Qless Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Αρα η AMD θα βγάλει ταχύτερη κάρτα γραφικών (το 19 λέμε τώρα) από την αντίστοιχη nvidia GTX 1080 του 2016, δηλαδή όπως και να το μεταφράσει είναι τεχνολογικά 3 χρόνια πίσω από τον ανταγωνιστή της (αιώνας) ή απλά είναι 'ΗΔΗ εκτός παιχνιδιού με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ανταγωνισμός ΑΡΑ και οι τιμές θα έχουν μόνο ανοδική πορεία Κακό για όλους, μάλλον το καλύτερο θα ήταν η amd να άφηνε μόνη της την πάλαι ποτέ ΑΤΙ, δυστυχώς μετά την εξαγορά της το 2005 κατά διαόλου έχει πάει, η μια αποτυχία μετά την άλλη ολο HYPE HYPE, και μετά ξανά hype μέχρι το επόμενο launch, η ανοησία με την καθυστέρηση του vega λόγο της επιλογής του ΗΒΜ δεν έχει όρια, δεν υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος της χρήσης του σε σχέση π.χ. με το GDDR 5X, ούτε το vega 10 έχει τόση δύναμη που να χρειάζεται τόσο memory bandwith, ούτε επίσης μπορεί να υπερχρονιστεί, μια 1080Ti με GDDR5X στα 12ghz δίνει memory bandwith 530gb/s, υπέρτερο κατά πολύ του ΗΒΜ2....... Ακόμα και το ansynchrous compute, dx 12 και λοιπά καλούδια που ΘΑ ΘΑ ΘΑ, πάλι την πλάτη του gp 104-400 βλέπει το vega 10 δυστυχώς........ Βλέπω χωρίς να έχω κάποια πληροφορία ΠΑΛΙ ξανά μανά rename του polaris σε 670-680 μέ 5% καλύτερες επιδόσεις και κάποιοι να γράφουν πάλι για την διάρκεια ζωής μιας αρχιτεκτονικής που είναι το ίδιο πράμα με διαφορετικό bios Επεξ/σία 13 Ιανουαρίου 2018 από Qless 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
IoaZ Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2018 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
VaggD Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2018 Στις 1/13/2018 στις 12:57 ΜΜ, Qless είπε Αρα η AMD θα βγάλει ταχύτερη κάρτα γραφικών (το 19 λέμε τώρα) από την αντίστοιχη nvidia GTX 1080 του 2016, δηλαδή όπως και να το μεταφράσει είναι τεχνολογικά 3 χρόνια πίσω από τον ανταγωνιστή της (αιώνας) ή απλά είναι 'ΗΔΗ εκτός παιχνιδιού με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ανταγωνισμός ΑΡΑ και οι τιμές θα έχουν μόνο ανοδική πορεία Κακό για όλους, μάλλον το καλύτερο θα ήταν η amd να άφηνε μόνη της την πάλαι ποτέ ΑΤΙ, δυστυχώς μετά την εξαγορά της το 2005 κατά διαόλου έχει πάει, η μια αποτυχία μετά την άλλη ολο HYPE HYPE, και μετά ξανά hype μέχρι το επόμενο launch, η ανοησία με την καθυστέρηση του vega λόγο της επιλογής του ΗΒΜ δεν έχει όρια, δεν υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος της χρήσης του σε σχέση π.χ. με το GDDR 5X, ούτε το vega 10 έχει τόση δύναμη που να χρειάζεται τόσο memory bandwith, ούτε επίσης μπορεί να υπερχρονιστεί, μια 1080Ti με GDDR5X στα 12ghz δίνει memory bandwith 530gb/s, υπέρτερο κατά πολύ του ΗΒΜ2....... Ακόμα και το ansynchrous compute, dx 12 και λοιπά καλούδια που ΘΑ ΘΑ ΘΑ, πάλι την πλάτη του gp 104-400 βλέπει το vega 10 δυστυχώς........ Βλέπω χωρίς να έχω κάποια πληροφορία ΠΑΛΙ ξανά μανά rename του polaris σε 670-680 μέ 5% καλύτερες επιδόσεις και κάποιοι να γράφουν πάλι για την διάρκεια ζωής μιας αρχιτεκτονικής που είναι το ίδιο πράμα με διαφορετικό bios Δεν νομίζω ότι αναφέρθηκε κάπου αυτό που λες.. Η Navi θα κυκλοφορήσει για να ανταγωνιστή την Volta/Ampere! Πιστεύω ότι το πραγματικό πρόβλημα με αυτήν την γενιά είναι η διαθεσιμότητα! Έστω ότι έχει λυθεί το θέμα με μνήμες και HBM και υπάρχει άφθονη παραγωγή σε λογικές τιμές και αποφασίζει η AMD να κυκλοφορήσει Vega 7nm και για τους gamers και έστω ότι κάνει σκόνη την GTX1080TITAN. Πιστεύει κάνεις ότι οι miners θα αφήσουν κάρτα έστω και για δείγμα ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2018 4 ώρες πριν, VaggD είπε Δεν νομίζω ότι αναφέρθηκε κάπου αυτό που λες.. Η Navi θα κυκλοφορήσει για να ανταγωνιστή την Volta/Ampere! Πιστεύω ότι το πραγματικό πρόβλημα με αυτήν την γενιά είναι η διαθεσιμότητα! Έστω ότι έχει λυθεί το θέμα με μνήμες και HBM και υπάρχει άφθονη παραγωγή σε λογικές τιμές και αποφασίζει η AMD να κυκλοφορήσει Vega 7nm και για τους gamers και έστω ότι κάνει σκόνη την GTX1080TITAN. Πιστεύει κάνεις ότι οι miners θα αφήσουν κάρτα έστω και για δείγμα ? Δεν ειναι μονο το προβλημα της διαθεσιμοτητας που εχει αυτη η γενια. Aν ειναι να περιμενουμε τι θα βγαλει η NIindia για να δουμε κατι καινουργιο απο την AMD, τοτε ζητω που καηκαμε. Η nvindia την AMD περιμενει για να βγαλει κατι καλυτερο. Οσο για το mining δεν ειναι μονο πλεονεκτημα της Amd. Εισαι τοσο σιγουρος οτι μεχρι τοτε που μιλας και εικαζεις, οι miners θα συνεχισουν να παιρνουν AMD? Πως το εχεις τοσο σιγουρο οτι θα ειναι καλυτερη για mining η AMD ? Εγω πιστευω οτι θα ξυπνησουν επιτελους και δεν θα παιρνουν amd αφηνοντας πολλες καρτες απουλητες. Θα μου πεις ειμαι ενας και οι υπολοιποι πολλοι, αλλα κανεις δεν μπορει να προβλεψει το μελλον.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
VaggD Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 2 ώρες πριν, atheatos είπε Δεν ειναι μονο το προβλημα της διαθεσιμοτητας που εχει αυτη η γενια. Aν ειναι να περιμενουμε τι θα βγαλει η NIindia για να δουμε κατι καινουργιο απο την AMD, τοτε ζητω που καηκαμε. Η nvindia την AMD περιμενει για να βγαλει κατι καλυτερο. Οσο για το mining δεν ειναι μονο πλεονεκτημα της Amd. Εισαι τοσο σιγουρος οτι μεχρι τοτε που μιλας και εικαζεις, οι miners θα συνεχισουν να παιρνουν AMD? Πως το εχεις τοσο σιγουρο οτι θα ειναι καλυτερη για mining η AMD ? Εγω πιστευω οτι θα ξυπνησουν επιτελους και δεν θα παιρνουν amd αφηνοντας πολλες καρτες απουλητες. Θα μου πεις ειμαι ενας και οι υπολοιποι πολλοι, αλλα κανεις δεν μπορει να προβλεψει το μελλον.... Αναγκαστικά θα περιμένουμε η amd δεν έχει να παρουσιάσει κάτι. Το 18 μάλλον θα το αφιέρωση στο mobile ίσος βάλουν την 56 & 64 σε λαπτοπ, άντε και στο τελος του χρόνου να κυκλοφορήσουν 7nm vega για gamers ίσα να γίνεις ντόρος και τέλος. Σχετικά με το mining και την διαθεσιμότητα αναφέρθηκα σε αυτήν την γενια αποκλειστικά για αυτο και έδωσα παράδειγμα με την vega. Οι miners επιλέγουν amd επειδή έχει υψηλά hash rate, δεν τίθεται θεμα προτιμήσεις! Μακάρι η Navi να μπορεί να σταθεί απέναντι στην Volta ώστε να την προτιμήσουν οι gamers και να μην έχει ανάγκη τους miners για να έχει κερδοφορία και να είναι σε θέση να επιλέξει αν θα κυκλοφορήσει κάρτες μονο για mining(αν την συμφέρει). Κατι που αξίζει να σημειωθεί ειναι οτι οι κάρτες γραφικών απο εδώ και πέρα θα σχεδιάζονται με κύριο γνώμονα τους επιστημονικούς υπολογισμούς και μετα το gaming. Για ακομα μια φορά η amd άργησε να δράσει και άφησε την nvidia να αποκτήσει σχεδόν ολόκληρο το μερίδιο της αγοράς, και της αξίζει γιατί ολομόναχη χωρίς να πιέζετε απο κανέναν δεν σταμάτησε λεπτό να αναπτύσσει το cuda toolkit με αποτέλεσμα να κάνει το cuda συνώνυμο του machine learning. Η amd το 2017 αποφάσισε να αντίδραση με το ROCm και στην ces18 ανακοίνωσε 7nm vega αποκλειστικά για ML (καλό καλοκαίρι) τουλάχιστον να έχει φυσιολογική τιμή ώστε να φτάσει στα χέρια φοιτητών. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Qless Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, VaggD είπε Δεν νομίζω ότι αναφέρθηκε κάπου αυτό που λες.. Η Navi θα κυκλοφορήσει για να ανταγωνιστή την Volta/Ampere! Πιστεύω ότι το πραγματικό πρόβλημα με αυτήν την γενιά είναι η διαθεσιμότητα! Έστω ότι έχει λυθεί το θέμα με μνήμες και HBM και υπάρχει άφθονη παραγωγή σε λογικές τιμές και αποφασίζει η AMD να κυκλοφορήσει Vega 7nm και για τους gamers και έστω ότι κάνει σκόνη την GTX1080TITAN. Πιστεύει κάνεις ότι οι miners θα αφήσουν κάρτα έστω και για δείγμα ? https://wccftech.com/amd-radeon-update-7nm-vega-2018-navi-2019/ Το ίδιο το roadmap της amd αν το τηρήσει die shrink του vega για deep learning εφαρμογές και navi (new arch) το 2019 Το πρόβλημα με αυτή την γενιά είναι οι επιδόσεις της με τις άθλιες ενεργειακές απαιτήσεις, αφήνοντας εκτός την διαθεσιμότητα και τις τιμές, δεν ξέρω αν το έχεις αντιληφθει αλλά το vega 10 σε σχέση με το gp 102 έχουν ενα ωραιότατο 40% διαφορά στις επιδόσεις και ΟΧΙ δεν συγκρίνεται με το gp 104 επειδή την βολεύει την amd να το συγκρίνει, πάντα κοιτάμε μέγεθος πυρήνων για να δούμε την κατηγορία κάθε τσιπ Επίσης η χρήση του hbm δεν έδωσε μεγαλύτερο bandwith από μια συμβατική λύση με gddr5X, για να είχε κάποιο νόημα η χρήση του αφού ανέβασε το κόστος κατασκευής στο Θεό. Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2018 από Qless 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
VaggD Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 7 λεπτά πριν, Qless είπε https://wccftech.com/amd-radeon-update-7nm-vega-2018-navi-2019/ Το ίδιο το roadmap της amd αν το τηρήσει die shrink του vega για deep learning εφαρμογές και navi (new arch) το 2019 Το πρόβλημα με αυτή την γενιά είναι οι επιδόσεις της με την άθλιες ενεργειακές απαιτήσεις, αφήνοντας εκτός την διαθεσιμότητα και τις τιμές, δεν ξέρω αν το έχεις αντιληφθει αλλά το vega 10 σε σχέση με το gp 102 έχουν ενα ωραιότατο 40% διαφορά στις επιδόσεις και ΟΧΙ δεν συγκρίνεται με το gp 104 επειδή την βολεύει την amd να το συγκρίνει, πάντα κοιτάμε μέγεθος πυρήνων για να δούμε την κατηγορία κάθε τσιπ Επίσης η χρήση του hbm δεν έδωσε μεγαλύτερο bandwith από μια συμβατική λύση με gddr5X, για να είχε κάποιο νόημα η χρήση του αφού ανέβασε το κόστος κατασκευής στο Θεό. Δεν διαφωνώ στο θέμα επιδόσεων ουτε υποστηρίζω ότι η vega ειναι κάτι το ιδιαίτερο. Επιμένω όμως στο πρόβλημα της διαθεσιμότητας. Αν δεν βάλουν ενα τέλος στους miners δεν έχει σημασία οτι κάρτα και να βγαλουν. Ας βγαλουν gpu που ειναι 4 φορες καλύτερη απο Τesla, αν δεν υπάρχουν στα ράφια θα ζήσουμε την ίδια ιστορία, να μας πουλάει η nvidia τις mid range κάρτες ως high end. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ilos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Εγώ από τα συμφραζόμενα στο roadmap κατάλαβα ότι μέχρι και το 2020 (!!!) δε θα δούμε άλλη αρχιτεκτονική (navi). Αυτό που θα κάνουν μάλλον είναι rebadges πάλι σε polaris/vega ή στην καλύτερη refreshes των vega 56/64 στα 7 nm για consumer και αυτό θα είναι τέλη 18/αρχές 19. Αν συμβεί όντως αυτό το σενάριο, βλέπω τις βόλτες άλλο ένα 6μηνο καθυστέρηση (θα τις περιμέναμε υπό ΚΣ Μάη). Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2018 από ilos 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
VaggD Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 1 ώρα πριν, ilos είπε Εγώ από τα συμφραζόμενα στο roadmap κατάλαβα ότι μέχρι και το 2020 (!!!) δε θα δούμε άλλη αρχιτεκτονική (navi). Αυτό που θα κάνουν μάλλον είναι rebadges πάλι σε polaris/vega ή στην καλύτερη refreshes των vega 56/64 στα 7 nm για consumer και αυτό θα είναι τέλη 18/αρχές 19. Αν συμβεί όντως αυτό το σενάριο, βλέπω τις βόλτες άλλο ένα 6μηνο καθυστέρηση (θα τις περιμέναμε υπό ΚΣ Μάη). Το 19 θα κυκλοφορήσει η Navi όποτε ειναι λογικό να της κάνουν ενα refresh το 20, μην ξεχνάμε ότι παμε στα 7nm δεν γίνετε να βγάζουν νεα αρχιτεκτονική κάθε χρονο. Εξάλλου το refresh θα τους δώσει το απαραίτητο χρονικό περιθώριο να αξιοποιήσουν πλήρως την νεα αρχιτεκτονική ώστε η Navi + να είναι σεβαστό update. Φυσικά όλα αυτα προϋποθέτουν ότι θα ανταγωνίζεται στα ίσα την tesla, αλλιώς θα πέσει κλαμα! Στα υπόλοιπα συμφωνώ μέχρι και το Q1 του 19 θα παίζουν με 7nm vega. Μπορεί να μας ενοχλεί το γεγονός ότι δεν έχουμε ξεκάθαρη εικόνα, αλλα είναι προτιμότερο απο το να τα έχει ολα φορα παρτίδα οπως έγινε με Polaris και ήξερε η nvidia τα πάντα πριν καν ξεκινήσει η μαζική παραγωγή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zaknafein Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Το θέμα είναι το κόστος/yields κτλ, το πρόβλημα με τις Vega ήταν ότι δεν μπορούσε/ήθελε να αυξήσει την παραγωγή η AMD γιατί στο release MSRP έμπαινε και μέσα (στα $399/$499) και στην ουσία έκανε σιωπηρή ανατίμηση μετά το release (που είναι και λογικό, δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να το κάνει αυτό και ενδεχομένως να είχε και νομικά θέματα). Επίσης, σιγά που περιμένουν roadmaps κ λοιπές μλκίες η μια ή η άλλη, υπάρχουν ρουφιάνοι, δυσαρεστημένο προσωπικό, κατάσκοποι κτλ. Μπορεί να μην γνωρίζουν λεπτομέρειες επακριβώς, αλλά σίγουρα έχουν μια εικόνα & μπορούν να κάνουν αντίστοιχες εκτιμήσεις. Εγώ εκτιμώ ότι το αόριστο roadmap οφείλεται κυρίως ότι τώρα μόλις αρχίζουν τα πρώτα runs στα 12LP της GloFo, οπότε για τα 7 έχουμε καιρό ακόμα (το βλέπω οριακό ακόμα και το Q4 '18 για 7nm Vega, που σημαίνει ότι αντίστοιχα δεν έχει και λόγο βιασύνης η πράσινη για βόλτες/αμπέρ). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 8 hours ago, Qless said: δεν ξέρω αν το έχεις αντιληφθει αλλά το vega 10 σε σχέση με το gp 102 έχουν ενα ωραιότατο 40% διαφορά στις επιδόσεις Μπα όχι, όπως είχε πει και ένας εδώ μέσα το Vega 64 απέχει μόλις 15% από μια 1080Ti.. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
billeiros Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 52 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε Μπα όχι, όπως είχε πει και ένας εδώ μέσα το Vega 64 απέχει μόλις 15% από μια 1080Ti.. Τωρα που το καλοβλεπω μη σου πω οτι την περναει κιολας Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Δε νομίζω ότι έχει νόημα να ξαναποστάρω την εικόνα.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
billeiros Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 1 λεπτό πριν, Psycho_Warhead είπε Δε νομίζω ότι έχει νόημα να ξαναποστάρω την εικόνα.. 1 λεπτό πριν, Psycho_Warhead είπε Δε νομίζω ότι έχει νόημα να ξαναποστάρω την εικόνα.. Δεν πα να ποσταρεις ο, τι γουσταρεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mcrae13 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Σε παιχνίδια δεν πλησιάζει καν την Ti. Σε κάτι άλλο δεν ξέρω,όποιος ενδιαφέρεται το ψαχνει. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα