Προς το περιεχόμενο

NVIDIA Pascal, GP100

Ailuros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πέρα από την πλακα και εγώ άμα είχα παραγγείλει δυο-τρεις 1080 τώρα θα έλεγα στον ευατό μου πως είναι high end, άσχετα με το ότι θα γίνουν ουσιαστικά deprecated με το που βγει πρώτα η Titan (γιατί πρέπει να πληρώσει ο κόσμος το Nvidia Tax δυο τρεις μήνες) και μετά θα μας κάνει την χάρη να βγάλει την 1080ti στα 900 ευρώ για εμάς τους φτωχούς. Υποθέτω ότι μπορεί να δούμε και καμια Titan Ultra μετά από κανένα εξάμηνο στα $1499 με GP100 για να γελάμε όλοι μαζί :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν υπάρχει κανενός είδους "κλάψα" όπως την εννοείτε πολλοί, και ούτε δικαίωμα να μιλήσουν έχουν μόνο όσοι έχουν πανάκριβα pc, βλέπουμε κρίνουμε και συγκρίνουμε και αποκτάμε άποψη, αν κάποιοι ενοχλούνται γιατί τουε θίγει κάποιος την εταιρεία που νομίζουν οτι τους ανήκει και την υπερασπίζονταί ως άλλοι γενίτσαροι αυτό με θλίβει, γιατι δεν γίνεται διάλογος αλλα οπαδική σύναξη.

Στο διαταύτα ΝΑΙ είναι υπερκοστολογημένο το pc hardware σήμερα και όποις δεν το βλέπει ή δεν θέλει να το δεί είναι δικό του πρόβλημα.

Πάντα το χόμπι pc και μάλιστα πρώτης γραμμής ήταν ακριβό χόμπι αλλά έχει ξεφύγει εντελώς η κατάσταση πλόν κατα την γνώμη μου,

Εγω ήθελα 4Κ rig, το έκανα με ενα budget περίπου στις 4 χήνες, 10 χρόνια πρίν η μεγαλύτερη ανάλυση που μπορούσες να παίξεις ήταν 1600*1200, το 1080 ήταν περισσότερο θεωρητικό ακόμη, ε τότε ένας X6800 μαζί με δυο 8800GTX και 8 γίγα μνήμης σου έφταναν ανετότατα 2500€, αν βάλεις και στην εξίσωση τα εισοδήμτα τα σημερινά με τα τότε καταλαβαίνει κάποιος το point μου.

Και ναι η τιμολογιακή πολιτική της nvidia είναι τρισάθλια, όπως και όλο το hype των τμημάτων marketing τόσο της amd όσο και της intel, που προσφέρει τις ίδιες επιδόσεις εδω και καμια 7ετία

Πάντως σοβαρά τώρα, ταιριάζει στο προφίλ της Nvidia (και θα το έκανε και η AMD άμα μπορούσε, κακά τα ψέματα).

• Βγάζουμε 300mm² die σαν perf king και χρεώνουμε $699
  • Βγάζουμε 470mm² die σαν perf king και χρεώνουμε $999 για titan $699 3-6 μήνες μετά για ti και είμαστε και good guys γιατί ρίχνουμε τιμές στις προηγούμενες που κάναμε εμείς inflate εξ' αρχής αλλα αυτά είναι λεπτομέρειες
  • Βγάζουμε 600mm² die σαν perf king και χρεώνουμε $1499 για titan *whatever* δεν βγάζουμε ti για να μην φάμε τις πωλήσεις από την προηγουμενη titan
Ίσως να τους πάρει μερικές αρχιτεκτονικές για να φτάσουν εκεί αλλα πολύ πιθανό το βλέπω με τις φήμες για διαχωρισμό GP102/GP100 στο high end για αυτή τη γενιά.

Δικαιωμα να πεις την γνωμη σου εχεις σε λιγα post. Περισσοτερο ομως βαση εχει να σχολιαζει περισσοτερο καποιος τον οποιο ενδιαφερουν τα εν λογω προιοντα λογω αγορας παρα καποιος που δεν τον ενδιαφερουν καθολου γιατι ουτως ή αλλως δεν θα εδινε και ποτε τετοια χρηματα.

Το να ειμαι εγω στο εν λογω θεμα και να κραζω απο το πρωι μεχρι το βραδυ για την τιμη της 1080 στην Ελλαδα σε σχεση με το εξωτερικο οταν χρηματικα μεχρι 1060πχ μπορω να αγορασω ναι αυτο δεν στεκει και πολυ.

Τίποτα το ιδιαίτερο σε overclock η gtx 1080 ακόμα και στο νεράκι

http://www.guru3d.com/articles-pages/msi-geforce-gtx-1080-sea-hawk-x-review,1.html

....αναμένουμε και την extreme waterforce της giga!

Δεν θα πρέπει να σε ενδιαφέρει η τιμή της 1080 στην Ελλάδα, γιατί πολύ απλά η Nvidia πολύ που χέστηκε άμα αγοράζουμε 1080 ή όχι. Αυτό που πρέπει να σε ενδιαφέρει είναι ότι οι τιμές συνεχώς αυξάνονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και αυτό επηρεάζει όχι μονο το high budget αλλα όλες τις κλιμακώσεις γιατί απλά έτσι δουλεύει το pricing, σπανια αφήνουν εταιρίες εσκεμμένα gaps.

• Like 1

Το κόστος κατασκευής έχει αυξηθεί, οπότε είναι λογικό να αυξάνονται και οι τιμές.

Το κόστος κατασκευής ήταν πάντοτε υψηλό -αρχικά- με κάθε shrink. Πολύ αμφιβάλλω αν το Pascal έχει ουσιαστικές διαφορες με Maxwell πέρα από το shrink + τα "μαξιλαράκια" που ανέφερε ο ailuros που επιτρέπουν πιο υψηλούς χρονισμούς. Clock for clock είναι πιο αργές οι 1070/1080 από 980ti/Τx. Εκεί που κερδίζουν είναι στους χρονισμούς.

Δεν υπάρχει κανενός είδους "κλάψα" όπως την εννοείτε πολλοί, και ούτε δικαίωμα να μιλήσουν έχουν μόνο όσοι έχουν πανάκριβα pc, βλέπουμε κρίνουμε και συγκρίνουμε και αποκτάμε άποψη, αν κάποιοι ενοχλούνται γιατί τουε θίγει κάποιος την εταιρεία που νομίζουν οτι τους ανήκει και την υπερασπίζονταί ως άλλοι γενίτσαροι αυτό με θλίβει, γιατι δεν γίνεται διάλογος αλλα οπαδική σύναξη.

Στο διαταύτα ΝΑΙ είναι υπερκοστολογημένο το pc hardware σήμερα και όποις δεν το βλέπει ή δεν θέλει να το δεί είναι δικό του πρόβλημα.

Πάντα το χόμπι pc και μάλιστα πρώτης γραμμής ήταν ακριβό χόμπι αλλά έχει ξεφύγει εντελώς η κατάσταση πλόν κατα την γνώμη μου,

Εγω ήθελα 4Κ rig, το έκανα με ενα budget περίπου στις 4 χήνες, 10 χρόνια πρίν η μεγαλύτερη ανάλυση που μπορούσες να παίξεις ήταν 1600*1200, το 1080 ήταν περισσότερο θεωρητικό ακόμη, ε τότε ένας X6800 μαζί με δυο 8800GTX και 8 γίγα μνήμης σου έφταναν ανετότατα 2500€, αν βάλεις και στην εξίσωση τα εισοδήμτα τα σημερινά με τα τότε καταλαβαίνει κάποιος το point μου.

Και ναι η τιμολογιακή πολιτική της nvidia είναι τρισάθλια, όπως και όλο το hype των τμημάτων marketing τόσο της amd όσο και της intel, που προσφέρει τις ίδιες επιδόσεις εδω και καμια 7ετία

Το 4K βέβαια θέλει 4x power του 1080p. Πήγαμε σε 4K αναλύσεις πριν εδραιωθούν καλά καλά τα 1440p. Ταυτόχρονα πήγαμε και σε High Refresh monitor. Δεν γίνεται να ζητάς από μια GPU (ανεξαρτήτως εταιρείας) να κάνει θαύματα και να αποδώσει 4K/ 144Hz με το καλημέρα. 

Δεν θα πρέπει να σε ενδιαφέρει η τιμή της 1080 στην Ελλάδα, γιατί πολύ απλά η Nvidia πολύ που χέστηκε άμα αγοράζουμε 1080 ή όχι. Αυτό που πρέπει να σε ενδιαφέρει είναι ότι οι τιμές συνεχώς αυξάνονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και αυτό επηρεάζει όχι μονο το high budget αλλα όλες τις κλιμακώσεις γιατί απλά έτσι δουλεύει το pricing, σπανια αφήνουν εταιρίες εσκεμμένα gaps.

Δεν με ενδιαφερει η τιμη της 1080 στην Ελλαδα γιατι πολυ απλα και τιμες εξωτερικου να ειχα παλι δεν θα την αγοραζα.Και αυτο γιατι ουτε τοσα χρηματα μπορω/θελω να διαθεσω ουτε εχω και το monitor για τετοια οθονη. Μεχρι gtx 1070 μπορω να διαθεσω και για αυτη σε μειωμενη τιμη γιαυτο και περισσοτερο με ενδιαφερει για αυτην η εξελιξη τιμης και προφανως απο Ελλαδα γιατι απο εδω θελω να αγορασω την καρτα. Αλλιως αν η τιμη της παραμεινει στα 480+ευρω τοτε ή μενω με αυτη που εχω μενω και περιμενω την επομενη σειρα.

Αρα οπως ειπα και πιο πισω δεν θα κατσω να κραζω για την 1080 ειτε οσον αφορα επιδοσεις ειτε οσον αφορα τιμη Ελλαδας γιατι ειναι καρτα που μου ειναι αδιαφορη ουτως ή αλλως,οπως και γενικα οι καρτες στα χρηματα αυτα.

Οσο για το pc hardware που αναφερει ο συμφορουμιτης απο πανω δεν θα κατσω να το αναλυσω γιατι αλλο ειναι το θεμα που συμμετεχω. Θα πω μονο οτι κανεις δεν αναγκαζει κανενα να αναβαθμισει ή στο τι θα αγορασει και οτι υπαρχει hardware για ολα τα πορτοφολια.

Το κόστος κατασκευής ήταν πάντοτε υψηλό -αρχικά- με κάθε shrink. Πολύ αμφιβάλλω αν το Pascal έχει ουσιαστικές διαφορες με Maxwell πέρα από το shrink + τα "μαξιλαράκια" που ανέφερε ο ailuros που επιτρέπουν πιο υψηλούς χρονισμούς. Clock for clock είναι πιο αργές οι 1070/1080 από 980ti/Τx. Εκεί που κερδίζουν είναι στους χρονισμούς.

Δεν ειναι ομως αντικαταστατες των εν λογω καρτων οι 1070 και 1080 αυτη ειναι η διαφορα.

• Like 1

Μόλις εξήγησα γιατί πρέπει να σε ενδιαφέρει η τιμή μιας 1080. Σαν το voltage curve, άμα ανεβάσεις ένα step, ανεβαίνει όλο μαζί. Γι' αυτό βλέπουμε και τις 1070 σε τσιμπημένες τιμές, γί αυτό θα δούμε και τις 1060 σε τσιμπημένες τιμές. Συγκριτικά πάντοτε με την προηγουμενη γενιά.

Η 1080 έχει 25% παραπάνω shaders, 40% παραπάνω TMUs, 40% μεγαλύτερα ρολόγια, 100% παραπάνω μνήμη και 50% παραπάνω bandwidth από την 980. Το jump είναι μια χαρά και είναι πολύ μεγαλύτερο από ότι είχαμε συνηθίσει την τελευταία πενταετία, παρόλα αυτά η κάρτα για κάποιο λόγο τρώει πολύ μεγαλύτερη κριτική από ότι η 780 και η 980. :P

• Like 1

Μόλις εξήγησα γιατί πρέπει να σε ενδιαφέρει η τιμή μιας 1080. Σαν το voltage curve, άμα ανεβάσεις ένα step, ανεβαίνει όλο μαζί. Γι' αυτό βλέπουμε και τις 1070 σε τσιμπημένες τιμές, γί αυτό θα δούμε και τις 1060 σε τσιμπημένες τιμές. Συγκριτικά πάντοτε με την προηγουμενη γενιά.

Δεν θα κατσω να δωσω μια περιουσια για να παιζω unoptimized console ports,ειδικα οταν δεν εχω καν το Monitor για τετοιες καρτες.

Ακομα και η 1070 ειναι ψιλο overkill για μενα αλλα ειναι δυστηχως αναγκαιο κακο λογω 144hz monitor που παιζω αλλιως θα κοιταζα σε φθηνοτερες καρτες οπως οι περισσοτεροι. Και παλι ομως δεν κολλαω στις τιμες οπως οι περισσοτεροι που βλεπω στα σχολια αυτα αφου αν πχ οντως ειχα 1440p 144hz/160hz monitor την 1080 θα την ειχα παρει χτες αν οχι απο Ελλαδα τοτε απο εξωτερικο.

Το αν επισης βγει αργοτερα τελη του χρονου η 1080ti στα ιδια χρηματα ουτε αυτο με ενδιαφερει οσον αφορα την 1080 αφου και παλι και οι 2 καρτες ειναι για μενα απλησιαστες.Με ενδιαφερει βεβαια αν ριξει την τιμη της 1070 αλλα αυτο αν περιμενω μεχρι τοτε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...