Προς το περιεχόμενο

AMD Arctic Islands, Greenland/Vega, Baffin-Ellesmere/Polaris

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Αναφορά σε κείμενο

navi να περιμενεις το δευτερο εξαμηνο του 2019 μεχρι τοτε μονο nvidia😃

το navi δεν ειναι αυτο που υποτίθεται θα αντικαταστησει τις 580? .......αν ειναι ετσι εγω λεω για αρχη του 19, δεν μπορει να το καθυστερήσει αλλο.

........ edit....καλα θυμόμουν ,υπαρχή αυτη η φήμη https://www.reddit.com/r/Amd/comments/8pklvh/amds_navi_comes_in_1q_2019_but_just_as_a_midrange/

Επεξ/σία από Votritis
  • Απαντ. 11,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

επειδή έχω εντυπωσιαστει με το undervolting και πόσο καλα(και κρύα) δουλεύει η κάρτα μετα απο αυτο , υπάρχει καποια εξήγηση γιατι οι κάρτες της amd έρχονται με παραπάνω ταση?

Επεξ/σία από Votritis
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Votritis είπε

επειδή έχω εντυπωσιαστει με το undervolting και πόσο καλα(και κρύα) δουλεύει η κάρτα μετα απο αυτο , υπάρχει καποια εξήγηση γιατι οι κάρτες της amd έρχονται με παραπάνω ταση?

Βλακεια της amd ξεκάθαρα της πέταξε έτσι στην αγορά χωρίς optimize χωρίς τίποτα. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, nikos5800 είπε

Δεν νομίζω να ειναι τόσο άσχετοι σίγουρα θα υπάρχει κάποιος λογος

Δεν τον βλέπω πάντως. Απλά δεν τις ρύθμισαν όπως έπρεπε δεν βρίσκω άλλο λόγο πραγματικά. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

γιατί εχει να κάνει αυτό περισσοτερο με την amd και οχι με τους τρίτους κατασκευαστες που βγάζουν τις υλοποιήσεις ? 

μήπως γιατι ξέρουν οτι χρήστες θα δοκιμάσουν  overclocking οποτε πρεπει να εχει την παραπανω ταση .....δεν πιστευω να ειναι δάκτυλος της nv(?)....

Επεξ/σία από Votritis
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Votritis είπε

γιατί εχει να κάνει αυτό περισσοτερο με την amd και οχι με τους τρίτους κατασκευαστες που βγάζουν τις υλοποιήσεις ? 

μήπως γιατι ξέρουν οτι χρήστες θα δοκιμάσουν  overclocking οποτε πρεπει να εχει την παραπανω ταση .....δεν πιστευω να ειναι δάκτυλος της nv!....

Μα και οι official amd κάρτες από την AMD τα ίδια είναι. Αν κάποιος ξέρει περισσότερα ας μας διαφωτίσει. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Votritis είπε

μήπως γιατι ξέρουν οτι χρήστες θα δοκιμάσουν  overclocking οποτε πρεπει να εχει την παραπανω ταση .....δεν πιστευω να ειναι δάκτυλος της nv!....

Ντάξει, όχι κι έτσι!

Κάπου με τις R9 ξεκίνησε το κακό αυτό...το γιατί, το ξέρουν μόνο οι ίδιοι.

Θεωρητικά, πρέπει να βγαίνουν οι κάρτες με το ελάχιστο voltage που να τις έχει σταθερές σε οποιοδήποτε stock σενάριο χρήσης.

Ίσως στις δοκιμές τους, κάποια (ελάχιστα) τσιπάκια να ήθελαν το παραπάνω, και πάνε στο υπερβολικά safe. Τόσο, που περνάνε στο άλλο άκρο.

Η 290 μου, -71mV σε stock, -30κάτι σε αρκετό oc πυρήνα.

Η Vega μου, -120/130mV (10%!) σε κάτι σαν "stock".

Πρόβλημα στα ίδια τους τα προϊόντα δημιουργούν...ειδικά με τις "μαμά" ψύκτρες, πιάνουν θερμικά όρια πολύ γρήγορα και κόβουν έτσι επιδόσεις.

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Heybro είπε

Δεν τον βλέπω πάντως. Απλά δεν τις ρύθμισαν όπως έπρεπε δεν βρίσκω άλλο λόγο πραγματικά. 

Δεν βρίσκεις άλλο λόγο, γιατί έχεις απορρίψει εκ προοιμίου το ενδεχόμενο οι μηχανικοί της AMD (και της κάθε AMD, είναι δυστυχώς γενικότερο το φαινόμενο) να ξέρουν και 5-10 πραγματάκια που εμείς δεν ξέρουμε ή να συνυπολογίζουν παραμέτρους για τις οποίες εσύ αδιαφορείς.

Επίσης επειδή μιλήσατε για reference υλοποιήσεις, σε αυτές μέχρι και οι βίδες είναι βάσει προδιαγραφών της AMD/nvidia, οπότε είναι 100% στον έλεγχό τους και καθαρά θέμα σχεδιαστικών παραμέτρων και κόστους.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Zaknafein είπε

Δεν βρίσκεις άλλο λόγο, γιατί έχεις απορρίψει εκ προοιμίου το ενδεχόμενο οι μηχανικοί της AMD (και της κάθε AMD, είναι δυστυχώς γενικότερο το φαινόμενο) να ξέρουν και 5-10 πραγματάκια που εμείς δεν ξέρουμε ή να συνυπολογίζουν παραμέτρους για τις οποίες εσύ αδιαφορείς.

Επίσης επειδή μιλήσατε για reference υλοποιήσεις, σε αυτές μέχρι και οι βίδες είναι βάσει προδιαγραφών της AMD/nvidia, οπότε είναι 100% στον έλεγχό τους και καθαρά θέμα σχεδιαστικών παραμέτρων και κόστους.

Απλά δεν μπορώ να βρω νόημα στο να καίει μια κάρτα τα άντερα της να έχει υψηλές θερμοκρασίες ενώ μπορεί να έχει τις ίδιες επιδόσεις με λιγότερο ρεύμα και θερμοκρασίες. Την ανικανότητα των τεχνικών ή τα λάθη δεν χρειάζεται να τα βαφτίζουμε ψαγμενιες που δεν γνωρίζουμε. 

Τα γεγονότα είναι εδώ αν υπάρχει κάτι άλλο από πίσω που δεν νομίζω ας μας το πουν αλλά και πάλι εφόσον γίνεται να καιει μια κάρτα λιγοτερο ρεύμα και να έχει χαμηλότερες θερμοκρασίες γιατί να μην το κάνει ο κάτοχος? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

silicon lottery

Για να μπορούν να πουλάνε όλα τα τσιπάκια της παραγωγής .

Επεξ/σία από IoaZ
  • Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Heybro είπε

Τα γεγονότα είναι εδώ αν υπάρχει κάτι άλλο από πίσω που δεν νομίζω ας μας το πουν αλλά και πάλι εφόσον γίνεται να καιει μια κάρτα λιγοτερο ρεύμα και να έχει χαμηλότερες θερμοκρασίες γιατί να μην το κάνει ο κάτοχος?  

Δεν είπα να μην κάνει ο κάτοχος οτιδήποτε, ας της τινάξει και τα πέταλα, δεν μου πέφτει λόγος τι κάνει ο καθένας με το υλικό του (αν και προφανώς όσοι καταλαβαίνουμε έστω κ λίγο τι παίζει μιλάμε για undervolt στις Vega πχ). Αλλά να νομίζεις ότι είναι ηλίθιοι ένα ολόκληρο τμήμα μηχανικών κι εσύ ξέρεις καλύτερα, ε κάπου κάνεις λάθος αδερφέ, δεν μπορώ να στο πω πιο απλά.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Zaknafein είπε

Δεν είπα να μην κάνει ο κάτοχος οτιδήποτε, ας της τινάξει και τα πέταλα, δεν μου πέφτει λόγος τι κάνει ο καθένας με το υλικό του (αν και προφανώς όσοι καταλαβαίνουμε έστω κ λίγο τι παίζει μιλάμε για undervolt στις Vega πχ). Αλλά να νομίζεις ότι είναι ηλίθιοι ένα ολόκληρο τμήμα μηχανικών κι εσύ ξέρεις καλύτερα, ε κάπου κάνεις λάθος αδερφέ, δεν μπορώ να στο πω πιο απλά.

Δεν ξέρω καλύτερα ρε συ απλά αν έβγαιναν με σωστά volt και ρεύματα θα είχαν διαφορετικό tdp και διαφορετική αντιμετωπιση από τους πελάτες. Προσπαθώ να καταλάβω προς τι το υψηλό tdp χωρίς νόημα. 

Δημοσ.

Είναι θέμα παραμέτρων... μπορεί να θέλει 1250mV ο πυρήνας για να είναι κομπλέ σε κακές συνθήκες ψύξης... πχ κουτιά με ζεστό αέρα στο κουτί (πχ όλες οι στοκ ψύκτρες CPU) κτλ. Συν ότι για το TDP γενικότερα είναι και θέμα αρχιτεκτονικής, το Vega δεν σχεδιάστηκε καθαρά για gaming, οπότε κάτι χάνει κι από εκεί.

Και φυσικά είναι και η λοτταρία που είπε ο @IoaZ, μπορεί κάποιο σοβαρό ποσοστό (5-10% ας πούμε) όντως να θέλει 1250mv για να μην πάει για σκραπ, εσύ στην θέση τους θα τα πέταγες ή θα κοίταγες πως θα μπορούσες να τα διαθέσεις όλα;

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...