Προς το περιεχόμενο

AMD Arctic Islands, Greenland/Vega, Baffin-Ellesmere/Polaris

Ailuros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αστειο βρισκω οτι ακομα ασχολησαι με αυτους που λενε για gtx 1070. Εγω ξεκινησα να μιλαω για το πως η 480 ειναι πολυ πιθανο να εχει σημαντικο performance boost με το χρονο μεγαλυτερο της ταξεως μονοψηφιου ποσοστου. Και εφερα ως παραδειγμα τη 280Χ.

Τεσπα, κατα πασα πιθανοτητα η 480 θα ειναι πανω κατω μια gtx 980, και με AIBs πολυ πιθανον να ανεβει κιαλο με 6πιν+6πιν η 8πιν. Ο λογος που δε το ξερουμε αυτο ειναι οτι η 480 εχει καινουργια αρχιτεκτονικη, που στη θεωρια πρεπει να κλοκαρεται πιο ευκολα και πιο ψηλα λογω 14nm, αλλα θα το δουμε στην πραξη αν ισχυει.

Και ειναι σχεδον σιγουρο οτι η απόδοση θα ανεβει με τον καιρο οπως παντα, και αν το δεις συγκριτικα με τον ανταγωνισμο, που η nvidia παραταει την προηγουμενη γενια οταν βγει η νεα, θα ανεβει ακομα περισσοτερο.

Αν δεν εβλεπα ακομα σχολια περι 480 φτανει 1070 δεν θα ασχολουμουν.Δεν εδωσες κανα συγκριτικο ομως να δουμε τι boost πηρε η 280χ με το χρονο.

Ειναι αληθεια πως η nvidia τις παραταει συμφωνω.

Δεν μοιραζομαστε την ιδια αισιοδοξια περι driver boost.Ουτε πιστευω πως τα 14 η τα 16 nm εχουν σημασια.Ειδαμε και nvidia.

Ναι θα παρει boost με drivers αλλα υπαρχουν ορια.

Ακουμε εδω μεσα για 20-30% overclock και διψηφιο(10 δηλαδη το λιγοτερο) με drivers...Δηλαδη συνολο 30-40% πανω της στοκ.Αν αυτα ειναι ρεαλιστικα εγω παω πασο.

Επεξ/σία από Albilosha
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 11,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ακόμα ασχολείστε με το αν θα φτάσει την 1070 ; Δεν υπάρχει περίπτωση, 35-40% πίσω θα 'ναι με στοκ συχνότητες..Φέρτε το Vega να δούμε real gaming performance..

Δεν καταλαβαινω γιατι συνεχεια κραζετε αυτους που ισχυριζονται οτι η 480 θα φτασει επιπεδα 1070 για τον απλουστατο λογο οτι δεν εχω δει κανεναν εδω να υποστηριζει αυτην την παραλογη υποθεση! Μην καταφευγετε σε πλανες του αχυρανθρωπου...

Αυτο που βλεπω να ισχυριζεται κοσμος ειναι οτι θα φτασει σε αποδοση πανω απο την 980 και ισως την Fury. Προσωπικα πιστευω οτι αυτη η αποψη ειναι τραβηγμενη, το πιο λογικο ειναι οτι θα εχει αποδοση μεταξυ 970 και 390X και μονο μετα απο αρκετο καιρο ισως να αγγιξει την 980.

Κραταω μικρο καλαθι και συνιστω και στους συνηθως υποπτους αιθεροβαμονες να κανουν το ιδιο γιατι θα απογοητευτουν βαρια!

• Like 2

http://videocardz.com/61456/video-presentation-of-radeon-rx-480-running-in-crossfire-leaked

4:50 3d mark crashes!

Να μου ζησεις ρε AMD και γω που σε παρεξηγησα...αντε ενταξει φερε τη 470 στα 150ευρω και λιγα crasharismata θα τα αντεξω

http://videocardz.com/61456/video-presentation-of-radeon-rx-480-running-in-crossfire-leaked

4:50 3d mark crashes!

Να μου ζησεις ρε AMD και γω που σε παρεξηγησα...αντε ενταξει φερε τη 470 στα 150ευρω και λιγα crasharismata θα τα αντεξω

Ε ναι συγνωμη που με beta drivers κρασαρει.

Και ειναι σχεδον σιγουρο οτι η απόδοση θα ανεβει με τον καιρο οπως παντα, και αν το δεις συγκριτικα με τον ανταγωνισμο, που η nvidia παραταει την προηγουμενη γενια οταν βγει η νεα, θα ανεβει ακομα περισσοτερο. 

Επειδή στα νιάτα μου (και που τσαλακωθήκατε....LOL) υπήρξα και beta tester για μερικές εταιρείες μεταξύ αυτών και της πράσινης, είναι πάγια τακτική σε ΟΛΟΥΣ τους IHV μετά από αρκετό χρονικό διάστημα κάποιες παλιότερες GPU να περνάνε στο λεγόμενο low level support. Eφαρμόζεται όμως συνήθως σε υλικό το οποίο ξεπερνάει τα 3 χρόνια ηλικίας αν όχι σαφώς παραπάνω. Στην περίπτωση της 280 η οποία πέρασε αισίως και από τρία re-brand σαν πυρήνας και να ήθελε η AMD να την περάσει σε low level support δεν θα γινόταν για αυτονόητους πρακτικούς λόγους. Για την πράσινη τώρα επειδή μιλάω και με τα εκεί παλικάρια ακόμα του support μια στις τόσες σε γενικές γραμμές ότι εμφανίζεται στην ιστοσελίδα τους εδώ http://www.geforce.com/hardware/desktop-gpus είναι σε ενεργή υποστήριξη και φυσικά το σενάριο να έχει πέσει η 780 στο περιθώριο δεν παίζει με την καμία.

Απλά η AMD και συγκεκριμένο το Tahiti τυγχάνει να ευνοεί με την πάροδο του χρόνου κάποιες εφαρμογές κώδικα σε παιχνίδια ελαφρώς καλύτερα που δεν είναι καθόλου περίεργο. Συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις αρκεί να επιλέξεις την κατάλληλη σύνθεση benchmarks για να πετύχεις ένα Ν επιθυμητό αποτέλεσμα.

• Like 1

Ε ναι ενω στις προηγουμενες καρτες που ειχα δεν κρασαραν καθολου lol.(9800pro-1600pro-2600pro-4650-7750-270x-280x...)

Μιλάμε για ακυκλοφόρητο hw με ακυκλοφόρητους οδηγούς. Αναλογίσου πόσο άδικη είναι η οποιαδήποτε σύγκριση. ΄Ασε που προφανώς κανένας πράσινος οδηγός δεν κρασάρει ποτέ και πουθενά;

• Like 2

Μιλάμε για ακυκλοφόρητο hw με ακυκλοφόρητους οδηγούς. Αναλογίσου πόσο άδικη είναι η οποιαδήποτε σύγκριση. ΄Ασε που προφανώς κανένας πράσινος οδηγός δεν κρασάρει ποτέ και πουθενά;

εχεις δικιο.Βαση εμπειριας μιλαω παντα(παραπονο)

Στην περίπτωση της 280 η οποία πέρασε αισίως και από τρία re-brand σαν πυρήνας και να ήθελε η AMD να την περάσει σε low level support δεν θα γινόταν για αυτονόητους πρακτικούς λόγους. 

1 rebrand δεν έγινε ; Από 7950/7970 σε r9 280(x) . Μετά το αλλάξανε σε tonga. Αυτό που δεν ψοφάει με τίποτα και έχει φάει 2 rebrands είναι το pitcairn (7850/70 , r9 270(x) , r9 370) .

Σωστά. Απλά εάν βάζανε οτιδήποτε tahiti/tonga (σιγά τις μεγάλες διαφορές μεταξύ των δύο....) από τώρα σε low level support θα γινόταν (εύλογα) της κακομοίρας.

• Like 1

Eμενα η απογοητευση μου δεν ειναι πως δεν φτανει την 1070 ή την 1080 ή οποια αλλη υπερκαρτα θελετε...
Ειχε δημιουργηθει η εντυπωση θεωρω πως θα επιανε την 980....κατι το οποιο δεν βλεπω να γινεται....και βγαινει μια ενδιαμεση της 970 εως 980...αρα κατι σαν μια 970Ti?! Σε τι λεφτα ομως...εδω στην Ελλαδα κυριως? μια 970Ti σε λεφτα 970! Δεν λεω πως δεν ειναι κερδος αλλα δεν ειναι δα και η αποκαλυψη που πλασαριστηκε!
Και διορθωστε με αν κανω λαθος...

Τωρα μιας και ειμαι λιγο ασχετος....τα ROPs τι ειναι ακριβως? νομιζω αρκετος κοσμος περιμενε 64 αντι 32 εγω βεβαια με την 6950 μου που εχω 16 τι να πω :P

Eιναι απλο το πραγμα, αν η 480 δεν φτασει 980/390Χ, η AMD πηρε τα χερακια της και εβγαλε τα ματακια της. 

Δεν εχει να κανει πλεον με τη γνωμη του καθε ασχετου, αλλα με τα λεγομενα της ιδιας της εταιριας. Εχουμε και λεμε:

1. Μας ειπαν οτι η 480 θα ειναι "disruptive" και θα ανταγωνιζεται καρτες που κοστιζαν $500 aka 390X/980. Εκτως αν μιλουσαν για καρτες που κοστιζαν τοσο πριν 3 χρονια αλλα δε νομιζω.

2. 2χ480>1080. Ουτε 2χ980 δεν φτανουν την 1080, αρα απο αυτο επισης βγαζουμε οτι 480>980.

3. Το tweet της AMD απο anandtech με review 4850/4870. Λογικο ο κοσμος να ενθουσιαστει. 

Οτιδηποτε λιγοτερο απο 390Χ / 980 performance και αξιζει οτι κραξιμο φαει για αλλη μια φορα η εταιρια. 

• Like 1

δεν φαινεται ομως να τα φτανει...ποση διαφορα να κανουν οι drivers? συν κατι overcloking abilities που ουτε αυτα φαινεται να βγαινουν τοσο υψηλα....οι καρτες απο gigabyte/sapphire κτλ...ποση διαφορα μπορει να κανουν σιγουρα θα εχουν 8pin πχ για περισσοτερο ρευμα, ψυκτρες καλυτερες για τις οποιοες την μια διαβαζω πολυ καλες την αλλη μετριες...
γενικα προς μετριοτητα μου βγαινει...ισως εχω απογοητευτει πολυ δεν ξερω

Eμενα η απογοητευση μου δεν ειναι πως δεν φτανει την 1070 ή την 1080 ή οποια αλλη υπερκαρτα θελετε...

Ειχε δημιουργηθει η εντυπωση θεωρω πως θα επιανε την 980....κατι το οποιο δεν βλεπω να γινεται....και βγαινει μια ενδιαμεση της 970 εως 980...αρα κατι σαν μια 970Ti?! Σε τι λεφτα ομως...εδω στην Ελλαδα κυριως? μια 970Ti σε λεφτα 970! Δεν λεω πως δεν ειναι κερδος αλλα δεν ειναι δα και η αποκαλυψη που πλασαριστηκε!

Και διορθωστε με αν κανω λαθος...

Τωρα μιας και ειμαι λιγο ασχετος....τα ROPs τι ειναι ακριβως? νομιζω αρκετος κοσμος περιμενε 64 αντι 32 εγω βεβαια με την 6950 μου που εχω 16 τι να πω :P

Αυτό ακριβώς δηλαδή που είπε η amd day 1 και απλά τώρα φαντάζει λίγο επειδή κάποιοι παίζανε το χαλασμένο τηλέφωνο και η κάρτα απομυθοποιήθηκε.

Δεν φταίει πουθενά η amd.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...