Προς το περιεχόμενο

AMD Arctic Islands, Greenland/Vega, Baffin-Ellesmere/Polaris

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, akoinonitos είπε

Εμένα, με p7 1692/1175mv και p6 1612/1100mv σε gaming παίζει 1640-1660mhz

Θα το δοκιμασω.

Αλλα η εχω πεσει σε κακο κομματι η το wattman κανει του κεφαλιου του.

Η gigabyte επαιζε με λιγοτερη ταση στα mhz που εχω βαλει,αλλα παραλληλα η sapphire λογω ψυξης κραταει ψηλοτερα τα ρολογια.

Με τη μνημη παλι επεσα σε κακο κομματι,καθως δε παιζει στα 1100 με 1050 mV,ενω βλεπω αλλους να παιζουν 1100 και με 1000mV.

Γκαντεμια δηλαδη...Τουλαχιστον δεν εχω coil whine -_-

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Dantε είπε

Θα το δοκιμασω.

Αλλα η εχω πεσει σε κακο κομματι η το wattman κανει του κεφαλιου του.

Η gigabyte επαιζε με λιγοτερη ταση στα mhz που εχω βαλει,αλλα παραλληλα η sapphire λογω ψυξης κραταει ψηλοτερα τα ρολογια.

Με τη μνημη παλι επεσα σε κακο κομματι,καθως δε παιζει στα 1100 με 1050 mV,ενω βλεπω αλλους να παιζουν 1100 και με 1000mV.

Γκαντεμια δηλαδη...Τουλαχιστον δεν εχω coil whine -_-

Μνήμη βάλε χαμηλά μέχρι να στσθεροποιηθουν τα ρολόγια εκεί που θέλεις. 

900mv 1000mhz μέχρι να πας εκεί που θέλεις τα ρολόγια. 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, DsLmAnIaC είπε

Μνήμη βάλε χαμηλά μέχρι να στσθεροποιηθουν τα ρολόγια εκεί που θέλεις. 

900mv 1000mhz μέχρι να πας εκεί που θέλεις τα ρολόγια. 

Με τα settings του ακοινωνητου,επαιξε οντως 1650+-10.

Βεβαια πηρε σχετικα λιγο σε ποντους στο superposition,οποτε δε νομιζω να το αφησω εκει.

Στα 1600/1050 (πυρηνας/μνημη) βγαζω 4970 και στα 1650/1100 βγαζει 5070.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Dantε είπε

Με τα settings του ακοινωνητου,επαιξε οντως 1650+-10.

Βεβαια πηρε σχετικα λιγο σε ποντους στο superposition,οποτε δε νομιζω να το αφησω εκει.

Στα 1600/1050 (πυρηνας/μνημη) βγαζω 4970 και στα 1650/1100 βγαζει 5070.

Αγνόησε το superposition και δες τη χρήση σε real world καταστάσεις όπως τα παιχνίδια. 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, DsLmAnIaC είπε

Αγνόησε το superposition και δες τη χρήση σε real world καταστάσεις όπως τα παιχνίδια. 

Καλα εκει πλεον οριακα κραταει ο επεξεργαστης οποτε και παλι διαφορα ιδιαιτερη δε θα δω.Στο pubg πχ,πανω απο τα 120 fps,παει 100% το cpu,οποτε και να ανεβασω τη καρτα,χαρταετο θα πεταει.

Θα την αφησω χαλαρα μου φαινεται και οταν αναβαθμισω θα τη ψαξω παραπανω.

• Like 1
Δημοσ.

Αν το Wattman σου κάνει νερά, δες από OverdriveNtool τι θα καταφέρεις.

Ξεκίνα με ακριβώς τα ίδια settings που έχεις τώρα, και σύγκρινε.

Θεωρητικά, απλά ένα διαφορετικό GUI θα έπρεπε να είναι, αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Φιχντ.

Δλδ βρε Πετραν εσυ την βρισκεις να κανεις μαντεψιες για το που θα παιξει ο πυρηνας σε καθε σεναριο που τρεχεις? Εμενα με εχει ξενερωσει να σου πω την αληθεια ,ελπιζω να φταιει η ψυξη και τουλαχιστον να νιωσει λιγο στο νερο. Οχι γτ δεν με ικανοποιεί και στοκ βεβαια αλλα ετσι για το γαμωτο. Επισης αυτο το Power limit με καταστρεφει ειδικα στο superposition  το τρωω πολυ στη μαπα.

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@DsLmAnIaC, @Dantε

Δεν έχω ασχοληθεί ακόμα με overclock στη Vega αλλά βλέπω να μιλάτε για HBM voltage.

Δεν είναι HBM voltage αυτό. Είναι το voltage floor (κατώτερο) για τον πυρήνα.

Η HBM έχει σταθερό voltage και δεν αλλάζει από τους drivers. 1.35V για τα 945+ Mhz και 1.25V για τα 800Mhz.

Επεξ/σία από mpokwsths
  • Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, mpokwsths είπε

@DsLmAnIaC, @Dantε

Δεν έχω ασχοληθεί ακόμα με overclock στη Vega αλλά βλέπω να μιλάτε για HBM voltage.

Δεν είναι HBM voltage αυτό. Είναι το voltage floor (κατώτερο) για τον πυρήνα.

Η HBM έχει σταθερό voltage και δεν αλλάζει από τους drivers. 1.35V για τα 945+ Mhz και 1.25V για τα 800Mhz.

Ναι το αναφέρω με αυτό τον τρόπο γιατί έτσι το εμφανίζει το wattman.

Είναι όντως το voltage floor. Το voltage floor εννοούσα να θέσει στα 900 mv.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για τον πυρήνα είναι.

Δεν έχει σχέση με τη μνήμη. Δε θα αυξηθεί το overclock της μνήμης πειράζοντας αυτό.

1.35V θα έχει πάντα στα 945+ (από όσα έχω διαβάσει δηλαδή).

---------------------------

Όσο για τα "νερά του Wattman". Έχω την εντύπωση ότι δε φταίει το Wattman αλλά το Power Limit.

Αν το θέσεις στο +50% έχει μέγιστο 240 + 120 = 360W (στιγμιαίο). Τις στιγμές (τα ms δηλαδή) που θα ξεπεραστεί μειώνει το boost.

Όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία (και το boost βεβαια) ανεβαίνει και η κατανάλωση οπότε χτυπάς πιο συχνά το +50%, εξού και η δυσκολία να ανεβούν τα ρολόγια.

Τα παραπάνω δε φαίνονται σε monitoring προγράμματα γιατί μιλάμε για στιγμιαίες καταναλώσεις διάρκειας λίγων msec.

Ποιος τολμηρός θα περάσει BIOS από τη Nitro+ Limited Edition με 264W αρχικό;

(Βασικά ας μην το κάνει κανείς γιατί θα υπάρξουν απρόβλεπτες καταστάσεις με τα ρεύματα αφού η συγκεκριμένη έχει 3x8pin υποδοχές)

Επεξ/σία από mpokwsths
  • Like 1
Δημοσ.

Παιδες μπορει καποιος με v64 να τρεξει ενα firestrike extreme με τα εξης settings , p6 1617mhz /1050mv ,p7 1702mhz / 1150mv και μνημη στα 1045mhz και να ποσταρει τα score σε gpu και combined?

208827944_extremeoverclocked.png.6ebac2754556bce01ad39df673b0429e.png

Δημοσ.
3 ώρες πριν, akoinonitos είπε

Δλδ βρε Πετραν εσυ την βρισκεις να κανεις μαντεψιες για το που θα παιξει ο πυρηνας σε καθε σεναριο που τρεχεις? Εμενα με εχει ξενερωσει να σου πω την αληθεια ,ελπιζω να φταιει η ψυξη και τουλαχιστον να νιωσει λιγο στο νερο. Οχι γτ δεν με ικανοποιεί και στοκ βεβαια αλλα ετσι για το γαμωτο. Επισης αυτο το Power limit με καταστρεφει ειδικα στο superposition  το τρωω πολυ στη μαπα.

Για αυτό σου λέω "γούστα".

Σε stock, τα θέματα όλης της σειράς είναι λίγο-πολύ γνωστά. Επειδή όμως ξέρουμε ότι οι κάρτες έχουν να δώσουν με (λιγότερο ή περισσότερο) σκάλισμα, μπλέκουμε μαζί τους "συνειδητά".

Αλλιώς, γτπ καταστάσεις (για τον πέτσινο). 😛

Για το Superposition, δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. Ακόμα και στα 8Κ φτάνω κάπου στα 265W, με +20-25%. Firestrike/X, TS, είναι 20-25W (και περισσότερο) κάτω. Έχω "υπόλοιπο", ακόμα, και αν ανεβάσω το pl, απλά δεν το "τραβάει" η κάρτα, δεν ανεβαίνει.

Πόσο σου ζητάει εσένα?

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Για αυτό σου λέω "γούστα".

Σε stock, τα θέματα όλης της σειράς είναι λίγο-πολύ γνωστά. Επειδή όμως ξέρουμε ότι οι κάρτες έχουν να δώσουν με (λιγότερο ή περισσότερο) σκάλισμα, μπλέκουμε μαζί τους "συνειδητά".

Αλλιώς, γτπ καταστάσεις (για τον πέτσινο). 😛

Για το Superposition, δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. Ακόμα και στα 8Κ φτάνω κάπου στα 265W, με +20-25%. Firestrike/X, TS, είναι 20-25W (και περισσότερο) κάτω. Έχω "υπόλοιπο", ακόμα, και αν ανεβάσω το pl, απλά δεν το "τραβάει" η κάρτα, δεν ανεβαίνει.

Πόσο σου ζητάει εσένα?

Στα ποσα watt εχεις power limit? εμενα στα 300w ταβανιαζει και κοβει απο τον πυρηνα αβερτα ,ειναι πολυ δυσκλο να βγαλω superposition με πανω απο 1600mhz συχνοτητα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...