Προς το περιεχόμενο

AMD Arctic Islands, Greenland/Vega, Baffin-Ellesmere/Polaris

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Dantε είπε

4 μηνες εχουν περασει και ενα bug που εχει και δειχνει λαθος vram util στο overlay,δεν εχει φτιαχτει.

Το εχει και κανεις αλλος αυτο?

Παιζω και δειχνει κατι 0,012 gb.

Δουλευει κανονικα ,ειμαι με  τον τελευταιο driver που βγηκε εχθες

• Απαντ. 11,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, akoinonitos είπε

Δουλευει κανονικα ,ειμαι με  τον τελευταιο driver που βγηκε εχθες

Αυτον εχω βαλει και εγω.

Το HBCC το εχεις ενεργοποιημενο?

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Δοκιμασα και με On δουλευει κανονικα

Tι να πω.

Παιζει αν εχω δοκιμασει 3-4 διαφορετικους και μου το κανει σε ολους.

Μονο στους 4.1 και πριν δε μου το εκανε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 13/8/2019 στις 7:41 ΜΜ, Arkin είπε

Λογικό αναμενόμενο και πολύ έξυπνο.

Η AMD πλέον διατηρεί διπλάσια ικανότητα παραγωγής επεξεργαστών σε σχέση με πριν ένα χρόνο.

Τρέχει παράλληλα τα 14nm, τα 12nm και έχει προσθέσει και δεύτερο προμηθευτή στα 7nm.

Με τους Ryzen 1000 και 2000  να έχουν πέσει σε κόστος παραγωγής και την ζήτηση στα custom να έχει μεταφερθεί στους επεξεργαστές των 7nm, υπάρχει παραγωγή που μπορεί να πωληθεί φτηνά στους ΟΕΜs .

Με αυτό τον τρόπο η AMD μπορεί να διεισδύσει καλύτερα στα έτοιμα συστήματα. Για να ολοκληρωθεί όμως το πακέτο , A320 motherboard, Ryzen 1000/2000, πρέπει να προσφέρει και το μοναδικό που δεν έχει η πλατφόρμα ....

Αυτό είναι τα γραφικά .... Οπότε την φτηνή τεχνολογικα κάρτα γραφικών της στα 14nm την συνεχίζει για τα ΟΕΜ συστήματα .... δίνοντας την λογικα σε χαμηλές τιμές. 

Επεξ/σία από adtakhs
Δημοσ.
Στις 28/8/2019 στις 3:35 ΜΜ, adtakhs είπε

Λογικό αναμενόμενο και πολύ έξυπνο.

Η AMD πλέον διατηρεί διπλάσια ικανότητα παραγωγής επεξεργαστών σε σχέση με πριν ένα χρόνο.

Τρέχει παράλληλα τα 14nm, τα 12nm και έχει προσθέσει και δεύτερο προμηθευτή στα 7nm.

Με τους Ryzen 1000 και 2000  να έχουν πέσει σε κόστος παραγωγής και την ζήτηση στα custom να έχει μεταφερθεί στους επεξεργαστές των 7nm, υπάρχει παραγωγή που μπορεί να πωληθεί φτηνά στους ΟΕΜs .

Με αυτό τον τρόπο η AMD μπορεί να διεισδύσει καλύτερα στα έτοιμα συστήματα. Για να ολοκληρωθεί όμως το πακέτο , A320 motherboard, Ryzen 1000/2000, πρέπει να προσφέρει και το μοναδικό που δεν έχει η πλατφόρμα ....

Αυτό είναι τα γραφικά .... Οπότε την φτηνή τεχνολογικα κάρτα γραφικών της στα 14nm την συνεχίζει για τα ΟΕΜ συστήματα .... δίνοντας την λογικα σε χαμηλές τιμές. 

η πολυ εξυπναδα εφαγε την amd.:lol: να δουμε ποιος oem θα βαλει την σαβουρα της σε ετοιμα συστηματα και γιατι να μην επιλεξει τις φρεσκες της nvidia.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, james rod είπε

η πολυ εξυπναδα εφαγε την amd.:lol: να δουμε ποιος oem θα βαλει την σαβουρα της σε ετοιμα συστηματα και γιατι να μην επιλεξει τις φρεσκες της nvidia.

Ποια είναι η φρέσκια της Nvidia?

η 710 , η 720 ή η 1030? 

χαχαχα 

Επεξ/σία από adtakhs
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, adtakhs είπε

Ποια είναι η φρέσκια της Nvidia?

Η 1050, η 710 ή η 1030? 

χαχαχα 

πολυ καλυτερες σε αποδοση και δεν ειναι refresh. :lol: ασε που υπαρχει και η 1650 στην πανω κατηγορια.

επισης γιατι ο oem να μη βαλει απευθειας ιντελ gen 11 και να βαλει την ξαναζεσταμενη σαβουρα που εχει χειροτερες επιδοσεις?

Επεξ/σία από james rod
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, james rod είπε

πολυ καλυτερες σε αποδοση και δεν ειναι refresh. :lol: ασε που υπαρχει και η 1650 στην πανω κατηγορια.

επισης γιατι ο oem να μη βαλει απευθειας ιντελ gen 11 και να βαλει την ξαναζεσταμενη σαβουρα που εχει χειροτερες επιδοσεις?

Τα rebrand είναι στις κατηγορίες έως RX 550 

Δηλαδή έως εδώ.

https://www.skroutz.gr/c/55/kartes-grafikwn-vga.html?keyphrase=rx+550&order_by=pricevat&order_dir=asc

Ο πυρήνας της RX550 είναι GCN4.0 στα 14nm, μοντέλο/αρχιτεκτονική 2017.

Από την άλλη οι κάρτες της Nvidia στην κατηγορία είναι 

Η Gt1030 που είναι Pascal  και αυτή στα 14nm , αρχιτεκτονική 2017.

https://www.skroutz.gr/c/55/kartes-grafikwn-vga.html?keyphrase=gt1030

Οι μικρότερες Nvidia φοράνε πυρήνα KEPLER .... ή και παλαιότερο.... 

O Kepler έρχεται από το 2014 και είναι στα 28nm ....

https://www.techpowerup.com/gpu-specs/geforce-gt-710.c1990

H RX550 είναι 15% κατά μέσω όρο ταχύτερη της GT1030. 

Οι ΟΕΜ θα πάνε σε AMD στα 14/12nm  με Ryzen 1000 και 2000 για να έχουν 

α) Ταχύτερους επεξεργαστές στο ίδιο κόστος. Περισσότεροι πυρήνες, SMT κ.λ.π.

β) Αποσυμφόρηση του Memory controller του επεξεργαστή από την χρήση του από την κάρτα γραφικών.

γ) Μη χρηση κοινής μνήμης συστήματος για γραφικά που θα ωθούσε σε μεγαλύτερα ποσά default μνήμης στο σύστημα.

δ) Ταχύτερες επιδόσεις στα γραφικά σε σχέση με οτιδήποτε Intel. 

ε) Διαφήμιση ύπαρξης εξωτερικών γραφικών στο σύστημα που πάντα στο καταναλωτικό κοινό περνά ως έξτρα features και ανάγει το σύστημα στην συνείδηση του σαν πιο υψηλής κατηγορίας.

Για όλους τους παραπάνω λόγους λοιπόν.

Επεξ/σία από adtakhs
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...