Προς το περιεχόμενο

AMD Arctic Islands, Greenland/Vega, Baffin-Ellesmere/Polaris

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παντως δε καταλαβαινω γιατι καιγεστε τοσο με τις θερμοκρασιες εφοσον δε περναει τους 70 βαθμους.

Ενταξει χανει κανα mhz απο το boost ,αλλα περα απο αυτο,οι 70 μια χαρα θερμοκρασια ειναι.

Αν τωρα κραταει τους 60 με λιγο θορυβο,οκ,αλλα για να ειναι η φθηνη υλοποιηση,αμφιβαλλω.

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, Dantε είπε

Παντως δε καταλαβαινω γιατι καιγεστε τοσο με τις θερμοκρασιες εφοσον δε περναει τους 70 βαθμους.

Ενταξει χανει κανα mhz απο το boost ,αλλα περα απο αυτο,οι 70 μια χαρα θερμοκρασια ειναι.

Αν τωρα κραταει τους 60 με λιγο θορυβο,οκ,αλλα για να ειναι η φθηνη υλοποιηση,αμφιβαλλω.

Δεν χανει τιποτα το boost, στους 80 αρχιζει το throttling. Γενικα στις Polaris παντως καλο ειναι να παιζεις οσο το δυνατον κατω απο τους 80, οποτε να το εχεις στους 65-70 ειναι αρκετα καλο για την υγεια της καρτας.

Ειναι επισης πολυ temperature sensitive αν πας για σοβαρο overlcock, με το Instability να ερχεται στος 62-63 βαθμους και πανω.

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Δεν χανει τιποτα το boost, στους 80 αρχιζει το throttling. Γενικα στις Polaris παντως καλο ειναι να παιζεις οσο το δυνατον κατω απο τους 80, οποτε να το εχεις στους 65-70 ειναι αρκετα καλο για την υγεια της καρτας.

Ειναι επισης πολυ temperature sensitive αν πας για σοβαρο overlcock, με το Instability να ερχεται στος 62-63 βαθμους και πανω.

Xανεις boost οσο ανεβαινει η θερμοκρασια και κατω απο τους 80.

Πανω απο 80 κανει throttling,ριχνει δηλαδη ρολογια κατω απο τα p state.

Οπως και να εχει οποιος παει να παρει τα μεγιστα,θα εχει και την αναλογη ψυξη.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dantε είπε

Xανεις boost οσο ανεβαινει η θερμοκρασια και κατω απο τους 80.

Πανω απο 80 κανει throttling,ριχνει δηλαδη ρολογια κατω απο τα p state.

Οπως και να εχει οποιος παει να παρει τα μεγιστα,θα εχει και την αναλογη ψυξη.

Στα τεστ που εχω κανει στην 480 παντως σε στοκ, πριν τους 80 δεν πηγε κατω απο τα 1303MHz (που ειναι το στοκ boost της).

• Like 1
Δημοσ.

Γενικα πιο χαμηλες θερμοκρασιες θελουμε για να μην εχουμε ριξιμο ρολογιων και να εχουμε οσο καλυτερα frametimes γινεται. Με σκαμπανεβασματα συχνοτητας εχουμε και παιξιμο των frametimes.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καθώς η Sapphire 390 Nitro μου μου έκανε νερα εκτός εγγύησης (ήδη είχε γίνει RMA μία φορά) τσίμπησα μια Vega 64 που ήταν σε προσφορά στο Amazon.es, 453€ με expedited shipping (καθώς αυτή τη στιγμή παίζω με Intel IGP). Η 390 δεν τραβούσε καθόλου από κλόκια (ούτε στη μνήμη, τα errors πήγαιναν στο θεό) οπότε την είχα στα στοκ, ελπίζω με την Vega να μπορώ να παίξω λιγάκι όπως παλιότερα με την 6850.

Ελπίζω η Asus να βαστήξει παραπάνω, Sapphire δεν ξαναγοράζω.

Επεξ/σία από ferongr
Δημοσ.

H asus στη vega ειναι μετρια υλοποιηση.

Η sapphire στα 426 ηταν πολυ καλυτερη επιλογη.

Οπως και να εχει καλοδουλευτη,σηκωνουν κλοκια.

• Like 2
Δημοσ.
11 ώρες πριν, Dantε είπε

Γιατί βασικά αν έχουν 70 βαθμούς τώρα, το καλοκαίρι με τη ζέστη που κάνει εδώ, τι θα γίνεται;

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, chrisde είπε

Γιατί βασικά αν έχουν 70 βαθμούς τώρα, το καλοκαίρι με τη ζέστη που κάνει εδώ, τι θα γίνεται;

Αιρκοντισιον ;) 

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Αιρκοντισιον ;) 

Δεν αντιλέγω αλλά καλώς ή κακώς δεν έχουν όλοι air condition εκεί που είναι το pc και όσοι έχουν μπορεί να μη θέλουν να το χρησιμοποιούν κάθε φορά που κάθονται εκεί (όπως εγώ)...

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, chrisde είπε

Δεν αντιλέγω αλλά καλώς ή κακώς δεν έχουν όλοι air condition εκεί που είναι το pc και όσοι έχουν μπορεί να μη θέλουν να το χρησιμοποιούν κάθε φορά που κάθονται εκεί (όπως εγώ)...

H και εγω :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...