Προς το περιεχόμενο

AMD Arctic Islands, Greenland/Vega, Baffin-Ellesmere/Polaris

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έλα αυτό με τα 3.5GB + 0.5GB της 970 το έχουμε πει 800 φορές. Η κάρτα δούλευε όπως έπρεπε, ό,τι έδειχναν τα benchmarks αυτά έβλεπες. Είχα ποστάρει και 2-3 βίντεο τότε που έδειχνα χρήση της VRAM στα 3900+ΜΒ και πήγαιναν ρολόι τα παιχνίδια. Ναι έκαναν χοντράδα που δεν το ανέφεραν εξαρχής, αλλά δεν άλλαξε κάτι ως προς το πως απέδιδε η κάρτα.

Επεξ/σία από Psycho_Warhead
  • Like 1
Δημοσ.

'Οπως πολύ σωστά γράφει και ο psycho απο πάνω το θέμα είναι καθαρά ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ και στις κάρτες γραφικών αυτή την στιγμή η υπεροχή της nvidia είναι συντριπτική, ας βγάλει η amd πάλι μια 48070Χ2 π.χ. ή μια Χ1800ΧΤΧ και εδώ είμαστε, το πρόβλημα τσα φόρουμ είναι οτι διάφοροι όπως ο χρήστης bileiros επειδή έχουν προτίμιση σε μια εταιρία συμπεριφέρονται σαν μωρά κάνοντας οτι δε βλέπουν και αραδιάζοντας βλακείες που δεν τις πιστεύουν ούτε οι ίδιοι.....

Η νομίζουν πως οι άλλοι θέλουν το κακό τους και τους θίγουν το προιόν που αγόρασαν, από την άλλη κάτι που δεν καταλαβαίνουν αρκετοί είναι οτι το να έχει ένας ενα top tier hardware δεν τον καθισά ούτε φραγκάτο ούτε τίποτε, ξέρετε πόσο κάνει ενα ζευγάρι λάστιχα για τη R1.....nough said μη συμπεριφέρεστε όταν αγοράζετε μια κάρτα γραφικών ούτε σαν να ήταν τα τελευταία σας λευτά ούτε σαν να ήρθε το τέλος του κόσμου......

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
45 λεπτά πριν, Chrysostomos είπε

Ρε συ adtakh εγώ αυτό που ξέρω σαν pc user/gamer είναι ότι εδώ καιρό έτρωγα σκόνη από τις πράσινες κάρτες και ας είχα fs μονιτορ με την εκάστοτε κόκκινη κάρτα.

Φυσικά δεν περίμενε εμένα η amd για κάνει πωλήσεις,αλλά με τα τελευταία μοντέλα που έβγαλε με έχασε και από πελάτη.

Ξέρω χέστηκε για μένα αλλά τα υπόλοιπα είναι με άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Επειδή το έργο το βλέπω χρόνια τώρα.

Εστω ότι η AMD έβγαζε μια VEGA με 4500 SP και 7nm σήμερα  και έπιανε την 1080TI και οι κάρτες ήταν ίσα βάρκα ίσα πανιά. Ακριβώς όμως. 

Επίσης έστω ότι η VEGA είχε -100€ όπως παραδοσιακά είχαν οι AMD κάρτες κάπως καλύτερο performance/$$$.

Ξέρεις ποια θα ήταν η αναλογία πωλήσεων ?

70% 1080TI

30% VEGA 4500 .

------------------------------------------

Ξαναλέω δείτε το video. 

Σε γενικές γραμμές προσωπικά συμφωνώ με το video. 

Ο ψαγμένος θα αγοράσει κάθε φορά αυτό που είναι VFM  και αξίζει.

Ο μη ψαγμένος θα αγοράσει ότι μπαχατέλα του δώσουν αρκεί να λέει NVIDIA. 

Ο φραγκάτος θα αγοράσει NVIDIA που είναι το ακριβότερο άρα καλύτερο.

Σε μια τέτοια κατάσταση στην αγορά η AMD δεν έχει άλλο τρόπο από το να πουλάει μέσω των OEM ή σε τρίτους (INTEL, SONY, M$, APPLE) και να κοιτάει προς τις Server αγορές  με την VEGA MI25 Κ.Λ.Π.

Δυστηχώς εμείς φταίμε και όταν λέω εμείς δεν μιλάω για εμένα και εσένα προσωπικά. Μιλάω για τους καταναλωτές .

Πρόσεξε στο βίντεο τι αναφέρει για κάτι 260/550TI κ.λ.π. και θα καταλάβεις.  

Δείτε και τα οικονομικά αποτελέσματα εκείνων των ετών ώστε να πάρετε μια εικόνα για το λόγο που δεν μπορεί να υπάρχει η πρότερη κατάσταση.

Επεξ/σία από adtakhs
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ισχύει αυτό που λες. Ακόμα και όταν βγήκε η 390Χ που ήταν στα πάντα καλύτερη περίπτωση από μια 970, πάλι η δεύτερη πουλούσε πολύ καλύτερα. Παρόμοια και στο 7970 vs 680. Σ' αυτό φταίει καθαρά το PR τους όμως. Να αφήσουν τα ''Poor Volta'' και να βελτιώσουν το promotion στα παιχνίδια με συγκεκριμένα features, όπως κάνει και η NV με τα GameWorks.

Επεξ/σία από Psycho_Warhead
  • Like 1
Δημοσ.

Η nvidia τα έχει σκάσει χοντρά για να έχει το όνομα και τα gameworks της στα παιχνίδια .  Η amd το χρήμα δεν το έχει .  Μέχρι πέρυσι είχε χασούρα . Τώρα με το ryzen έβγαλε κάποιο κέρδος .  Αν και τα χοντρα χρήματα είναι στους server που ελπίζουμε να πουλήσει Καλά. Το pr τα τελευταία χρόνια έχει βελτιωθεί παρά πολύ . ( αν εξαιρέσουμε το poor volta) 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, noFEARgr είπε

Η nvidia τα έχει σκάσει χοντρά για να έχει το όνομα και τα gameworks της στα παιχνίδια .  Η amd το χρήμα δεν το έχει .  Μέχρι πέρυσι είχε χασούρα . Τώρα με το ryzen έβγαλε κάποιο κέρδος .  Αν και τα χοντρα χρήματα είναι στους server που ελπίζουμε να πουλήσει Καλά. Το pr τα τελευταία χρόνια έχει βελτιωθεί παρά πολύ . ( αν εξαιρέσουμε το poor volta) 

Αυτά τα χαζά με τα PR πάντα τα αντιπαθούσα .

Με χαλάει όλη αυτή η εικόνα από κάθε εταιρία. 

Δώσε επιδόσεις και άσε τα PR . Λες και είμαστε χαζοί ... :P , που είμαστε εν τέλη και θέλουμε βοήθεια για να καταλάβουμε αν κάτι αξίζει ή όχι.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμείς δεν χρειαζόμαστε τέτοια κόλπα ο περισσοτερος ομως κόσμος που δεν ασχολείται , δυστυχώς "πέφτει " από τα μαρκετιστικα κόλπα 

Επεξ/σία από noFEARgr
Δημοσ.

Παλικάρια...μη λέμε ότι μας έρχεται!

PR= Το δικό μου είναι καλύτερο, έχει αυτό, έχει το άλλο, σκίζει στο παραάλλο (χωρίς να λέμε αυτά στα οποία υστερούμε).

Πράσινο-πληρωμένο-PR= Οι δικές μας κάρτες και μόνο είναι, αξίζουν, έχουν, και να, ορίστε έχουμε και τα benches/άρθρα (οτιδήποτε γελοίο δημοσίευε κατά καιρούς το TPU,  πχ το σοβαρότατο "placeholder" άρθρο με τη συχνότητα του Vega στο 1GHz, 1.25 max) που το "αποδεικνύουν".

Είπαμε...η 7950 είχε αντίπαλο την 660 για τον "ειδικό" Τύπο και τους "ειδικότερους" χρήστες/benchers κλπ. Η 7970/GHz την 670, βαριά 770.

Η 290(Χ) ήταν κακή επειδή έτρεχε στους 95 βαθμούς...ακόμα τόσο τρέχει (η δικιά μου που καλοκαίρι δεν περνά τους 80 υπερχρονισμένη μάλλον αποτελεί εξαίρεση...και ναι, έχω αλλάξει αερόψυξη). Ήταν κακή απλά επειδή έτρεχε στους 95! Χωρίς κάποια εξήγηση. Αυτό από μόνο του.

Η 390(Χ), το ίδιο. Ταυτόγχρονα, κάνει η ASUS την επική πατάτα με την ψύξη...η AMD φταίει! Όπως φυσικά και για τις 280Χ, πάλι της ASUS, που είχαν θέμα με το o/c επειδή τις έβγαζε πειραγμένες-τεζαρισμένες η ASUS.

Όντως, τα ίδια θα λέμε?

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Είπαμε...η 7950 είχε αντίπαλο την 660 για τον "ειδικό" Τύπο και τους "ειδικότερους" χρήστες/benchers κλπ. Η 7970/GHz την 670, βαριά 770.

Η 290(Χ) ήταν κακή επειδή έτρεχε στους 95 βαθμούς...ακόμα τόσο τρέχει (η δικιά μου που καλοκαίρι δεν περνά τους 80 υπερχρονισμένη μάλλον αποτελεί εξαίρεση...και ναι, έχω αλλάξει αερόψυξη). Ήταν κακή απλά επειδή έτρεχε στους 95! Χωρίς κάποια εξήγηση. Αυτό από μόνο του.

Η 390(Χ), το ίδιο. Ταυτόγχρονα, κάνει η ASUS την επική πατάτα με την ψύξη...η AMD φταίει! Όπως φυσικά και για τις 280Χ, πάλι της ASUS, που είχαν θέμα με το o/c επειδή τις έβγαζε πειραγμένες-τεζαρισμένες η ASUS.

Όντως, τα ίδια θα λέμε?

Δεν είμαι σίγουρος τι θες να πεις.

Δεν έχει ευθύνη η AMD που οι drivers των hd7000 δεν ήταν έτοιμοι στο launch? Ποιος έβαλε σάπιες ψύκτρες σε κάρτες με 300w κατανάλωση? Ποιος δεν έλεγξε τι κάνει η Asus με τα προϊόντα που έχουν το όνομά του πάνω?

Δημοσ.
2 ώρες πριν, sir ImPeCaBlE είπε

Δεν είμαι σίγουρος τι θες να πεις.

Δεν έχει ευθύνη η AMD που οι drivers των hd7000 δεν ήταν έτοιμοι στο launch? Ποιος έβαλε σάπιες ψύκτρες σε κάρτες με 300w κατανάλωση? Ποιος δεν έλεγξε τι κάνει η Asus με τα προϊόντα που έχουν το όνομά του πάνω?

Να δεχτώ (τί να δεχτώ, το έχω στηλιτεύσει πόσες φορές) το θέμα με τους οδηγούς? Νέα αρχιτεκτονική ήταν, πήρε λίγο καιρό να τους μάθουν και να τους δουλέψουν σωστά για να αποδώσουν (όταν αυτό γίνεται σε κάθε νέα κονσόλα, δεν μας πειράζει βέβαια...εκεί λέμε ότι ωριμάζει ωραία). Still, δικό τους το κακό.

Βέβαια, όταν άφησε πίσω ότι είχε να προσφέρει η πράσινη (εκτός από Titan, φυσικά), κιχ δεν ακούστηκε από τους επαΐοντες.

Να συζητήσουμε για τις stock ψύκτρες? Ποιός χ.στηκε, πραγματικά? Όσοι παίρνουν stock, είτε τις πετάνε σε νερό, είτε βάζουν aftermarket απάνω, είτε το κάνουν γιατί θέλουν day-1 το νέο προϊόν. Πες μου τώρα ότι ακόμα και οι τωρινές πράσινες, με την εξαιρετική κατανάλωση, δεν έχουν thermal throttling limit...ακριβώς για αυτό το σκοπό...ειδικά μετά από λίγη ώρα χρήσης (για αυτό και παλιότερα η γενικότερη συζήτηση αν έχει νόημα ένα bench 50-60'' ή θα έπρεπε το σύστημα να είχε λειτουργήσει 30-45', όπως και αρκετά site ξεκίνησαν να κάνουν). Τί να κάνουμε? Τα κτήνη της EVGA, κόντρα στα blower (which suck, big time) των reference.

To τελευταίο που γράφεις, απλά με αφήνει άφωνο. Να ελέγξει η AMD την (κάθε) ASUS? Πραγματικά, σοβαρά το έγραψες αυτό? Προμηθεύει το chip η AMD. Oύτε καν το board, συνήθως. Τί ακριβώς θα κάνει? Δηλαδή, για τα ξεφτιλίκια της ASUS V64 που κατάφερε με 1.5 κιλό μέταλλο πάνω της να είναι πιο αργή από τη reference, φταίει η AMD? To διαόλι της Powercolor ή το διαμάντι της Σαπφώ, δηλαδή, πώς τα κατάφεραν? Τους έκανε ντα η AMD?

@Chrysostomos: Αποφάσισε...η 390(Χ) βγήκε Ιούνη του 15 (2.5 χρόνια ακριβώς). Η Fury(X), λίγο μετά. Αν μέχρι εκεί τα πήγαινε καλά, πώς το έχει χάσει 3 χρόνια το παιγνίδι όπως λες? Η 980Ti, βγήκε και αυτή Ιούνη του 15, και ανάλογα τον τίτλο είναι ίσα βάρκα-πανιά με τις FuryX. Ποιά 3 χρόνια?

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παίδες είστε στον κόσμο σας ή τρολάρετε;

Μιλάτε λες και έχετε όλοι 1080ti και 4κ ή 240 hz monitor και δεν μπορείτε να την παλέψετε με κάτι λιγότερο.

Η αλήθεια όμως είναι ότι οι περισσότεροι φτάνετε μέχρι την 1070/1080 και επιδόσεις που μια Vega τις έχει άνετα.

Λοιπόν η AMD έβγαλε εξαιρετικές αρχιτεκτονικές όπου τα Polaris> 1060 6gb και Vega> 1070/1080.

Οι κανονικές τιμές δε των καρτών ευνοούν την AMD.

Επειδή όμως είναι τέρατα στο mining σε λίγο δεν θα τις βρίσκεις κάτω από το χιλιάρικο, και αυτά για εσάς είναι αποτυχία.

Είστε ή το παίζετε χαζοί;

Επεξ/σία από The__Blade
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, The__Blade είπε

Παίδες είστε στον κόσμο σας ή τρολάρετε;

Μιλάτε λες και έχετε όλοι 1080ti και 4κ ή 240 hz monitor και δεν μπορείτε να την παλέψετε με κάτι λιγότερο.

Η αλήθεια όμως είναι ότι οι περισσότεροι φτάνετε μέχρι την 1070/1080 και επιδόσεις που μια Vega τις έχει άνετα.

Λοιπόν η AMD έβγαλε εξαιρετικές αρχιτεκτονικές όπου τα Polaris> 1060 6gb και Vega> 1070/1080.

Οι κανονικές τιμές δε των καρτών ευνοούν την AMD.

Επειδή όμως είναι τέρατα στο mining σε λίγο δεν θα τις βρίσκεις κάτω από το χιλιάρικο, και αυτά για εσάς είναι αποτυχία.

Είστε ή το παίζετε χαζοί;

Να πάρουμε τη βοήθεια του κοινού ή το 50-50; Οι χαρακτηρισμοί δεν καταλαβαίνω πού αποσκοπούν. Αν δεν ειπώθηκαν εν τη ρύμη του (γραπτού) λόγου σου, επιστρέφονται αυτούσιοι.

Πόσες φορές θα το πούμε; Μπράβο σε όσους πήραν vega, να χαρούν την κάρτα τους, όπως θα έκαναν όλοι.

Άλλο πράγμα αυτό και άλλο να βγάζετε τρελό τον κόσμο με τις επιδόσεις των vega εν συγκρίσει με αυτές των 1080/1080ti.

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...