Προς το περιεχόμενο

AMD Arctic Islands, Greenland/Vega, Baffin-Ellesmere/Polaris

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 ώρες πριν, akoinonitos είπε

Σορρυ αλλα εγω αυτο για παραδειγμα δεν το αγοραζα 😛

https://www.caseking.de/asus-geforce-rtx-2060-phoenix-6g-6144-mb-gddr6-gcas-282.html

για να παρεις μια υλοποιηση της προκοπης θες 400+ ,κοιτώντας την πορεια των καρτων γενικα σας φαινεται νορμαλ η τιμη της 2060 εχωντας απο πανω ,2070 / 2080 / 2080ti? Πόσο κοστιζε η 960/970/980/980ti αντιστοιχα? Δεν ξερω ισως εγω να εχω αδικο ,αλλα ρε παιδια δεν το διανοουμε να πρεπει να σκασω τον μισο μισθο μου για να παρω την τεταρτη απο πανω καρτα σε αποδοση.

Δεν είσαι δίκαιος, στα 369 υπάρχει και η https://www.caseking.de/gigabyte-geforce-rtx-2060-oc-6g-6144-mb-gddr6-gcgb-260.html?sPartner=117&utm_source=idealo&utm_medium=cpc&utm_campaign=idealo&campaign=psm/idealo&wt_mc=preisvergleich.idealo.feed αλλά και πολλές άλλες. Διάλεξες τη χειρότερη στα 369. Και στα 389 υπάρχει Windforce OC. Δεν λέω πως δεν είναι ακριβές σε σχέση με το segment που αντικαθιστούν, αλλά λέω πως δεν είναι ΠΟΛΥ πιο ακριβές. Την άνοιξη του 2017 είχα πάρει ASUS GTX 1060 Dual OC στα 330 ευρώ. Ε δεν είναι και τεράστια διαφορά +60 με +80 ευρώ διαφορά για τόσο παραπάνω επιδόσεις, η κάρτα είναι παραπάνω από +70% καλύτερη. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, malakudi είπε

Δεν είσαι δίκαιος, στα 369 υπάρχει και η https://www.caseking.de/gigabyte-geforce-rtx-2060-oc-6g-6144-mb-gddr6-gcgb-260.html?sPartner=117&utm_source=idealo&utm_medium=cpc&utm_campaign=idealo&campaign=psm/idealo&wt_mc=preisvergleich.idealo.feed αλλά και πολλές άλλες. Διάλεξες τη χειρότερη στα 369. Και στα 389 υπάρχει Windforce OC. Δεν λέω πως δεν είναι ακριβές σε σχέση με το segment που αντικαθιστούν, αλλά λέω πως δεν είναι ΠΟΛΥ πιο ακριβές. Την άνοιξη του 2017 είχα πάρει ASUS GTX 1060 Dual OC στα 330 ευρώ. Ε δεν είναι και τεράστια διαφορά +60 με +80 ευρώ διαφορά για τόσο παραπάνω επιδόσεις, η κάρτα είναι παραπάνω από +70% καλύτερη. 

κανε ενα ζουμ στην giga που λες και δες το συστημα ψυξης, θα καταλαβεις οτι ειναι οτι πιο φθηνο υπαρχει απο ψυκτρα αυτο που εχει πανω. Ειναι εντελως κοροιδια για 350 ευρω να μου βαζουν αυτο το πραγμα πανω. Ακομα και οι reference εχουν fins της προκοπης πανω. Το θεμα ειναι οτι μια 1060 νορμαλ ειχε τιμη 300 και κατω θεωρητικα προ mining και εβρισκες τοπ υλοποιησεις στα 300+ ευρω. Δεν ξερω ρε συ, εμενα δεν μου αρεσει αυτη η φαση ,χρονια με την χρονια η τιμες αυξανονται λιγο λιγο και εχουμε φτασει να δινουμε 400 ευρω για να παρουμε 2060 ,εγω δεν κοιταω την αποδοση της καρτας, σιγουρα ειναι πολυ καλη αλλα στην κατηγορια που παιζει ειναι πολλα τα λεφτα που ζηταει σε σχεση με το παρελθον.

Περισυ τον οκτωβρη εβρισκα στο site της evga την 1060 6gb ssc στα 330 ευρω και την 3Gb καπου στα 250 ευρω και η παρομοια σημερινη υλοποιηση της 2060 ειναι αυτη

Βεβαια εχουμε πεσει και στο παιχνιδι  με τη μνημη ,σου βγαζει ενα μοντελο με 3gb και μετα σου βγαζει και ενα μοντελο με 6Gb και σου λεει σκασε μια 80αρα ευρω παραπανω για 3gb. Και ετσι αυτοματως βαζουμε  στην συγκριση τιμων την 1060 6gb με την σημερινη 2060 ενω κανονικα θα επρεπε να μπει η 3 gb.

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, aorus είπε

Καλά κάνει η AMD γιατί οι κατασκευαστές πάνε και χρονίζουν παραπάνω δίνοντας εξτρά ρεύμα  που ανεβάζει υπέρμετρα την κατανάλωση, μόνο και μόνο για να λένε πως βγαίνουν υψηλοτερα στα benches .

Κατά τα άλλα η VEGA VII υποστηρίζει DIRECTML ....

05101851670l.jpg

AMD's Radeon VII Supports DirectML - An Alternative to DLSS?

https://www.overclock3d.net/news/gpu_displays/amd_s_radeon_vii_supports_directml_-_an_alternative_to_dlss/1

Αναφορά σε κείμενο

In a recent interview with 4 Gamers (Source in Japanise), AMD's Adam Kozak confirmed that their upcoming Radeon VII graphics card would support DirectML, a Machine Learning (ML) extension to DirectX. 

Think of DirectML as the Machine Learning equivalent of DXR (DirectX Raytracing), allowing DirectX 12 to support advanced features and utilise AI to improve future games.   

An example of how AI can be seen in Nvidia's DLSS (Deep Learning Super Sampling) technology, which uses a Deep Learning algorithm to boost game performance while offering a final image that can provide superior image quality to TAA (Temporal Anti Aliasing). In the past, Microsoft has showcased DirectML achieving similar feats, which means that there may soon be a multi-vendor alternative to Nvidia's DLSS technology.    

DirectML supports all DirectX 12 compliant hardware, much like DXR, and like DXR it can also exploit the hardware acceleration capabilities of modern graphics architectures. In effect, this will allow developers to access hardware features like Nvidia's Tensor cores, just like how DXR enables developers to utilise Turing's RT cores. In the case of DirectML, the performance of AMD's Radeon VII could be used to deliver a "DLSS-like" effect, but using an approach that will work on Radeon hardware.

AMD's Adam Kozak stated that the (translated) "Radeon VII shows excellent results" when the company experimented with DirectML.    

Επεξ/σία από adtakhs
  • Like 7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ωραιος adtakhs εχω αναφερθει αρκετα στο directml , η οποια ειναι η απαντηση της ms στο dlss της nvidia  και η οποια λογικα θα επικρατησει στα μελλοντικα παιχνιδια του χβοχ two ,ps5 

και σε αντιθεση με το dlss που ειναι μονο για turing gpus το directml θα υποστηριχθει απο kepler/maxwell/pascal/turing/gcn12345

edit:συγκεκριμενο update που θα υποστηριζει το directml θα ερθει την ανοιξη του 2019

Επεξ/σία από nikos5800
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η nvidia διαβαζοντας και αυτο καταλαβαινει κανεις ποσο greedy ειναι. θελει να πληρωνει ο πελατης για τα παντα. dxr dml ειναι στο dx12  και θα ειναι ελευθερο  σε ολους. οχι θα το πληρωσεις! rtx καρτες με κυρια διαφημιστικη καμπανια το rtx. Δωρεαν το freesync. οχι! gsync με 300 ευρω παραπανω. τωρα βεβαια το αλλαξε. κι αυτο οχι γιατι μας λυπηθηκε αλλα επειδη θα ενσωματωνοταν ουτως η αλλως. Διαφημιζαν την αψεγαδιαστη εμπειρια gsync αλλα τωρα που τα freesync monitor δεν παρεχουν σωστη συμβατοητητα στις gsync gpu γαργαρα το κανανε. το αναβοσβησιματα οθονων κοκκινο θα χτυπησουν και ο απαιτητικος gamer για να ησυχασει το κεφαλι του παλι θα απευθυνθει σε gsync only... ξερουν πολυ καλα τι κανουν. 

This card is meant to lower sales of the Quadro RTX5000($2,300), and the RTX Titan($2,500), that's why Jensen Huang was so pissed of when they asked him about the VEGA 2($700). The value of the VEGA 2 is so much better for the users who need these kind of cards (content creators, compositers, etc...).

It's a content card in a gamers disguise...

Επεξ/σία από billeiros
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, billeiros είπε

Η nvidia διαβαζοντας και αυτο καταλαβαινει κανεις ποσο greedy ειναι. θελει να πληρωνει ο πελατης για τα παντα. dxr dml ειναι στο dx12  και θα ειναι ελευθερο  σε ολους. οχι θα το πληρωσεις! rtx καρτες με κυρια διαφημιστικη καμπανια το rtx. Δωρεαν το freesync. οχι! gsync με 300 ευρω παραπανω. τωρα βεβαια το αλλαξε. κι αυτο οχι γιατι μας λυπηθηκε αλλα επειδη θα ενσωματωνοταν ουτως η αλλως. Διαφημιζαν την αψεγαδιαστη εμπειρια gsync αλλα τωρα που τα freesync monitor δεν παρεχουν σωστη συμβατοητητα στις gsync gpu γαργαρα το κανανε. το αναβοσβησιματα οθονων κοκκινο θα χτυπησουν και ο απαιτητικος gamer για να ησυχασει το κεφαλι του παλι θα απευθυνθει σε gsync only... ξερουν πολυ καλα τι κανουν. 

This card is meant to lower sales of the Quadro RTX5000($2,300), and the RTX Titan($2,500), that's why Jensen Huang was so pissed of when they asked him about the VEGA 2($700). The value of the VEGA 2 is so much better for the users who need these kind of cards (content creators, compositers, etc...).

It's a content card in a gamers disguise...

Διαβάζοντας κάποιος το σχόλιό σου θα νομίζει πως ενώ η nvidia μας ζητάει να πληρώσουμε όπως αναφέρεις κάποιες τεχνολογίες,η αγαπητή amd μας τα κάνει δώρο. 

Όχι φίλε,τίποτα δεν κάνει δώρο.Απλά επειδή σαν ανταγωνίστρια έχει μείνει πίσω προσπαθεί με φτηνούς σχετικά τρόπους να προσφέρει αντίστοιχα features .

Δεν λέω πως εν μέρει δεν έχεις δίκιο. Η πράσινη λόγω πρωτιάς στο ολιγοπώλιο ,ακολουθεί πιο επιθετική τακτική.Πιο αρπακτική αν θες.

Αλλά δεν δέχομαι πως η κόκκινη μας χαρίζει κιόλας. Να ξέρουμε τι λέμε.  Τα ίδα θα έκανε και αυτή. Επιχειρηματίες και χαρτογιακάδες διοικούν που σκέφτονται μόνο αριθμους και κέρδη.

Μια χαρά κονόμησε από το mining αλλά δεν είδα να κάνει καμιά έκπτωση στους gamers,από τα υπέρογκα αναπάντεχα ποσά που τσέπωσε. 699 msrp για την vega II δεν τα λες και λίγα αδερφέ.

Όλοι για τη κονόμα πάνε φίλε.Μην κουνάτε σημαίες.

• Like 12
Δημοσ.

Οοοοοοχι φιλε

Nvidia = η κακή εταιρία που θέλει μονο να σε κλέβει

AMD : η καλή εταιρία που σέβεται τον πελάτη της  και δωρίζει μέρος των κερδών της σε αυτούς. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Acmilangr2 είπε

Οοοοοοχι φιλε

AMD : η καλή εταιρία που σέβεται τον πελάτη της  και δωρίζει μέρος των κερδών της σε αυτούς. 

Δεν ισχυριστηκα ποτε αυτο. απλα να μην πληρώνουμε για τα αυτονοητα. Αν δεν πουλουσε το gsync θα το χαν αποσυρει προ πολλου. 

• Like 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, Acmilangr2 είπε

Οοοοοοχι φιλε

Καμια εταιρεια ουτε δωριζει ουτε χαριζει. Σκοπος και στοχος της ειναι το κερδος.

Ειναι διαφορετικο ομως μια εταιρεια να σεβεται τους πελατες της και διαφορετικο απο την αλλη να αναζητα περισσοτερα κερδη και εισπραξεις στο βωμο της αισχροκερδιας εναντι των πελατων της. Εγω προσωπικα εγω τιμησει πολλακις την Nvidia , και την 3dfx πριν απο αυτη καθοτι 30 χρονια gamer, Και σαφως θα την ξανατιμησω αν στο μελλον αλλαξει τη στρατηγικη της εναντι των πελατων της.

• Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, jimpsar είπε

Καμια εταιρεια ουτε δωριζει ουτε χαριζει. Σκοπος και στοχος της ειναι το κερδος.

Ειναι διαφορετικο ομως μια εταιρεια να σεβεται τους πελατες της και διαφορετικο απο την αλλη να αναζητα περισσοτερα κερδη και εισπραξεις στο βωμο της αισχροκερδιας εναντι των πελατων της. Εγω προσωπικα εγω τιμησει πολλακις την Nvidia , και την 3dfx πριν απο αυτη καθοτι 30 χρονια gamer, Και σαφως θα την ξανατιμησω αν στο μελλον αλλαξει τη στρατηγικη της εναντι των πελατων της.

ΌΤΑΝ κυκλοφορήσουν οι Vega II έλα να μου πεις για σεβασμό. 

Ειλικρινά στο λέω και εντελως φιλικα.Εδώ θα είμαστε μα σχολιάσουμε  .

Γιατί μέχρι πριν μερικούς μήνες που ζήταγε 1000ρικο για μια Vega 64 δεν είδα να με σέβεται..

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, mcrae13 είπε

Γιατί μέχρι πριν μερικούς μήνες που ζήταγε 1000ρικο για μια Vega 64 δεν είδα να με σέβεται..

Δεν ειμαι κολλημενος με καμια εταιρεια. Τα  κακως κειμενα φυσικα και θα τα αναφερω και θα "κραξω" και θα το δειξω με την αγορα μου. Γιατι εκει εχουμε δυναμη σαν καταναλωτες. 

Η Vega II σαφως και θα ειναι καλυτερη και θα χτυπαει στα ισια πιστευω την 2080. Τιμολογιακα θα ειναι πιο κατω αλλα εχει κυριως προσανατολισμο εκτιμω σε πιο productivity-creation oriented users .  

Οσο για τα 1000 της vega η τα 1500 της 1080ti η τα 450 της 1060 ηταν τιμες καθαρα φουσκες απο την εκρηξη του Mining οποτε δεν μπορεις να τα φερεις ως παραδειγμα απολυτα.

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, mcrae13 είπε

Δεν στα ζήταγε η amd αλλά οι εκάστοτε κατασκευαστές μέσω των retailers. Οι τιμές αυτές διαμορφώθηκαν μέσω του μηχανισμού της ελεύθερης αγοράς (προσφορά-ζήτηση) και οφείλονταν όπως σωστά απάντησε ο jim από πάνω κυρίως στο mining... Αν φταίει σε κάτι η amd είναι στο ότι δεν αύξησε την παραγωγή της λόγω της αυξημένης ζήτησης. Αυτό μπορεί να μην το έκανε είτε λόγω κόστους, είτε λόγω έλλειψης παραγωγικών δυνατοτήτων, είτε συνδυασμός των δύο. Κοινώς θα έπρεπε να επενδύσει σε ανθρώπινο δυναμικό και σε νέα εργοστάσια-υλικά κτλ κάτι που κοστολογικά μπορεί να μην σύμφερε ή να μην είχε τη δυνατότητα να το κάνει (έλλειψη οικονομικών πόρων). Μην ξεχνάμε ότι είχε επικεντρωθεί στους ryzen εκείνη την περίοδο (και ακόμα το κάνει καλώς ή κακώς...)

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...