Προς το περιεχόμενο

AMD Arctic Islands, Greenland/Vega, Baffin-Ellesmere/Polaris

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Dantε είπε

Εχω δοκιμασει και στοκ.

Και η πλακα ειναι οτι οταν συμβαινει αυτο η καρτα ειναι idle,δηλαδη καθεται σε ρολογια τυπου 30mhz core/167mhz μνημη.

Εχω δοκιμασει να κανω και force state με 988mhz core/500mhz μνημη και παλι τα ιδια.

Στο gaming ολα καλα.Και στις ταινιες βασικα που παλι πεταει χαρταετο η καρτα,δεν εμφανιζει τιποτα.Για αυτο μου μυριζει οτι κατι software ειναι.

Αν ηταν hardware θα πρεπε να το κανε πχ και σε ταινιες...

Η δική μου δεν το κάνει, 2η μέρα σήμερα και δεν έκανε κάτι. Δοκίμασε να δουλέψεις τη βασική σου οθόνη με το καλώδιο hdmi->dvi... 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, leros2004 είπε

Η δική μου δεν το κάνει, 2η μέρα σήμερα και δεν έκανε κάτι. Δοκίμασε να δουλέψεις τη βασική σου οθόνη με το καλώδιο hdmi->dvi... 

Ε πως ντε,δεν εχει η dell dvi :P

Θα δοκιμασω να βαλω πολυ παλιο driver.

Η πλακα ειναι οτι δεν πρεπει να εχει και το αμαζον καρτα για αντικατασταση και θα μου πουν να δωσουν χρηματα πισω και δε παιρνω κατι αντιστοιχο αυτη τη στιγμη με αυτα τα χρηματα ουτε για πλακα.

Με βλεπω να το κανω γαργαρα και να τους τη γυριζω οταν βγουν οι navi και να τσιμπησω καμια.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Dantε είπε

Η πλακα ειναι οτι δεν πρεπει να εχει και το αμαζον καρτα για αντικατασταση και θα μου πουν να δωσουν χρηματα πισω και δε παιρνω κατι αντιστοιχο αυτη τη στιγμη με αυτα τα χρηματα ουτε για πλακα.

Με βλεπω να το κανω γαργαρα και να τους τη γυριζω οταν βγουν οι navi και να τσιμπησω καμια.

Το θεμα ειναι ρε μαν πως αν ηταν ο ανταπτορας θα στο εκανε παντου 😕 
Eιτε software, ειτε υπερβολικα εξειδικευμενο hardware πιστευω πως ειναι το θεμα σου. Τωρα hardware θα μου πεις αφου οταν ζοριζεται δεν κανει και θα εχεις δικιο, αλλα ισως οταν μπαινει σε low power state και ριχνει τασεις κατι να πεφτει πιο πολυ απο οτι πρεπει.... 
Η να μην ειναι απολυτα σταθερο στις χαμηλες αυτες τασεις.

Ιδεες πεταω.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Dantε είπε

2060 nvidia master race

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kostas_anes είπε

Το θεμα ειναι ρε μαν πως αν ηταν ο ανταπτορας θα στο εκανε παντου 😕 
Eιτε software, ειτε υπερβολικα εξειδικευμενο hardware πιστευω πως ειναι το θεμα σου. Τωρα hardware θα μου πεις αφου οταν ζοριζεται δεν κανει και θα εχεις δικιο, αλλα ισως οταν μπαινει σε low power state και ριχνει τασεις κατι να πεφτει πιο πολυ απο οτι πρεπει.... 
Η να μην ειναι απολυτα σταθερο στις χαμηλες αυτες τασεις.

Ιδεες πεταω.

Αυτο με τα low state ψιλιαζομαι γιατι το εχω διαβασει και για αλλα θεματα παλαιοτερα.

Αλλα για αυτο ειχα κανει και force state με πολλα mhz και παλι το εκανε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Dantε είπε

Αυτο με τα low state ψιλιαζομαι γιατι το εχω διαβασει και για αλλα θεματα παλαιοτερα.

Ε ναι αλλά θα έπρεπε να το κάνει σε όλους... 

Για μένα καλώδιο 1ος ύποπτος, και μετά η κάρτα 

Επεξ/σία από leros2004
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, leros2004 είπε

Ε ναι αλλά θα έπρεπε να το κάνει σε όλους... 

Ε διαφορετικες οθονες κτλ κτλ.

Μπορει να μη του αρεσει και το τροφοδοτικο μου.Πχ το δικο μου εχει χαλαρο voltage regulation στη 12αρα.Δηλαδη παιζει στα 11,88 νορμαλ αλλα σε ζορι πεφτει και στα 11,63 που ειναι μεν μεσα στο atx οριο ,αλλα ειναι σχετικα χαμηλο.

Οταν γινει η επομενη αναβαθμιση θα αλλαχθει και αυτο.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Dantε είπε

Ε διαφορετικες οθονες κτλ κτλ.

Μπορει να μη του αρεσει και το τροφοδοτικο μου.Πχ το δικο μου εχει χαλαρο voltage regulation στη 12αρα.Δηλαδη παιζει στα 11,88 νορμαλ αλλα σε ζορι πεφτει και στα 11,63 που ειναι μεν μεσα στο atx οριο ,αλλα ειναι σχετικα χαμηλο.

Οταν γινει η επομενη αναβαθμιση θα αλλαχθει και αυτο.

Έχεις δοκιμάσει με windows 10 high performance mode ? (και απενεργοποίησε ότι έχει σχέσει με οικονομία στο ρεύμα ) .

Μπορεί να σου φαίνεται χαζό αλλά δοκίμασε μία . 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Dantε είπε

Το force δεν σημαινει και forced voltage. Τουλαχιστον σε ολα τα κομματια του hardware. Ο IMC των AMD GPU's πχ παιρνει ρευμα απο διαφορετικο κομματι του VRM και οχι απο το VCore. Το λεγομενο VDDCI αν εχεις ακουστα. Στις RX και Vega (νομιζω τουλαχιστον στις Vega) οι μνημες παιρνουν ταση που ειναι specified ειτε απο το BIOS ειτε hardcoded στον Vcontroller. Πχ η 480 μου με volt mod μπορεσε να αλλαξει το Vmem, εστω και αν το ειχα πειραξει απο BIOS προηγουμενως. 

Τωρα βεβαια αν ειναι να ασχοληθεις με αυτα, αστο καλυτερα με το flickering :P

Επισης θα μπορουσε να ειναι θεμα ενας πυκνωτης πχ. Στην GTX 460 που benchαρω τωρα πριν κανω το cap mod στο Mem VRM ο ενας πυκνωτης απο τους 2 που εχει για σταθεροποιηση της τασης ηταν νεκρος με αποτελεσμα με λιγο παραπανω κλοκι σε μνημες να πεταει το ενα BSOD μετα το αλλο, διοτι Vpp ηταν πολυ μεγαλο. (pp = peak to peak).

Δεν θα μου εκανε εντυπωση πχ σε idle clocks (οπου αν κρινω με την 480 χοροπηδανε σαν 5χρονα που τους εχεις δωσει εσπρεσσο διπλο) ενας κακος πυκνωτης εριχνε πολυ τις τασεις στο ανεβοκατεβασμα.

Επεξ/σία από kostas_anes
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, IoaZ είπε

Έχεις δοκιμάσει με windows 10 high performance mode ? (και απενεργοποίησε ότι έχει σχέσει με οικονομία στο ρεύμα ) .

Θα το αφησω για καμια μερα με p4 state που το εχω τωρα και θα το δοκιμασω και αυτο.

2 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Το force δεν σημαινει και forced voltage. Τουλαχιστον σε ολα τα κομματια του hardware. Ο IMC των AMD GPU's πχ παιρνει ρευμα απο διαφορετικο κομματι του VRM και οχι απο το VCore. Το λεγομενο VDDCI αν εχεις ακουστα. Στις RX και Vega (νομιζω τουλαχιστον στις Vega) οι μνημες παιρνουν ταση που ειναι specified ειτε απο το BIOS ειτε hardcoded στον Vcontroller. Πχ η 480 μου με volt mod μπορεσε να αλλαξει το Vmem, εστω και αν το ειχα πειραξει απο BIOS προηγουμενως. 

Τωρα βεβαια αν ειναι να ασχοληθεις με αυτα, αστο καλυτερα με το flickering :P

Επισης θα μπορουσε να ειναι θεμα ενας πυκνωτης πχ. Στην GTX 460 που benchαρω τωρα πριν κανω το cap mod στο Mem VRM ο ενας πυκνωτης απο τους 2 που εχει για σταθεροποιηση της τασης ηταν νεκρος με αποτελεσμα με λιγο παραπανω κλοκι σε μνημες να πεταει το ενα BSOD μετα το αλλο, διοτι Vpp ηταν πολυ μεγαλο. (pp = peak to peak).

Δεν θα μου εκανε εντυπωση πχ σε idle clocks (οπου αν κρινω με την 480 χοροπηδανε σαν 5χρονα που τους εχεις δωσει εσπρεσσο διπλο) ενας κακος πυκνωτης εριχνε πολυ τις τασεις στο ανεβοκατεβασμα.

Μπα,απο τα monitoring προγραμματα βλεπω οτι οταν βαζεις min state καποιο ,του κοτσαρει και τη ταση του.

Και η πλακα ειναι οτι δε βαζει και τη ταση που του εχεις ορισει εσυ,αλλα αυτη που εχει απο default,αθανατο wattman.

Ειμαι περιεργος να δω σε gaming αν αφησω min state αυτο,τι θα γινει.

Αν και ψιλιαζομαι οτι θα πεταξει παλι τα stock voltage και θα τρωει εκει μια 300αρα watt με το καλημερα.

Παιζει παντως και το ενδεχομενο με το πυκνωτη.Το ψαχνω μεσα στα φυσιολογικα πλαισια και μετα θα μιλησω με αμαζον για να ζητησω αντικατασταση.Αν δεν εχουν καρτα,θα μιλησω με gigabyte απευθειας.

Δημοσ.

Κανα BIOS Flash σε νεοτερο version (αν υπαρχει) εχεις δοκιμασει? Εμενα η 480 πχ ειχε ενα 15.0000.10000 ενω ηρθε κουτατη με το 15.0000.00000

1 λεπτό πριν, Dantε είπε

Θα το αφησω για καμια μερα με p4 state που το εχω τωρα και θα το δοκιμασω και αυτο.

Μπα,απο τα monitoring προγραμματα βλεπω οτι οταν βαζεις min state καποιο ,του κοτσαρει και τη ταση του.

Και η πλακα ειναι οτι δε βαζει και τη ταση που του εχεις ορισει εσυ,αλλα αυτη που εχει απο default,αθανατο wattman.

Ειμαι περιεργος να δω σε gaming αν αφησω min state αυτο,τι θα γινει.

Αν και ψιλιαζομαι οτι θα πεταξει παλι τα stock voltage και θα τρωει εκει μια 300αρα watt με το καλημερα.

Παιζει παντως και το ενδεχομενο με το πυκνωτη.Το ψαχνω μεσα στα φυσιολογικα πλαισια και μετα θα μιλησω με αμαζον για να ζητησω αντικατασταση.Αν δεν εχουν καρτα,θα μιλησω με gigabyte απευθειας.

Σε WattMan και οποιοδηποτε software παντως να ξερεις δεν μπορεις να ορισεις τιποτα απο τασεις μνημης. Αυτο που σε αφηνει να πειραξεις και το βαφτιζει memory voltage ειναι ουσιαστικα το Vcore για το υψηλοτερο memory p-sate (που συνηθως ειναι το ιδιο με το υψυλοτερο core p-state)

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Κανα BIOS Flash σε νεοτερο version (αν υπαρχει) εχεις δοκιμασει? Εμενα η 480 πχ ειχε ενα 15.0000.10000 ενω ηρθε κουτατη με το 15.0000.00000

Σε WattMan και οποιοδηποτε software παντως να ξερεις δεν μπορεις να ορισεις τιποτα απο τασεις μνημης. Αυτο που σε αφηνει να πειραξεις και το βαφτιζει memory voltage ειναι ουσιαστικα το Vcore για το υψηλοτερο memory p-sate (που συνηθως ειναι το ιδιο με το υψυλοτερο core p-state)

Εχω περασει το τελευταιο bios με το που τη πηρα στα χερια μου.Για το vcore μιλαω ουσιαστικα.Αν δεν εχεις πειραξει τα min state,τοτε τα ακολουθει αυτα που βαζεις στο wattman.Αν ομως πειραξεις τιποτα που δε θελει,τοτε πεταει τα default.

Μου δωσε παντως και ο @leros2004 να δοκιμασω και σε στικακι μια διανομη Linux ετσι απο περιεργεια.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Dantε είπε

Εχω περασει το τελευταιο bios με το που τη πηρα στα χερια μου.Για το vcore μιλαω ουσιαστικα.Αν δεν εχεις πειραξει τα min state,τοτε τα ακολουθει αυτα που βαζεις στο wattman.Αν ομως πειραξεις τιποτα που δε θελει,τοτε πεταει τα default.

Μου δωσε παντως και ο @leros2004 να δοκιμασω και σε στικακι μια διανομη Linux ετσι απο περιεργεια.

Tι να πω ρε μαν, υπομονη και επιμονη θελει τωρα στο troubleshooting... Τουλαχιστον σου ευχομαι να ειναι κατι απλο και να μην χρειαστεις περα δωθε και μπλεξιματα. Αν μου ερθει και τιποτα αλλο θα σε ενημερωσω.

• Thanks 1
Δημοσ.

Παντως οπως ειπα...Με min state το p4,βαζει τις στοκ τασεις παντου.Ανοιξα game και με το καλημερα 310 watt απλα γιατι εβαζε τις στοκ τασεις.

Αρα ακομα και να ελυνε το θεμα με χρηση min state ειναι no go στο gaming...

Θα δοκιμασω το performance mode των windows να δω.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, leros2004 είπε

2060 nvidia master race

Καλα καρτα με 6 γιγα δεν επαιρνα για κανενα λογο.Χιλιες φορες να παιρνα μεταχειρο 980Τι στα 250-300 να τη ξεφτυλιζα στο oc που φτανει σχεδον 1080 παρα καινουργια...

12 ώρες πριν, IoaZ είπε

Το δοκιμασα και αυτο,δυστυχως τζιφος.

Παω στη λυση δοκιμης αλλου καλωδιου που σε αλλο συστημα δε παρουσιαζει θεμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...