Προς το περιεχόμενο

AMD Arctic Islands, Greenland/Vega, Baffin-Ellesmere/Polaris

Ailuros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Darthvader είπε

Εγω στη θεση σου θα την επαιρνα.

κοιτα και μενα με τρωει το χερι μου ποσες μερες αλλα δεν το τολμω το ρισκο ..αν υπαρχει κανενaς συμφορουμιτης που την εχει με 600αρι 80plus gold + 95 watt cpu και μπορει να επιβεβαιωσει οτι δουλευει κομπλε σε ξεπατωμα gaming πολλες ωρες δηλαδη.. τοτε αυριο πρωι κιολας θα την εχω στα χερια μου

εφοσον  ανοιξαμε και την κουβεντα για  καταλληλο τροφοδοτικο για vega 64 ριξτε μια ματια σε αυτο το βιντεο για οποιον βαριεται να το δει ολο ας ανατρεξει στο 8:15

Επεξ/σία από kromozone
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Undervolt θα την κάνεις. Βρήκα έναν με 4770Κ OC στα 4.2 και Vega 64 UV και λέει σε gaming τραβάει σύνολο 350-400W. Γενικά η Vega δεν είναι τόσο ενεργοβόρα αν δεν πας για OC. Ρίξε ρεύμα, ανέβασε power limit, παίξε σε χαλαρά ρολόγια (1530mhz πχ) και θα είσαι μια χαρά. Εκτός αν παίζεις 1440p 144Hz που θα θες όλα τα γκάζια διαθέσιμα. Μέχρι 1440p 75Hz δεν χρειάζεται να σκίζεις ούτε επεξεργαστή ούτε κάρτα γραφικών. Η Vega είναι efficient αρχιτεκτονική αν την πας χαλαρά, εδώ την βάζουν σε APUs. 😛

Αν είχες ένα οποιοδήποτε 600άρι τροφοδοτικό θα σου έλεγα πήγαινε παραπάνω, αλλά το SF600 είναι power.

Επεξ/σία από mindtrapper
  • Like 1

2 λεπτά πριν, mindtrapper είπε

Undervolt θα την κάνεις. Βρήκα έναν με 4770Κ OC στα 4.2 και Vega 64 UV και λέει σε gaming τραβάει σύνολο 350-400W. Γενικά η Vega δεν είναι τόσο ενεργοβόρα αν δεν πας για OC. Ρίξε ρεύμα, ανέβασε power limit, παίξε σε χαλαρά ρολόγια (1530mhz πχ) και θα είσαι μια χαρά. Εκτός αν παίζεις 1440p 144Hz που θα θες όλα τα γκάζια διαθέσιμα. Μέχρι 1440p 75Hz δεν χρειάζεται να σκίζεις ούτε επεξεργαστή ούτε κάρτα γραφικών. Η Vega είναι efficient αρχιτεκτονική αν την πας χαλαρά, εδώ την βάζουν σε APUs. 😛

αρα δεν μου κανει... το μονιτορ που περιμενω ειναι 1440p 144hz ...so...:(  ειναι ομως φοβερο να μπορω να τρεξω χωρις προβλημα 1080ti max σε 600watt psu  και να μην μπορω να τρεξω  vega 64  η εν παση περιπτωση full...oh ..well παντως ευχαριστω για την βοηθεια παιδες..ελπιζω αν τελικα κανει refresh τις καρτες τωρα τελη οκτωβρη ( ανννν ισχυει η φημη) να ριξει λιγο το power draw να αγορασουμε κ εμεις που εχουμε συμβιβασμους με τα ρευματα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι, κοίτα, αν μπορείς να τρέξεις 1080 Ti (που μπορείς), μπορείς και Vega 64.

90111.png

Βλέπουμε εδώ 37W διαφορά και αν θυμάμαι καλά σε αυτό το review η vega ήταν στοκ, χωρίς undervolt. To ότι θες 1440p 144Hz είναι άλλο θέμα, δεν έχει να κάνει το τροφοδοτικό, είναι θέμα ποια κάρτα μπορεί να στο δώσει. Εκτός αν μιλάμε για SLI/Crossfire που, ΟΚ, μάλλον δεν θες SFF σύστημα τότε, δεν μπορείς να τα έχεις όλα.

Με Intel Core i7-7820X @ 4.3GHz by the way τα νούμερα αυτά, όχι με 95W TDP CPU. 

Επεξ/σία από mindtrapper

Επειδή ακόμα είμαι σε σκέψη τι κάρτα θα πάρω αν πάω σε nvidia ή amd και λόγω οτι εχω freesync monitor , μετά την vega 64 της sapphire που είναι από τις καλύτερες υλοποιήσεις ποια προτείνετε , powercolor , asus , xfx ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, SPANK είπε

Επειδή ακόμα είμαι σε σκέψη τι κάρτα θα πάρω αν πάω σε nvidia ή amd και λόγω οτι εχω freesync monitor , μετά την vega 64 της sapphire που είναι από τις καλύτερες υλοποιήσεις ποια προτείνετε , powercolor , asus , xfx ?

κοιτα σε amd καρτα μετα απο sapphire ολοι σχεδον θα σου πουνε asus εγω θα σου λεγα και XFX εχει κανει καλη δουλεια σε αυτην την γενια...  αλλα για μενα εξαρταται πως δουλευεις μια καρτα πχ αλλη καρτα θελει αυτος που θα κανει oc  αλλη καρτα αυτος που δεν θα κανει και ψαχνει τα ψηλοτερα ρολογια απο το εργοστατιο και να την βαλει απλα να παιξει απο εκει και επειτα η αποφαση δικη σου

48 λεπτά πριν, mindtrapper είπε

Ναι, κοίτα, αν μπορείς να τρέξεις 1080 Ti (που μπορείς), μπορείς και Vega 64.

90111.png

Βλέπουμε εδώ 37W διαφορά και αν θυμάμαι καλά σε αυτό το review η vega ήταν στοκ, χωρίς undervolt. To ότι θες 1440p 144Hz είναι άλλο θέμα, δεν έχει να κάνει το τροφοδοτικό, είναι θέμα ποια κάρτα μπορεί να στο δώσει. Εκτός αν μιλάμε για SLI/Crossfire που, ΟΚ, μάλλον δεν θες SFF σύστημα τότε, δεν μπορείς να τα έχεις όλα.

Με Intel Core i7-7820X @ 4.3GHz by the way τα νούμερα αυτά, όχι με 95W TDP CPU. 

το ειδες το βιντεο που ποσταρα πιο πανω με αυτον το τυπο που τεσταρει τροφοδοτικα?... εχει και ενα 600αρι sfx...δες το τεστ...επισης δεν ειπα οτι δεν θα τρεχει νομιζω συμφωνησαμε σε αυτο ..ειπα οτι δεν μπορει να τρεξει φουλ στο 600αρι...  οσο για το 1440p 144hz  βασικα αυτη τη στιγμη καμια καρτα δεν θα στο δωσει και εδω ξεκιναει το ακρως απαραδεκτο με τις καρτες γραφικων τελη 2018 αλλα αυτο ειναι μια μεγαλη κουβεντα

Επεξ/σία από kromozone
  • Like 1

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι φουλ βρε άνθρωπε μου, εδώ σου δείχνει ότι έχεις σχεδόν 200 βατ περιθώριο και τα καλά 600ρια μπορούν άνετα να δώσουν 650-700βατ για λίγο. Και με πιο βαρβατη cpu τα 200 βατ περιθώριο.

Εννοείται ότι θα τρέξει και θα τρέξει καλά. Τώρα αν δε σου κάνει για αυτό που θέλεις είναι αλλου παπά ευαγγέλιο και συμφωνώ, πάρε μια 1080 ti να τελειώνεις.

Επεξ/σία από GeorgeMan

1 ώρα πριν, SPANK είπε

Κατά σειρά nitro + , red devil, pulse, red dragon. Vega asus and gigabyte δεν έχω διαβάσει καλά λόγια .

• Like 1

12 λεπτά πριν, GeorgeMan είπε

Τι φουλ βρε άνθρωπε μου, εδώ σου δείχνει ότι έχεις σχεδόν 200 βατ περιθώριο και τα καλά 600ρια μπορούν άνετα να δώσουν 650-700βατ για λίγο. Και με πιο βαρβατη cpu τα 200 βατ περιθώριο.

Εννοείται ότι θα τρέξει και θα τρέξει καλά. Τώρα αν δε σου κάνει για αυτό που θέλεις είναι αλλου παπά ευαγγέλιο και συμφωνώ, πάρε μια 1080 ti να τελειώνεις.

αμα δεν μου εκανε δεν θα το συζητουσαμε απο εκει και περα εχουμε απλα διαφορετικη γνωμη.  και το θεμα ειναι οτι η διαφωνια μας βασιζετε σε θεωριες μιας κ κανενας δεν εχει δοκιμασει κατι αναλογο με τετοιας κλασης τροφοδοτικο οποτε σορρυ αλλα δεν θελω να παρω ρισκο τοσα λεφτα κ να ειμαι οριακα (και αν ειμαι εστω κ οριακα) σας ειπα ευχαριστω το συζητησαμε παμε παρακατω..

8 ώρες πριν, pogchamp είπε

Κατά σειρά nitro + , red devil, pulse, red dragon. Vega asus and gigabyte δεν έχω διαβάσει καλά λόγια .

Συμφωνώ, αλλά να έχει υπ' όψιν του ότι οι δύο πρώτες είναι και θηριάκια... Γι' αυτό και μόνο εγώ θα έλεγα pulse, red dragon.

18 ώρες πριν, nikos5800 είπε

νομιζω ειναι το πρωτο παιχνιδι που η vega 64 παιζει στα ισια με την 1080ti και vega 56 την 1080,

επισεις δειτε πως η gtx 1060 και rx580 ριχνουν σφαλιαρες στην gtx 980ti ο maxwell παει γερασε και ψοφησε ,χωρις async compute δεν πας πουθενα 

Η liquid  τσαλαπαταει τη 1080 ti. Καλα για την απλη 1080 δεν το συζητω. Ειναι ανυπαρκτη. 

7 ώρες πριν, billeiros είπε

Η liquid  τσαλαπαταει τη 1080 ti. Καλα για την απλη 1080 δεν το συζητω. Ειναι ανυπαρκτη. 

Επειδή, απ' ότι είδα, αφαιρέθηκαν οι επίμαχες αναρτήσεις μας, να το θέσω πιο ευγενικά: γράφεις ανακρίβειες. Το ανωτέρω video αφορά ένα (1) παιχνίδι και τίποτα περισσότερο.

Η γνώμη σου, επομένως, είναι αστήρικτη, εκτός κι αν προβείς σε διευκρίνιση, ήτοι ότι τσαλαπατάει (sic) την ti στο συγκεκριμένο παιχνίδι και μόνον.

Μέχρι τότε, καλό θα ήταν να είμαστε πιο προσεκτικοί, καθώς πολλοί θα πιστέψουν ότι η liquid είναι καλύτερη από τη 1080ti και θα τραβάνε τα μαλλιά τους μόλις διαπιστώσουν το εντελώς αντίθετο.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, DEADLAZARUS είπε

Επειδή, απ' ότι είδα, αφαιρέθηκαν οι επίμαχες αναρτήσεις μας, να το θέσω πιο ευγενικά: γράφεις ανακρίβειες. Το ανωτέρω video αφορά ένα (1) παιχνίδι και τίποτα περισσότερο.

Η γνώμη σου, επομένως, είναι αστήρικτη, εκτός κι αν προβείς σε διευκρίνιση, ήτοι ότι τσαλαπατάει (sic) την ti στο συγκεκριμένο παιχνίδι και μόνον.

Μέχρι τότε, καλό θα ήταν να είμαστε πιο προσεκτικοί, καθώς πολλοί θα πιστέψουν ότι η liquid είναι καλύτερη από τη 1080ti και θα τραβάνε τα μαλλιά τους μόλις διαπιστώσουν το εντελώς αντίθετο.

Φιλε μου κατω απο το βιντεο με το συγκριτικο το εγραψα. Δε σε καταλαβαινω. Επισης εγραψα πως ει αι αλλη κατηγορια απο την απλη βεγκα η liquid από την απλη. Αν δεις και το συγκριτικο την αναφερει ξεχωριστα. Δεν ειναι τυχαιο. Λογω του ιδιαιτερου bios που φοραει εχει πολυ αυξημενο core. Επιπλεον λογω της καλης ψυξης μπορει και ανεβαίνει αρκετα η hbm χωρις να θροτλαρει η καρτα όπως  συμβαινει κατα κορον στις υπολοιπες. Η liquid μου μαλιστα με uv ητοι  p6 1677/1100  και p7 1692/1110 που τη δουλευω και hbm 1035 έχει κορυφαιες επιδοσεις με μαξ καταναλωση 250 watt!! Average μαλιστα παιζει στα 160! Πως γίνεταιξ μια πιο κατω κατηγορια οπως λες εντελως ομως να περναει εστω και σε ελαχιστες περιπτωσεις την ti? Δεν ειδα ποτε πχ η 1080 να περναει την  ti. Δε σε εθιξα πουθενα. Σε αντιθεση με σενα. Προιοντα συγκρινουμε κ καταθετουμε τη γνωμη μας. Και η δικια μου γνωμη ειναι πως τη στιγμη που την αγορασα στα 699 με δυο παιχνιδια ηταν αλλα και ειναι πιο  futureproof προιον και πιο vfm (βλεπε freesync) σε σχεση με την ti που μπορουσα επισης να αγορασω αν ηθελα.

Επεξ/σία από billeiros
  • Like 1

1 λεπτό πριν, billeiros είπε

Φιλε μου κατω απο το βιντεο με το συγκριτικο το εγραψα. Δε σε καταλαβαινω. 

8 ώρες πριν, billeiros είπε

Αυτό έγραψες και στο video από κάτω (με μικρά-μικρά γραμματάκια αλά Bob Ross) γράφεις το σωστό. Αν έμενες σ' αυτό, μαζί σου. Το έγραψα και στην ανάρτηση που αφαιρέθηκε. Το παρατιθέμενο νουμερό ντε είναι που χαλάει τη μανέστρα. Anyway, δεκτόν (δεν είμαι εμπαθής ούτε κακοπροαίρετος, σε πιστεύω) και προχωράμε παρακάτω (μέχρι το επόμενο προσπέρασμα:P).

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...