Προς το περιεχόμενο

AMD Arctic Islands, Greenland/Vega, Baffin-Ellesmere/Polaris

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, The__Blade είπε

Είναι ο ίδιος πυρήνας (ίδια αρχιτεκτονική & ίδιος αριθμός Core), απλά έχει διαφορετικό υποσύστημα μνήμης.

Ουσιαστικά Tonga = Tahiti με διαφορετικό Memory Subsystem

Tahiti 384 bit

Tonga 256 bit (με καλύτερους αλγόριθμους συμπίεσης.)

Έχεις κάνει mod το bios με καλύτερα timming?

Αν όχι στείλε pm να σε "φτιάξω"! :lol:

Μιας και επιμένεις οκ δεν έχει νόημα η αντιπαράθεση.

Εγώ απλά μια ενημέρωση έκανα.

GCN Gen 1 Tahiti

GCN Gen 3 Tonga

Επεξ/σία από ~Palpatin~
  • Απαντ. 11,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Δεν είναι θέμα αντιπαράθεσης.

Ρίξε μια ματιά: http://www.guru3d.com/articles_pages/radeon_r7_260x_r9_270x_280x_review_benchmarks,2.html

Ουσιαστικά, πρόκειται για την ίδια κάρτα, με λίγο γυάλισμα και ελάχιστες πρακτικές αλλαγές.

Πέτρο μου δείχνεις GCN 1 κάρτες φίλε μου.

GCN 3 είναι τα Tonga και Fiji.

Εγώ απλά έκανα μια διόρθωση ;)

Για του λόγου το αληθές ξεκινάς από εδώ https://techreport.com/forums/viewtopic.php?t=118379 και συνεχίζεις αν θέλεις στα επόμενα links του άρθρου..

Γιατί με το ίδιο σκεπτικό και η 290 είναι ο ίδιος πυρήνας, έλα μωρέ λίγα παραπάνω CU έβαλαν και ανέβασαν το bus στα 512 σιγά τα αυγά.

Επεξ/σία από ~Palpatin~
  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, ~Palpatin~ είπε

Για του λόγου το αληθές ξεκινάς από εδώ https://techreport.com/forums/viewtopic.php?t=118379 και συνεχίζεις αν θέλεις στα επόμενα links του άρθρου..

Γιατί με το ίδιο σκεπτικό και η 290 είναι ο ίδιος πυρήνας, έλα μωρέ λίγα παραπάνω CU έβαλαν και ανέβασαν το bus στα 512 σιγά τα αυγά.

Εσύ δίκιο έχεις.

Εγώ κόλλησα στο 7950/70-280(Χ), ενώ αναφέρεσαι στις 380.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, ~Palpatin~ είπε

I stand corrected.

Οι διαφορές πάντως είναι κυρίως εξαιτίας του bandwith και των εξελιγμένων αλγορίθμων συμπίεσης που έχει η tonga.

Αυτές φαίνονται σε νεότερα παιχνίδια γιατί όταν είχε βγει η 285 ήταν το ίδιο με την 7950 και λίγο πιο κάτω σε απόδοση, ενώ τώρα βλέπω έχει αντιστραφεί.

CGN1 και CGN3 σαν shader δεν έχουν ιδιαίτερες διαφορές.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

χμμ είχα ένα bug και η κάρτα (polaris) δούλευε στο 100% χωρίς λόγο

δεν θα το πρόσεχα άμεσα αν δεν έβλεπα κάποιους επιπλέον ανεμιστήρες που έχω βάλει στην κάρτα να γυρίζουν και oi οποίοι  σχετίζονται με τη θερμοκρασία της (γυρνάνε δηλαδή μόνο όταν παίζω)

στην αρχή σκέφτηκα το ενδεχόμενο ιού, σκανάρω με malwarebytes κτλ δεν βρέθηκε τίποτα ούτε διορθώθηκε και τίποτα, καθαρίζω με ddu περνάω τελευταίο driver και έφτιαξε ευτυχώς.. δεν ξέρω τι μπορεί να έφταιγε, ίσως κάποια αναβάθμιση των windows δεν έκατσε καλά? οδηγό κάρτας είχα από τον γενάρη έναν wqhl και δεν είχα ασχοληθεί με κάποιον μεταγενέστερο αφού δεν είχα βάλει κάποιο απαιτητικό παιχνίδι 

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ.
Στις 20/3/2018 στις 11:56 ΠΜ, Psycho_Warhead είπε

Να τη και η AMD..Άντε πάμε σιγά σιγά..

Η AMD να κάτσει να βγάλει MCM NAVI μπας και δούμε ταχύτερες και οικονομικότερες κάρτες.

Δημοσ.
Στις 21/03/2018 στις 2:44 ΠΜ, logistoulis είπε

χμμ είχα ένα bug και η κάρτα (polaris) δούλευε στο 100% χωρίς λόγο

δεν θα το πρόσεχα άμεσα αν δεν έβλεπα κάποιους επιπλέον ανεμιστήρες που έχω βάλει στην κάρτα να γυρίζουν και oi οποίοι  σχετίζονται με τη θερμοκρασία της (γυρνάνε δηλαδή μόνο όταν παίζω)

στην αρχή σκέφτηκα το ενδεχόμενο ιού, σκανάρω με malwarebytes κτλ δεν βρέθηκε τίποτα ούτε διορθώθηκε και τίποτα, καθαρίζω με ddu περνάω τελευταίο driver και έφτιαξε ευτυχώς.. δεν ξέρω τι μπορεί να έφταιγε, ίσως κάποια αναβάθμιση των windows δεν έκατσε καλά? οδηγό κάρτας είχα από τον γενάρη έναν wqhl και δεν είχα ασχοληθεί με κάποιον μεταγενέστερο αφού δεν είχα βάλει κάποιο απαιτητικό παιχνίδι 

Δεν θυμάμαι ακριβώς τι παίζει, αλλά κάπου διάβασα ότι υπάρχει ένα bug που δουλεύει στο 100% μετά από sleep του υπολογιστή. 

• Like 1
Δημοσ.

https://pcbuilding.gr/ray-tracing-technology-amd-radeon-rays/

Να σημειωσω δε πως επειδη ψαχνομουν για σκαλισμα μιας κ δεν ειχα ποτε στο παρελθον intel πηγα σε 8700k/z370 (oced to 4.9) και ειδα αξιοσημειωτη διαφορα στο συστημα. Ειδικα η vega πουσαριστηκε τρελλα. Πλεον τοσο τα max αλλα κ τα min, average ειναι αρκετα υψηλοτερα. Στο firestrike απο 18700 πηγα σκορ 21700.Στο timespy σχεδον τα ιδια. Απο 8100 σε 8300.αλλα ολα ειναι πολυ πιο smooth

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, ssd93 είπε

Τι γίνεται παιδιά σκάει το mining και έχουμε αύξηση της διαθέσιμης ποσότητας σε vega κτλ. ?

Είναι μέχρι να ανέβουν πάλι οι τιμές και μετά θα τρέχουν να πληρώνουν 1000€+ για κάρτες την τελευταία στιγμή!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...