Προς το περιεχόμενο

AMD Arctic Islands, Greenland/Vega, Baffin-Ellesmere/Polaris

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η αληθεια ειναι οτι παντως οτι οι drivers της amd θελουν πολυ δουλεια.

Θυμαμαι οτι απο εποχη 6950 ηταν χαλια.Το θεμα ειναι οτι ακομα παραμενουν χαλια.10 μερες εχω τη vega και εχουν ενα καρο bugs.Απο απλα και εκνευριστικα μεχρι χοντρα και πολυ εκνευριστικα.

Τουλαχιστον εχουν και αρκετα χρησιμα features που στην nvidia δεν ειχες και χρειαζοσουν τριτα προγραμματα.

• Απαντ. 11,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Dantε είπε

Η αληθεια ειναι οτι παντως οτι οι drivers της amd θελουν πολυ δουλεια.

Θυμαμαι οτι απο εποχη 6950 ηταν χαλια.Το θεμα ειναι οτι ακομα παραμενουν χαλια.10 μερες εχω τη vega και εχουν ενα καρο bugs.Απο απλα και εκνευριστικα μεχρι χοντρα και πολυ εκνευριστικα.

Τουλαχιστον εχουν και αρκετα χρησιμα features που στην nvidia δεν ειχες και χρειαζοσουν τριτα προγραμματα.

Tι version ροκαρεις? Απο 780 σε 480 που πηγα παντως οι drivers ηταν αλλο πραγμα πραγματικα. Αν δεν μπορεις να πεις κατι για την AMD, αυτο ειναι το driver support της. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Tι version ροκαρεις? Απο 780 σε 480 που πηγα παντως οι drivers ηταν αλλο πραγμα πραγματικα. Αν δεν μπορεις να πεις κατι για την AMD, αυτο ειναι το driver support της. 

Τωρα 19.1.1.Αλλα εχω δοκιμασει και τους προηγουμενους και beta,μικροδιαφορες εχουν μεταξυ τους.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Dantε είπε

Τωρα 19.1.1.Αλλα εχω δοκιμασει και τους προηγουμενους και beta,μικροδιαφορες εχουν μεταξυ τους.

Εχει βγει ο 19.1.2 αν δεν το εχεις ηδη δοκιμασει παντως. Εγω θα του εριχνα μια ματια αν ειχα χρονο.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, kostas_anes είπε

Εχει βγει ο 19.1.2 αν δεν το εχεις ηδη δοκιμασει παντως. Εγω θα του εριχνα μια ματια αν ειχα χρονο.

Ο 19.1.2 ειναι αρκετα καλος driver σε μια 570 που τρεχουμε σε φιλο. Οι προηγουμενοι ειδικα μετα το forza 4/odyssey κατεστρεψαν τελειως το support στο forza 3 με προβληματα οπως να κολλαει στο optimize η παντα να ανοιγει σε αναλυση 720p για καποιο ανεξηγητο λογο. Ο 19.1.2 τα διορθωσε αυτα λιγες μερες που τον δουλευουμε. Ειχε κατι μηνες παντως ο φιλος με την 570 που δεν μπορουσε να παιξει forza η odyssey και αναγκαζονταν να αλλαζει drivers καθε τοσο για να παιξει μια το ενα παιχνιδι μια το αλλο. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Arkin είπε

Ο 19.1.2 ειναι αρκετα καλος driver σε μια 570 που τρεχουμε σε φιλο. Οι προηγουμενοι ειδικα μετα το forza 4/odyssey κατεστρεψαν τελειως το support στο forza 3 με προβληματα οπως να κολλαει στο optimize η παντα να ανοιγει σε αναλυση 720p για καποιο ανεξηγητο λογο. Ο 19.1.2 τα διορθωσε αυτα λιγες μερες που τον δουλευουμε. Ειχε κατι μηνες παντως ο φιλος με την 570 που δεν μπορουσε να παιξει forza η odyssey και αναγκαζονταν να αλλαζει drivers καθε τοσο για να παιξει μια το ενα παιχνιδι μια το αλλο. 

Ρε παιδια 480 εχω και κανω επιτηδες beta testing στους drivers. Ολα αυτα τα θεματα που λετε δεν μου εχουν τυχει ποτε :P
Δεν λεω οτι λετε ψεματα, φυσικα και οχι, αλλα ειτε ειστε λιγο ατυχοι, η εγω πολυ τυχερος.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Ρε παιδια 480 εχω και κανω επιτηδες beta testing στους drivers. Ολα αυτα τα θεματα που λετε δεν μου εχουν τυχει ποτε :P
Δεν λεω οτι λετε ψεματα, φυσικα και οχι, αλλα ειτε ειστε λιγο ατυχοι, η εγω πολυ τυχερος.

Ισως τα θεματα υπαρχουν στις πιο νεες σειρες τι να πω. Παιδευτηκαμε αρκετα παντως με την 570 και με τον 19.1.2 driver διορθωσαν το συγκεκριμενο θεμα. Η 480 λογικα θα εχει πιο σωστους drivers μιας και βρισκεται περισσοτερο καιρο στην αγορα. Και με την vega πιο πανω τα ιδια γραφει ο dante για αρκετα bugs. Δεν γνωριζω αν ειναι θεμα ατυχιας η οχι απλα εγραψα το θεμα που ειχαμε τους τελευταιους μηνες που πηρε την 570 στην BF του plaisiou. Μονο για την 570 μπορω να γραψω που την δουλευω αυτη τη στιγμη.

• Like 1
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, Arkin είπε

Ισως τα θεματα υπαρχουν στις πιο νεες σειρες τι να πω. Παιδευτηκαμε αρκετα παντως με την 570 και με τον 19.1.2 driver διορθωσαν το συγκεκριμενο θεμα. Η 480 λογικα θα εχει πιο σωστους drivers μιας και βρισκεται περισσοτερο καιρο στην αγορα. Και με την vega πιο πανω τα ιδια γραφει ο dante για αρκετα bugs. Δεν γνωριζω αν ειναι θεμα ατυχιας η οχι απλα εγραψα το θεμα που ειχαμε τους τελευταιους μηνες που πηρε την 570 στην BF του plaisiou. Μονο για την 570 μπορω να γραψω που την δουλευω αυτη τη στιγμη.

Ολες οι καρτες που φοραν ακριβως τον ιδιο πυρηνα (Pollaris 10) εχουν ακριβως ιδιους drivers και ιδια μεταχειριση. Αν βαλεις σε μια 580 driver του 2016 για την 480, δουλευει κανονικοτατα, εστω και αν δεν υποστηριζεται κανονικα. 
Mε τις Vega δεν μπορω να πω, γιατι ειναι διαφορετικη αρχιτεκτονικη (ναι μεν παραμενει GCN), αλλα για 570/580 εχω ακουσει κατα καιρους πραγματα τα οποια οσο και αν εχω προσπαθησει δεν μου εχουν συμβει ποτε. Το χειροτερο που μου εχει γινει ηταν με ενα beta driver πριν απο κανα 6μηνο οπου απλως εριξε τα FPS κατα πολυ σε οτι και αν ετρεχε. Ομως δεν μπορω να κακολογησω beta driver (ειδικα αφου ηταν και το μονο προβληματικο beta που μου εχει τυχει). 

Δημοσ.

Κάποια πρώτα συμπεράσματα (ανακατεμένα), μετά από format και επιστροφή σε "stable" έκδοση των Win10 (October Updt).

Ίδια προφίλ παντού, ίδιες λοιπές ρυθμίσεις στο σύστημα, αλλαγή σε 19.1.2 από 1.1 που είχα (ίσως κι αυτό να επηρεάζει κάπως).

Έχουμε και λέμε:

Προηγούμενη εγκατάσταση μαλλιά-κουβάρια, με ένα σκασμό υπολείμματα ακόμα και μετά την αλλαγή πλατφόρμας από ΑΜ3+ σε ΑΜ4, με άγνωστο αριθμό σκουπιδιών από προγράμματα-εφαρμογές-reg tricks κλπ...ίσως και να λειτουργούσε καλύτερα από την stable, στο σύνολο.

Στο θέμα GPU (V56), λειτουργώ απροβλημάτιστα (όπως ουσιαστικά και όταν δεν έκανα καραγκιοζιλίκια πριν), χωρίς κάποια βελτίωση όμως. Ίσα-ίσα, έχω χάσει κι ένα 2% περίπου στα scores μου.

Εκεί που υπάρχει μεγάλη διαφορά, είναι στο combined score του Firestrike (κάτι που έχω αναφέρει και παλιότερα). Ενώ τα GPU, CPU scores είναι μια χαρά, στο combined η GPU πάνω από 80% δεν πάει (κάπου 1350MHz, όταν φτάνει μέχρι 1630 στα υπόλοιπα) με αποτέλεσμα το τελικό συνολικό score να πέφτει. Με την τελευταία Insider που είχα καταφέρει να περάσω (18290), αυτό είχε λυθεί (με όλες τις προηγούμενες το είχα), και είχα φυσιολογικά scores και εκεί. Αν έχει κάποια σχέση ο οδηγός της ΑΜΔ, θα φανεί.

Επίσης, έτρεξα κάποια bench με τις ρυθμίσεις του @Dantε (όπως αυτές φαίνονται στο θέμα περί V-T-RT).

Διαπίστωσα πως δεν μπορώ να κρατήσω ούτε για αστείο ρολόγια με την τάση που αυτός χρησιμοποιεί (1050mV για Ρ7, με 1662MHz). Φτάνω με το ζόρι 1590, με GPU 98%. Εξακολουθώ να χάνω μέχρι 1080mV, κι έρχομαι στα ίσα μου με 1090/1100 (1620-1630ΜHz ανάλογα το bench, 99%). Βέβαια, δεν είχα αστάθεια, ενώ και οι θερμοκρασίες πήγαν 2-3 βαθμούς πιο κάτω.

Αντίστοιχα, έτρεξα κι 1-2 γύρους με 1722/1150mV. Έφτασα στα 1700, 98%, αλλά χωρίς ιδιαίτερη αύξηση στα scores (ενώ η κάρτα κρατούσε σε όλη τη διάρκεια του bench σαφώς υψηλότερα ρολόγια...πάνω από 1640 συνέχεια). Αρνείται να ανεβάσει score "αναλογικά" με την αύξηση συχνότητας (το γιατί, άγνωστο). Θα αρχίσω να πειράζω λίγο παραπάνω τη μνήμη, μήπως κάπου σε αυτό το όριο πυρήνα/ΗΒΜ γίνεται ξανά mem bw limited η κατάσταση.

Δημοσ.

Θελει απειρες δοκιμες η vega στο oc.

Οταν εβαζα p7 1662 δε το κραταγε εκει φυσικα.Θα το ανεβασει εκει αν εχεις και την αναλογη ψυξη.1610+-5mhz επαιζε.

Ανεβασε και το p6 παντως.Παιζει ρολο.Το πηρε χαμπαρι ο @leros2004 και φαινεται να δουλευει.

Αυτη τη στιγμη ειμαι με p6/1597/1000mV και p7/1657/1050mV και σε gaming κραταει καπου 1600+-5mhz.

Τις μνημες τις εχω μονιμα 1000mV/1000mhz.Παραπανω με κατι μπακαλοδοκιμες,δεν ειδα να δινουν κατι ιδιαιτερο.

• Like 2
Δημοσ.

P6 είμαι 1622. Πάντα το πείραζα.

Κάτι-κάπου παίζει με τα vBIOS. Η κάρτα σε bench δεν πιάνει πάνω από 52-53 βαθμούς (ακόμα και στα 1722, ούτε τους 56 δεν πρόλαβε να φτάσει). Παρ' όλα αυτά, με το που ξεπερνά τους 50, αρχίζει να πέφτει. Ξανανεβαίνει λίγο μετά, σα να "προσαρμόζεται", αλλά το παρατήρησα σε 8 περάσματα Ts στη σειρά, που δοκίμαζα τις διάφορες τιμές.

Το ΗΒΜ, επίσης είναι πολύ χαμηλά.

Το hostpot κατακαλόκαιρο, πάνω από 85 δεν πήγε...έχει ακόμα να ανέβει πολύ (κάπου 110-115 είναι νομίζω το όριό του).

Πρέπει να υπάρχει ένα "γράφημα" (αλγόριθμος) σε σχέση με το boost, το οποίο να επηρεάζεται από τη σχέση αρκετών παραμέτρων.

Αν θέλεις, ρίξε 1-2 γύρους TS, FS, Superposition ακριβώς με τις δικές μου τιμές από εδώ:

Να δούμε τη διαφορά 56/64 και πόσο scaling έχει.

Δημοσ.

Το boost πρεπει να ειναι σα της nvidia,οσο ανεβαινει η θερμοκρασια πεφτει.Αλλα παιζουν πολυ τα mhz και μαλλον δεν υπαρχει τροπος να τα σταθεροποιησεις οπως στην nvidia που πειραζες το voltage curve.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν θελει τρελό undervolting η βεγκα. αν θελετε να χετε και επιδοσεις. Αν κρινω απο την ενασχόληση μου εδω και ενα χρονο που χω δοκιμασει τα παντα καμια 70 - 80 μαξ mv ελαττωση στα p6 p7 ρευματα. και τα ρολογια αυτων σχετικα κοντα. (εγω τα δουλευω πχ 1677/1732 και το core ειναι καρα stable στα 1700 και φτανει μεχρι και το 1732.επισης ανεβαστε hbm δινοντας και λιγο ρευματακι. Απλα το power limit στο 25-30%.Το 50% δε χρειαζεται

Επεξ/σία από billeiros
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...