Προς το περιεχόμενο

AMD Arctic Islands, Greenland/Vega, Baffin-Ellesmere/Polaris

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Ney

Μεταχειρισμένη κάρτα,ή mining έκανε ή gaming,δεν ξέρεις τι θα σου βγει. Εδώ δεν ξέρουμε σε καινούριες. Το να χαλάσει είναι και θέμα τύχης. 

Εφόσον όμως έχει εγγύηση δεν θα πρέπει να ανησυχείς αν προβεις τελικά στην αγορά της. Το κακό είναι ότι από ελληνικά καταστήματα δεν έχουμε και τις καλύτερες εμπειρίες σε θέματα εγγύησης. 

Οπότε πρέπει να "τσεκάρεις " και το μαγαζί. 

Η τιμή για τα τωρινά δεδομένα δεν είναι άσχημη. 

@Heybro Ή κάρτα που προτείνεις στα 546 έχει και αυτή 2 χρόνια εγγύηση .Καλή υλοποίηση από Ελλάδα σε gtx1080 θες 600ρι.

Επίσης το ότι καίει τα μισά από Vega που το ειδες;

Και εκτός των άλλων θέλει να εκμεταλλευτεί το freesync  ;)

Επεξ/σία από mcrae13
  • Απαντ. 11,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
22 ώρες πριν, mcrae13 είπε

@Ney

Μεταχειρισμένη κάρτα,ή mining έκανε ή gaming,δεν ξέρεις τι θα σου βγει. Εδώ δεν ξέρουμε σε καινούριες. Το να χαλάσει είναι και θέμα τύχης. 

Εφόσον όμως έχει εγγύηση δεν θα πρέπει να ανησυχείς αν προβεις τελικά στην αγορά της. Το κακό είναι ότι από ελληνικά καταστήματα δεν έχουμε και τις καλύτερες εμπειρίες σε θέματα εγγύησης. 

Οπότε πρέπει να "τσεκάρεις " και το μαγαζί. 

Η τιμή για τα τωρινά δεδομένα δεν είναι άσχημη. 

@Heybro Ή κάρτα που προτείνεις στα 546 έχει και αυτή 2 χρόνια εγγύηση .Καλή υλοποίηση από Ελλάδα σε gtx1080 θες 600ρι.

Επίσης το ότι καίει τα μισά από Vega που το ειδες;

Και εκτός των άλλων θέλει να εκμεταλλευτεί το freesync  ;)

295 βλέπω έχει η vega

https://www.techpowerup.com/gpudb/2871/radeon-rx-vega-64

180 η 1080. Δεν είναι καθόλου μικρή διαφορά. Αν έχει freesync εντάξει αλλά η 1080 OC είναι ίση η καλύτερη της Vega 64 με κάποιες εξαιρέσεις. 

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, Heybro είπε

295 βλέπω έχει η vega

https://www.techpowerup.com/gpudb/2871/radeon-rx-vega-64

180 η 1080. Δεν είναι καθόλου μικρή διαφορά. Αν έχει freesync εντάξει αλλά η 1080 OC είναι ίση η καλύτερη της Vega 64 με κάποιες εξαιρέσεις. 

Θα σου απαντήσω όπως απάντησες και εσύ.  Φανμποιστικα δηλαδή  :P

Κοίτα: 

Η Vega αν κάνεις undervolting και με ένα καλό tweaking σε clocks και μνήμη θα καίει λιγότερο από την oced gtx1080 που ανέφερες  Με επιδόσεις ισαξιες. 

Οπότε σε συνδυασμό με το freesync είναι καλύτερη επιλογή στα 500 ευρώ με 1,5 χρόνο εγγύηση από την 1080 στα 546 με δύο χρόνια εγγύηση που δεν είναι καν διαθέσιμη.

Πώς σου φάνηκε;

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, mcrae13 είπε

Θα σου απαντήσω όπως απάντησες και εσύ.  Φανμποιστικα δηλαδή  :P

Κοίτα: 

Η Vega αν κάνεις undervolting και με ένα καλό tweaking σε clocks και μνήμη θα καίει λιγότερο από την oced gtx1080 που ανέφερες  Με επιδόσεις ισαξιες. 

Οπότε σε συνδυασμό με το freesync είναι καλύτερη επιλογή στα 500 ευρώ με 1,5 χρόνο εγγύηση από την 1080 στα 546 με δύο χρόνια εγγύηση που δεν είναι καν διαθέσιμη.

Πώς σου φάνηκε;

Δεν μίλησα φανμποιστηκα ρε συ και όχι δεν γνώριζα για αυτό που έγραψες με το undervolting. Αν είναι έτσι προφανώς πάει στη Vega και εγώ σε amd θέλω να πάω μελλοντικά λόγω freesync οθόνης. 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Heybro είπε

Δεν μίλησα φανμποιστηκα ρε συ και όχι δεν γνώριζα για αυτό που έγραψες με το undervolting. Αν είναι έτσι προφανώς πάει στη Vega και εγώ σε amd θέλω να πάω μελλοντικά λόγω freesync οθόνης. 

Ο μόνος λόγος που ενδιαφέρεται ο άνθρωπος για την Vega όπως είπε,είναι το freesync.  Και στα 500 ευρώ μια vega64 6 μηνών δεν είναι άσχημο deal με τα σημερινά δεδομένα. 

Η απάντησή σου μόνο βοήθεια δεν προσέφερε στον άνθρωπο,που δεν δείχνει και άσχετος και χρειαζόταν γνώμες για χρήση mining και κατα ποσο καταπονειται μοα gpu κλπ.Οχι για το ποια είναι καλύτερη  .Γι αυτό είπα για φανμποισμο επειδή το μόνο που είπες είναι ότι η 1080 είναι καλύτερη. 

Στα των επιδόσεων ίσα βάρκα όσα πανιά είναι.  Η τιμη της Vega βέβαια ειναι ανέκδοτο. 

Σε κατανάλωση όντως με σωστό tweaking η Vega δεν ξεπερνά τα 250 w. Λίγο παραπάνω από gtx1080 δηλαδή. Τα 180w δεν στέκουν,200+ καίει. 

1 ώρα πριν, Ney είπε

δλδ μια σοβαρη υλοποιηση της 1080 θεωρειται γενικα καλυτερη της vega 64;

Με τις τιμές των Vega δεν υπάρχει σύγκριση. Είναι για γέλια.  Μόνο μεταχειρο αν είναι σε δελεαστική τιμή και θες να εκμεταλλευτείς το fs. Κάτι σαν αυτή που ρώτησες. Αν είναι βέβαια reference πάλι δεν...

Σε επιδόσεις δεν μπορείς να πεις ότι κάποια από τις δύο κερδίζει κατά κράτος. 

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, mcrae13 είπε

Ο μόνος λόγος που ενδιαφέρεται ο άνθρωπος για την Vega όπως είπε,είναι το freesync.  Και στα 500 ευρώ μια vega64 6 μηνών δεν είναι άσχημο deal με τα σημερινά δεδομένα. 

Η απάντησή σου μόνο βοήθεια δεν προσέφερε στον άνθρωπο,που δεν δείχνει και άσχετος και χρειαζόταν γνώμες για χρήση mining και κατα ποσο καταπονειται μοα gpu κλπ.Οχι για το ποια είναι καλύτερη  .Γι αυτό είπα για φανμποισμο επειδή το μόνο που είπες είναι ότι η 1080 είναι καλύτερη. 

Στα των επιδόσεων ίσα βάρκα όσα πανιά είναι.  Η τιμη της Vega βέβαια ειναι ανέκδοτο. 

Σε κατανάλωση όντως με σωστό tweaking η Vega δεν ξεπερνά τα 250 w. Λίγο παραπάνω από gtx1080 δηλαδή. Τα 180w δεν στέκουν,200+ καίει. 

Με τις τιμές των Vega δεν υπάρχει σύγκριση. Είναι για γέλια.  Μόνο μεταχειρο αν είναι σε δελεαστική τιμή και θες να εκμεταλλευτείς το fs. Κάτι σαν αυτή που ρώτησες. Αν είναι βέβαια reference πάλι δεν...

Σε επιδόσεις δεν μπορείς να πεις ότι κάποια από τις δύο κερδίζει κατά κράτος. 

Εγω γιατί καίω 140 watt με overclocked 1070ti όμως στα 2126? Ίση με 1080 είναι στα 2050. Μου φαίνονται πολλά ακόμα και τα 250 πάντως. Αν κάνει και mining είναι ένα θέμα αυτό αν δεν έχει τσάμπα ρεύμα. Λόγω freesync όμως που δεν το διάβασα στην αρχή η vega είναι πιο συνετή επιλογή στα 500. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Ney είπε

δλδ μια σοβαρη υλοποιηση της 1080 θεωρειται γενικα καλυτερη της vega 64;

Οι συγκεκριμένες σε reference υλοποίηση δεν είναι και ότι καλύτερο (σε θέμα ψύξης-θορύβου), οπότε μια καλή υλοποίηση της 1080 είναι προτιμητέα, εφόσον βέβαια μιλάμε για παραπλήσιο κόστος.

Απ'την άλλη υπάρχει το Freesync, το οποίο σίγουρα είναι ένα +.

Το υπόλοιπο σύστημα από τι αποτελείται;

Δημοσ.
Στις 24/5/2018 στις 12:05 ΠΜ, Ney είπε

καλησπερα ειμαι η Δεσποινα enthusiastic gamer εδω και καποια χρονια.πλεον η καρτα μου δεν με σηκωνει και πηρα αποφαση να βρω καμια μεταχειρισμενη ευκαιρια.ανεκαθεν ημουν nvidia αλλα λογω free sync ειπα να δωσω μια ευκαιρια στις vega.Κατεληξα σε μια μεταχειρισμενη 6 μηνων sapphire radeon rx vega 64 8gb που εκανε mining(εδω ειναι που κολλαω κιολας).

Ειναι ευκολο να αναφερεις το μοντελο του monitor που εχεις και τον επεξεργαστη?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Heybro είπε

Εγω γιατί καίω 140 watt με overclocked 1070ti όμως στα 2126? Ίση με 1080 είναι στα 2050. Μου φαίνονται πολλά ακόμα και τα 250 πάντως. Αν κάνει και mining είναι ένα θέμα αυτό αν δεν έχει τσάμπα ρεύμα. Λόγω freesync όμως που δεν το διάβασα στην αρχή η vega είναι πιο συνετή επιλογή στα 500. 

1070ti overclocked sta 2126 core και σε gaming τραβαει 140 w????

Μηπως 240????

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, patsakos. D είπε

1070ti overclocked sta 2126 core και σε gaming τραβαει 140 w????

Μηπως 240????

Στο 80% power limit ναι τόσο τραβάει. Και κρατάει τα 2126 η 2100 στα υπόλοιπα παιχνίδια. 

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Heybro είπε

Στο 80% power limit ναι τόσο τραβάει. Και κρατάει τα 2126 η 2100 στα υπόλοιπα παιχνίδια. 

Δηλαδη εχεις επιδωσεις gtx 1080 και μαξ καταναλωση 140 watt?????

Σε ξαναρωταω εισαι σιγουρος μηπως θες να πεις 240 watt????

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, patsakos. D είπε

50 λεπτά πριν, patsakos. D είπε

Όχι αδερφε σοβαρά το γράφω έχω βάλει πολλά screenshots που δείχνω κατανάλωση κτλ. Η 1070ti σε mining είναι ότι πιο efficiency υπάρχει με 80watt έχω το 90% των συνολικών Hash σε όλους τους αλγόριθμους. Το ίδιο συμβαίνει και στο gaming στην αρχή είχα 120% power limit και επαιζα με 2152 core. Είπα να κάνω πείραμα με 80% power limit και average παίζω στα 130watt βαριά βαριά 140 σε πολύωρο gaming έχω hwinfo ανοιχτό μπορώ να πάρω ακριβή στατιστικά αν θέλεις. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...