Προς το περιεχόμενο

AMD Arctic Islands, Greenland/Vega, Baffin-Ellesmere/Polaris

Ailuros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

15 λεπτά πριν, The__Blade είπε

Παίδες είστε στον κόσμο σας ή τρολάρετε;

Μιλάτε λες και έχετε όλοι 1080ti και 4κ ή 240 hz monitor και δεν μπορείτε να την παλέψετε με κάτι λιγότερο.

Η αλήθεια όμως είναι ότι οι περισσότεροι φτάνετε μέχρι την 1070/1080 και επιδόσεις που μια Vega τις έχει άνετα.

Λοιπόν η AMD έβγαλε εξαιρετικές αρχιτεκτονικές όπου τα Polaris> 1060 6gb και Vega> 1070/1080.

Οι κανονικές τιμές δε των καρτών ευνοούν την AMD.

Επειδή όμως είναι τέρατα στο mining σε λίγο δεν θα τις βρίσκεις κάτω από το χιλιάρικο, και αυτά για εσάς είναι αποτυχία.

Είστε ή το παίζετε χαζοί;

Ελπίζω όλα τα παραπάνω να έχουν σαν βάση αυτό

Επειδή όμως είναι τέρατα στο mining 

Αλλιώς επιτρέψτε μου να κάνω την ίδια ερώτηση

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, kom είπε

Ελπίζω όλα τα παραπάνω να έχουν σαν βάση αυτό

Επειδή όμως είναι τέρατα στο mining 

Αλλιώς επιτρέψτε μου να κάνω την ίδια ερώτηση

Τι κάρτα έχεις;

Η αν δεν έχεις κάτι που να σε καλύπτει τι θα αγόραζες και γιατί;

Επεξ/σία από The__Blade

Μετά από πολύ χαρμανιασμα και το εννοώ ( εκατσα με onboard vga για πάνω από ενα χρόνο ) αγόρασα την 1080ti στα €775 απο την αρχική τιμή που ειχα βρει στο αμαζον στα €835 ( evga ftw3 ) με κάποιο partial refund που μου έκαναν

Το μόνιτορ που έχω ειναι 2Κ 144hz,,,τώρα δεν θα αγόραζα τίποτα και θα περίμενα τις νέες,,,τις περιμένω ακόμα βασικά και αν μου κάνουν κλικ θα φύγει η τωρινή σαν ζεστό ψωμί σε καλή τιμή και 5 χρόνια εγγύηση,αν δεν με καλύψει και έχει η amd κάτι ευχαρίστως και με ολη την καλή διάθεση να την αγοράσω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 hours ago, Πέτρος said:

Παλικάρια...μη λέμε ότι μας έρχεται!

PR= Το δικό μου είναι καλύτερο, έχει αυτό, έχει το άλλο, σκίζει στο παραάλλο (χωρίς να λέμε αυτά στα οποία υστερούμε).

Πράσινο-πληρωμένο-PR= Οι δικές μας κάρτες και μόνο είναι, αξίζουν, έχουν, και να, ορίστε έχουμε και τα benches/άρθρα (οτιδήποτε γελοίο δημοσίευε κατά καιρούς το TPU,  πχ το σοβαρότατο "placeholder" άρθρο με τη συχνότητα του Vega στο 1GHz, 1.25 max) που το "αποδεικνύουν".

Είπαμε...η 7950 είχε αντίπαλο την 660 για τον "ειδικό" Τύπο και τους "ειδικότερους" χρήστες/benchers κλπ. Η 7970/GHz την 670, βαριά 770.

Η 290(Χ) ήταν κακή επειδή έτρεχε στους 95 βαθμούς...ακόμα τόσο τρέχει (η δικιά μου που καλοκαίρι δεν περνά τους 80 υπερχρονισμένη μάλλον αποτελεί εξαίρεση...και ναι, έχω αλλάξει αερόψυξη). Ήταν κακή απλά επειδή έτρεχε στους 95! Χωρίς κάποια εξήγηση. Αυτό από μόνο του.

Η 390(Χ), το ίδιο. Ταυτόγχρονα, κάνει η ASUS την επική πατάτα με την ψύξη...η AMD φταίει! Όπως φυσικά και για τις 280Χ, πάλι της ASUS, που είχαν θέμα με το o/c επειδή τις έβγαζε πειραγμένες-τεζαρισμένες η ASUS.

Όντως, τα ίδια θα λέμε?

H 290 δεν ετρεχε στους 95 βαθμους,στους 95 δε πηγαινε βημα απο το massive downclock που εκανε,επρεπε να βρεις τροπο να ειναι αρκετα κατω απο τους 95 για να εχεις τα επιθυμητα ρολογια κατι που γινονταν με custom fan curve γιατι στο auto προτιμουσε να σου ριξει 30 frames παρα να σου παρει τα αυτια ,παρολα αυτα αν την κρατουσες κρυα ηταν κυριλε τσιπακι,βεβαια εχουν περασει 800 χρονια και σε αυτο το θρεντ τα ιδια λεμε...η amd δεν εχει το χρημα για να τρεξει το μαρκετινγκ της nvidia και ισως ουτε την τεχνογνωσια για να φτιαξει καλυτερα τσιπακια πριν την nvidia,σε αλλους τομεις οπως τους ryzen 2xxxg διαπρεπει.

Επεξ/σία από Anastazio

5 λεπτά πριν, kom είπε

Μετά από πολύ χαρμανιασμα και το εννοώ ( εκατσα με onboard vga για πάνω από ενα χρόνο ) αγόρασα την 1080ti στα €775 απο την αρχική τιμή που ειχα βρει στο αμαζον στα €835 ( evga ftw3 ) με κάποιο partial refund που μου έκαναν

Το μόνιτορ που έχω ειναι 2Κ 144hz,,,τώρα δεν θα αγόραζα τίποτα και θα περίμενα τις νέες,,,τις περιμένω ακόμα βασικά και αν μου κάνουν κλικ θα φύγει η τωρινή σαν ζεστό ψωμί σε καλή τιμή και 5 χρόνια εγγύηση,αν δεν με καλύψει και έχει η amd κάτι ευχαρίστως και με ολη την καλή διάθεση να την αγοράσω

Οκ είσαι ακριβώς το δημογραφικό που δεν καλύπτει η AMD.

Εξήγησέ μου όμως με τιμές MSRP γιατί είναι αποτυχία οι Vega και οι Polaris σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

56 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Να συζητήσουμε για τις stock ψύκτρες? Ποιός χ.στηκε, πραγματικά? Όσοι παίρνουν stock, είτε τις πετάνε σε νερό, είτε βάζουν aftermarket απάνω, είτε το κάνουν γιατί θέλουν day-1 το νέο προϊόν.

Ναι αλλά με αυτές τις ψύκτρες τις έστειλαν στους reviewers και με αυτές τις ψύκτρες χτυπούσαν 95°C, οπότε δικαιολογημένα σχολιάστηκε. Θα ήταν πιο σωστό να μην ενημέρωναν για τα θέματα της υλοποίησης?

1 ώρα πριν, Πέτρος είπε

To τελευταίο που γράφεις, απλά με αφήνει άφωνο. Να ελέγξει η AMD την (κάθε) ASUS? Πραγματικά, σοβαρά το έγραψες αυτό? Προμηθεύει το chip η AMD. Oύτε καν το board, συνήθως. Τί ακριβώς θα κάνει? Δηλαδή, για τα ξεφτιλίκια της ASUS V64 που κατάφερε με 1.5 κιλό μέταλλο πάνω της να είναι πιο αργή από τη reference, φταίει η AMD? To διαόλι της Powercolor ή το διαμάντι της Σαπφώ, δηλαδή, πώς τα κατάφεραν? Τους έκανε ντα η AMD?

Η εμπειρία του χρήστη επηρεάζει όχι μόνο την Asus αλλά και την AMD. Προφανώς και η AMD έχει λόγο σε τι υλοποιήσεις θα μπουν οι πυρήνες της. Δεν είναι υποχρεωμένη (ή τουλάχιστον δε θα έπρεπε να είναι) να τους πουλήσει στην Asus αν οι υλοποιήσεις της τελευταίας δε τηρούν κάποιες προδιαγραφές. Αλλά είναι ένας τομέας στο οποίο η AMD πάσχει τόσο πολύ που δικαιολογώ να σου φαίνεται αστείο. Δε ξέρω αν στη συγκεκριμένη περίπτωση έπρεπε να επέμβει (δε ξέρω πόσο άσχημα ήταν τα αποτελέσματα) αλλά είχε γίνει μεγάλη φασαρία για αντίστοιχο θέμα με τα APUs στα laptop. Είχε ανέβει στο anandtech ένα ωραίο άρθρο που το ανέλυε.

43 λεπτά πριν, sir ImPeCaBlE είπε

Ναι αλλά με αυτές τις ψύκτρες τις έστειλαν στους reviewers και με αυτές τις ψύκτρες χτυπούσαν 95°C, οπότε δικαιολογημένα σχολιάστηκε. Θα ήταν πιο σωστό να μην ενημέρωναν για τα θέματα της υλοποίησης?

Η εμπειρία του χρήστη επηρεάζει όχι μόνο την Asus αλλά και την AMD. Προφανώς και η AMD έχει λόγο σε τι υλοποιήσεις θα μπουν οι πυρήνες της. Δεν είναι υποχρεωμένη (ή τουλάχιστον δε θα έπρεπε να είναι) να τους πουλήσει στην Asus αν οι υλοποιήσεις της τελευταίας δε τηρούν κάποιες προδιαγραφές. Αλλά είναι ένας τομέας στο οποίο η AMD πάσχει τόσο πολύ που δικαιολογώ να σου φαίνεται αστείο. Δε ξέρω αν στη συγκεκριμένη περίπτωση έπρεπε να επέμβει (δε ξέρω πόσο άσχημα ήταν τα αποτελέσματα) αλλά είχε γίνει μεγάλη φασαρία για αντίστοιχο θέμα με τα APUs στα laptop. Είχε ανέβει στο anandtech ένα ωραίο άρθρο που το ανέλυε.

Να χαρείς, μην απαντάς κόβοντας προτάσεις/παραγράφους, αλλάζει όλο το νόημα.

Τα Hawaii σχεδιάστηκαν-φτιάχτηκαν-κατασκευάστηκαν ώστε να λειτουργούν μέχρι τους 95, όχι μέχρι και τους 95.

Ναι, οι ref βγήκαν με κακή υλοποίηση ψύξης. Ναι, η ψύξη ήταν δυνατή, αλλά όντως έκανε σαν ηλ. σκούπα η κάρτα.

Κανείς δεν ενημέρωσε "για θέματα υλοποίησης". Οι κραυγές δεξιά και αριστερά, ήταν στυλ "Χριστιανοίιιιιιι, η κάρτα καίγεται και βράζει στους 95 όλη την ώρα, θα πάρει φωτιά το σύστημα και θα ανατιναχτεί", και έτσι παρέμειναν μέχρι και τις 390(Χ).

Το θέμα (σχεδόν) ολονών, ήταν οι 95 βαθμοί. Όχι τι σήμαινε αυτό, όχι αν δημιουργούσε πρόβλημα στην κάρτα, όχι η σχέση με τις επιδόσεις.

Btw, οι κάρτες αυτές στέκονται αξιοπρεπέστατα ακόμα και σήμερα. Επιπέδου 480/570/580 είναι, ανάλογα την υλοποίηση. Αντίστοιχες δηλαδή με 1060 3/6 (και μην πει κανείς ότι οι 3ρες είναι ίδιες με τις 6ρες...).

Αναφορικά με την (κάθε) ASUS, εξακολουθώ να μην βγάζω άκρη με αυτό που γράφεις. Στην F1 δηλαδή που η Ferrari ή η Renault έδιναν κινητήρες σε 2-3 ομάδες (δεν έχω ιδέα τί ισχύει πλέον) ή ακόμα χειρότερα έδινε η Ford χωρίς καν να μετέχει, το ότι τα αμάξια δεν τελικιάζανε όπως οι αντίστοιχες "μαμά" με τον ίδιο κινητήρα ήταν θέμα (μόνο) κινητήρα?

Αεροδυναμική? Κατανομή βάρους? Λάστιχα+αναρτήσεις? Γενικότερο στήσιμο του μονοθεσίου?

Πόσο μάλλον, που κακά τα ψέματα...την ASUS δεν την πολυζορίζεις, δεν την πολυκράζεις, ειδικά όταν είσαι η AMD και πνίγεσαι...την έχεις περισσότερο ανάγκη από όσο σε έχει αυτή.

Για τα laptop ειδικά που αναφέρεις, και τα APU...ακόμα χειρότερα. Πήγαινε ο κάθε ξεφτίλας κατασκευαστής να βγάλει από τη μύγα (φτηνά APU) όχι απλά ξύγγι, αλλά φιλέτο, βάζοντας ότι πιο ελεεινό σε σύστημα ψύξης...τί γινόταν? Thermal throttling στην καλύτερη ή αλλιώς "τί έχουν τα έρμα και ψοφάνε καίγονται?"

Ποιός έφταιγε? Μα φυσικά, η AMD. Πώς να μη φταίει? Τους έδωσε τις προδιαγραφές (έστω 120W TDP), αυτοί βάλανε ψύξη για 100W...σε συνθήκες εργαστηρίου (18 βαθμοί θερμοκρασία αέρα...)NICE!

Τα λάθη της AMD τα ξέρουμε, και είναι αρκετά. Μην της φορτώνουμε και τα νταβατζιλίκια των άλλων.

• Like 1
  • Thanks 1

@ΠέτροςΓια το θέμα με τις θερμοκρασίες, λάθος μου, δε κατάλαβα σωστά τι έλεγες. That being said, δεν θυμάμαι να βλέπω review που να λέει μόνο για τις θερμοκρασίες και να αφήνει εκτός θόρυβο, throttling κτλ. Αλλά δε το αποκλείω αφού κάθε τυπάκι με youtube account το παίζει reviewer. Θυμάμαι πάντως να ακούγεται πολύ στα forums αν αυτό εννοείς με τις "κραυγές" (όπως πχ ακούγονται τώρα για τις θερμοκρασίες των Intel ;)). Όπως και να έχει, μια καλύτερη ψήκτρα ήταν η πιο εύκολη λύση και αυτό ήταν ευθύνη της AMD. Μάλλον προτίμησε να γλυτώσει κάτι ψιλά.

Όσο για την Asus, νομίζω κατάλαβες τι εννοώ. Το λες και μόνος σου, αν είσαι η AMD δε ζορίζεις τους OEM γιατί πρέπει να πουλήσεις. Άρα για να βγάλει χρήμα ο OEM και η AMD πληρώνει ο καταναλωτής σάπιες υλοποιήσεις. Να δω μετά πως θα τον πείσουν να ξαναπάρει AMD.

• Like 1

8 ώρες πριν, The__Blade είπε

Εξήγησέ μου όμως με τιμές MSRP γιατί είναι αποτυχία οι Vega και οι Polaris σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Τώρα πραγματικά, κάνεις αυτή την ερώτηση; Και δεν λέω για την ψωροκώσταινα που έχει ότιναναι αγορά, αλλά και για τους έξω... πότε ήταν η τελευταία φορά που είδες Polaris/Vega κοντά στο MSRP; Και πραγματικά, για το μεγαλύτερο όγκο πωλήσεων που κάνουν οι εταιρείες, δλδ προς τον μέσο gamer και όχι τυπάκια σαν κι εμάς (enthusiasts ή nerds :P ), δεν έχει σημασία γιατί δεν βρίσκει τις κάρτες στο MSRP, αλλά μόνο ότι δεν τις βρισκεί εκεί και για τις Vega ισχύει ότι απλά δεν τις βρίσκει, τελεία. )

• Like 4

Τώρα τι να λέμε ένα setup με 8+ 580 βγάζει κάπου κοντά ένα 50ρικο την μέρα ακόμα και με τις τωρινές πεσμένες τιμές στο ΕΤΗ. Δεν υπάρχουν χαμένοι (πλην των gamers) από όλη την ιστορία.

Από την μία η AMD ξεπουλάει vega/polaris στους third party. Oi 3rd party ξεπουλάνε στα amazon,newegg,microcenter,bestbuy κλπ. και οι miners κάνουν τον jeff bezos πλουσιότερο (αλλά κάνουν ταυτόχρονα και ROI σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα). Οι μικρότερες τύπου 560 (silently κουτσουρεμένη κιόλας) κλπ τρώνε και αυτές ένα μικρό inflation λόγω ζήτησης και καταλήγουν φουσκωμένες το κατιτίς στο  pc κάποιου φουκαρά που έχει ανάγκη.

Από την άλλη η ngreedia με 0 ανταγωνισμό το παίζει τρέλα και κορδέλα και στα 2 ταμπλό (τουλάχιστον από την 1060 6 GB μέχρι και την 1070 ti). Οι gamers βολεύονται με 1050ti στα 180 ή την 1060 3GB στα 250 και όσοι είναι προνομιούχοι χτυπάνε την 1080ti στο χιλιάρικο πλέον, και όλα καλά όλα ανθηρά. To playerbase δεινοπαθεί και συρρικνώνεται αλλά ευτυχώς που υπάρχει και το pubg για να σκάσει ο Ευρωπαίος μισό μηνιάτικο και ο Έλληνας 2-3... Με λίγα λόγια βρίσκουν και τα κάνουν.

• Like 7

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, The__Blade είπε

Καλημέρα,

MSRP ;;; έλα τώρα κίνηση εντυπωσιασμού ήταν αυτή ;

Απάντησε μου και εσύ τότε,έχεις αγοράσει ποτέ τεχνολογικό προϊόν σε τιμές MSRP ;

Την αποτυχία την καθορίζει η MSRP τιμή η το ίδιο το προϊόν ;

Επεξ/σία από kom

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, ilos είπε

Τώρα τι να λέμε ένα setup με 8+ 580 βγάζει κάπου κοντά ένα 50ρικο την μέρα ακόμα και με τις τωρινές πεσμένες τιμές στο ΕΤΗ. Δεν υπάρχουν χαμένοι (πλην των gamers) από όλη την ιστορία.

Από την μία η AMD ξεπουλάει vega/polaris στους third party. Oi 3rd party ξεπουλάνε στα amazon,newegg,microcenter,bestbuy κλπ. και οι miners κάνουν τον jeff bezos πλουσιότερο (αλλά κάνουν ταυτόχρονα και ROI σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα). Οι μικρότερες τύπου 560 (silently κουτσουρεμένη κιόλας) κλπ τρώνε και αυτές ένα μικρό inflation λόγω ζήτησης και καταλήγουν φουσκωμένες το κατιτίς στο  pc κάποιου φουκαρά που έχει ανάγκη.

Από την άλλη η ngreedia με 0 ανταγωνισμό το παίζει τρέλα και κορδέλα και στα 2 ταμπλό (τουλάχιστον από την 1060 6 GB μέχρι και την 1070 ti). Οι gamers βολεύονται με 1050ti στα 180 ή την 1060 3GB στα 250 και όσοι είναι προνομιούχοι χτυπάνε την 1080ti στο χιλιάρικο πλέον, και όλα καλά όλα ανθηρά. To playerbase δεινοπαθεί και συρρικνώνεται αλλά ευτυχώς που υπάρχει και το pubg για να σκάσει ο Ευρωπαίος μισό μηνιάτικο και ο Έλληνας 2-3... Με λίγα λόγια βρίσκουν και τα κάνουν.

Συμφωνώ σε όλα αλλά υπάρχει και κάτι ακόμα που κάνει και άλλη μία διαφορά. Το έχει παραδεχθεί και η ίδια η amd άλλωστε,πως δεν μπορεί να προμηθεύει τους κατασκευαστές με επαρκή αριθμό τσιπ,γι αυτό και από Nvidia μεριά βρίσκει κανείς καμιά καρτούλα αν το ψάχνει,Ενώ από amd δεν

Επεξ/σία από mcrae13
  • Like 1

1 ώρα πριν, kom είπε

Καλημέρα,

Απάντησε μου και εσύ τότε,έχεις αγοράσει ποτέ τεχνολογικό προϊόν σε τιμές MSRP ;

Aφού δεν ξέρει καν τι συμαίνει msrp, πάω και στοίχημα οτι είναι από τους τύπου που μπαίνει βλέπει μια τιμή από την άλλη μεριά του ατλαντικού γυρίζει τα δολλάρια του msrp σε € και πάντα βρίζει τους Ελληνες για κλέφτες......, εδώ ρωτάει που είναι το πρόβλημα με τις επιδόσεις του vega 10, ενώ άλλοι ονειρεύονται ΟΤΙ το επίσης αποτυχημένο fury έιχε έχει τις ίδιες επιδόσεις με την 980Τi.............Α και το marketing της amd είναι και μια χαρά έχει βελτιωθει........ΓΤΠΚ απλά.......

2 ώρες πριν, kom είπε

Καλημέρα,

Performance στο ίδιο price segment.

Δηλαδή το γεγονός ότι η ζήτηση για mining έχει ανεβάσει τις κάρτες της AMD +100% σε τιμή ενώ της NV +20% θα μας οδηγήσει να λέμε ότι η Vega είναι χειρότερο προϊόν από την 1070/1080.

Σε τι δεν καλύπτει μια Vega έναν ιδιοκτήτη 1070/1080 ;

37 λεπτά πριν, Qless είπε

Aφού δεν ξέρει καν τι συμαίνει msrp, πάω και στοίχημα οτι είναι από τους τύπου που μπαίνει βλέπει μια τιμή από την άλλη μεριά του ατλαντικού γυρίζει τα δολλάρια του msrp σε € και πάντα βρίζει τους Ελληνες για κλέφτες......, εδώ ρωτάει που είναι το πρόβλημα με τις επιδόσεις του vega 10, ενώ άλλοι ονειρεύονται ΟΤΙ το επίσης αποτυχημένο fury έιχε έχει τις ίδιες επιδόσεις με την 980Τi.............Α και το marketing της amd είναι και μια χαρά έχει βελτιωθει........ΓΤΠΚ απλά.......

Ρε κολλητίρι εσύ τι πετάγεσαι, δεν ξέρεις τι παθαίνουν τα βατράχια όταν μαλώνουν τα βουβάλια? :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...