Προς το περιεχόμενο

AMD Arctic Islands, Greenland/Vega, Baffin-Ellesmere/Polaris

Ailuros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 11,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

RX Vega 64 Nitro+ rulessssss....1697mhz..... :shock:...για αέρα πολύ καλά τα πάει......

http://hexus.net/tech/reviews/graphics/113198-sapphire-radeon-rx-vega-64-nitro/?page=9

ωραία ρολογάκια,από θερμοκρασίες και θόρυβο καλά πάει βλέπω αλλά την χαντακώνει το power consuption,,,στα default βέβαια είναι εκεί που πρέπει να είναι,,,πολύ καλύτερη η sapphire από το σαπάκι την devil

Μην κοιτάτε το Boost clock, το θέμα είναι το sustained.

Π.χ. εγώ με 1620 boost clock (default 1630) έχω sustained 1545-1560 το οποίο είναι πολύ πάνω από τα default της κάρτας που είναι κάτω από 1450.

Παραμένει ένα 30% πίσω από μια 1080Ti ό,τι κι αν κάνει. Navi please..

Όύτε 30% πίσω είναι και ούτε θα συνεχίσει για πολύ. Vulcan anyone;

ΒΤW σε raw performance thn 1080ti την έχει για πρωϊνό, βλέπε Ethereum , Monero κλπ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΒΤW σε raw performance thn 1080ti την έχει για πρωϊνό, βλέπε Ethereum , Monero κλπ.

Ναι εντάξει,απλά υπάρχουμε και εμείς που μας νοιάζουν μόνο τα παιχνίδια.

Εκεί το πράγμα είναι τελείως τούμπα.

όσο για το αν θα καταφέρει να ακουμπήσει την Ti κααααποια στιγμή μακάρι,αλλά έχω μεγάλες αμφιβολίες προσωπικά.

• Like 5

Το thread έχει γίνει ζαρτιέρα και το θέμα βρίσκεται στο ΟΤΙ συγκεκριμένος χρήστης παρεξηγείται όταν γράφει κάποιος τα αυτονόητα (γεγονότα πολλαπλώς διασταυρωμένα) επειδή δεν συμφωνούν με την ιστορία όπως την έχει κατανοήσει ή νομίσει ή θέλοντας να πιστεύει στο κεφάλι του, και μάλιστα κατηγορεί όποιον πει το οτιδήποτε διαφορετικό για fanboyσμο ή τρολλάρισμα, είμαι αγενής με τον συγκεκριμένο και με οποιονδήποτε προσπαθεί να κάνει το άσπρο μαύρο με το στανιό

Τα γεγονότα

-Το vega 64 έχει μέγεθος 484mm2 έχοντας 12,5 εκ. τρανζίστορ, το αντίστοιχο στην κατηγορία του από την nvidia ονομάζεται gp 102 έχοντας μέγεθος  471mm2 με 12 εκ τρανζίστορ, και τα δύο βρίσκονται στο enthusiast seg,

(ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΜΕ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ, ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙ ΔΥΟ ΓΑΙΔΑΡΩΝ ΑΧΥΡΑ)

-Η αγία amd επειδή είδε οτι δεν της έβγαινε και για να μετριάσει τις αρνητικές εντυπώσεις της αποτυχίας σε σχέση με την nvidia και αφού προηγήθηκε και όλο το parade "poor volta" κλπ, προτίμησε να πάθει λοβοτομή και να προσποιηθεί πως το gp 102 δεν υπάρχει καν και πήγε στο επόμενο το performance gp 104 με μέγεθος 314mm2 και έχοντας 7 εκ. τρανζίστορ, και το ΜΕΓΑ επίτευγμα της είναι να έχει το flagship vega 10 60% περισσότερα resources και αποδίδει σχεδόν στο επίπεδο μιας reference 1080 με σχεδόν διπλάσια κατανάλωση και είναι και 150€ κατά μέσο όρο ακριβότερο, και αν αυτό ΔΕΝ είναι αποτυχημένη αρχιτεκτονική τότε τί είναι......

Είναι αντίστοιχο με το να είχε η 1080Τι επιδόσεις rx 580, τότε τι θα σχολίαζε ο κάθε ένας just sayn.....

Και επειδή εγώ χρησιμοποιώ μόνο τα γραφόμενα καθενός και για να δούμε ποιός τρολάρει τελικά ο χρήστης billeiros έγραψε ο ίδιος

-η vega 64 είναι 80% γρηγορότερη από την 1080 στο wolfenstein collosus

-η vega 64 έφτασε να είναι μόνο 15% πίσω από την 1080Ti, πού την ίδια στιγμή η nvidia δίνει 35% επιδόσεις παραπάνω στην 1080Τi σε σχέση με την 1080, ΑΡΑ έριξε και η vega 64 του 20% παραπάνω στην 1080 WOWW ούτε ο χουντίνι δεν το έχει κάνει αυτό για μια κάρτα με limited oc pontential

-ΠΑΝΤΑ αναφέρεται στις συγκρίσεις του στην reference 1080 stok, για να έχει το παραμύθι δράκο, αλήθεια τι κάνει μια custom στα 2ghz, (άσε δεν συμφέρει)

Συμβουλή προς τον χρήστη, να θυμάται τι έχει ποστάρει γιατί αλλιώς το τι παπατζιλίκια γράφονται μένουν.......

Σε όποιον υπερασπιστή του χρήστη που του την έπεσα (με), όποιος δεν αντέχει την κριτική τότε να γράφει γεγονότα και όχι ιστορίες από την κρύπτη για να εντυπωσιάσει το μικρό του αδερφάκι, ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν είμαστε όλοι τόσο άσχετοι που να πρέπει να δείχνουμε ανοχή στον κάθε φαντασιόπληκτο, over & out αν προσέχει ο οποισδήποτε να μην γράφει ότι ψέμματα του κατέβουν τότε απλά δείχνει οξυδερκής και κερδίζει τον απαιτούμενο σεβασμό ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ τα ακούει και ΘΑ γίνεται ρεντίκολο απλά

• Like 9

Ναι εντάξει,απλά υπάρχουμε και εμείς που μας νοιάζουν μόνο τα παιχνίδια.

Εκεί το πράγμα είναι τελείως τούμπα.

όσο για το αν θα καταφέρει να ακουμπήσει την Ti κααααποια στιγμή μακάρι,αλλά έχω μεγάλες αμφιβολίες προσωπικά.

Φυσικά έχεις δίκιο, εγώ το ανέφερα σαν ενδεικτικό των δυνατοτήτων επεξεργασίας και του potential για καλύτερες επιδόσεις και στα games.

Από εκεί και πέρα σαν παλιός στο άθλημα διαπιστώνω ότι έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που ακόμα και η midrange κατηγορία είναι υπέρ αρκετή για απολαυστικό gaming.

Δηλαδή ειλικρινά δεν ευχαριστιέμαι περισσότερο το Witcher 3 ή το Mordor με την vega 64 από ότι με την 470 που είχα. Και ας έπαιζε 55-60 on average η 470, με κάνα - δυο dips στα +-50 καθε μια ώρα.

Φαντάζομαι ότι το ίδιο θα ευχαριστηθεί κάποιος το gaming τόσο με την Vega όσο και με την 1080Ti, αλλιώς κάτι φταίει και όχι το hardware.

Δηλαδή συζητάμε για διαφορές  ultra-uber vs high/very high settings, σε monitor μεγάλων αναλύσεων, που τις διαφορές δεν τις βλέπει το μάτι εν κινήση που να χτυπιέσαι.

Καλύτερα να λέμε για mining που βγάινει και κανα φράγκο...  :-D

• Like 3

Αναλογα που παιζεις...στα 3440χ1440 μονο η ti σε βγαζει ασπροπροσωπο και υπαρχουν παιχνιδια οπως το deus ex που σου κοβουν το βηχα γιατι ειναι γραμμενα στο ποδι,ναι γινεται να παιξεις με settings να τα φερεις εκει που θες για οποιαδηποτε καρτα αλλα οταν παιζεις με καρτες των 700+ ευρω ειναι αστειο.

• Like 1

Καλησπέρα επειδή καλά όλα αλλά το θέμα λέγεται amd ας μιλησουμε για κάτι σχετικό πιστευω. Ψάχνω να βρω πως να αλλάζει η γλώσσα από ελληνικά σε αγγλικά στις ρυθμίσεις radeon . Ενώ έχω αγγλικά σε windows μου βγάζει εκεί ελληνικά που με το overlay από adrenalin δεν παλεύεται καθώς δεν φαίνονται σωστά οι πληροφορίες. Κάποια άποψη;;

• Like 1

αχαχαχαχ ..ένα χιλιάρικο οι αθεόφοβοι :P

https://www.skroutz.gr/s/13620205/Vega-Radeon-RX-Vega-64-8GB-Nitro-11275-00.html

ΧΑχαχαχα  οντως αθεοφοβοι!! 

Οσο για τη γλωσσα που ρωτησα πιο πανω τελικα ειναι πολυ ευκολο.πας απλα ρθυμισεις και αλλαζεις τη γλωσσα εμφανισης. Προσωπικα την εβαλα Αγγλικα. 

Δοκιμαζω και τους νεους drivers 17.12.2 δεν βλεπω καποια αλλαγη στη vega μεχρι στιγμης ολα βαινουν καλως ομως. :) 

• Like 1

Μόλις είδα τις τιμές από τις custom. Μα είμαστε σοβαροί?

Μήπως να τους δώσω το αυτοκίνητο για μια κάρτα?

Άσε να τις πάρουνε οι miners, πόσο πια θα κρατάει η φούσκα του bitcoin? Καληνύχτα AMD

"Mακάρι" τα παραπάνω χρήματα λόγω της ζήτησης από σκαφτιάδες να τα έπαιρνε η AMD.

Αυτές είναι τιμές που διαμορφώνουν οι συναρμολογητές μαζί με τα καταστήματα.

Θεωρώ (χωρίς φυσικά να είμαι απόλυτος) πως στην AMD καταλήγει μικρό (αναλογικά) μέρος αυτών των χρημάτων.

Ναι πέτρο αποδέχομαι απολύτως τα επιχειρήματα σου, όφειλε όμως και η AMD να έχει τη δυνατότητα να αναλάβει μόνη της την παραγωγή όπως η nvidia.

Αυτό το ότι στέλνουν για συναρμολόγηση σε εξωτερικά εργοστάσια τα σχέδια ποτέ δεν το κατάλαβα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...