Προς το περιεχόμενο

AMD Arctic Islands, Greenland/Vega, Baffin-Ellesmere/Polaris

Ailuros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αυτό ακριβώς δηλαδή που είπε η amd day 1 και απλά τώρα φαντάζει λίγο επειδή κάποιοι παίζανε το χαλασμένο τηλέφωνο και η κάρτα απομυθοποιήθηκε.

Δεν φταίει πουθενά η amd.

Αυτο ειδες εσυ να λεει η amd? λολ μαλλον δεν προσεχες

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Eμενα η απογοητευση μου δεν ειναι πως δεν φτανει την 1070 ή την 1080 ή οποια αλλη υπερκαρτα θελετε...

Ειχε δημιουργηθει η εντυπωση θεωρω πως θα επιανε την 980....κατι το οποιο δεν βλεπω να γινεται....και βγαινει μια ενδιαμεση της 970 εως 980...αρα κατι σαν μια 970Ti?! Σε τι λεφτα ομως...εδω στην Ελλαδα κυριως? μια 970Ti σε λεφτα 970! Δεν λεω πως δεν ειναι κερδος αλλα δεν ειναι δα και η αποκαλυψη που πλασαριστηκε!

Και διορθωστε με αν κανω λαθος...

Τωρα μιας και ειμαι λιγο ασχετος....τα ROPs τι ειναι ακριβως? νομιζω αρκετος κοσμος περιμενε 64 αντι 32 εγω βεβαια με την 6950 μου που εχω 16 τι να πω :P

ROPs = render outputs κομμάτι του λεγόμενου back end και συνήθως μετριέται σε GigaPixels/sec. Είναι λίγο οξύμωρο αν μου επιτρέπεις να περιμένεις 64 από κάτι που δεν ξέρεις ακριβώς τι είναι και τι κάνουν. Να υπενθυμίσω ότι δεν έχει σημασία ΠΟΣΑ κουρκουμπίνια έχεις αλλά τι μπορεί να κάνει το κάθε κουρκουμπίνι κάτω από Χ συνθήκες. Για του λόγου το αληθές και βάλτε μεταφραστή:

http://www.forum-3dcenter.org/vbulletin/showpost.php?p=11078140&postcount=7611

Die AMD-ROPs haben vom Durchsatz (außer bei Z-Tests) bereits Vorteile gegenüber denen von nV, insbesondere bei 4xFP16-Framebuffern (HDR). Bisher wurden die halt auch ab und zu mal durch die zur Verfügung stehende Bandbreite eingebremst.

Naah, das läuft eher andersrum. Die Framebufferkompression erhöht die effektiv für die ROPs zur Verfügung stehende Bandbreite, wodurch die ROPs näher an ihre theoretische Füllrate kommen, weil die Speicherbandbreite nicht mehr (oder zumindest weniger) limitiert. Die ROPs werden also nicht entlastet, sondern höher ausgelastet.

Σε πολύ απλά ελληνικά όπως έχω πει ήδη, τα ROPs αυτή τη φορά έχουν μειώσει την χρήση εύρους μνήμης και μεγαλώσει την επάρκειά τους. Ακόμα πιο απλά τα 32 σήμερα είναι πολύ περισσότερα από τα παλιότερα 32 κουρκουμπίνια. 

• Like 1

oχι οχι δεν ξερω ουτε τι ειναι ουτε τι κανει απλα το ειδα μερικοι να το αναφερουν γενικα πως θα ηταν πιο "φυσιολογικο" να εχει 64 κυριως επειδη αναφερεται και στο techpowerup πως η 470 εχει 64!

Raja Koduri Creates a bit of Hype - Vega 10 Celebration

''Long way to go before you see it''

Καλά κρασιά AMD..

Μια χαρα το παιζει το παιχνιδι η AMD . Γιατι να βιαστει.; διαθεσιμοτητα απο την nvidia υπαρχει ελαχιστη αυτην την στιγμη . Προς το παρον παει να χτυπησει το 84% των καρτων με την 470/480. Καλοκαιρι ειναι παιχνιδια δεν βγαινουν γιατι να καψει τις δυνατες της καρτες αυτην την περιοδο. Θα της βγαλει νοεμβριο χρησημοποιοντας τον χρονο που εχει για να περασει σε επιδοσεις την 1070/1080 εχοντας και ως μαρκετινκ την hbm2

• Like 1

Αντικειμενικα θα αξιζει η 4gb? Δεν εχω σκοπο να εχω μεγαλη αναλυση στο αμεσο μελλον ουτε τρελες απαιτησεις.Αρκει να μπορω να αντικαταστησω την 970 g1 σε εναν μηνα με 200-250 ευρω.

@stathisgtr χαχα wtf avatar

mfw δεν κοιταει κανεις υπογραφη και ειχα γραψει οτι την πουλησα επειδη ειχα αναγκη τα λεφτα αλλα λεω "μπα περιττο αφου δεν εχω gpu στην υπογραφη" :D

Εννοω απλα να ειναι τουλαχιστον ισαξια με την 970 για αυτο ρωτησα για την 4gb εκδοση

Μια χαρα το παιζει το παιχνιδι η AMD . Γιατι να βιαστει.; διαθεσιμοτητα απο την nvidia υπαρχει ελαχιστη αυτην την στιγμη . Προς το παρον παει να χτυπησει το 84% των καρτων με την 470/480. Καλοκαιρι ειναι παιχνιδια δεν βγαινουν γιατι να καψει τις δυνατες της καρτες αυτην την περιοδο. Θα της βγαλει νοεμβριο χρησημοποιοντας τον χρονο που εχει για να περασει σε επιδοσεις την 1070/1080 εχοντας και ως μαρκετινκ την hbm2

Eκτός αν άλλαξε κάτι που μου διαφεύγει Vega δεν θα δούμε εντός αυτής της χρονιάς. Τώρα για τις δύο εταιρείες η κάθε μία επιλέγει την στρατηγική της ανάλογα με τις ανάγκες της και τους διαθέσιμους πόρους της. Η NV είχε απόλυτη ανάγκη να βγάλει το GP100 πρώτο για να εξυπηρετήσει τις επαγγελματικές αγορές και τα σημερινά λιγοστά δείγματα που παράγει από αυτό το πουλάει σε 8-άδες σε κουτιά των 121 χιλιάδων δολλαρίων. Γιατί δεν το κάνει η κόκκινη; Πόσο ακριβώς θέλει να φάει τα μούτρα της; 

Το πόσο πούλησε τo HBM την Fury το είδαμε. Αν το Vega δεν καταφέρει να βρίσκεται σε αρκετά μεγάλη απόσταση επάρκειας έναντι του GP102 δεν πα να βάλεις και μαιάνδρους στο πρώτο το ίδιο που θα σου κάνει. 

Δηλαδή μέχρι το 2017 δεν θα δούμε αντίστοιχες κάρτες των 1070/1080 από AMD ;

http://wccftech.com/amd-vega-10-gpu-milestone/

΄Οχι ότι τα τουρκοβλαμμενόπουλα είναι καμιά αξιόπιστη πηγή αλλά είδες εσύ κάποιο roadmap μέχρι στιγμής που να ΜΗΝ αναφέρει 2017 για το Vega; 

Ειχαν βγει κατι φημες που λεγανε για vega οκτωμβρη/νοεμβριο. Τουλαχιστον για το 10 (490). Προσωπικα πιστευω οτι λιγοι θα πανε καλοκαιριατικα να παρουν καρτες. Γιαυτο και δεν βιαζεται. Αν οι φημες ειναι σωστες και βγαλει το μικρο vega τελη οκτωβρη θα ειναι μια χαρα

Αντικειμενικα θα αξιζει η 4gb? Δεν εχω σκοπο να εχω μεγαλη αναλυση στο αμεσο μελλον ουτε τρελες απαιτησεις.Αρκει να μπορω να αντικαταστησω την 970 g1 σε εναν μηνα με 200-250 ευρω.

@stathisgtr χαχα wtf avatar

Εννοείται. Στο υπογράφω οτι τα περισσότερα GB θα είναι αχρείαστα στην εν λόγω κάρτα! Άσε τους άλλους να σφυράνε και να λένε το μακρύ και το κοντό τους.

Eκτός αν άλλαξε κάτι που μου διαφεύγει Vega δεν θα δούμε εντός αυτής της χρονιάς. Τώρα για τις δύο εταιρείες η κάθε μία επιλέγει την στρατηγική της ανάλογα με τις ανάγκες της και τους διαθέσιμους πόρους της. Η NV είχε απόλυτη ανάγκη να βγάλει το GP100 πρώτο για να εξυπηρετήσει τις επαγγελματικές αγορές και τα σημερινά λιγοστά δείγματα που παράγει από αυτό το πουλάει σε 8-άδες σε κουτιά των 121 χιλιάδων δολλαρίων. Γιατί δεν το κάνει η κόκκινη; Πόσο ακριβώς θέλει να φάει τα μούτρα της; 

Το πόσο πούλησε τo HBM την Fury το είδαμε. Αν το Vega δεν καταφέρει να βρίσκεται σε αρκετά μεγάλη απόσταση επάρκειας έναντι του GP102 δεν πα να βάλεις και μαιάνδρους στο πρώτο το ίδιο που θα σου κάνει. 

Δεν βρίσκει επενδυτές (δανεικά δηλαδή) η AMD οπότε δεν μπορεί να κάνει βήμα.

"Οσά και αν έχω, δανεικά πια δε σου δίνω"..

Δηλαδή μέχρι το 2017 δεν θα δούμε αντίστοιχες κάρτες των 1070/1080 από AMD ;

Από ό,τι φαίνεται, το μονοπώλιο στην highend κατηγορία είναι της NV.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...