Προς το περιεχόμενο

AMD Arctic Islands, Greenland/Vega, Baffin-Ellesmere/Polaris

Ailuros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

31 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Να κόβει ο 1700 μια V56? Από πού κι ως πού?

Δες το αντίστοιχο score του στο physics κομμάτι, ειδικά σε σχέση με τον 8700 σου στα 4.9 (μην ξεχνάς, στα 3.8 εγώ, αλλά με 8/16 αντί για 6/12...πρέπει να βγαίνουν πολύ κοντά ουσιαστικά).

Πόσο απαιτητικό είναι πια ένα bench 5-6(?) χρόνων για CPU πάουα?

Δεν ξέρω...μου φαίνεται επική κουλαμάρα να κόβει τόσο, πραγματικά.

Απλά να μην τον χρησιμοποιεί?

Πάντως, σε άλλα scores όπου ήμουν πάρα πολύ πάνω σε physics σε σχέση με τον "αντίπαλο", πάλι με άφηνε πίσω στο combined.

Δεν ειπα οτι φταίει ο 1700 αλλα το bench πιστευω εχει θεμα με τους πολυπυρηνους.

Και σε μενα δεν το τρεχει σωστα.Εχει σκαμπανευμασματα στο comb test.η συχνοτητα της gpu

• Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 11,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 ώρα πριν, jimpsar είπε

Ωραια πραγματα βλεπουν τα ματια μου!! Billeiros το σκισες!! Πολυ δυνατο το σκορ Gpu Και συνολικο.

Δοκιμασα και εγω με  1667/1717Mhz  1100/1180mv     HBM  1060/960mv      πολυ καλα αποτελεσματα. 

Δεν ειμαι στο Pc να τα ποσταρω.  Στα 26κ η GPU με Fstrike τα ρολογια σταθερα πανω απο 1670+  σε games . ΣΕ  AC:Odyssey εβλεπα 1700+Mhz core . Τemps max 67. με 2300 rpm οι ανεμιστηρες. 

Azazil αυριο θα δοκιμασω με τα δικα σου και θα ποσταρω αποτελεσματα :D . 

H Vega παντως εχει πολυ ψαξιμο εν αντιστοιχια με nvidia , αλλα δειχνει οτι υπαρχει κρυμμενη δυναμη αρκει να βρεις την σωστη ισορροπια μεταξυ GPU Core/ HBM και καταναλωσης/temps.

Εκτιμω με τους νεους drivers που ειδα για AUTO Undervolting  θα δουμε ακομα καλυτερες επιδοσεις και πιο stable ΟC ενδεχομενως.\

Το ac ναι την σκιζει σε ρολογια.Βαραει πιο πανω απο οτι σε bench.

• Thanks 1

55 λεπτά πριν, billeiros είπε

Δεν την κόβει. Απλά στο combined κ physics του strike αποδίδει κάπως... Στο timespy πχ πετάς εκει

33 λεπτά πριν, azazil1190 είπε

Δεν ειπα οτι φταίει ο 1700 αλλα το bench πιστευω εχει θεμα με τους πολυπυρηνους.

Και σε μενα δεν το τρεχει σωστα.Εχει σκαμπανευμασματα στο comb test.η συχνοτητα της gpu

@both

Το πήρα κάπως, μου φάνηκε εντελώς κουλό να πω την αλήθεια.

• Like 2

4 ώρες πριν, jimpsar είπε

Ωραια πραγματα βλεπουν τα ματια μου!! Billeiros το σκισες!! Πολυ δυνατο το σκορ Gpu Και συνολικο.

Δοκιμασα και εγω με  1667/1717Mhz  1100/1180mv     HBM  1060/960mv      πολυ καλα αποτελεσματα. 

Δεν ειμαι στο Pc να τα ποσταρω.  Στα 26κ η GPU με Fstrike τα ρολογια σταθερα πανω απο 1670+  σε games . ΣΕ  AC:Odyssey εβλεπα 1700+Mhz core . Τemps max 67. με 2300 rpm οι ανεμιστηρες. 

Azazil αυριο θα δοκιμασω με τα δικα σου και θα ποσταρω αποτελεσματα :D . 

H Vega παντως εχει πολυ ψαξιμο εν αντιστοιχια με nvidia , αλλα δειχνει οτι υπαρχει κρυμμενη δυναμη αρκει να βρεις την σωστη ισορροπια μεταξυ GPU Core/ HBM και καταναλωσης/temps.

Εκτιμω με τους νεους drivers που ειδα για AUTO Undervolting  θα δουμε ακομα καλυτερες επιδοσεις και πιο stable ΟC ενδεχομενως.\

Ωραία πράγματα:)

Περιμένω και εγώ μία nitro 64:)

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

spy.png.35f93ff1f3fc2889b780a98b6cb95d4b.png

Μόλις, φρέσκο.

Έχω κι 1-2 >7500GPU, με λίγο παραπάνω ρολόγια.

Πολύ καλά είσαι. Hbm. Πόσο? Core?! Kαι Ρεύματα.. Gpu temp? Hbm? 

Επεξ/σία από billeiros

2 ώρες πριν, billeiros είπε

Πολύ καλά είσαι. Hbm. Πόσο? Core?! Kαι Ρεύματα.. Gpu temp? Hbm? 

Έχουμε και λέμε...

Από καλοκαίρι που ήρα τη V, μετά Σεπτέμβρη που άλλαξα cpu κλπ, μέχρι την ΕΑ του BFV (έχει σημασία), ήμουν με 1702 Ρ7, 1090mV, +50%, 950MHz HBM (δεν έχει έλεγχο τάσης στη μνήμη η Pulse).

Με αυτά, custom fan profile κλπ, ήμουν full σταθερός σε οποιοδήποτε game-bench-stability κα είχα και τα καλύτερα scores.

Από θερμοκρασίες, σε δωμάτιο χωρίς ac, ο πυρήνας δεν περνούσε τους 75, η μνήμη (που το πάλευα), κάτω από 70 νομίζω (hot spot έφευγε ψηλά, αλλά ok).

Από την ΕΑ και τον οδηγό που τότε βγήκε, ξεκίνησαν αστάθειες, με τις ίδιες ακριβώς ρυθμίσεις.

Κατέβασα τα πάντα λίγο, και κατέληξα σε κάτι σε 1652 Ρ7, 1090, 930 η μνήμη. Έκτοτε, με κάθε νεότερο οδηγό, το 1652 είναι σχεδόν ταβάνι (αν θέλω εννοείται να είμαι μέχρι 1100mV στον πυρήνα). Φτάνω να το βάλω και 1666 (ναι, εκεί το βάζω), αλλά ότιδήποτε παραπάνω κρασάρει. Το 1100 το έχω ταβάνι, γιατί έχει πολύ μεγάλη διαφορά στη θερμοκρασία πυρήνα και συνεπώς και μνήμης. Αυξάνεται δυσανάλογα, από εκεί και πάνω.

Τώρα, είμαι 1652, 950, 1100, +50%, με θερμοκρασίες εντελώς χαλαρές...σπάνια να περάσει ο πυρήνας τους 65 (πάνω από 2 ώρες gaming), η μνήμη τα ίδια.

Αν θέλω να παίξω, μπορεί να δώσω 1160-1200, να δω πόσο θα σηκώσει πυρήνα.

Max core, έχω δει κοντά στα 1630, κάποιες φορές, για λίγο. Η μνήμη, λίγο που δοκίμασα, φτάνει και 975, αλλά δεν αξίζει το ψάξιμο.

Υποθέτω πως κάτι άλλαξαν από τον ΕΑ οδηγό και μετά, αφού με πολύ καλύτερες θερμοκρασίες περιβάλλοντος, θα έπρεπε να είμαι πολύ χαλαρότερος, πολύ καλύτερα.

Περιμένω τώρα τον "μεγάλο", να δω τι αλλαγές θα φέρει, να δω πως δουλεύει auto και πως συνδυάζει uv +oc.

Ανάλογα, θα δω τι προφίλ θα αφήσω. Προς το παρόν, δοκιμές σε balanced με κάποια χειροκίνητα, δεν πάνε καλά.

Γλυκοκοιτάζω και κανένα Nitro 64 BIOS, αλλά με "έκοψε" λίγο ο "λεπίδας".

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Πέτρος είπε

Έχουμε και λέμε...

Από καλοκαίρι που ήρα τη V, μετά Σεπτέμβρη που άλλαξα cpu κλπ, μέχρι την ΕΑ του BFV (έχει σημασία), ήμουν με 1702 Ρ7, 1090mV, +50%, 950MHz HBM (δεν έχει έλεγχο τάσης στη μνήμη η Pulse).

Με αυτά, custom fan profile κλπ, ήμουν full σταθερός σε οποιοδήποτε game-bench-stability κα είχα και τα καλύτερα scores.

Από θερμοκρασίες, σε δωμάτιο χωρίς ac, ο πυρήνας δεν περνούσε τους 75, η μνήμη (που το πάλευα), κάτω από 70 νομίζω (hot spot έφευγε ψηλά, αλλά ok).

Από την ΕΑ και τον οδηγό που τότε βγήκε, ξεκίνησαν αστάθειες, με τις ίδιες ακριβώς ρυθμίσεις.

Κατέβασα τα πάντα λίγο, και κατέληξα σε κάτι σε 1652 Ρ7, 1090, 930 η μνήμη. Έκτοτε, με κάθε νεότερο οδηγό, το 1652 είναι σχεδόν ταβάνι (αν θέλω εννοείται να είμαι μέχρι 1100mV στον πυρήνα). Φτάνω να το βάλω και 1666 (ναι, εκεί το βάζω), αλλά ότιδήποτε παραπάνω κρασάρει. Το 1100 το έχω ταβάνι, γιατί έχει πολύ μεγάλη διαφορά στη θερμοκρασία πυρήνα και συνεπώς και μνήμης. Αυξάνεται δυσανάλογα, από εκεί και πάνω.

Τώρα, είμαι 1652, 950, 1100, +50%, με θερμοκρασίες εντελώς χαλαρές...σπάνια να περάσει ο πυρήνας τους 65 (πάνω από 2 ώρες gaming), η μνήμη τα ίδια.

Αν θέλω να παίξω, μπορεί να δώσω 1160-1200, να δω πόσο θα σηκώσει πυρήνα.

Max core, έχω δει κοντά στα 1630, κάποιες φορές, για λίγο. Η μνήμη, λίγο που δοκίμασα, φτάνει και 975, αλλά δεν αξίζει το ψάξιμο.

Υποθέτω πως κάτι άλλαξαν από τον ΕΑ οδηγό και μετά, αφού με πολύ καλύτερες θερμοκρασίες περιβάλλοντος, θα έπρεπε να είμαι πολύ χαλαρότερος, πολύ καλύτερα.

Περιμένω τώρα τον "μεγάλο", να δω τι αλλαγές θα φέρει, να δω πως δουλεύει auto και πως συνδυάζει uv +oc.

Ανάλογα, θα δω τι προφίλ θα αφήσω. Προς το παρόν, δοκιμές σε balanced με κάποια χειροκίνητα, δεν πάνε καλά.

Γλυκοκοιτάζω και κανένα Nitro 64 BIOS, αλλά με "έκοψε" λίγο ο "λεπίδας".

Μία χαρά σε βλέπω. Όλα καλά. Γενικά κατέβασμα πυρήνα κ uv με ταυτόχρονο ανέβασμα hbm! Δίνοντας λιγο ρεύματα κι όταν πρέπει εκεί. Θέλει ψάξιμο γενικότερα να βρεις την χρυσή τομή επιδόσεων και ονομαστικών ταχυτήτων. Άλλο να βλέπεις μεγάλα ρολόγια core και hbm και άλλο να συνδυάζεται με αντίστοιχη αύξηση στα νούμερα στα games και benches. H κάρτα σου είναι ο, τι πιo bvfm κυκλοφορεί. Ειδικά στα χέρια κάποιου που θα τη σκαλισει

https://wccftech.com/amd-radeon-software-adrenalin-2019-editions-25-new-features-leaked-out-dec-13/

Επεξ/σία από billeiros
  • Like 2

Πολύ καλό το Radeon Overlay. Performance monitoring κλπ από τους ίδιους τους drivers, χωρίς να μπλέξεις με τρίτους και να ψάχνεσαι για stuttering κλπ.

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Πολύ καλό το Radeon Overlay. Performance monitoring κλπ από τους ίδιους τους drivers, χωρίς να μπλέξεις με τρίτους και να ψάχνεσαι για stuttering κλπ.

Εμ παιξε μπαλα και στους 2 αγορι μου.😆

Ειπαμε amd gpu στον 5960χ,οταν βαριέμαι και δεν θελω να παιξω.Την σκαλιζω .Αλλα παει καλα.

Nvidia στον 9700κ οταν θελω να παιξω και να ειμαι plug and play.

Επεξ/σία από azazil1190
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είχα AMD(HD3870, HD5870, HD6950 etc) και ήμουν μια χαρά ικανοποιημένος με το πως απέδιδαν και με τους drivers. Μόνο δεν μ' άρεσε τότε που δεν μπορούσες να κάνεις force off το V-Sync σε Direct3D και έπαιζα το Warcraft 3(DotA) αναγκαστικά σε OpenGL για να έχω καλύτερη απόκριση(Το V-Sync το μισώ γιατί προσθέτει input lag). Κατά τα άλλα έχω πει πολλές φορές ότι αυτά που λέγονται για τους drivers της AMD είναι υπερβολές και ανακρίβειες.

Επεξ/σία από Psycho_Warhead
  • Like 1

42 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Είχα AMD(HD3870, HD5870, HD6950 etc) και ήμουν μια χαρά ικανοποιημένος με το πως απέδιδαν και με τους drivers. Μόνο δεν μ' άρεσε τότε που δεν μπορούσες να κάνεις force off το V-Sync σε Direct3D και έπαιζα το Warcraft 3(DotA) αναγκαστικά σε OpenGL για να έχω καλύτερη απόκριση(Το V-Sync το μισώ γιατί προσθέτει input lag). Κατά τα άλλα έχω πει πολλές φορές ότι αυτά που λέγονται για τους drivers της AMD είναι υπερβολές και ανακρίβειες.

Η οδηγοί της πλεον ειναι πολυ καλοι σε ολα τους.

Και το interface τους παρα πολυ ωραιο.

Αυτο λείπει απο την nvidia αυτο το μαμημενο interface

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...