μνημης στις εφαρμογες που χρησιμοποιω. Και μιας και το thread ειανι για καρτες γραφικων δεν πιστευω πως η πλειονοτητα των παιχνιδιων αξιοποιει πανω απο 8 gb ram ωστε να εχει νοημα παραπανω.
Psycho_Warhead Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Ε τα 16 αν θες να κάνεις και κάνα alt+tab την ώρα που παίζεις, χρειάζονται. 1
vdeseris Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Ναι, με τέτοιο σύστημα σερφάρισμα στο hatebook θα έκανα.. MSI CELEBRATES 30TH ANNIVERSARY IN STYLE LIMITED EDITION GEFORCE® GTX 1080 30TH ANNIVERSARY GRAPHICS CARD Προτιμώ την Gigabyte GTX 1080 Xtreme Gaming Water cooling (εμφανισιακά τουλάχιστον )
Psycho_Warhead Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Επειδή διαβάζω ανοησίες τύπου ''Μόνο η 1080 και η Titan X Pascal υποστηρίζουν HDR'', να πω ότι HDR υποστηρίζουν και οι GTX900, όπως και οι 1060/1070 βέβαια. Γενικά όσες κάρτες έχουν HDMI 2.0 το υποστηρίζουν. Και επιτέλους να το δούμε σε όλα τα παιχνίδια, διότι εκτός από το πολύ φως, προσφέρει και 10bit χρώμα. No more color banding. Getting to know the new HDR 1
Ailuros Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Ποιό colour banding ακριβώς; Εάν τύχει να εμφανίζεται κάπου θα είναι χάρη λαλακισμένης συμπίεσης οτιδήποτε παρά οτιδήποτε άλλο. Nα σημειώσω ότι για να έχει 10bit (per colour channel) νόημα θα πρέπει να υπάρχει και ανάλογη 10μπιτη οθόνη. Mια σχετική προσομοίωση γίνεται όπως αναφέρει η παραπομπή, αλλά για να το ευχαριστηθεί κάποιος θέλει και ανάλογο HDR display.
Psycho_Warhead Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Ισχύει, στα παιχνίδια βλέπω συχνά color banding στον ουρανό. Δεν ξέρω αν είναι λόγω συμπίεσης ή αν πράγματι δεν φτάνει το 8bit.
Ailuros Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Ισχύει, στα παιχνίδια βλέπω συχνά color banding στον ουρανό. Δεν ξέρω αν είναι λόγω συμπίεσης ή αν πράγματι δεν φτάνει το 8bit. Φτάνουν και περισσεύουν τα 8bit/RGBA. Banding υπήρχε ακόμα και στο Quake3 στον ουρανό σε πολλές λύσεις χάρη λαλακισμένου TC και δεν είναι καινούργιο πρόβλημα. 1
michael92 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Σε monochrome gradients πάντως το 8bit είναι άθλιο. 0-255 Gray tones:
Psycho_Warhead Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Φτάνουν και περισσεύουν τα 8bit/RGBA. Banding υπήρχε ακόμα και στο Quake3 στον ουρανό σε πολλές λύσεις χάρη λαλακισμένου TC και δεν είναι καινούργιο πρόβλημα. Έχω τις αμφιβολίες μου για το αν φτάνουν, διότι μέχρι και σε BD ταινίες βλέπεις color banding. Στα παιχνίδια μπορεί να ισχύει ακόμα και σήμερα αυτό που λες, πάντως είναι άσχημο. Υπόψιν, το Dolby Vision που είναι αντίστοιχο με το HDR, προσφέρει 12bit
michael92 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Τα post-effects πάντως χειροτερεύουν το color banding μιας και συνήθως αυξάνουν το contrast και άρα μειώνουν το smoothness ανάμεσα στις διαβαθμίσεις.
Psycho_Warhead Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Γι' αυτό το λόγο τα HDR/Dolby Vision προσφέρουν 10/12bit.
tmjuju Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Τα 8 bit προκαλούν banding, και μας έχει συμβεί σε όλους Χρωματικές παλέτες είχαμε και με CGA/EGA/VGA Οι μισο-λύσεις που μας παρουσιάζουν για HDR είναι απλά προσωρινές ελπίζω Ευελπιστώ σύντομα να έχουμε πραγματικά wide gamut και HDR , πρόσφατα βγήκαν κάτι dell monitors ~$1.300
Psycho_Warhead Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Χωρίς το μαύρο της OLED δεν έχει ιδιαίτερο νόημα το HDR και δυστυχώς οι OLED δεν έχουν αρκετό φως για την ώρα.
tmjuju Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Χωρίς το μαύρο της OLED δεν έχει ιδιαίτερο νόημα το HDR και δυστυχώς οι OLED δεν έχουν αρκετό φως για την ώρα. το wide έχει έχει voημα, ακόμα και σε φωτογραφίες
Ailuros Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Έχω τις αμφιβολίες μου για το αν φτάνουν, διότι μέχρι και σε BD ταινίες βλέπεις color banding. Στα παιχνίδια μπορεί να ισχύει ακόμα και σήμερα αυτό που λες, πάντως είναι άσχημο. Υπόψιν, το Dolby Vision που είναι αντίστοιχο με το HDR, προσφέρει 12bit Το οποίο στην πλειοψηφία του είτε θα είναι πρόβλημα λαλακισμένης συμπίεσης ή του ίδιου του μέσου μετάδοσης εικόνας ε; Γιατί κανείς σας δεν βλέπει παρόμοια artifacts στο κινηματογράφο για παράδειγμα; ΄Η για να ακουστώ για άλλη μια φορά γραφικός, γιατί δεν είχαμε παρόμοια φαινόμενα με CRT displays;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα