Moderators GeorgeMan Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 Moderators Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 Από ποια σειρά και πάνω έχουν HEVC decoder οι AMD? Έχω μια ταπεινή R7 M260X στο laptop και δεν κάνει με τίποτα hardware decode με αποτέλεσμα να είναι απλά unplayable... Δεν ήξερα ότι χρειάζεται τόσο δυνατό hardware για να δεις απλά μια HEVC ταινία, εδώ 4k παίζουν και κάτι σάπια android tv boxes...
kostas_anes Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 35 λεπτά πριν, GeorgeMan είπε Από ποια σειρά και πάνω έχουν HEVC decoder οι AMD? Έχω μια ταπεινή R7 M260X στο laptop και δεν κάνει με τίποτα hardware decode με αποτέλεσμα να είναι απλά unplayable... Δεν ήξερα ότι χρειάζεται τόσο δυνατό hardware για να δεις απλά μια HEVC ταινία, εδώ 4k παίζουν και κάτι σάπια android tv boxes... Aπο GCN 3.0 (2014) και πανω. Η 260Χ που λες ειναι GCN 1.0 (2012) oποτε ξεχνα το support. Απλως καντο transcode σε h.264, απλως θα ειναι μεγαλυτερο το αρχειο. Kαι στην NVidia το ιδιο βλεπουμε, απο Maxwell και μετα το υποστηριζουν. Intel επισης μετα απο το 2015 απεκτησε support (Skylake). Γενικα αν δεις, το HEVC απο το 2014-2015 εγινε γνωστο. 1
7nisiotis Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Anyway, μαγκες σορρυ για τη newbie απορία μου απλά είναι πρώτη φορά που χρησιμοποιώ σε δικό μου σύστημα μια AMD* κάρτα και δεν γνωρίζω πώς πάνε σε θερμοκρασίες ή γενικά πώς συμπεριφέρονται με αυτές ( πχ σε Πασκαλ οσο πιο δροσερή τοσο καλύτερο για τα ρολόγια). Τόσα χρόνια πράσινη είχα ( από πριν δέκα χρόνια σε λαπτοπ GT240m, GTX460-670-770-1070 ). Προσωρινή λύση, τουλάχιστον μέχρι τις αρχές καλοκαιριού ώστε να παίζει το σύστημα μέχρι να αναβαθμίσω πάλι σε RTX2060 ( δυστυχώς θα αργήσουν τα Navi - οπότε ίσως γυρίσουμε πίσω στην nvidia ). Πάντως κατά τα άλλα θετικότατες εντυπώσεις από το κόκκινο στρατόπεδο. Καλή εντύπωση το control panel, smoothly, μινιμαλ σχετικά και απλό. Για τις θερμοκρασίες περισσότερο για το ψυχολογικό κομμάτι με νοιάζει + οι γνωστοί λόγοι για το καλοκαίρι που αναφέρθηκαν. **Με τη 1070 ή και με τη 770 πριν χρόνια τέτοιους μήνες παίζαμε γύρω στους 60 και κάτω χωρίς φαν προφιλ και ησυχία χάρη στο στοκ. Είχα καλομαθει εν ολίγοις ειδικότερα με την 1070 που μόνο μετά τον Μάιο αναγκαζομουνα να ανοίγω custom fan profile γιατί μετά απο λίγο πλησίαζε τους 68> ( Ιούνιο συνήθως 70αριζε ). Γενικά θα ήθελα να ήταν λίγο πιο δροσερή, αρκετά πιο ήσυχη και λιγότερο ενεργοβόρα για τα "κυβικά" της, καθαρά για τους λόγους που ανέφερα παραπάνω και ειδικότερα σε μένα για καλοκαίρι. Σε δωμάτιο που το χτυπά ο ήλιος τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Δεν έχω κλιματιστικό ( δεν είναι και στο χέρι μου ώστε να πεις "βάλε ρε φίλε" και θα έχω θέμα πιστεύω όταν το δωμάτιο τις πολύ ζεστές μέρες φτάνει και τους 30°C ). /Σε gaming... Μέχρι στιγμής δηλαδή σε 3-4 παιχνιδάκια με πιο βαρύ το Apex φτάνουμε και 3.9 Vram πάντως για πλάκα σε 1080p High settings. Κολληματακια κλπ stutter ξέρω γω δεν έχω ευτυχώς, ούτε κιχ ούτε κάποιο κρασαρισμα εκτός από 2-3 ματσακια στο Apex που με πέταξε με κάποιο memory error. Εδω νομίζω είχα κάνει πατάτα με τις ραμ καθώς κάτι είχα σκαλίσει και με αυτές και με τον επεξεργαστή και καταλήξαμε σε μια ωραία μπλε οθόνη. Αφότου έβαλα χειροκίνητα τις ραμ, ρεύματα, timings ( thx τον Μπάμπη για την υπομονή του @BabisTs : P ) και έστρωσα κάποια πράγματα στο Bios δεν είχα ξανά καμιά παραξενιά. Συνοψίζοντας... Για 100 ευρώ που μου βγήκε ( 150-50 € τα παιχνίδια που πωλήθηκαν σε φίλο ) είναι μια χαρά να κάνουμε τη δουλειά μας χαλαρά μέχρι να αλλάξουμε οθόνη σε λίγους μήνες θα αλλαχθεί και με ισχυρότερη. Θα δω τι έχει να δώσει και σε άλλους τίτλους όπως το φρέσκο Metro.Exodus, Resident Evil 2 κλπ. _______________________________ * Σίγουρα δεν υπάρχουν τα θέματα που ακούγαμε παλιά για τις AMD, έχει κάνει μεγάλα βήματα και θα ήθελα μόνο να διορθώσει το out of the box perf/watt της, να επανέλθει δυναμικά και πλήρως ανταγωνιστική και στη μεγάλη κατηγορία. #Navi Επεξ/σία 11 Μαρτίου 2019 από 7nisiotis Edit: Συντακτικές διορθώσεις. 3 1
akoinonitos Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Ειχα καποια θεματα με τους adrenalin και το wattman ,ειχα κανει Uninstall τους drivers της Nvidia με ddu ,αλλα αρκετες φορες μου πεταγε μηνυμα οτι wattman γυρισε στις default ρυθμισεις και μετα απο λιγο μαυριζε η οθονη (ενω ολα ηταν default στο wattman). Αποφασισα σημερα να κανω νεα εγκατασταση των windows και ολα φαινονται κομπλε. https://www.userbenchmark.com/UserRun/15411847 4
Dantε Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Θα μας τρελανει η amd. Ηρθε σημερα η 64αρα nitro,την εβαλα πανω και με ακριβως τις ιδιες ρυθμισεις με τη gigabyte ,τραβαει 40watt λιγοτερο ρευμα! 7
leros2004 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 12 λεπτά πριν, Dantε είπε Θα μας τρελανει η amd. Ηρθε σημερα η 64αρα nitro,την εβαλα πανω και με ακριβως τις ιδιες ρυθμισεις με τη gigabyte ,τραβαει 40watt λιγοτερο ρευμα! Χαλασμένη θα είναι, να την επιστρέψεις πίσω
kostas_anes Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 13 λεπτά πριν, Dantε είπε Θα μας τρελανει η amd. Ηρθε σημερα η 64αρα nitro,την εβαλα πανω και με ακριβως τις ιδιες ρυθμισεις με τη gigabyte ,τραβαει 40watt λιγοτερο ρευμα! H απλως διαβαζει μετα το VRM και οχι πριν
Dantε Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 5 λεπτά πριν, kostas_anes είπε H απλως διαβαζει μετα το VRM και οχι πριν Τι να πω ,μπορει.Αν και δε νομιζω γιατι τοτε ουσιαστικα θα εχει αλλο power limit.Γιατι οταν η gigabyte θα τραβαει τα 375 η nitro θα λεει 330 και αρα οταν θα χτυπαει τα δικα της 375 θα τραβαει 400+.
leros2004 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 1 λεπτό πριν, Dantε είπε Τι να πω ,μπορει.Αν και δε νομιζω γιατι τοτε ουσιαστικα θα εχει αλλο power limit.Γιατι οταν η gigabyte θα τραβαει τα 375 η nitro θα λεει 330 και αρα οταν θα χτυπαει τα δικα της 375 θα τραβαει 400+. coil whine έχει ? 1
DsLmAnIaC Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δώσε μας περισσότερα στοιχεία. Πυρήνας, θερμοκρασίες, επιδόσεις.
kostas_anes Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Μόλις τώρα, Dantε είπε Τι να πω ,μπορει.Αν και δε νομιζω γιατι τοτε ουσιαστικα θα εχει αλλο power limit.Γιατι οταν η gigabyte θα τραβαει τα 375 η nitro θα λεει 330 και αρα οταν θα χτυπαει τα δικα της 375 θα τραβαει 400+. To power limit εφαρμοζεται στον voltage controller, οχι στο τσιπακι της καρτας. Ο VC εχει δικο του σενσορα που διαβαζει τι ερχεται και τι φευγει, o σενσορας που βλεπεις εσυ (μετα το VRM) ειναι εντελως ακυρο απο αυτον. Sources : Τα παιχνιδια με την 480 μου. Ο controller διαβαζει απο το 8pin της καρτας (απο οπου τραβαει το VCore της) και φτιαχνει αναλογα τα limits κτλ. Επισης εχει Hard limit τα 260W οπου αν φτασει σε αυτην την τιμη, κλεινει το VRM απλως, πραγμα που εχω ξεπερασει με ενα shunt mod, βαζοντας τον να διαβαζει σχεδον το μισο απο το κανονικο power draw.
Dantε Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 2 λεπτά πριν, leros2004 είπε coil whine έχει ? Τιποτα απολυτως. Λιγο που επαιξα δοκιμαστικα,οταν ελεγε οτι τραβαγε 220-230 watt οι θερμοκρασιες και οι ανεμιστηρες ρελαντι εντελως.58 βαθμους και 1200-1300 στροφες. 2 λεπτά πριν, kostas_anes είπε To power limit εφαρμοζεται στον voltage controller, οχι στο τσιπακι της καρτας. Ο VC εχει δικο του σενσορα που διαβαζει τι ερχεται και τι φευγει, o σενσορας που βλεπεις εσυ (μετα το VRM) ειναι εντελως ακυρο απο αυτον. Sources : Τα παιχνιδια με την 480 μου. Ο controller διαβαζει απο το 8pin της καρτας (απο οπου τραβαει το VCore της) και φτιαχνει αναλογα τα limits κτλ. Επισης εχει Hard limit τα 260W οπου αν φτασει σε αυτην την τιμη, κλεινει το VRM απλως, πραγμα που εχω ξεπερασει με ενα shunt mod, βαζοντας τον να διαβαζει σχεδον το μισο απο το κανονικο power draw. Θα δοκιμασω να χτυπησει ενα power limit με αυτην να δω εαν ειναι ιδιο το ποσοστο που εχω δωσει και αρα τα θεωρητικα watt με αυτα που λεει η ενδειξη. Με τη gigabyte οταν ειχα δωσει +50% οντως εκοβε συχνοτητες στα 372 watt που ετρεχα τσιτα benchmarks δοκιμες. Λογικα εδω,εαν ισχυει αυτο που λες,θα δω μικροτερη τιμη οταν αρχιζει να κοβει. Shunt mod σκεφτομουν να κανω στη 1070 λογω του τραγικου χαμηλου power limit που ειχε και το βαρουσε για πλακα. Εδω τουλαχιστον δεν εχουμε τετοια θεματα.
IoaZ Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 9 λεπτά πριν, Dantε είπε Τι να πω ,μπορει.Αν και δε νομιζω γιατι τοτε ουσιαστικα θα εχει αλλο power limit.Γιατι οταν η gigabyte θα τραβαει τα 375 η nitro θα λεει 330 και αρα οταν θα χτυπαει τα δικα της 375 θα τραβαει 400+. Έτσι είναι όλες η gigabyte 56_64 έχουν μεγαλύτερη κατανάλωση και μεγαλύτερο power limit. Με gigabyte φτάνω 1730 στο core μέσα σε benchs
DsLmAnIaC Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2019 2 ώρες πριν, IoaZ είπε Έτσι είναι όλες η gigabyte 56_64 έχουν μεγαλύτερη κατανάλωση και μεγαλύτερο power limit. Με gigabyte φτάνω 1730 στο core μέσα σε benchs Δε νομίζω. Πιο ψηλά πάει η Sapphire σε όλα τα reviews. Εκτός αν έχεις πετύχει τρελό κομμάτι που από ότι βλέπω από τις μνήμες σου μάλλον έτσι είναι.
IoaZ Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, DsLmAnIaC είπε Δε νομίζω. Πιο ψηλά πάει η Sapphire σε όλα τα reviews. Εκτός αν έχεις πετύχει τρελό κομμάτι που από ότι βλέπω από τις μνήμες σου μάλλον έτσι είναι. Φορτώνω το ίδιο profile στις κάρτες και έχω 40 watt παραπάνω κατανάλωση στην gigabyte gaming OC Αυτά είναι μετρημένα από την πρίζα με 100% χρίσει . Έχω 4 vega . H κάρτα με την μνήμη στα 1180 είναι powercolor με waterbloock και έχει 50 watt λιγότερα . We measured about 264W during our gaming loop using the driver's Balanced power profile. That's far higher than AMD's reference design, which needed ~223W using the default BIOS https://www.tomshardware.com/reviews/gigabyte-radeon-rx-vega-56-gaming-oc-8g-review,5413-4.html Επεξ/σία 13 Μαρτίου 2019 από IoaZ 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα