CarbonFibre Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ας βάλουμε κανα benchmark ετσι για να μην λεμε ότι θέλουμε. Ειναι γελοίο να συζητάμε ότι μια κάρτα είναι καλύτερη από την άλλη όταν η διαφορά μεταξύ τους είναι ~5%. https://www.techpowerup.com/reviews/EVGA/GTX_1070_Ti_FTW2/28.html Επεξ/σία 20 Ιανουαρίου 2018 από CarbonFibre 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 Το παραπάνω (μαζί και τα αντίστοιχα για 1080, 1440) μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και για τη σύγκριση FuryX vs 980Ti? Βέβαια, TPU είναι αυτό...έχουν καταφέρει να βγάλουν τη FTW της EVGA (σταθερά εξαιρετικές υλοποιήσεις) ίσα με τη stock, κι αυτές μόλις 4% κάτω από τη stock 1080. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CarbonFibre Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) FuryX με 980ti ήταν στην εποχή τους ισάξιες απλά όταν είχες preoverclocked 15-20% 980ti πήγαιναν μπροστά. Η 1070ti FTW είναι λογικό να έχει την ίδια επίδοση με την stock μιας και έχουν τα ίδια ρολόγια. Από εκεί και πέρα κανείς δεν σε εμποδίζει να υπερχρονίσεις. Γενικά τα benchmarks σε συνολικό δείκτη μπορούν να διαφέρουν μιας και δεν δοκιμάζουν όλοι τα ίδια παιχνίδια, απλά προσωπικά προτιμώ TPU γιατί δοκιμάζουν καμμια 20αρια παιχνίδια όλων των ειδών με άλλα να ευνοούν τη μια και άλλα την άλλη εταιρεία. Λίγο δυσκολότερο ίσως να στίσεις τις δοκιμές. Το πρόβλημα είναι ότι την 1080ti δεν την ακουμπάει η AMD με τίποτα και ήρθε πολύ αργά με τις Vega στην αγορά. Επεξ/σία 20 Ιανουαρίου 2018 από CarbonFibre Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 Μα δεν διαφώνησα μαζί σου, το αντίθετο. Για τις FTW, HoF, Gaming, Strix και δεν συμμαζεύεται, η διαφορά συνήθως είναι πως έχουν καλύτερη ψύξη οπότε κρατάνε τα μέγιστα ρολόγια (+boost, παραπάνω ίσως) πολύ πιο εύκολα και για περισσότερη ώρα. Όσο για το max ο/c στις 980Ti κλπ, αυτό λέω παραπίσω...είναι δυνατόν να συγκρίνουμε stock vs max o/c? Και οι Fury παίρνουν, btw, αλλά ένα 10% το πολύ, όσο έχω δει, οπότε εκεί προφανώς και μένουν πίσω. Το πρόβλημά τους (όπως και των V, και κάνει μπαμ στις 56ρες, όσο κι αν οι περισσότεροι επιμένουν να αρνούνται την πραγματικότητα) ήταν πως ενώ το ΗΒΜ είχε θεωρητικό μέγιστο b/w, σε όλες τις υλοποιήσεις ήταν τουλάχιστον 20% κάτω από αυτό...μόλις το πείραζες λίγο, έπαιρνε επιδόσεις η κάρτα από το πουθενά. Το ίδιο αναφέρουν και όλοι οι κάτοχοι των V56. Δεν χρειάζεται να αγγίξεις πυρήνα, συνήθως. Ανεβάζεις τα ρολόγια στη μνήμη, και η "μη b/w starved" κατά τους επαΐοντες κάρτα, ξαφνικά ανεβάζει επιδόσεις...πώς να γίνεται αυτό...τί να σημαίνει? Μάλλον κλέβει η AMD. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zaknafein Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 9 ώρες πριν, mindtrapper είπε €/day/card αφαιρώντας το κόστος ηλεκτρικού; Δεν ξέρω βέβαια πόσο πληρώνεις αλλά θα με ενδιέφερε να μάθω πόσους μήνες θα χρειαζόταν για να πω ότι πήρα την κάρτα σε MSRP (όχι να την ξεπληρώσω τελείως). Κανένα εξάμηνο; Την έχω "απλώς" να σκάβει ETH στα 42 MH/s@~200w με καθαρό κέρδος ~90-100€ μήνα σε τρέχουσες τιμές, και μου κόστισε περίπου 740€ (υδρόψυκτη). Με λίγο tuning σε ETN βγάζει άνετα τα 2πλα, αν όχι παραπάνω, βλ. νούμερα του loaZ. Οπότε αν την βρεις σε ""λογική"" τιμή, το 6μηνο είναι για όλη την κάρτα+καθαρό κέρδος από πάνω, όχι μόνο την διαφορά από MSRP - γι'αυτό εξαφανίζονται κιόλας. @patsakos. D Για επιδόσεις σε παιχνίδια δεν ξέρω, είναι μανούρα γιατί δεν έχω spare καλώδια DP/HDMI, συν ότι δεν έχω και κανά πρόσφατο τίτλο της προκοπής για μετρήσεις (Το RotTR πχ δεν το πολυεμπιστεύομαι). Από θερμοκρασίες/ρολόγια/θόρυβο η υδρόψυκτη πάει πολύ καλά πάντως, δεδομένου ότι την έχω μέσα σε κουτί με άλλες 2 GPU. @Πέτρος Το πρόβλημα με τις HBM είναι ότι από αυτά που ξέρω τουλάχιστον, είναι ήδη overclocked, γιατί αντί για τις 2.0Gbps Hynix μπήκαν 1.6Gbps Samsung (800 MHz δλδ) οπότε για παραπάνω δυσκολεύει λίγο - οι 64αρες δεν ξέρω αν έχουν καλύτερο binning ή 2.0Gbps modules (1 δείγμα έχω και πάει 1100 η HBM), αλλά έχω παράδειγμα από 56άρες που ταβανιάζουν στα 900 και παραπάνω κρασάρουν. Επίσης δεν ξέρω αν παίζει και ρόλο το packaging - οι 64αρες είναι Made in Taiwan ενώ οι 56άρες Made in Korea, ίσως λόγω διαφορετικών HBM modules; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
The__Blade Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 παίδες ξέρετε κανένα σοβαρό μαγαζί στο εξωτερικό π.χ. Γερμανία, Αγγλία που να δέχεται Paypal? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 50 λεπτά πριν, Zaknafein είπε Το πρόβλημα με τις HBM είναι ότι από αυτά που ξέρω τουλάχιστον, είναι ήδη overclocked, γιατί αντί για τις 2.0Gbps Hynix μπήκαν 1.6Gbps Samsung (800 MHz δλδ) οπότε για παραπάνω δυσκολεύει λίγο - οι 64αρες δεν ξέρω αν έχουν καλύτερο binning ή 2.0Gbps modules (1 δείγμα έχω και πάει 1100 η HBM), αλλά έχω παράδειγμα από 56άρες που ταβανιάζουν στα 900 και παραπάνω κρασάρουν. Επίσης δεν ξέρω αν παίζει και ρόλο το packaging - οι 64αρες είναι Made in Taiwan ενώ οι 56άρες Made in Korea, ίσως λόγω διαφορετικών HBM modules; To ακριβώς αντίθετο διαβάζω εδώ κι εκεί. Αναφέρουν πως οι stock ήταν με Samsung και για αυτό ανέβαζαν "εύκολα", με λίγο πείραγμα (βάλε και τα BIOSs από 64/64LC σε 56ρες που ναι μεν δεν ξεκλείδωναν shaders κλπ, αλλά ανέβαζαν έτσι απλά χρονισμούς στο ΗΒΜ+έφτιαχναν subtimings) ακόμα και σε u/v, ενώ οι μετέπειτα είναι με Hynix (οι περισσότερες custom δλδ), και εμφανίζουν θέματα. Btw, από 800 στα 900MHz, δεν το λες και μικρή αύξηση συχνότητας/επιδόσεων, ειδικά αν έχεις ρίξει και τάση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zaknafein Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 Τι να σου πω, είναι λίγο μπέρδεμα η φάση - και σαφώς τα 900 MHz δεν είναι άσχημα (~12.5% OC) αλλά αν είχαν σχεδιαστεί με την παραδοχή ότι θα είναι 1000, είναι μια υστέρηση. Εικασίες όλα αυτά φυσικά. Για τις 56αρες που λέω, είναι από δείγμα 8 της Σαπφώς, reference. @IoaZ Παίζει να τσεκάρεις τις Gaming56 με GPUz να δεις memory vendor κ part number (αν το εμφανίζει); 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 Εσείς που έχετε από 3-4 () και μας καταστρέψατε, πετάξτε κανένα ξεροκόμματο από εδώ άμα τις αλλάξετε. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
IoaZ Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 Me hinyx έχω 930 MHz και με samsung έχω 1100 MHz αλλά αυτό που παρατήρησα είναι ότι η vega 56 στα 900 MHz είναι ποιο γρήγορη από την 64 στα 900 MHz 7 λεπτά πριν, Zaknafein είπε Τι να σου πω, είναι λίγο μπέρδεμα η φάση - και σαφώς τα 900 MHz δεν είναι άσχημα (~12.5% OC) αλλά αν είχαν σχεδιαστεί με την παραδοχή ότι θα είναι 1000, είναι μια υστέρηση. Εικασίες όλα αυτά φυσικά. Για τις 56αρες που λέω, είναι από δείγμα 8 της Σαπφώς, reference. @IoaZ Παίζει να τσεκάρεις τις Gaming56 με GPUz να δεις memory vendor κ part number (αν το εμφανίζει); http://www.tomshardware.co.uk/gigabyte-radeon-rx-vega-56-gaming-oc-8g-review,review-34151.html 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
IoaZ Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 14 λεπτά πριν, Zaknafein είπε Τι να σου πω, είναι λίγο μπέρδεμα η φάση - και σαφώς τα 900 MHz δεν είναι άσχημα (~12.5% OC) αλλά αν είχαν σχεδιαστεί με την παραδοχή ότι θα είναι 1000, είναι μια υστέρηση. Εικασίες όλα αυτά φυσικά. Για τις 56αρες που λέω, είναι από δείγμα 8 της Σαπφώς, reference. @IoaZ Παίζει να τσεκάρεις τις Gaming56 με GPUz να δεις memory vendor κ part number (αν το εμφανίζει); 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 That default clock.. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
IoaZ Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 Ε ναι.... Τα πείραξα λίγο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zaknafein Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 Στα specs 800 MHz βλέπω, άρα κι αυτές 1.6Gbps ΗΒΜ έχουν. Εσένα παίζουν στα 1050 σταθερά; Και με τι τάση; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
renaxan Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 Είπα να δω και εγώ τι μνήμες έχει πάνω της η VEGA. Samsung 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα