sir ImPeCaBlE Δημοσ. 17 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 17 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Κάτι HBCC, primitive culling κτλ που είχαν γίνει σημαίες και μοίραζαν "+10% ή +20% σε λίγους μήνες", τι να απέγιναν τελικά? Ακόμα και για το πολυτραγουδισμένο async έχω καιρό να ακούσω Επεξ/σία 17 Αυγούστου 2018 από sir ImPeCaBlE Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 17 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 17 Αυγούστου 2018 Κλασικό AMD marketing BS..Και τότε με την HD6970 θυμάμαι hyp-άραν το tessellation και έλεγαν ότι θα ξεπεράσει την 580 κατά πολύ με νεότερους οδηγούς..Μάντεψε τι έγινε.. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fulgore Δημοσ. 17 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 17 Αυγούστου 2018 Βρε και μπροστα να ειναι 5% σε ολα η vega 64 απο την 1080,οσο παραμενουν οι τιμες των vega στα υψη τοσο συνεχιζουν να θεωρουνται κακες αγορες. Οταν οι φθηνοτερες vega64 παιζουν στα 680-730+ https://www.skroutz.gr/c/55/kartes-grafikwn-vga.html?from=autocomplete&keyphrase=vega+64&order_by=pricevat&order_dir=asc και οι φθηνοτερες 1080 ξεκινανε απο τα 500(σχεδον 40-45% κατω δηλαδη)το παιχνιδι εκει χανεται https://www.skroutz.gr/c/55/kartes-grafikwn-vga.html?from=autocomplete&keyphrase=gtx+1080&order_by=pricevat&order_dir=asc Στα 720-750 αυτη την στιγμη(πριν ανακοινωθουν οι επομενες)παιζει η 1080ti https://www.skroutz.gr/c/55/kartes-grafikwn-vga.html?keyphrase=gtx+1080ti&order_by=pricevat&order_dir=asc Η μονη ελπιδα ειναι αν μπορεσει να αγορασει καποιος vega 64 απο εξωτερικο μεχρι 550ευρω,εκει θα ειναι αρχοντας. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pogchamp Δημοσ. 17 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 17 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Fulgore είπε Βρε και μπροστα να ειναι 5% σε ολα η vega 64 απο την 1080,οσο παραμενουν οι τιμες των vega στα υψη τοσο συνεχιζουν να θεωρουνται κακες αγορες. Οταν οι φθηνοτερες vega64 παιζουν στα 680-730+ https://www.skroutz.gr/c/55/kartes-grafikwn-vga.html?from=autocomplete&keyphrase=vega+64&order_by=pricevat&order_dir=asc και οι φθηνοτερες 1080 ξεκινανε απο τα 500(σχεδον 40-45% κατω δηλαδη)το παιχνιδι εκει χανεται https://www.skroutz.gr/c/55/kartes-grafikwn-vga.html?from=autocomplete&keyphrase=gtx+1080&order_by=pricevat&order_dir=asc Στα 720-750 αυτη την στιγμη(πριν ανακοινωθουν οι επομενες)παιζει η 1080ti https://www.skroutz.gr/c/55/kartes-grafikwn-vga.html?keyphrase=gtx+1080ti&order_by=pricevat&order_dir=asc Η μονη ελπιδα ειναι αν μπορεσει να αγορασει καποιος vega 64 απο εξωτερικο μεχρι 550ευρω,εκει θα ειναι αρχοντας. Άντε πάλι με το skroutz εσύ.... Η vega Ελλάδα μόνο πλέον κάνει τέτοιες γελοίες τιμές. Δείτε caseking... https://www.caseking.de/sapphire-nitro-radeon-rx-vega-64-8192-mb-hbm2-gcsp-191.html -> 64 nitro+ 579 https://www.caseking.de/sapphire-nitro-radeon-rx-vega-56-8192-mb-hbm2-gcsp-186.html -> 56 nitro+ 469 Επεξ/σία 17 Αυγούστου 2018 από pogchamp Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fulgore Δημοσ. 17 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 17 Αυγούστου 2018 4 λεπτά πριν, pogchamp είπε Άντε πάλι με το skroutz εσύ.... Η vega Ελλάδα μόνο πλέον κάνει τέτοιες γελοίες τιμές. Δείτε caseking... https://www.caseking.de/sapphire-nitro-radeon-rx-vega-64-8192-mb-hbm2-gcsp-191.html -> 64 nitro+ 579 https://www.caseking.de/sapphire-nitro-radeon-rx-vega-56-8192-mb-hbm2-gcsp-186.html -> 56 nitro+ 469 Αφου οι περισσοτεροι αγοραζουν/τους ενδιαφερουν οι καρτες απο Ελλαδα και ειμαστε και σε Ελληνικο forum,για ποιο λογο να αναφερω τιμες εξωτερικου? Το ιδιο βασικα παει και για την πρασινη μερια.Τωρα αν αυτο αλλαξει στο μελλον και οι περισσοτεροι αγοραζουν απο εξωτερικο,τοτε ναι θα αναφερω πρωτα τιμες που παιζει η καρτα απεξω. Ουτως ή αλλως τιμες σκρουτζ ανεφερα,δεν μιλησα πχ για τιμες Πλαισιου.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panoc Δημοσ. 17 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 17 Αυγούστου 2018 2 λεπτά πριν, Fulgore είπε Αφου οι περισσοτεροι αγοραζουν/τους ενδιαφερουν οι καρτες απο Ελλαδα και ειμαστε και σε Ελληνικο forum,για ποιο λογο να αναφερω τιμες εξωτερικου? Eτσι συμφερει τωρα 😛 Εαν αυριο συμφερει το αναποδο θα τα λεμε αναποδα, τι δε καταλαβαινεις ? 😛 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fulgore Δημοσ. 17 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 17 Αυγούστου 2018 Μόλις τώρα, panoc είπε Eτσι συμφερει τωρα 😛 Εαν αυριο συμφερει το αναποδο θα τα λεμε αναποδα, τι δε καταλαβαινεις ? 😛 Το αστειο ειναι οτι και διπλα στην πρασινη μερια που αναφερουν μερικοι για αγορα απεξωτερικο(evga,amazon,caseking κλπ)το ιδιο πραγμα τους εχω γραψει,δεν ειναι οτι μονο εδω το γραφω τωρα επειδη οι τιμες ειναι ετσι. Αλλα το βρισκω λιγο τραγικο να μου λεει ο συμφορουμιτης πιο πανω''αντε παλι με το σκρουτζ''λες και ανεφερα καταστηματα σε καμια χωρα της Βραζιλιας ξερω γω.... Για να μην εχουν παρει τοσοι vega και να πηγαν σε πρασινη μερια(και απο το forum και φυσικα εκτος)παρολο που η πλειοψηφια εχει Freesync monitor,μαλλον δεν θελουν οι περισσοτεροι να αγοραζουν απεξω. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Darthvader Δημοσ. 17 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 17 Αυγούστου 2018 28 λεπτά πριν, Fulgore είπε Αφου οι περισσοτεροι αγοραζουν/τους ενδιαφερουν οι καρτες απο Ελλαδα και ειμαστε και σε Ελληνικο forum,για ποιο λογο να αναφερω τιμες εξωτερικου? Το ιδιο βασικα παει και για την πρασινη μερια.Τωρα αν αυτο αλλαξει στο μελλον και οι περισσοτεροι αγοραζουν απο εξωτερικο,τοτε ναι θα αναφερω πρωτα τιμες που παιζει η καρτα απεξω. Ουτως ή αλλως τιμες σκρουτζ ανεφερα,δεν μιλησα πχ για τιμες Πλαισιου.... Ρε συ από τη στιγμή που η ελληνική αγορά είναι στρεβλή δεν μπορείς να βγάλεις σωστά συμπεράσματα... Στη Γερμανία όποιος έχει freesync monitor με τις προσφορές θα προτιμήσει vega. Σε ότι αφορά τις τιμές στην Ελλάδα έχεις δίκιο... αλλά και σωστές τιμές να είχαν οι vega, ποσες θεωρείς ότι θα ειχαν πουληθεί παραπάνω; Καμιά 50αριά; 😀 Η καλύτερη υλοποίηση στα 519 ... https://www.mindfactory.de/product_info.php/8GB-Sapphire-Radeon-RX-Vega-64-Nitro--Aktiv-PCIe-3-0-x16--Full-Retail-_1235216.html Αλλη κορυφάια υλοποίηση στο amazon.co.uk https://www.amazon.co.uk/PowerColor-Radeon-64-PCI-EXPRESS-Graphics/dp/B078GGNBQX/ref=sr_1_1?s=computers&ie=UTF8&qid=1534524275&sr=1-1&keywords=vega+64 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikos5800 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 17 Αυγούστου 2018 3 ώρες πριν, sir ImPeCaBlE είπε Κάτι HBCC, primitive culling κτλ που είχαν γίνει σημαίες και μοίραζαν "+10% ή +20% σε λίγους μήνες", τι να απέγιναν τελικά? Ακόμα και για το πολυτραγουδισμένο async έχω καιρό να ακούσω Έλα μου ντε ? Έχω μεγάλη απορία τι απέγινε το binned rasterizer που θα έδινε efficiency στο Vega και θα ήταν η απάντηση στο tile base rasterization της nvidia,για το primitive shader? Και αυτό εξαρτάται από τον developer, Rapid packed math χρησιμοποιειθηκε μόνο στο far cry αν δεν κάνω λάθος και εκεί όμως δεν είδαμε μεγάλο performance improvement, Γενικά ο vega σαν gaming αρχιτεκτονική είναι μια αποτυχία και μισή ,μενει πίσω από την gtx 1080 ,κοστίζει περισσότερο και καταναλώνει σχεδόν διπλάσιο ρεύμα , Όσο για τον Πέτρο που πιστεύει πως ο Vega είναι ανώτερος του Pascal ,ούτε στα ονειρα του ,γιατί πολύ απλά το compute performance μιας κάρτας λέει μόνο τη μισή αλήθεια αν δεν μπορείς να το feedαρεις αποτελεσματικά με data,εκτός από αυτό o Pascal είναι πολύ ανώτερος σε memory compression,σε geometry performance αλλά και σε rasterization Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 17 Αυγούστου 2018 To τί πιστεύω εγώ, είναι δικό μου πρόβλημα. Το τί αποδεικνύω (βλ. Deus), είναι θέμα όλων μας. Αν θεωρείτε ορθό να χρησιμοποιούμε σαν βάση σύγκρισης "λανθασμένα" (στην καλύτερη) benches, φτιαγμένα να προμοτάρουν μόνο τη μία (την οποιαδήποτε) πλευρά, πάσο. Όσο για τα τεχνικά, από τα λίγα που ξέρω και έχω καταλάβει: Το RapidPackedMath υποστηρίζει αυτή τη στιγμή ένα παιγνίδι. Από Σεπτέμβρη, είχαν ανακοινωθεί διάφορες κυκλοφορίες. Αν θα κάνει διαφορά, και πόση, θα δούμε (σίγουρα δεν είναι ground-breaking). To HBCC, έχει πολύ συγκεκριμένη χρήση, ειδικά σε μεγάλες αναλύσεις με μεγάλα texture sizes κλπ...δεν δίνει επιδόσεις έτσι άιντε. Το binned rasterizer (ή όπως αλλιώς), είναι η "απογοήτευση" από την πλευρά της AMD. Υποτίθεται πως θα το στήριζε μόνη της, ώστε να μην εξαρτάται από τους developers. Δεν "παρέδωσε", κακό δικό της. Το mem compression, τί να το έκανε τόσο καιρό η AMD? Πάντα περισσότερη μνήμη είχε διαθέσιμη, με μεγαλύτερο δίαυλο, μεγαλύτερο συνολικό b/w. H πράσινη υστερούσε εκεί, έφτιαξε συμπίεση (και κάτι 4:4:2) για να ανταπεξέλθει. Τώρα με την παραπάνω μνήμη (αλλά στενότερο δίαυλο), τα ρυθμίζει αλλιώς. Ρε σεις, δεν έχετε ολόκληρο Volta/Turing θέμα να λέτε πόσο μαμάτη είναι η nVidia και πόσο θα αγαπήσει πάλι? Τί δουλειά έχετε εδώ, από τη στιγμή που δεν προσφέρετε το παραμικρό στο νήμα? Α, κάτι ακόμα, σχετικό με το compute, αφού είστε και επαΐοντες: Θα λειτουργεί στο/με DirectX-RT (όπως διάολο λέγεται) ή θα έχουμε πάλι κλειστά πρότυπα? Compute δεν είναι? 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
billeiros Δημοσ. 17 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 17 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Πέτρος είπε To τί πιστεύω εγώ, είναι δικό μου πρόβλημα. Το τί αποδεικνύω (βλ. Deus), είναι θέμα όλων μας. Αν θεωρείτε ορθό να χρησιμοποιούμε σαν βάση σύγκρισης "λανθασμένα" (στην καλύτερη) benches, φτιαγμένα να προμοτάρουν μόνο τη μία (την οποιαδήποτε) πλευρά, πάσο. Όσο για τα τεχνικά, από τα λίγα που ξέρω και έχω καταλάβει: Το RapidPackedMath υποστηρίζει αυτή τη στιγμή ένα παιγνίδι. Από Σεπτέμβρη, είχαν ανακοινωθεί διάφορες κυκλοφορίες. Αν θα κάνει διαφορά, και πόση, θα δούμε (σίγουρα δεν είναι ground-breaking). To HBCC, έχει πολύ συγκεκριμένη χρήση, ειδικά σε μεγάλες αναλύσεις με μεγάλα texture sizes κλπ...δεν δίνει επιδόσεις έτσι άιντε. Το binned rasterizer (ή όπως αλλιώς), είναι η "απογοήτευση" από την πλευρά της AMD. Υποτίθεται πως θα το στήριζε μόνη της, ώστε να μην εξαρτάται από τους developers. Δεν "παρέδωσε", κακό δικό της. Το mem compression, τί να το έκανε τόσο καιρό η AMD? Πάντα περισσότερη μνήμη είχε διαθέσιμη, με μεγαλύτερο δίαυλο, μεγαλύτερο συνολικό b/w. H πράσινη υστερούσε εκεί, έφτιαξε συμπίεση (και κάτι 4:4:2) για να ανταπεξέλθει. Τώρα με την παραπάνω μνήμη (αλλά στενότερο δίαυλο), τα ρυθμίζει αλλιώς. Ρε σεις, δεν έχετε ολόκληρο Volta/Turing θέμα να λέτε πόσο μαμάτη είναι η nVidia και πόσο θα αγαπήσει πάλι? Τί δουλειά έχετε εδώ, από τη στιγμή που δεν προσφέρετε το παραμικρό στο νήμα? Α, κάτι ακόμα, σχετικό με το compute, αφού είστε και επαΐοντες: Θα λειτουργεί στο/με DirectX-RT (όπως διάολο λέγεται) ή θα έχουμε πάλι κλειστά πρότυπα? Compute δεν είναι? Μην ασχολεισαι μαζι τους. Τζαμπα χαλας τη ζαχαρενια σου. Ο συνδυασμός vega/freesync monitor ειναι οτι πιο vfm. Εγω στο συστημα μου βγαζω 8300 timespy. Uvolted/oced η βεγκα στα 1035hbm με 266 μαξ watt. Εντελως αθορυβη και μαξ θερμοκρασία στους 58 βαθμους κ μαλιστα μεσα στο καλοκαιρι. Οποιο παιχνιδι τρεξω παει βούτυρο. Η 1080 τρωει σφαλιαρες. Προκαλω οποιονδηποτε με 1080 να ανεβασει bench κ μαζι κι εγω για να μπουν τα πραγματα στη θεση τους. Μας ζαλισε ο αλλος με τις παρωπιδες. Απορω που βρισκει χρονο να παίξει ολη μερα εδω μεσα Επεξ/σία 17 Αυγούστου 2018 από billeiros 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sir ImPeCaBlE Δημοσ. 18 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 18 Αυγούστου 2018 3 ώρες πριν, nikos5800 είπε Έλα μου ντε ? Έχω μεγάλη απορία τι απέγινε το binned rasterizer που θα έδινε efficiency στο Vega και θα ήταν η απάντηση στο tile base rasterization της nvidia,για το primitive shader? Και αυτό εξαρτάται από τον developer, Rapid packed math χρησιμοποιειθηκε μόνο στο far cry αν δεν κάνω λάθος και εκεί όμως δεν είδαμε μεγάλο performance improvement, Γενικά ο vega σαν gaming αρχιτεκτονική είναι μια αποτυχία και μισή ,μενει πίσω από την gtx 1080 ,κοστίζει περισσότερο και καταναλώνει σχεδόν διπλάσιο ρεύμα , Όσο για τον Πέτρο που πιστεύει πως ο Vega είναι ανώτερος του Pascal ,ούτε στα ονειρα του ,γιατί πολύ απλά το compute performance μιας κάρτας λέει μόνο τη μισή αλήθεια αν δεν μπορείς να το feedαρεις αποτελεσματικά με data,εκτός από αυτό o Pascal είναι πολύ ανώτερος σε memory compression,σε geometry performance αλλά και σε rasterization Αποτυχία προσωπικά δύσκολα θα τη χαρακτήριζα. Αλλά μου φαίνεται πολύ αστείο που οι και καλά συνειδητοποιημένοι καταναλωτές/αντικειμενικοί/υποστηρικτές του ανταγωνισμού καταλήγουν παπαγαλάκια του marketing. Μερικές φορές νομίζω ότι ούτε καν το αντιλαμβάνονται. Τέσπα, απλά ήμουν περίεργος να δω σε ποιο "στάδιο του πένθους" βρίσκονται μετά από ένα χρόνο 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pogchamp Δημοσ. 18 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 18 Αυγούστου 2018 1 ώρα πριν, billeiros είπε Μην ασχολεισαι μαζι τους. Τζαμπα χαλας τη ζαχαρενια σου. Ο συνδυασμός vega/freesync monitor ειναι οτι πιο vfm. Εγω στο συστημα μου βγαζω 8300 timespy. Uvolted/oced η βεγκα στα 1035hbm με 266 μαξ watt. Εντελως αθορυβη και μαξ θερμοκρασία στους 58 βαθμους κ μαλιστα μεσα στο καλοκαιρι. Οποιο παιχνιδι τρεξω παει βούτυρο. Η 1080 τρωει σφαλιαρες. Προκαλω οποιονδηποτε με 1080 να ανεβασει bench κ μαζι κι εγω για να μπουν τα πραγματα στη θεση τους. Μας ζαλισε ο αλλος με τις παρωπιδες. Απορω που βρισκει χρονο να παίξει ολη μερα εδω μεσα Graphics score μόνο εννοείς ή total score? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 18 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 18 Αυγούστου 2018 7 ώρες πριν, billeiros είπε Μην ασχολεισαι μαζι τους. Τζαμπα χαλας τη ζαχαρενια σου. Ο συνδυασμός vega/freesync monitor ειναι οτι πιο vfm. Εγω στο συστημα μου βγαζω 8300 timespy. Uvolted/oced η βεγκα στα 1035hbm με 266 μαξ watt. Εντελως αθορυβη και μαξ θερμοκρασία στους 58 βαθμους κ μαλιστα μεσα στο καλοκαιρι. Οποιο παιχνιδι τρεξω παει βούτυρο. Η 1080 τρωει σφαλιαρες. Προκαλω οποιονδηποτε με 1080 να ανεβασει bench κ μαζι κι εγω για να μπουν τα πραγματα στη θεση τους. Μας ζαλισε ο αλλος με τις παρωπιδες. Απορω που βρισκει χρονο να παίξει ολη μερα εδω μεσα Με vega 64 βγάζεις 8300? Γιατί με 1070ti με κατανάλωση 140watt μέσω όρο βγάζω 8000 total score και 7850 gpu score. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greg4 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 18 Αυγούστου 2018 Όταν έχεις μια πλευρά που έχει 10 πλεονεκτηματα και η άλλη 2, και επιμένεις να βλέπεις τα 2, Ε οκ. Τώρα άμα χρειάζεται να κάνεις uv, oc κλπ κλπ για να την φτάσεις σε ένα επιθυμητό επίπεδο λειτουργίας και δεν σου ακούγεται περίεργο, οκ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα