Προς το περιεχόμενο

AMD Arctic Islands, Greenland/Vega, Baffin-Ellesmere/Polaris

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, leros2004 είπε

Η oc 1070 του dante που παίζουμε μαζί pubg έκαιγε τόσο , μπας και την έχεις uc?

Νοpe. Stock με gpu boost που παίζει από 1920-1950 συνήθως.

• Like 1
Δημοσ.

Εγω συνηθως με το cap παιζω στα 200watt συνολο συστηματος με την καρτα στο 85-90% usage. Στα 5ghz η cpu. 

35 λεπτά πριν, leros2004 είπε

Η κάρτα Μαξ oc & uc έχει peak 300 όταν παίζω το metro. Συνήθως 260 με 280 βλέπω σε όλα τα άλλα που παίζω.... 

Για το φίλο με την 75αρα οθόνη η κατανάλωση θα είναι επιπεδου Arkin. Έχω κρατήσει τις φωτό που τον γλενταγα:IMG_20190129_150212.jpg.8f968d8edd266a3aa1fd7bc3ef15d1ed.jpg

συνολικη κατανάλωση στα 75fps

IMG_20190129_150244.jpg.3758e066c1a43d6c0b695aa116c50fdb.jpg

Με 47% gpu usage εχω περιπου εχω 70watt στην gpu και 25-30 στην cpu. 110-120 συνολο παλι στα διπλασια εισαι στην καταναλωση. Οποτε αστο ποιος γλενταγε ποιον. 

Δημοσ.

Αν βάλεις fps cap εννοείται η κατανάλωση πέφτει. Όπως και ανεβαίνει αν τρέξεις τίποτα aida 64 stress test αντί για κάποιο game και τεζάρει τα πάντα.

• Like 1
Δημοσ.

10 ώρες πριν, ilos είπε

Αν βάλεις fps cap εννοείται η κατανάλωση πέφτει. Όπως και ανεβαίνει αν τρέξεις τίποτα aida 64 stress test αντί για κάποιο game και τεζάρει τα πάντα.

Ναι με cap στο συνολο εκει στα 150-160 παιζω με την καρτα 85-90% usage και την cpu στα 5ghz. Με 47% gpu usage οπως το πιο πανω screen του leros ειμαι ακριβως στη μιση καταναλωση. 

• Sad 1
Δημοσ.

Ερώτηση για να έρθει και το νήμα στα ίσια  του. Να βάλω τα δύο 8pins από την μια γραμμή του τροφοδοτικου η να βάλω ένα από την κάθε γραμμή?

• Like 5
Δημοσ.

9 ώρες πριν, akoinonitos είπε

Ερώτηση για να έρθει και το νήμα στα ίσια  του. Να βάλω τα δύο 8pins από την μια γραμμή του τροφοδοτικου η να βάλω ένα από την κάθε γραμμή?

Προσωπικά βάζω ένα καλώδιο για μία κάρτα. Σε cf/sli βάζω δύο. Δεν είχα ποτέ πρόβλημα

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Αν είναι single rail δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Αν έχει παραπάνω rails είναι πιο ασφαλές με διαφορετικά καλώδια και ίσως έχει λιγότερο ripple που με τη σειρά του μπορεί να οδηγήσει σε λιγότερο coil whine κλπ.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Στις vega ολοι προτεινουν ενα απο καθε γραμμη. εγω ετσι τα εχω... 

αλλη καταναλωση η καρτα σε 1080p αλλη σε 1440p αλλη σε 4κ. και uncapped κιολας. το θέμα είναι να έχουμε επιδοσεις. ας τραβήξει και μερικα watt παραπανω. high end συστήματα έχουμε. 

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

Βάλε δύο διαφορετικά καλώδια και ετοιμάσου  για Bios flash . 

Spoiler

Μόλις παραλάβεις  το waterblock 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, IoaZ είπε

Βάλε δύο διαφορετικά καλώδια και ετοιμάσου  για Bios flash . 

Απόκρυψη περιεχομένων

Μόλις παραλάβεις  το waterblock 

Προς το παρόν μου σπάνε λίγο τα @ρχιδια οι τελευταίοι drivers... Περνάω τους 19.1.1.0 τώρα.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Προς το παρόν μου σπάνε λίγο τα @ρχιδια οι τελευταίοι drivers... Περνάω τους 19.1.1.0 τώρα.

Βλέπω corsair έχεις, καλύτερα βάλε ξεχωριστή γραμμή στο κάθε 8πινο 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, leros2004 είπε

Βλέπω corsair έχεις, καλύτερα βάλε ξεχωριστή γραμμή στο κάθε 8πινο 

Τα εβαλα ξεχωριστα τωρα. Εριξα και το πρωτο Benchmark ,ειχα συνηθισει τοσο καιρο με το νερακι και τωρα θελω να την κλωτσησω με αυτην την προπελα που εχει για ανεμιστηρα :lol:. Και κατι ακομα τα νουμερα του 2700x στο cpu render ανεβηκαν αρκετα σε σχεση με την 970 ,οποτε το benchmark εχει θεματα με amd cpu και nvidia gpu. Πωπω φιλε ειχα να ακουμπησω Amd καρτα απο το 2010...

vega.png.03e2779f1ae40a97fa02a14243f0a24a.png

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 7
Δημοσ.

Aν το τροφοδοτικο σου εχει ενα rail,βαλτο οπως να ναι.

Αν οχι,τοτε καλυτερα απο ενα rail,για να παιρνουν ιδια ταση,καθως στα δυο,θα εχει αλλο load το καθε rail,οποτε θεωρητικα θα εχουν καποια μικροδιαφορα στη ταση.

Αυτο βεβαια εαν σηκωνει τη καρτα το ενα rail.Εμενα δεν εξηγει πως χωριζονται τα rail το τροφοδοτικο και με την 980Τι πρεπει να ειχε το 8πινο και το 6πινο σε ενα με 18Α η σε ενα 30αρι μαζι με cpu κτλ(Εχει αν θυμαμαι καλα 2 18αρια και 2 30αρια το δικο μου) και εκλεινε απο overcurrent οποτε αναγκαστικα το εσπασα σε 2.

• Like 2
Δημοσ.
Στις 6/3/2019 στις 12:34 ΠΜ, akoinonitos είπε

Και κατι ακομα τα νουμερα του 2700x στο cpu render ανεβηκαν αρκετα σε σχεση με την 970 ,οποτε το benchmark εχει θεματα με amd cpu και nvidia gpu. Πωπω φιλε ειχα να ακουμπησω Amd καρτα απο το 2010

Όλο το παιχνίδι έχει διαφορά στην απόδοση. Όχι μόνο το benchmark.

Και για να μη μιλάμε θεωρητικά:

Βρες κάποιον με 2700x και Nvidia 1080. Βάλτε τις μνήμες σε περίπου ίδια settings και τρέξτε το benchmark σε 720p.

Έτσι, από τα FPS και από το ποσοστό GPU bound θα πάρουμε μια καλύτερη εικόνα.

Και ξαναλέω δεν είναι placebo, έχουμε και άλλα παραδείγματα (BF1, Civilization, F1 2017/2018, κτλ).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...