Psycho_Warhead Δημοσ. 4 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 2016 Για ποιο λόγο έχουν κολλήσει εκεί στην κόκκινη τόσο με το HBM2 ; Δηλαδή ακόμα και οι ανταγωνιστές των 1070/1080 θα 'χουν HBM2 και όχι GDDR5(X) ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bigi444444 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 2016 Eσύ που ήσουν όταν κατά επανάληψη προειδοποίησα ότι το κόστος κατασκευής στα FinFET πρωτόκολλα για την αρχή θα είναι περισσότερο φουσκωμένο παρά ποτέ; ΄Οσοι θεωρήσουν ότι οτιδήποτε Vega του χρόνου θα είναι σε καλύτερα επίπεδα παραμένουν αθεράπευτα ρομαντικοί. Παρών ήμουν δάσκαλε, σε θυμάμαι να μας πρήζεις συνέχεια λέγοντάς το! Επειδή το έχω ήδη αντιληφθεί δε θα σπεύσω να στάξω μια 300ρα για να παίζω μια φορά στο τρίμηνο με 8 fps παραπάνω.Εξάλλου θεωρώ ότι και οι 9ρες ακόμα έχουνε ψωμί.Εάν έχεις φυσιολογικές απαιτήσεις είναι ακόμα μια χαρά. Και κάτι σχετικό με το θέμα, δεν έχω καταλάβει ακριβώς τι γίνεται τώρα, μετά την ανακοίνωση της νέας titan x.Το ενδεχόμενο εμφάνισης 1080ti απομακρύνεται; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 4 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 2016 Αυτά τα λες τώρα που δεν υπάρχουν γκέιμς, από φθινόπωρο να σε δω που έρχονται πολλά και καλά Και κάτι σχετικό με το θέμα, δεν έχω καταλάβει ακριβώς τι γίνεται τώρα, μετά την ανακοίνωση της νέας titan x.Το ενδεχόμενο εμφάνισης 1080ti απομακρύνεται; Δε νομίζω, απλά αυτή τη φορά θα ακολουθήσουν την τακτική Kepler, που πρώτα βγήκε η Τατιάνα και μετά η 780Ti. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ailuros Δημοσ. 4 Αυγούστου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 2016 Για ποιο λόγο έχουν κολλήσει εκεί στην κόκκινη τόσο με το HBM2 ; Δηλαδή ακόμα και οι ανταγωνιστές των 1070/1080 θα 'χουν HBM2 και όχι GDDR5(X) ; Γιατί δεν έχουν αρκετά resources να βγάλουν 500 διαφορετικές εκδόσεις του κάθε πυρήνα ίσως; Σίγουρο δεν είναι το τελευταίο αλλά μέχρι στιγμής δεν έχω δει ούτε ΜΙΑ επίσημη ή ανεπίσημη αναφορά για Vega που να ΜΗΝ σχετίζεται με HBM2. Επίσης όσο trivial και αν είναι οι αλλαγές για GDDR5X στον ελεγκτή μνήμης δεν υπάρχει πρόβλεψη ούτε για τις υπάρχουσες λύσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tmjuju Δημοσ. 4 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 2016 Kαι το GP100 έχει TMUs & ROPs και υπάρχουν πλείστες περιπτώσεις που θα χρειαστείς και texturing σε μια HPC λύση. Όχι δε τα χρησιμοποιούν σε computational workloads, μόνο για γραφικά. Άντε υπάρχουν computational corner cases που το TMUs μπορεί να τα αξιοποιήσεις, αλλά τα ROPs ? Για ποιο λόγο έχουν κολλήσει εκεί στην κόκκινη τόσο με το HBM2 ; Δηλαδή ακόμα και οι ανταγωνιστές των 1070/1080 θα 'χουν HBM2 και όχι GDDR5(X) ; Είναι γενικότερο το θέμα με την AMD. Δε προλάβαιναν ούτε είχαν το κεφάλαιο (χρήμα και ανθρώπους) για περισσότερα tape outs. Τη στρατηγική τους που βλέπουμε να ξεδιπλώνεται αυτή τη στιγμή τη σχεδίασαν με πολλούς περιορισμούς Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ailuros Δημοσ. 4 Αυγούστου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 2016 Όχι δε τα χρησιμοποιούν σε computational workloads, μόνο για γραφικά. Άντε υπάρχουν computational corner cases που το TMUs μπορεί να τα αξιοποιήσεις, αλλά τα ROPs ? Δεν είπα για compute απαραίτητα. Eίπα ότι χρειάζεται και σε περιπτώσεις HPC λύσεων ενίοτε texturing. ΄Ασχετο αλλά δεν έχω καταφέρει μέχρι στιγμής να επιβεβαιώσω αν οι πιο πρόσφατες HPC λύσεις της Intel έχουν ακόμα TMUs. Παρών ήμουν δάσκαλε, σε θυμάμαι να μας πρήζεις συνέχεια λέγοντάς το! Επειδή το έχω ήδη αντιληφθεί δε θα σπεύσω να στάξω μια 300ρα για να παίζω μια φορά στο τρίμηνο με 8 fps παραπάνω.Εξάλλου θεωρώ ότι και οι 9ρες ακόμα έχουνε ψωμί.Εάν έχεις φυσιολογικές απαιτήσεις είναι ακόμα μια χαρά. Και κάτι σχετικό με το θέμα, δεν έχω καταλάβει ακριβώς τι γίνεται τώρα, μετά την ανακοίνωση της νέας titan x.Το ενδεχόμενο εμφάνισης 1080ti απομακρύνεται; Δάσκαλος who? Χάρισέ μου λίγο την προσοχή σου για τα εξής προφανή: * ΄Οσο χειρότερα τα yields στην αρχή κάθε πρωτόκολλου κατασκευής τόσο μικρότερη η διαθεσιμότητα. * ΄Οσο μεγαλύτερος ο πυρήνας (GP102 vs. 104) τόσο χειρότερα τα yields. * Εάν η διαθεσιμότητά μου είναι στα τάρταρα κυκλοφορώ με τρελή τιμή έστω και πεστοκομμένους πυρήνες και έχω έτσι πολύ περιορισμένη ζήτηση και καλύπτω έτσι έμμεσα την πολύ μικρή διαθεσιμότητα. * Εντελώς "τυχαία" ο ανταγωνισμός δεν φαίνεται να βγάζει Vega πριν το 17' οπότε φέεεεεεταααααααααααααααααα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tmjuju Δημοσ. 4 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 2016 Δεν είπα για compute απαραίτητα. Eίπα ότι χρειάζεται και σε περιπτώσεις HPC λύσεων ενίοτε texturing. ΄Ασχετο αλλά δεν έχω καταφέρει μέχρι στιγμής να επιβεβαιώσω αν οι πιο πρόσφατες HPC λύσεις της Intel έχουν ακόμα TMUs. Δε φαντάζομαι να έχουν πια Επισεις ο κινέζικος 'συνεπεξεργαστής' που αντικατέστησε πρόσφατα ΦΙ στο #1ΤΟΠ500 δεν έχει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CarbonFibre Δημοσ. 4 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 2016 Geforce Titan X video review Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ailuros Δημοσ. 4 Αυγούστου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 2016 Δε φαντάζομαι να έχουν πια Επισεις ο κινέζικος 'συνεπεξεργαστής' που αντικατέστησε πρόσφατα ΦΙ στο #1ΤΟΠ500 δεν έχει Δεν ασχολήθηκα με τον Κινέζο ακόμα, αλλά δεν έχει και ιδιαίτερα δεδομένα ακόμα στο δίκτυο από ότι θυμάμαι. Για texture sampling δεν φαντάζομαι να έχουν ιδιαίτερο θέμα, για οποιοδήποτε filtering ωστόσο τα βλέπω σκούρα. Αν χρειάζεσαι ένα αποκλειστικά number cruncher (που λέει ο λόγος) πάσο. Σε κάθε άλλη περίπτωση δεν νομίζω να τα καταργήσει τόσο σύντομα η πράσινη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tmjuju Δημοσ. 4 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 2016 Δεν ασχολήθηκα με τον Κινέζο ακόμα, αλλά δεν έχει και ιδιαίτερα δεδομένα ακόμα στο δίκτυο από ότι θυμάμαι. Για texture sampling δεν φαντάζομαι να έχουν ιδιαίτερο θέμα, για οποιοδήποτε filtering ωστόσο τα βλέπω σκούρα. Αν χρειάζεσαι ένα αποκλειστικά number cruncher (που λέει ο λόγος) πάσο. Σε κάθε άλλη περίπτωση δεν νομίζω να τα καταργήσει τόσο σύντομα η πράσινη. Νομίζω κάπου κάπως κάποτε μας είχες δώσει ένα υπολογισμό σε mm^2 τελικά δεν είναι είναι μεγάλη σπάταλη για την nV. ΙΜΗΟ καλά κάνει και κρατά τα ίδια patterns, γιατί ποτέ δεν ξέρεις ποιος αγοράζει και γιατί. Ο κινέζος είναι απλά ένα multicore cpu, παλαιολιθικό σχεδόν σχέδιο brute force. Δεν έχει καταγωγή από GPU σόι. Περισσότερο με τσιπάκι για network switching μοιάζει. Αλλά ήταν εύκολο να βγει από το φούρνο στο Πι και Φι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ailuros Δημοσ. 4 Αυγούστου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 2016 Tσάμπα δεν είναι καθόλου τα TMUs τουναντίον. Απλά είναι ενσωματωμένα πλέον στα clusters και πιθανότατα να είναι δυσκολότερο να τα ξηλώσουν για την ώρα. Αλλιώς θα μπορούσαν θεωρητικά στο P100 να βάλουν από ένα quad-TMU επιλεκτικά μόνο σε κάποια clusters και τα υπόλοιπα να μείνουν ορφανά από TMUs. Στο P100 έχουμε: * [2*(2*SIMD16)] FP32 * 32 SPs FP64 * [4*(2*SIMD16)] FP16 * 1 quad TMU Θα μου έκανε τρομερή εντύπωση αν το τέταρτο δεν είναι το μεγαλύτερο block μέσα στο cluster ΄Εχω την αίσθηση χωρίς να ξέρω ακόμα κάτι ότι πιθανότατα στο μέλλον να πάνε σε μια vector αρχιτεκτονική με ειδικές scalar μονάδες όπου φυσικά δεν θα υπάρχουν εξειδικευμένες μονάδες για FP16/64 αλλά όλα από τα ίδια ALUs σε αναλογία 1:2:4. Ούτε για το Volta δεν το βλέπω ωστόσο.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ledaque Δημοσ. 4 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 2016 Ναι βεβαια με τα μεταφορικα ποσο βγαινει ειναι το θεμα αφου ειναι αγορα απο εξωτερικο. Γιατι αν τα μεταφορικα ειναι πχ 10-12ευρω τοτε εχει ιδια τιμη με Ελλαδα που δεν εχουμε ουτως ή αλλως καλη διαθεσιμοτητα https://www.skroutz.gr/c/55/kartes-grafikwn-vga.html?keyphrase=gtx+1070 Mια χαρα ειναι η τιμη της FTW στο geizhals, στην Ελλαδα θα περασει πολυυυυς καιρος μεχρι να δουμε τη συγκεκριμενη υλοποιηση γυρω στα 500 ευρω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mike299 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 2016 Βγαίνουν κάμποσα DX12 παιχνίδια το φθινόπωρο, να βγει και το Vega να 'ναι πάνω σε όλα αυτά τα παιχνίδια..Να δω μετά, ρίχνει ή δεν ρίχνει τις τιμές η πράσινη.. Σημασία έχει και πως και πόσο θα υλοποιούν οι developers το dx12. Από ότι κατάλαβα, για πολύ καιρό ακόμα θα είναι μείξη dx11/dx12 (πλην MS τίτλων), κάτι που είναι λογικό για να μην είναι win10 only. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν είναι σίγουρο ότι η AMD θα ξεπερνάει άνετα το brute power της Nvidia ακόμα και σε dx12 τίτλους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fulgore Δημοσ. 4 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 2016 Mια χαρα ειναι η τιμη της FTW στο geizhals, στην Ελλαδα θα περασει πολυυυυς καιρος μεχρι να δουμε τη συγκεκριμενη υλοποιηση γυρω στα 500 ευρω. Δεν ειναι καλες τιμες αυτες για gtx 1070 το εχουμε πει και πιο πισω... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
michael92 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 2016 Δεν κατάλαβα Χριστό....ο πρώτος Τιτάνας βγήκε γιατί κάποιος στο marketing είχε την φαεινή ιδέα ότι μπορούν να πουλήσουν και enthusiast SKU στο χιλιάρικο εφόσον αφήσουν τις FP64 μονάδες ενεργές. ΄Οταν συνηδητοποίησαν ότι η συγκεκριμένη σκέψη ήταν λαλακία του κερατά άλλαξαν πολιτική κατά 180 μοίρες. Ποιό GP200 ή μάλλον ποιό 10nm ακριβώς; Υπάρχουν ήδη φήμες ότι το 10FF TSMC μπορεί να αποδειχθεί εξίσου πατάτα όσων αφορά την κατανάλωση όσο και το προηγούμενο 20SoC. ΑΝ αληθεύει τότε το fudzilla έχει όλως περίεργος δίκιο ότι το Volta θα είναι στα 16FF+, πράγμα που ακόμα δυσκολεύομαι να πιστέψω. Ακόμα και να είναι όμως το Volta σε 10FF λόγω κόστους το πιθανότερο είναι να δούμε ΑΛΛΗ μια γενιά 16/14FF από αμφότερες εταιρείες όπου απλά οι πυρήνες θα μπορούν να είναι μεταξύ άλλων και μια στάλα μεγαλύτεροι από τους σημερινούς. Mε GP104@314 ή GP102@471mm2 υπάρχει καλό περιθώριο για αύξηση μεγέθους. Τέλος το GP102 αυτή τη στιγμή είναι πετσοκομμένο, έχει κατά πολύ χαμηλότερες συχνότητες από τις 1080 και το περιορίσανε στα 250W. Eίναι ευκολότερο να περάσουν τον πυρήνα από ένα metal spin να ανοίξουν όλες τις μονάδες (+5%), να προσθέσουν μια καλή δόση χρονισμό ακόμα (+15%) και ας πάει στην ανάγκη το board form factor σε 2*8pin. Η διαφορά του 102 σε σχέση με το 104 είναι μέχρι και 50% απλά δεν την είδαμε ακόμα. Τώρα για την τιμολόγηση του Pascal ΤitanX ας μου πει κάποιος ότι ΔΕΝ το περιμέναμε..... Βασικά εννοούσα ότι ένα GP200 δεν θα είχε νόημα μπροστά σε ένα GV104 μερικούς μήνες μετά. Υπάρχει όμως όντως περίπτωση να πάμε κατευθείαν στα 7nm FF το 2020 πχ; Welp, hype is dead then. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα