Προς το περιεχόμενο

NVIDIA Pascal, GP100

Ailuros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εδώ η 980ti δε πιανει 60αρια σταθερα σε 1080p (βλ RoTR κτλ) και σεις μου λέτε για 1070 και 1440p.

Αλλά από την άλλη είναι με τι είναι ευχαριστημένος ο καθένας τελικά και αυτό είναι σεβαστό και δε χωράει κουβέντα..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

http://techblog.gr/computers/geforce-gtx-titan-p-new-beast-from-nvidia-6703/

"τιμή εκκίνησης τα 1000 ευρώ αν όχι υψηλότερη"....πολύ αισιόδοξο τον βρίσκο τον τύπο :devil:

Στο 900ρι-1000ρικο βλέπω την ti ...η titan σίγουρα πολύ παραπάνω...αν δεν βγάλει κάτι καλό στο ενδιάμεσο η amd σε μεγάλο vega!

GP106 καπου στα 200-210mm2

https://www.chiphell.com/thread-1614307-1-1.html

205 έχω εγώ στα δικά μου κιτάπια και άλλος 195. Γύρω στα 4.5 δις transistors είναι το σημαντικότερο. Το 102 τον επόμενο μήνα και οι πληροφορίες παίζουν ανάμεσα στα 460-475mm2.

19/07 η κυκλοφορία http://www.fudzilla.com/news/graphics/41071-nvidia-officially-announces-the-new-geforce-gtx-1060

205 έχω εγώ στα δικά μου κιτάπια και άλλος 195. Γύρω στα 4.5 δις transistors είναι το σημαντικότερο. Το 102 τον επόμενο μήνα και οι πληροφορίες παίζουν ανάμεσα στα 460-475mm2.

19/07 η κυκλοφορία http://www.fudzilla.com/news/graphics/41071-nvidia-officially-announces-the-new-geforce-gtx-1060

Πρώτη φορα εδώ και χρονια που η Nv πάει για έναν ενδιάμεσο πυρήνα μεταξύ του bleeding edge και mid/perf range σε μέγεθος. Η αύξηση σε ποσοστό από GM204 -> GM200 και GP104 -> GP102 είναι σχεδόν ίδια όμως (51% και 49% αντίστοιχα). Φαντάζομαι σε βάθος χρόνου τους βολεύει αρκετά να πουλάνε μικρότερους πυρήνες στις ίδιες τιμές και παραπάνω (συγκριτικά με την προηγουμενη γενιά). Ούτως ή άλλως οι κόκκινοι δεν φαίνεται να βιάζονται, ή μπορούν, να βγάλουν perf king.

Πρώτη φορα εδώ και χρονια που η Nv πάει για έναν ενδιάμεσο πυρήνα μεταξύ του bleeding edge και mid/perf range σε μέγεθος. Η αύξηση σε ποσοστό από GM204 -> GM200 και GP104 -> GP102 είναι σχεδόν ίδια όμως (51% και 49% αντίστοιχα). Φαντάζομαι σε βάθος χρόνου τους βολεύει αρκετά να πουλάνε μικρότερους πυρήνες στις ίδιες τιμές και παραπάνω (συγκριτικά με την προηγουμενη γενιά). Ούτως ή άλλως οι κόκκινοι δεν φαίνεται να βιάζονται, ή μπορούν, να βγάλουν perf king.

Είναι πάντως και η πρώτη γενιά που βγαίνει στα 14nm. Επειδή και η επόμενη μετά την pascal θα είναι κατά 90% στα 14nm είναι λογικό να μη θέλουν να βγάλουν έναν τόσο μεγάλο πυρήνα, ώστε αν δεν τους κάτσουν καλές βελτιώσεις στην αποδοτικότητα, να μπορούν εύκολα να αυξήσουν και τον αριθμό των transistors και ίσως τότε δούμε και 14nm κάρτες των 250+ watt.

Είναι πάντως και η πρώτη γενιά που βγαίνει στα 14nm. Επειδή και η επόμενη μετά την pascal θα είναι κατά 90% στα 14nm είναι λογικό να μη θέλουν να βγάλουν έναν τόσο μεγάλο πυρήνα, ώστε αν δεν τους κάτσουν καλές βελτιώσεις στην αποδοτικότητα, να μπορούν εύκολα να αυξήσουν και τον αριθμό των transistors και ίσως τότε δούμε και 14nm κάρτες των 250+ watt.

Μα ήδη έχουν τον P100 στα tesla. Απλά δεν χρειάζεται καν να βγάλουν GP100 για consumer κάρτες με την απουσία της κόκκινης σε αυτό το επίπεδο επιδόσεων. 'Η ακόμα και αν φτάσουν εκεί με οτιδήποτε ακολουθήσει το vega, έχουν ήδη έτοιμη την λύση.

Δεν υπάρχει καν λόγος να βιαστούν για GP102, από τη στιγμή που η κόκκινη δεν έχει καν ανταγωνιστή για τις 1070/1080. Θλιβερές στιγμές ζούμε.

Ευελπιστώ να δούμε διαθεσιμότητα και τιμές της προκοπής από Σεπτέμβρη-Οκτώβρη αν και όπως το πάει η AMD δύσκολο για αισθητά καλύτερες τιμές.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...