Προς το περιεχόμενο

AMD Arctic Islands, Greenland/Vega, Baffin-Ellesmere/Polaris

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, The__Blade είπε

Οι μονοπωλιακοί ή σχεδόν  μονοπωλιακοί οργανισμοί τείνουν να εκμεταλεύονται τον καταναλωτή και να καθυστερούν την ανάπτυξη.

Βλέπε intel που τρώγαμε στη μάπα τα ίδια cpu στις ίδιες τιμές για 7 χρόνια. Έβγαλε καλή αρχιτεκτονική η AMD και έσπασε το απόστημα.

Βλέπε nvidia και την τιμολογιακή κατάσταση στις GPU, την αναμάσιση προϊόντων υψηλότερη τιμή με λίγη secret sauce από πάνω (proprietary techs) κλπ.

Μα δε μπορεί να κάνει και αλλιώς η πράσινη. Από τη σειρά της 680 έχει φοβερό perf/watt. Και όσο μικραίνουν τα νανομετρα αυξάνεται και το κόστος ανάπτυξης/υλοποίησης , κάποιος ποσταρε ενα πινακακι χθες μεσα στο χαμό. Πρόσθεσε και την τιμή της GDDR6. Γενικώς από ότι φαίνεται υψηλές τιμές θα έχουν και οι 2. 

Περί Ιντελ, λογικό αυτό που έκανε, κάθε εταιρεία πάνω κάτω αυτό δε κάνει; Έχει τα € να βγει μπροστα απλά ο γίγαντας κοιμόταν σαν τον Σνορλαξ τόσα χρόνια ήρεμος και μόλις ξύπνησε και παραπατάει.

Επεξ/σία από 7nisiotis
  • Απαντ. 11,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πιο πολύ για content creation 4k και ίσως vr content creation αλλά για gaming δεν το κόβω! Δυστυχώς κονσολά και πάλι κονσόλα εκεί που έχει πάει το πράγμα!

Μακάρι να φτιαξουν το internal crossfire για να αναγνωρίζουν τα windows και linux δύο κάρτες γραφικών σαν μία! Από ότι έχω καταλάβει εκεί το παλεύουν το πράγμα αλλά και πάλι ίσως κάνω λάθος!

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Angelcrow είπε

Πιο πολύ για content creation 4k και ίσως vr content creation αλλά για gaming δεν το κόβω! Δυστυχώς κονσολά και πάλι κονσόλα εκεί που έχει πάει το πράγμα!

Μακάρι να φτιαξουν το internal crossfire για να αναγνωρίζουν τα windows και linux δύο κάρτες γραφικών σαν μία! Από ότι έχω καταλάβει εκεί το παλεύουν το πράγμα αλλά και πάλι ίσως κάνω λάθος!

Παλι οι ιδιες χαζομαρες?

Που δηλαδη παει το πραγμα?Στο 4κ?

Για την πλειοψηφια μια 570/580 ειναι υπερ αρκετες απο πλευρας αποδοσης,προφανως οταν μιλαμε για καρτες αυτων των χρηματων μιλαμε για 1440p και 4κ.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, The__Blade είπε

Αυτό θα είναι λογικά το μικρό navi.

Το οποιο μετατιθεται στα τελη του ετους και αν οπως ολα δειχνουν..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οταν μπορεις να βρεις απεξω την Strix Vega64 στα 440 τα 700ευρω(φανταστειτε οι custom ποσο θα πανε)για 30-35% παραπανω επιδοσεις ακουνε αστειες.

https://geizhals.eu/asus-rog-strix-radeon-rx-vega-64-oc-gaming-90yv0b00-m0nm00-a1664657.html

Συγνωμη που θα το πω αλλα για μενα η νεα Vega 7 ειδικα και για το ολο hype των 7nm ειναι απλα τραγικη.

Α και υποψη οτι μεχρι να κυκλοφορησουν Custom vega7 στην αγορα ,οι Rtx καρτες(οπως και οι vega64 καλη ωρα)εχουν πεσει σε τιμη.Και οι custom θα ειναι λογικα και πολυ ακριβοτερες.

Φυσικα αυτο δεν απαγορευει καποιον απο το να παει να την αγορασει,δικαιωμα του.

Αλλα κατα τα αλλα ορισμενους τους πειραξαν τα 800ρια των custom RTX 2080,ενω τωρα ησυχια...

Επεξ/σία από Fulgore
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προτιμοτερη η ησυχια απο στειρες κοντρες αν θελεις τη γνωμη μου. Συμφωνω σε οτι αφορα στις Vega 2. Eχουμε ανταγωνισμο πλεον αλλά και παλι απεδειξαν οτι βρισκονται πισω απο τον πετσινο, οσο και αν αποτελει μεγιστο γεγονος η ελευση της νεας λιθογραφιας.

Επεξ/σία από kostiger
Δημοσ.
16 ώρες πριν, billeiros είπε

Επαναλαμβανω. Δειξε μου 2080ti με 999 δολλαρια να παω να την παρω 

Στα 999 δεν υπάρχει, αλλά στα 1099 (κάτω δηλαδή από τα 1199 της FE) είναι η EVGA Black edition

https://www.evga.com/products/product.aspx?pn=11G-P4-2281-KR

Δημοσ.

Παντως ο πετσινος huang στην συνεντευξη που εδωσε ειναι πληρως salty.

Ισως να γνωριζει κατι που εμεις δεν ξερουμε ακομα.

πχ 8 gb edition, καποιο ελαφρως κομμενο τσιπ κλπ

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, kostiger είπε

Προτιμοτερη η ησυχια απο στειρες κοντρες αν θελεις τη γνωμη μου. Συμφωνω σε οτι αφορα στις Vega 2. Eχουμε ανταγωνισμο πλεον αλλά και παλι απεδειξαν οτι βρισκονται πισω απο τον πετσινο, οσο και αν αποτελει μεγιστο γεγονος η ελευση της νεας λιθογραφιας.

Δεν ειναι προτιμοτερη η ησυχια γιατι δειχνει εν μερη fanbo ισμο γιατι δεν ειναι και πολλοι οι ενεργοι χρηστες του forum.

Αρα οταν τους βλεπεις στην μια περιπτωση της μιας εταιρειας να κραζουν και στην αλλη περιπτωση της αλλης εταιρειας σε αναλογο fail να μην κραζουν,εκει καταλαβαινεις οτι κατι δεν παει καλα.

Ουτε ειπαμε βεβαια να αρχισουν ορισμενοι τις υπερβολες τυπου η Amd ειναι για τα πανηγυρια ή αλλες χαζο ακραιοτητες.

Οπως fail ηταν και ειναι η 2080ti ετσι fail δειχνει να ειναι και η Vega7. Το δειχνει το τονιζω καθαρα σε περιπτωση που τα benchmarks ειναι στο συνολο τους πολυ καλυτερα απο αυτα που ειδαμε στην παρουσιαση.

• Thanks 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Δεν ειναι προτιμοτερη η ησυχια γιατι δειχνει εν μερη fanbo ισμο γιατι δεν ειναι και πολλοι οι ενεργοι χρηστες του forum.

Αρα οταν τους βλεπεις στην μια περιπτωση της μιας εταιρειας να κραζουν και στην αλλη περιπτωση της αλλης εταιρειας σε αναλογο fail να μην κραζουν,εκει καταλαβαινεις οτι κατι δεν παει καλα.

Ουτε ειπαμε βεβαια να αρχισουν ορισμενοι τις υπερβολες τυπου η Amd ειναι για τα πανηγυρια ή αλλες χαζο ακραιοτητες.

Οπως fail ηταν και ειναι η 2080ti ετσι fail δειχνει να ειναι και η Vega7. Το δειχνει το τονιζω καθαρα σε περιπτωση που τα benchmarks ειναι στο συνολο τους πολυ καλυτερα απο αυτα που ειδαμε στην παρουσιαση.

Ο φανατισμος κανει κακο απο οπου και αν προερχεται.

Ολα τα νηματα δυναμει μπορει να γινουν μπαχαλο ανα πασα στιγμη οχι μονο το συγκεκριμενο..

Επισης η ησυχια μπορει να ερμηνευθει και ως μουδιασμα, ολοι λιγοτερο ή περισσοτερο αποδεικυεται οτι ειχαμε υψηλοτερες προσδοκιες απο την AMD στη CES.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, kostiger είπε

Ο φανατισμος κανει κακο απο οπου και αν προερχεται.

Ολα τα νηματα δυναμει μπορει να γινουν μπαχαλο ανα πασα στιγμη οχι μονο το συγκεκριμενο..

Επισης η ησυχια μπορει να ερμηνευθει και ως μουδιασμα, ολοι λιγοτερο ή περισσοτερο αποδεικυεται οτι ειχαμε υψηλοτερες προσδοκιες απο την AMD στη CES.

Ενας λογος παραπανω για να εκφρασει καποιος την απογοητευση του,οχι βεβαια με ησυχια.

Δεν ειπαμε να βγαλουμε την Vega7 πατατα και την rtx 2080 την καρτα με το καλυτερο value.

Και οι Rtx καρτες απο πλευρας επιδοσεων δεν ηταν κατι το φοβερο/απιστευτο,αλλα εκει ολως τυχαιως το κραξιμο και καλοκαιριατικα κιολας πηγαινε συννεφο,σελιδες επι σελιδων(δικαιολογημενο εως ενα βαθμο ομως).

Επεξ/σία από Fulgore
Δημοσ.

Μωρε μαζι σου, απλα εγω προτιμω το οτι δεν εκτροχιαστηκε και το συγκεριμενο νημα. Οι High-End καρτες τραβουν τον ανηφορο τιμολογιακα δυστυχως και επισημα πλεον και αυτο ειναι ακρως ανησυχητικο για ολους μας. Και εγω απο τη μερια μου ελπιζα, χωρις πολλες προσδοκιες βεβαια, για καποια πιο vfm επιλογη στις παρυφες του High-End αλλά φευ..

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kostiger είπε

Μωρε μαζι σου, απλα εγω προτιμω το οτι δεν εκτροχιαστηκε και το συγκεριμενο νημα. Οι High-End καρτες τραβουν τον ανηφορο τιμολογιακα δυστυχως και επισημα πλεον και αυτο ειναι ακρως ανησυχητικο για ολους μας. Και εγω απο τη μερια μου ελπιζα, χωρις πολλες προσδοκιες βεβαια, για καποια πιο vfm επιλογη στις παρυφες του High-End αλλά φευ..

Οταν ο κοσμος καθεται και τρωει αμασητο το hype που δημιουργουν οι χαζο youtubers λογικο ειναι(γενικα μιλωντας).

Οταν εισαι ομως ρεαλιστικης και τα βαλεις κατω λες το πολυ απλο.

Ποσο κοστιζε η Vega64 οταν πρωτο κυκλοφορησε?Τι ανταγωνισμο ειχε και ποσο κοστιζε?

Αρα ειναι αδυνατο η νεα Vega να ειναι φθηνη,οπου φθηνη εννοω κατω απο 500-600ευρω.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Οταν ο κοσμος καθεται και τρωει αμασητο το hype που δημιουργουν οι χαζο youtubers λογικο ειναι(γενικα μιλωντας).

Οταν εισαι ομως ρεαλιστικης και τα βαλεις κατω λες το πολυ απλο.

Ποσο κοστιζε η Vega64 οταν πρωτο κυκλοφορησε?Τι ανταγωνισμο ειχε και ποσο κοστιζε?

Αρα ειναι αδυνατο η νεα Vega να ειναι φθηνη,οπου φθηνη εννοω κατω απο 500-600ευρω.

Ισχυει.

Προσωπικα μιλωντας ηθελα καποια ανακοινωση για το navi σε λογικες τιμες, οχι τα τρελα που ειχαν διαρρευσει για αποδοσεις 2070-2080 στα 250 ευρω, κατι να πουν εστω και για το Β Εξαμηνο, πραγμα που παει πολυ πισω και να δουμε και σε τι τιμες φυσικα.

Δημοσ.

Σαν καταναλωτής η radeon 7 μου είναι εντελώς αδιάφορη με τη λογική ότι 700€ με το ζόρι είναι το budjet όλου του tower .

Αλλά σαν σχόλιο "κουβέντα να γίνεται " η radeon 7 με τη 1η μάτια μου κάνει πιο πολύ για κάρτα που θα πάρουν γραφίστες , 3d animators κτλ για rendering παρα gamers. Αλλά στη 2η σκέψη η κατανάλωσης της κάρτας παραειναι μεγάλη για rendering μεγάλου video που θα πάρει ώρες. 

Αλλά στη περίπτωση μικρότερης κάρτας με κομμένα χαρακτηριστικά ναι, εκεί ολοι μπορούμε να καταλάβουμε ότι έχει ψωμί η υπόθεση για την amd 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...