Προς το περιεχόμενο

AMD Arctic Islands, Greenland/Vega, Baffin-Ellesmere/Polaris

Ailuros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

οκ , έβγαλα μια άκρη , για να κρατάει σταθερά τα 1340 θελει 15%-20%  παραπάνω στο power limit , εβγαλε το μεγαλύτερο σκορ αλλα 160w+ και 70 βαθμούς , με μόνο όμως στο 50% τους ανεμιστήρες  .Οποτε μονο για χειμώνα αυτο το σενάριο.

Προς το παρών την άφησα στα 1285 με 1,05v οπου εχει τις ίδιες επιδόσεις με στοκ, αλλα μικρότερη κατανάλωση- θερμοκρασίες , πιστευω οτι παίρνει και αλλη βελτίωση θα το δω αυριο.

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, Votritis είπε

οκ , έβγαλα μια άκρη , για να κρατάει σταθερά τα 1340 θελει 15%-20%  παραπάνω στο power limit , εβγαλε το μεγαλύτερο σκορ αλλα 160w+ και 70 βαθμούς , με μόνο όμως στο 50% τους ανεμιστήρες  .Οποτε μονο για χειμώνα αυτο το σενάριο.

Προς το παρών την άφησα στα 1285 με 1,05v οπου εχει τις ίδιες επιδόσεις με στοκ, αλλα μικρότερη κατανάλωση- θερμοκρασίες , πιστευω οτι παίρνει και αλλη βελτίωση θα το δω αυριο.

Με δοκιμές θα βρεις άκρη. Το ιδανικό efficiency θέλει δουλειά να το βρεις. Η κάθε κάρτα διαφέρει. Το ιδανικό είναι να έχεις ισορροπία και σε θερμοκρασίες και σε απόδοση και σε ρεύμα και σε θόρυβο. Το καλοκαίρι λίγο παραπάνω θόρυβος θα υπάρχει πάντα δεν γίνεται αλλιώς λόγω 10 βαθμών μεγαλύτερου ambient. 

11 hours ago, Πέτρος said:

Το άφησα...πάμε:

Τα πάντα/όλα, σε ρυθμίσεις Psycho...

1080DX11

1080dx11.png.024969f0b26783f6cfdf7d0bc4277291.png

1080DX12

1080dx12.png.b6cef34271543f61ddb14ff586958960.png

1440DX11

1440dx11.png.c95cd55236b37cc0761a520e71db6537.png

1440DX12

1440dx12.png.b6c37f2f2b52da3de28f753a58ff3312.png

Βλέπουμε ότι η διαφορά σε 1080 είναι τεράστια...26% av.

Δεν ανακατεύω min/max, γιατί μπορεί να επηρεαστούν στιγμιαία από πολλούς παράγοντες.

Ο τύπος στο video παραπάνω...δεν το έψαξε/ήξερε?

Δεν πιάνω συζήτηση για τις διαφορές 1070/VEGA 56 με τα νούμερα του Psycho, είτε 1080 είτε σε 1440. 😛

Κάποιος με Polaris, να τρέξει τα συγκεκριμένα?

Βtw, το κάνει και σε άλλα benches στο video...DX11 nVidia vs DX12 AMD. Πέρα από ότι μεθοδολογικά είναι εντελώς λάθος, ας δεχτώ ότι θέλει να δείξει την κάθε κάρτα εκεί που τρέχει καλύτερα (και καλά σε DX12 οι "κόκκινες")...δυσκολεύομαι μετά το παραπάνω.

Χάλια μαύρα σε DX12 η Vega 56, να 'ναι θέμα του επεξεργαστή σου ; Δε νομίζω..Σαν πιο αδύναμος θα έπρεπε να έχεις καλύτερα νούμερα στο DX12, αλλά εδώ συμβαίνει το αντίθετο..Πάντως στο DX11 είσαι αρκετά πάνω από μένα.

• Like 1

56 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Χάλια μαύρα σε DX12 η Vega 56, να 'ναι θέμα του επεξεργαστή σου ; Δε νομίζω..Σαν πιο αδύναμος θα έπρεπε να έχεις καλύτερα νούμερα στο DX12, αλλά εδώ συμβαίνει το αντίθετο..Πάντως στο DX11 είσαι αρκετά πάνω από μένα.

Μα εκεί είναι το θέμα!

Όχι βελτίωση δεν έχει με DX12, αλλά και τεράστια πτώση. Εκεί δηλαδή που λόγω overhead/"κακών" οδηγών της AMD θα έπρεπε να έχει σαφώς διαφορετική εικόνα.

Σε 1440, το βλέπεις, είναι στα ίδια.

Στα του test/video, κρατάω μια πισινή μήπως τα Polaris έχουν διαφορετική συμπεριφορά (που δεν το πιστεύω)...αλλιώς είναι πολύ μεγάλο foul.

Όσο για το πάνω/κάτω...είναι πολύ δυνατά τα V, ανεξάρτητα από όσο πόλεμο έχουν φάει (δίκαια πολλές φορές, για πολύ συγκεκριμένα πράγματα).

Μην ξεχνάς, ότι τα νούμερα αυτά που βλέπεις δεν είναι με καρφωτά ρολόγια, αλλά με κάτι σαν boost, το οποίο δεν έχω ακόμα βρει πως λειτουργεί.

Τα αρχικά bench, ήταν με κακά συστήματα ψύξης, με αχρείαστα υψηλή τάση/ρεύμα/θερμοκρασίες, με όλα τα στραβά και ανάποδα (ναι, η AMD έφταιγε, σαφώς).

Έχει αλλάξει πολύ η κατάσταση έκτοτε, ειδικά με τις κοστούμ...και δεν βρίσκω  παρουσίασή τους...για τη δική μου...τίποτα...

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

βλεπω τις τιμες στις Vega 56 και μου ερχεται αναγουλα. Ακομα και οι Pulse της Sapphire ειναι πανακριβες. Πιο πολυ συμφερει να κανω Crossfire που ειχα ορκιστει να μην ξανακανω....

Οι Pulse τι λιγότερο έχουν ?

Επεξ/σία από ASDIC

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, IoaZ είπε

Έχω κάρτα rx 580 που μόνο με undervolt  μπορεί να ανεβάσει ρολόγια . 

Η AMD έκανε πατάτα στις περισσότερες κάρτες 480 580 vega , γιατί  από την μαμά έρχονται με πολύ μεγάλη τάση στον πυρήνα χωρίς να το χρειάζονται . Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να έχουν μεγαλύτερη κατανάλωση και θερμοκρασία από ότι θα έπρεπε .   ( Το ίδιο κάνει και στα cpu   intel , ryzen κτλ )

Εκει κατέληξα και εγω με την δικια μου , εχει περισσότερη ταση  απ'οτι χρειαζετε ......βασικα  με την στοκ ταση δεν κρατούσε και σταθερη την στοκ συχνότητα(1340)

Με undervolt στα 1,1v και +8% power limit  κρατάει σταθερά τα 1340mhz με 10w λιγότερη κατανάλωση .

Επεξ/σία από Votritis
  • Like 1

6 ώρες πριν, ASDIC είπε

βλεπω τις τιμες στις Vega 56 και μου ερχεται αναγουλα. Ακομα και οι Pulse της Sapphire ειναι πανακριβες. Πιο πολυ συμφερει να κανω Crossfire που ειχα ορκιστει να μην ξανακανω....

Οι Pulse τι λιγότερο έχουν ?

Δύο φουρφούρια αντί για τρία, μάλλον όχι Vapor-chamber (αν και δεν παίρνω όρκο), και λίγο περίεργο vBIOS/fw με αποτέλεσμα να μην έχουν πρόσβαση όλα τα προγράμματα και διαγνωστικά παντού.

Κατά τα άλλα, δεν καταλαβαίνουν τίποτα.

• Like 2

Απο Αμαζον.uk η pulse ειναι πανακριβη για καποιο λογο. Οι κανονικες 56/64 ειναι καπως οκ.

VEGA 64 με 636 ευρω καινουργια αξιζει λετε ? ή να υπερχρονισω την 580 και οσο παει  ? Ειμαι με 2Κ οθονη.

H Pulse όταν την πήρα εγώ, τη μία μέρα είχε 550 (χοντρικά), την επομενη 600+, έφτασε 700+ και 1-2 μέρες μετά ξαναέπεσε στα 550.

Ξεπερνούσε Nitro64.

V64 στα 640, οριακά αξίζει, πάντα στα πλαίσια των τωρινών τιμών.

Αν έχεις και FreeSync οθόνη, μονόδρομος για το επόμενο έτος...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τι εννοεις μονοδρομος για το επομενο έτος ? Κανονικα εαν δεν ηταν οι μινερς ποσο ειναι το MSRP για τις Vega ?

Πρακτικα η 64αρα με την απλη 1080 μσυγκρινεται έτσι δεν είναι ?

Επεξ/σία από ASDIC

400 και 500 ευρώ είναι τα Msrp αντίστοιχα 620 ευρώ κάνει η vega64 από caseking που ακόμα παραμένει ακριβή αλλά σίγουρα είναι καλύτερα από μερικές βδομάδας πριν 

• Like 1

58 λεπτά πριν, ASDIC είπε

τι εννοεις μονοδρομος για το επομενο έτος ? Κανονικα εαν δεν ηταν οι μινερς ποσο ειναι το MSRP για τις Vega ?

Πρακτικα η 64αρα με την απλη 1080 μσυγκρινεται έτσι δεν είναι ?

Mονόδρομος γιατί μέχρι τέτοια εποχή του χρόνου, δεν προβλέπεται κάτι από AMD μεριά για να αντικαταστήσει τα V (ούτε καν refresh, έχω την εντύπωση).

Αν κάνω λάθος, την πατάμε όλοι μαζί.

Οι τιμές, είναι όπως σου γράφει ο άφοβος.

Η 64ρα, είναι εκεί...1080 +- κάτι ψιλά, ανάλογα με την ανάγνωση.

• Like 1

Στα 7nm μόνο instict θα βγει φέτος και άμα. Και πειραματίζονται να βγάλουν και διπλές κάρτες για workstations.

http://www.guru3d.com/news-story/amd-radeon-pro-v340-with-two-vega-10-gpus-surfaces-online.html

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...