Προς το περιεχόμενο

AMD Arctic Islands, Greenland/Vega, Baffin-Ellesmere/Polaris

Ailuros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι η πολύ ανωτερότητα την έφαγε την AMD :lol:.

Αν θυμάμαι καλά τα margins που δηλώνει είναι κοντά στο 30% ενώ της nvidia/intel κοντά στο 60%. Κάποιο ρόλο θα παίζει και αυτό.

Επεξ/σία από sir ImPeCaBlE
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, sir ImPeCaBlE είπε

Ναι η πολύ ανωτερότητα την έφαγε την AMD :lol:.

Αν θυμάμαι καλά τα margins που δηλώνει είναι κοντά στο 30% ενώ της nvidia/intel κοντά στο 60%. Κάποιο ρόλο θα παίζει και αυτό.

Από την εποχή των HD4000 έως και την εποχή του Tahiti η AMD είχε τεχνολογικα το πάνω χέρι .

Έδινε καλύτερο performance per watt

Καλύτερο Performance per $$$

Επιδόσεις ανά κατηγορία τιμής νωρίτερα από τον ανταγωνισμό.

Βέβαια δεν περίμενα να πεις κάτι διαφορετικό .:P

Τα νούμερα φυσικά είναι στο βίντεο, μπορείς να τα δεις.

Τώρα όλοι μας μπορούμε να κλάψουμε ελεύθερα για τον ανταγωνισμό που χάθηκε στο pc gaming.  Εμείς φταίμε, όχι κάποιος άλλος....

Προσωπικά δεν περιμένω VEGA στα 7nm στο desktop, ο τόπος θα γεμίσει με VEGA APU , ίσως να μπει και σε τίποτα κονσόλες ενώ ίσως δούμε και τίποτα κομμένες VEGA σαν αντικαταστάτριες των 580/570.

Γιατί να επενδύσει μια εταιρία σε ένα τομέα που και το πάνω χέρι να έχει θα χάνει χρημα διαρκώς ? Εσείς θα το κάνατε στην δική σας επιχείριση ?

Επεξ/σία από adtakhs

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Chrysostomos είπε

γιατί φταίμε εμείς ακριβώς,από την στιγμή που ο ένας από τους δύο ανταγωνιστές,κατεβάζει στον αγώνα κουτσό άλογο εδώ και καιρό;

Το βίντεο το είδες ?

Για ξαναδές το και θα καταλάβεις. Δεν υπάρχει λόγος να σου απαντήσω. Είναι μια 10ετία γεγονότων και αναφορών σε οικονομικά, τεχνικά και άλλα ευρήματα που αν συνδυαστούν σου φανερώνουν επακριβώς τον λόγο για τον οποίο σήμερα η AMD ούτε καν ενδιαφέρεται για εσένα και εμένα.

Το γιατί έχουμε φτάσει εδώ που έχουμε φτάσει θα το καταλάβεις μέσα από εκεί.

Και το καλύτερο άλογο να έφερνε η AMD πάλι χρήματα θα έχανε ... και όσο καλύτερο ήταν το άλογο (μεγάλη επένδυση σε ανάπτυξη) τόσο μεγαλύτερη θα ήταν η χασούρα.

Επεξ/σία από adtakhs

8 λεπτά πριν, adtakhs είπε

...

Γιατί να επενδύσει μια εταιρία σε ένα τομέα που και το πάνω χέρι να έχει θα χάνει χρήμα διαρκώς ? Εσείς θα το κάνατε στην δική σας επιχείριση ?

Σε ryzen τότε γιατί επένδυσε;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, NT1G είπε

Σε ryzen τότε γιατί επένδυσε;

Γιατί επένδυσε στους Ryzen με σκοπό το gaming ?

Εγώ ένα server προϊόν βλέπω , όπως και το vega που προς τα εκεί κοιτάζει , που απλά πασάρεται και με παραλλαγές στο desktop .

Επεξ/σία από adtakhs

το hype την έφαγε και το ΘΑ ΘΑ ΘΑ στο pre release με τα ωραιότατα και φανταχτερά slides,,,,τουλάχιστον κάνει μερικούς να ονειρεύονται,,,κάτι είναι και αυτό

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, kom είπε

το hype την έφαγε και το ΘΑ ΘΑ ΘΑ στο pre release με τα ωραιότατα και φανταχτερά slides,,,,τουλάχιστον κάνει μερικούς να ονειρεύονται,,,κάτι είναι και αυτό

Αν ίσχυε κάτι τέτοιο τότε θα έπρεπε να την είχε φάει και η Nvidia προ πολλού με τα fermi και τα ΘΑ ΘΑ ΘΑ  μιας ολόκληρης τριετίας που παρήγαγε παρωχημένες τοστιέρες  και με τρομερή υπερκοστολόγηση σε παλαιά λιθογραφία κιόλας .

Αλλά αν δεις το βίντεο, δεν χαλάστηκε καθόλου η nvidia από όλο αυτό.

Άρα δεν είναι εκεί το πρόβλημα.

Επεξ/σία από adtakhs

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε συ adtakh εγώ αυτό που ξέρω σαν pc user/gamer είναι ότι εδώ καιρό έτρωγα σκόνη από τις πράσινες κάρτες και ας είχα fs μονιτορ με την εκάστοτε κόκκινη κάρτα.

Φυσικά δεν περίμενε εμένα η amd για κάνει πωλήσεις,αλλά με τα τελευταία μοντέλα που έβγαλε με έχασε και από πελάτη.

Ξέρω χέστηκε για μένα αλλά τα υπόλοιπα είναι με άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Επεξ/σία από Chrysostomos

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τον  έχω δει τον ινδό, όπως και άλλο βίντεο του, που λέει ότι μετά από "κάποια χρόνια ???" οι amd καρτες παίρνουν κεφάλι από τις πράσινες

το θέμα δεν είναι αυτό και δεν με απασχολεί όλο αυτό που έκατσε και έκανε ο ινδός,εγώ θέλω να είμαι πάντα ενεργός gamer και όχι να μένω σε αδράνεια επειδή η amd δεν έχει να μου δώσει κάρτα ( είτε από επιδόσεις είτε από διαθεσιμότητα ) γιατί όντως έμεινα αδρανής με την rx480 που αγόρασα περιμένοντας τι ψάρια θα πιάσει το Vega

ας μου βρεί κάποιος καλύτερο προιόν από το προπέρσινο καρβέλι την 1080ti και το υπογράφω δεν θα έχω κανένα κόλλημα να το αγοράσω

Επεξ/σία από kom

47 λεπτά πριν, Zaknafein είπε

Τάκη αυτό που λες είναι θέμα management & marketing, δεν μπορείς να λες ότι φταίμε εμείς (οι καταναλωτές-gamers).

Είναι που έβγαλε η amd κάποια κάρτα καλύτερη αυτά τα τρία χρόνια και εμείς τις γυρίσαμε την πλάτη γιατί είμαστε βιτσιόζοι ας πούμε...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ακριβώς αυτό δεν μπορούν να καταλάβουν πολλοί. Νομίζουν ότι αγοράζουμε Intel/NV επειδή είμαστε fanboys, ενώ η πραγματικότητα είναι ότι αυτοί κατέχουν το performance crown και γι' αυτό αγοράζουμε τα προϊόντα τους. Ας βγάλει η AMD CPUs με καλύτερο STP και κάρτες αντάξιες ή ανώτερες από τα μεγάλα ή και performance τσιπάκια της NV(Την ίδια χρονική περίοδο όμως και όχι μετά από 1 χρόνο) και δεν θα 'χουμε κανένα θέμα να αγοράσουμε. Αλλά πάντα αυτή η εταιρεία ακολουθεί τον φτηνό δρόμο με πολλές υποσχέσεις που τελικά δεν υλοποιεί σχεδόν τίποτα από αυτά που λέει.

Επεξ/σία από Psycho_Warhead
  • Like 1

7 λεπτά πριν, Chrysostomos είπε

Είναι που έβγαλε η amd κάποια κάρτα καλύτερη αυτά τα τρία χρόνια και εμείς τις γυρίσαμε την πλάτη γιατί είμαστε βιτσιόζοι ας πούμε...

Ελαααα

Στο είπε/έγραψε 4 φορές...δες το έρμο το video.

Έβγαλε καλύτερες κάρτες για σειρά ετών, για σειρά αρχιτεκτονικών.

Το αποτέλεσμα? Η πράσινη πουλούσε, με κάθε λογής κόλπα και απατεωνιές.

Ε, στέρεψε το πηγάδι με τα χρήματα αφού δεν πουλούσε...έμεινε πίσω, ακόμα τρέχει και δεν φτάνει.

Btw, πριν 3 χρόνια ήταν οι 390-X-Fury vs 970-80-Ti ή κάνω λάθος? Σε επιδόσεις, πόσο πίσω ήταν οι AMD κάρτες, ακόμα και τότε?

Το παιγνίδι, χάθηκε από εκεί και πέρα.

Όσο για τους "καταναλωτές", να χαρώ εγώ όσους τρέξανε για την 970 με τα 4...και ξανατρέξανε μετά για οτιδήποτε πράσινο.

• Like 1

Και εγώ το έχω γράψει πολλές φορές ότι πρώτη φορά πήρα nvdia.

Παρόλα αυτά fanboy με λέτε.

Τα υπόλοιπα που γράφεις Πέτρο τα γνωρίζω,τα έχω ζήσει.

Ας βγάλει όμως στο σήμερα στο τώρα μια αντάξια κάρτα και συζητάμε ξανά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...