Προς το περιεχόμενο

AMD Arctic Islands, Greenland/Vega, Baffin-Ellesmere/Polaris

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

33 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Δεν θα είναι μονοπώλιο, θα βγάλει κάρτες η Intel 😂

Καταχρηση δεσποζουσας θεσης λεγεται η καραμελα των κρατων ;)

19 λεπτά πριν, Arkin είπε

2164 πιάνω με αέρα στην Pascal αν πάνε 2300 οι Turing δύσκολα τα πράγματα και για AMD και για Intel. Προφανώς θέλω να ανέβει η AMD αν παρουσιάσει κάτι καλό θα έχουμε ανταγωνισμό. 

Τα μεχρι τωρα gpu chips ηταν φτιαγμενα σε SoC γραμμη παραγωγης με εμφαση στο perf/w (Τα vega τα αφηνω εξω λογο HBM και τα ρεστα). Αν ξαφνικα δεις  υψηλοτερα ρολογια λογο λιθογραφιας αλλα και HPE γραμμης και συμπεριλαβεις τα οποια κερδη απο αρχιτεκτονικη και τοπογραφιας, μην εκπλαγεις αν τα 1900 της AMD ισοδυναμουν στα 2300 την NVidia

13 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

εμενα τι μου το λες?Στην Nvidia πες το...Εγω φτιαχνω τις καρτες τους?

You funny little man

-TF2

Επεξ/σία από narta
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, narta είπε

Καταχρηση δεσποζουσας θεσης λεγεται η καραμελα των κρατων ;)

Τα μεχρι τωρα gpu chips ηταν φτιαγμενα σε SoC γραμμη παραγωγης με εμφαση στο perf/w (Τα vega τα αφηνω εξω λογο HBM και τα ρεστα). Αν ξαφνικα δεις  υψηλοτερα ρολογια λογο λιθογραφιας αλλα και HPE γραμμης και συμπεριλαβεις τα οποια κερδη απο αρχιτεκτονικη και τοπογραφιας, μην εκπλαγεις αν τα 1900 της AMD ισοδυναμουν στα 2300 την NVidia

You funny little man

-TF2

Δεν θα εκπλαγω και μακαρι να ειναι ετσι. Το perf/dollar ειναι κατι πολυ σημαντικο και οι pascal ξεφυγαν σε αυτο τον τομεα. Το να κρατας 2100 core με 150-170watt δεν το λες και λιγο. Οι vega μπορουν να φτιαξουν την καταναλωση αλλα παλι παραμενουν πισω λογω χαμηλης συχνοτητας. Οπως και η 580. Σαν καρτες στα χαρτια δειχνουν πολυ πιο δυνατες πολυ περισσοτερα shaders tmus και memory bus στα 2048 για αυτο και εσπειραν στο mining στα παιχνιδια ομως χρειαζετε συχνοτητα.

Επεξ/σία από Arkin
Δημοσ.
57 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

πολύ καλο παιχνιδακι για τσαμπε! Το ειχα λιωσει καποια στιγμη,εχω χρονια να παιξω όμως...Παιζεις?

Εχω χρονια το ειχα παρει εμ το orange box και το ελιωσα μεχρι 2010. Μετα επεσα στα βαρια BF:BC2 -best bf ever - (ακομα περιμενω το ΒC3)

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, malakudi είπε

Το πρόβλημα της AMD στις GPU είναι η συχνότητα. Δε μπορεί με 1400 MHz να ανταγωνιστεί την nVidia που χτυπάει 2 GHz. Εκεί βρίσκεται όλη η διαφορά στις επιδόσεις, πουθενά αλλού. Το θέμα είναι, μπορεί το Vega 20 στα 7nm να ανέβει στα 1800-1900 MHz; Αν μπορέσει,θα έχουμε ανταγωνισμό και πάλι.

Καμία σχέση το μεγαλο πρόβλημα είναι στο rasterization και εν μέρη σε geometry performance

Από το 11:25

• Like 1
Δημοσ.

Μην ανακατεύεστε με τις συχνότητες και την κατανάλωση των Vega όσοι δεν τις έχετε/έχετε δουλέψει.

Το 56ρι μου, με nano PCB ουσιαστικά και "κακό" binning (τα καλά πάνε σε Nitro+) πάει εύκολα >1550 ελάχιστο, με τα 1600+ άνετα (μην ξεχνάμε, δεν μπορεί να το ταΐσει ο FX από ένα σημείο και μετά), με αέρα, με undervolt που πάτο δεν (φαίνεται να) έχει (με ότι σημαίνει αυτό για την πραγματική κατανάλωση).

Οι μνήμες του, αντίστοιχα, από 800 στα 950 με ένα κλικ κυριολεκτικά (και στην υλοποίησή μου, δεν έχω και Vcontrol στις μνήμες και δεν το έχω πειράξει καθόλου), και δίνουν καλό boost μιας και είναι full b/w starved το 56.

Τα 64ρια παίζουν αντίστοιχα εύκολα >1600 σε πυρήνα και >1000 σε μνήμη, με αντίστοιχα (και μεγαλύτερα συνήθως) undervolt.

Με τα αστεία benches με +50% Power ή default profile για να καίγεται το σύμπαν και να πλακώνει το thermal throttling (το ξαναλέω, πρόβλημα της AMD που χαντακώνει τα προϊόντα της με χάλια εργοστασιακές ρυθμίσεις), η εικόνα που σχηματίζεται είναι τουλάχιστον άδικη.

Έχουν τα ελαττώματά τους (ότι γράφει ουσιαστικά ο nikos5800 παραπάνω) καθώς και κακή υποστήριξη από s/w (50% θέμα της AMD, 50% των devs), αλλά μια χαρά στέκονται εκεί που πρέπει, για εκεί που έχουν φτιαχτεί.

Άντε, να δούμε τι ψάρια πιάνουν σε RT σιγά σιγά. 😛 😛 😛

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Μην ανακατεύεστε με τις συχνότητες και την κατανάλωση των Vega όσοι δεν τις έχετε/έχετε δουλέψει.

Το 56ρι μου, με nano PCB ουσιαστικά και "κακό" binning (τα καλά πάνε σε Nitro+) πάει εύκολα >1550 ελάχιστο, με τα 1600+ άνετα (μην ξεχνάμε, δεν μπορεί να το ταΐσει ο FX από ένα σημείο και μετά), με αέρα, με undervolt που πάτο δεν (φαίνεται να) έχει (με ότι σημαίνει αυτό για την πραγματική κατανάλωση).

Οι μνήμες του, αντίστοιχα, από 800 στα 950 με ένα κλικ κυριολεκτικά (και στην υλοποίησή μου, δεν έχω και Vcontrol στις μνήμες και δεν το έχω πειράξει καθόλου), και δίνουν καλό boost μιας και είναι full b/w starved το 56.

Τα 64ρια παίζουν αντίστοιχα εύκολα >1600 σε πυρήνα και >1000 σε μνήμη, με αντίστοιχα (και μεγαλύτερα συνήθως) undervolt.

Με τα αστεία benches με +50% Power ή default profile για να καίγεται το σύμπαν και να πλακώνει το thermal throttling (το ξαναλέω, πρόβλημα της AMD που χαντακώνει τα προϊόντα της με χάλια εργοστασιακές ρυθμίσεις), η εικόνα που σχηματίζεται είναι τουλάχιστον άδικη.

Έχουν τα ελαττώματά τους (ότι γράφει ουσιαστικά ο nikos5800 παραπάνω) καθώς και κακή υποστήριξη από s/w (50% θέμα της AMD, 50% των devs), αλλά μια χαρά στέκονται εκεί που πρέπει, για εκεί που έχουν φτιαχτεί.

Άντε, να δούμε τι ψάρια πιάνουν σε RT σιγά σιγά. 😛 😛 😛

Με την VEGA των 7νμ τι γίνεται ?

Απλά μια σμίκρυνση θα είναι ή θα έχουμε ανασχεδιασμένο chip ?

Δημοσ.

Το multi-chip το έχει γειώσει η AMD για τις GPUs, έχουν πει ότι είναι πολύ πιο πολύπλοκο απ' ότι στα CPUs και θα αργήσουμε να το δούμε. Οι φήμες μιλάνε για ένα RX 680 κάποια στιγμή.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Το multi-chip το έχει γειώσει η AMD για τις GPUs, έχουν πει ότι είναι πολύ πιο πολύπλοκο απ' ότι στα CPUs και θα αργήσουμε να το δούμε.

Μην παιρνεις ορκο...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα ,

Ως κατοχος vega 64 εδω και λιγες μερες βρηκα ευκαιρια να δω  τι παιζει με την καρτα.. εβαλα τους τελευταιους drivers 18.9.2 και δοκιμασα ενα heavenbenchmark και μου εδειχνε οτι η καρτα επαιζε σε 1900 gpu και 1500 memory...

image.png.8a1fe616a04a24b901a27fc33fa48dda.png

image.png.73213999b974925fcff89d241c681183.png

Εχει κανενας ιδεα τι παιζει ακριβως γιατι μου φενεται πολυ περιεργο ολο αυτο...

Edit : Οκ φενεται bug  απο το heaven , ετρεξα και 3dmark και τα ρολογια ηταν οκ ...

Επεξ/σία από enable_your_mind

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...