Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

pascal_02.jpg

Πασχάλης = Maxwell refresh + extra καλούδια (κυρίως HBM2)

Θέλω να δω πως θα χρονίζεται, με βλέπω να πηγαίνω στο αντίστοιχο της 970 αλλα σε πασχαλη, μιας και τα τέρατα με τεραστια κατανάλωση δεν με πολυενδιαφέρουν μιας και δεν είμαι σε νερό ή 4K :P

• Like 1
Δημοσ.

Δεν πιστεύω πως θα σου χρειαστεί φέτος αναβάθμιση σε gpu ειδικά αν παίζεις σε 1080p. Η 970 είναι υπεραρκετη για αυτά που μας πετάνε. Εκτός αν θέλεις να είσαι πιο άνετα στα 2Κ, εκεί μπορεί και να τον χρειάζεσαι.

Του χρόνου άπο ότι φαίνεται η επόμενη αναβάθμιση για μένα, εκτός αν βγει κάτι τόσο τρελό από games που δεν Θα μπορεί να το παίξει η κάρτα μου στα ultra με καλό framerate.

• Like 2
Δημοσ.

Δεν πιστεύω πως θα σου χρειαστεί φέτος αναβάθμιση σε gpu ειδικά αν παίζεις σε 1080p. Η 970 είναι υπεραρκετη για αυτά που μας πετάνε. Εκτός αν θέλεις να είσαι πιο άνετα στα 2Κ, εκεί μπορεί και να τον χρειάζεσαι.

Του χρόνου άπο ότι φαίνεται η επόμενη αναβάθμιση για μένα, εκτός αν βγει κάτι τόσο τρελό από games που δεν Θα μπορεί να το παίξει η κάρτα μου στα ultra με καλό framerate.

Γιατί η 970 (και η 980) παίζει πολλά από τα τελευταία παιχνίδια σε ultra με "καλό" framerate.

DA:I με MSAA, Witcher3+Hairworks, GTAV κτλπ.

Δημοσ.

Εξαρτάται το πως βλέπει και αντιλαμβάνεται ο καθένας το καλο framerate. Αν είμαι σταθερά πάνω από 40 και χωρίς φυσικά τα φαινόμενα stuttering & hitching το θεωρώ πέρα για πέρα playable. Μπορείς να το πεις καλό framerate.

Στα games που αναφέρεις. Στο witcher 3 είμαι με τα πάντα στα ultra πάνω από 45fps avg.Δδν πέφτω ποτέ κάτω από αυτά.

Στο GTA V με τα πάντα στα ultra εκτός grass quality που το έχω στο very high + MFAA είμαι 50+fps avg αλλά το έχω lock -αρει στα 40 για να μην έχω ανεβοκατεβασματα στο framerate. H gpu είναι oc υπόψιν όπως και το cpu μου.

Το συμπέρασμα είναι ότι για την ώρα η 970 & 980 μια χαρά τα πάνε. Εγώ που δεν σκοπεύω σύντομα να ανέβω σε ανάλυση, αλλαγή gpu πριν το τέλος του 16 δύσκολα θα με αναγκάσει κάποιο game να πράξω.

*Κρατώ πισινή για το θέμα vram. Τα games κάθε χρόνο ζητάνε ολο και περισσότερη χωρίς φυσικά αυτό να μεταφράζεται σε άριστης ποιότητας textures κτλ.. Εδώ ήμαστε να δούμε και τις επόμενες σειρές gpu.

• Like 2
Δημοσ.

Εξαρτάται το πως βλέπει και αντιλαμβάνεται ο καθένας το καλο framerate. Αν είμαι σταθερά πάνω από 40 και χωρίς φυσικά τα φαινόμενα stuttering & hitching το θεωρώ πέρα για πέρα playable. Μπορείς να το πεις καλό framerate.

Στα games που αναφέρεις. Στο witcher 3 είμαι με τα πάντα στα ultra πάνω από 45fps avg.Δδν πέφτω ποτέ κάτω από αυτά.

Στο GTA V με τα πάντα στα ultra εκτός grass quality που το έχω στο very high + MFAA είμαι 50+fps avg αλλά το έχω lock -αρει στα 40 για να μην έχω ανεβοκατεβασματα στο framerate. H gpu είναι oc υπόψιν όπως και το cpu μου.

Το συμπέρασμα είναι ότι για την ώρα η 970 & 980 μια χαρά τα πάνε. Εγώ που δεν σκοπεύω σύντομα να ανέβω σε ανάλυση, αλλαγή gpu πριν το τέλος του 16 δύσκολα θα με αναγκάσει κάποιο game να πράξω.

*Κρατώ πισινή για το θέμα vram. Τα games κάθε χρόνο ζητάνε ολο και περισσότερη χωρίς φυσικά αυτό να μεταφράζεται σε άριστης ποιότητας textures κτλ.. Εδώ ήμαστε να δούμε και τις επόμενες σειρές gpu.

προσωπικά κ να είχα τα μπικικινια,πάλι δεν τους τα εσκαγα. Περιμενα καλύτερες επιδόσεις από τις ενλογω κάρτες (980),ειδικά για το premium που ζητούν.
Δημοσ.

* Kατασκευασμένο σε 16FF+ TSMC.

* >17 δις transistors

* +70% σε σχέση με GM200 στο τσακίρ κέφι

* Maxwell ALUs + FP16 dual issue + HBM + a LOT of independent FP64 ALUs

* οτιδήποτε κάτω από GP100 ΚΑΙΦΕΣ@steroids.

Πολύ δεν ειναι το 70% εστω και στο τσακιρ κεφι? Προσωπικά περιμένω ένα average +25% και κανα 50% σε ειδικές περιπτώσεις, πόσο μάλλον απο τη στιγμή που λες οτι δεν θα υπάρχουν και μεγάλες αρχιτεκτονικές αλλαγές.

Σκέψου ότι ο πυρήνας θα ναι μικρότερος απο τα 600mm2 του gm200 φανταζομαι θα ναι γύρω στα 530-550mm2, προσθεσε ότι σε αυτον το χώρο πρέπει να υπάρχουν και τα fp64 alus που δεν υπάρχουν στο gm200 (εκτος και αν τα  αλλάξανε και δεν ειναι ξεχωριστά αλλα ειναι όπως στις radeon, αλλα αφου λες independent φανταζομαι οτι δεν ειναι οπως στις radeon)

Βέβαια θα κερδίζουν κάτι απο το memory controller , που θα πιανει λιγοτερο χώρο λόγω χαμηλότερης συχνότητας του hbm σε σχέση με τον gddr5 controller

Με τα fp16 κερδίζουν κάτι περα απο την μικρότερη κατανάλωση?

Πρώτα φαντάζομαι θα βγει το gp100 (έστω για τις επαγγελματικές αγορες που το χει αναγκη η nvidia) και μετά θα ακολουθήσουν τα gp104 και gp106?  Πιστευεις θα δούμε geforce με pascal πριν απο q3/16 ?

Προσωπικά πάντως πιστεύω ότι όποιος μπορει να αγοράσει τώρα 980ti δεν νομίζω ότι αξίζει να περιμένει τις καινουριες γενιες gpu. H αποδοση των καινουριων δεν νομίζω ότι θα απεχει πολύ και ακόμα μικρότερη διαφορα θα χει η αποδοση/τιμή σε αυτήν την κατηγορια (δεν πιστευω οτι το gp104 θα το δώσει κάτω απο 550 ευρώ η nvidia)

Δημοσ.

Πολύ δεν ειναι το 70% εστω και στο τσακιρ κεφι? Προσωπικά περιμένω ένα average +25% και κανα 50% σε ειδικές περιπτώσεις, πόσο μάλλον απο τη στιγμή που λες οτι δεν θα υπάρχουν και μεγάλες αρχιτεκτονικές αλλαγές.

Σκέψου ότι ο πυρήνας θα ναι μικρότερος απο τα 600mm2 του gm200 φανταζομαι θα ναι γύρω στα 530-550mm2, προσθεσε ότι σε αυτον το χώρο πρέπει να υπάρχουν και τα fp64 alus που δεν υπάρχουν στο gm200 (εκτος και αν τα  αλλάξανε και δεν ειναι ξεχωριστά αλλα ειναι όπως στις radeon, αλλα αφου λες independent φανταζομαι οτι δεν ειναι οπως στις radeon)

Βέβαια θα κερδίζουν κάτι απο το memory controller , που θα πιανει λιγοτερο χώρο λόγω χαμηλότερης συχνότητας του hbm σε σχέση με τον gddr5 controller

΄Εχεις 17 έναντι 8 δις transistors στο GM200. Αυτό από μόνο θα έπρεπε να σου απαντήσει όλες τις ερωτήσεις σου ήδη. Αν ΔΕΝ χρειαζόταν κάποιο ποσοστό για FP64 θα σου έλεγα και παραπάνω από +70% ακριβώς επειδή η αύξηση των transistors ξεπερνάει το διπλάσιο. 

Με τα fp16 κερδίζουν κάτι περα απο την μικρότερη κατανάλωση?

Φυσικά. Διπλάσιος όγκος δεδομένων στις περιπτώσεις που μπορεί να βγουν 2*FP16 ανά stream processor. Εάν κάποιος θεωρεί ότι όλα τα δεδομένα σήμερα είναι ντε και καλά FP32 κάνει τραγικό λάθος ειδικά στις κονσόλες. 

Πρώτα φαντάζομαι θα βγει το gp100 (έστω για τις επαγγελματικές αγορες που το χει αναγκη η nvidia) και μετά θα ακολουθήσουν τα gp104 και gp106?  Πιστευεις θα δούμε geforce με pascal πριν απο q3/16 ?

Οτιδήποτε κάτω από GP100 είναι έτοιμο εδώ και αρκετό καιρό. Ο λόγος που ΔΕΝ κυκλοφόρησαν ακόμα είναι ότι δεν υπάρχει ούτε κατά διάνοια πίεση από τον ανταγωνισμό για να βάλει ξόφτερνα η πράσινη και να κατασκευάσει με αρκετά μεγαλύτερο κόστος σε 16FF+.Δες τον πίνακα εδώ: http://www.forum-3dcenter.org/vbulletin/showpost.php?p=10658173&postcount=1226

Δεν είναι καθεαυτού το κόστος κατασκευής που έχει μόνο διπλασιαστεί αλλά και όλα τα υπόλοιπα. Το να βγάλει για οποιαδήποτε αγορά ένα τερατοπυρήνα όπως το GP100@16FF+ χέστηκε από την στιγμή που μπορεί να ζητήσει τουλάχιστον ένα χιλιάρικο ανά GPU. Στις μικρότερες λύσεις ωστόσο ΠΩΣ το λύνεις μέχρι να ισορροπήσουν τα yields/capacities στην TSMC. Aκριβώς το ίδιο φυσικό ισχύει και για την AMD.

Προσωπικά πάντως πιστεύω ότι όποιος μπορει να αγοράσει τώρα 980ti δεν νομίζω ότι αξίζει να περιμένει τις καινουριες γενιες gpu. H αποδοση των καινουριων δεν νομίζω ότι θα απεχει πολύ και ακόμα μικρότερη διαφορα θα χει η αποδοση/τιμή σε αυτήν την κατηγορια (δεν πιστευω οτι το gp104 θα το δώσει κάτω απο 550 ευρώ η nvidia)

Μόνο αν απέχουν λίγες μέρες από την πραγματική διαθεσιμότητα ενός ακυκλοφόρητου προιόντος θα με δεις να συνιστώ κάποιος να "περιμένει". Κατά κανόνα δεν συνιστά κανείς ποτέ να περιμένει οτιδήποτε.

Αλλά αφού το θέτεις έτσι: η σχέση τιμής/απόδοσης δύσκολα όντως να έχει διαφορά ειδικά με τις παραπάνω παραμέτρους που αναφέρω. Ωστόσο από τεχνολογικής άποψης η σχέση απόδοσης/κατανάλωσης σαφώς και θα είναι υπέρ της οποιαδήποτε Maxwell@16FF λύσης. Δεν είπα Πασχάλης και ναι είναι εσκεμμένο, γιατί FP16 έχει και η GPU του Tegra X1. 

• Like 3
Δημοσ.

@Ailuros

φαντάζομαι οτι ο πασχάλης όπως και η επομενη γενια της amd  θα υποστηριζει πλήρως dx12 σωστά? Δεν νομίζω να χουμε feature level 1,  tier 2/3 κλπ ?  Ξέρεις αν στον πασχαλη (κυριως gp104 και κατω) οι Asynch shaders (compute) θα ναι όπως στο maxwell (δλδ αρκετή δουλεια θα γινεται στους drivers) ή θα χει μια πιο hardware λογική όπως η amd ?

Δημοσ.

@Ailuros

φαντάζομαι οτι ο πασχάλης όπως και η επομενη γενια της amd θα υποστηριζει πλήρως dx12 σωστά? Δεν νομίζω να χουμε feature level 1, tier 2/3 κλπ ? Ξέρεις αν στον πασχαλη (κυριως gp104 και κατω) οι Asynch shaders (compute) θα ναι όπως στο maxwell (δλδ αρκετή δουλεια θα γινεται στους drivers) ή θα χει μια πιο hardware λογική όπως η amd ?

Άμα οι επόμενες κάρτες έρθουν q1 του 2016 τότε θα έχουμε μπει και επίσημα στην dx12 εποχή.. Οπότε οι μετέπειτα καρτες θα υποστηρίζουν πληρως το feature αυτό.

Τώρα για το async computing το δικό μ το μυαλό λέει ότι θα το υποστηρίζουν σε hardware level γιατί αυτή είναι και ή λογικη τ dx12 την πιο άμεση επικοινωνία με το υλικό.. Ασε π κ ή nv θα θέλει να το ξεφορτωθεί αυτό το overhead..

Δημοσ.

@Ailuros

φαντάζομαι οτι ο πασχάλης όπως και η επομενη γενια της amd  θα υποστηριζει πλήρως dx12 σωστά? Δεν νομίζω να χουμε feature level 1,  tier 2/3 κλπ ?  Ξέρεις αν στον πασχαλη (κυριως gp104 και κατω) οι Asynch shaders (compute) θα ναι όπως στο maxwell (δλδ αρκετή δουλεια θα γινεται στους drivers) ή θα χει μια πιο hardware λογική όπως η amd ?

Λογικά θα έπρεπε να υπάρχει hw υποστήριξη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι συμφωνεί πάντα η λογική των πρασίνων και ειδικά του marketing. Aν πούνε αυτοί οι καραγκιόζιδες ότι Χ δεν χρειάζεται δεν θα το δεις κιόλας σε λύσεις στο προβλεπόμενο μέλλον. 

Άμα οι επόμενες κάρτες έρθουν q1 του 2016 τότε θα έχουμε μπει και επίσημα στην dx12 εποχή.. Οπότε οι μετέπειτα καρτες θα υποστηρίζουν πληρως το feature αυτό.

Τώρα για το async computing το δικό μ το μυαλό λέει ότι θα το υποστηρίζουν σε hardware level γιατί αυτή είναι και ή λογικη τ dx12 την πιο άμεση επικοινωνία με το υλικό.. Ασε π κ ή nv θα θέλει να το ξεφορτωθεί αυτό το overhead..

Προφανώς δεν το ξέρω ακόμα αν και όπως βλέπεις παραπάνω το θεωρώ το πιθανότερο σενάριο. Την ξεροκεφαλιά της πράσινης με το ΑΡΙ την βλέπετε και οι ίδιοι τόσα χρόνια και η ιστορία επαναλήφθηκε τόσο με οτιδήποτε >DX10.0 & DX11.0 πάντα σε βάση feature_level. Στο παρελθόν είχα βαρεθεί να τσακώνομαι με τα ζωντανά που έχουν στο marketing. Aλλά δεν φταίει κανείς άλλος παρά ο Jensen o ίδιος που τους έχει κληροδοτήσει την ξεροκεφαλιά και υπεροψία του. 

• Like 1
Δημοσ.

Υπάρχουν ενδείξεις σε μεταφορές πυρήνων που γίνονται μέσω Zauba που μπορεί να σημαίνουν ότι υπάρχει και δεύτερος μικρότερος πυρήνας πέρα από το GP100 με HBM. Moυ κάνει φυσικά εντύπωση γιατί μέχρι πρόσφατα στο περιθώριο ακουγόταν για high end μόνο, αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

Φυσικά δεν είναι σίγουρο τίποτα ακόμα οπότε μην το δέσει κανείς σχοινί κορδόνι μέχρι νεωτέρας....

• Like 2
Δημοσ.

Ακόμα γελάμε στο 3DC που για ακόμα μια φορά καταφέραμε εσκεμμένα λανθασμένες φήμες να κάνουν τον γύρο του δικτύου με πρώτο θύμα το tweaktown. Σιγά που θα σωνόταν τα τουρκοβλαμμενόπουλα από την αναμετάδοση.

• Like 2
  • 3 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...