CarbonFibre Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Εγώ θέλω να δω μια φορά ο ένας μονομάχος να εκλήξει τον άλλον. Οπως είχε κάνει η ΑΤΙ με την radeon 9700 και όπως είχε κάνει η Nvidia με την 8800GTX. Ολο κοντά στο 10-15% μεταξύ τους βρήσκονται.Βαρετές εποχές... 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Θα πρέπει να fail-άρει ένας από τους δύο άσχημα για να ξαναγίνει αυτό, όπως είχε fail-άρει η ATi με την 2900 τότε. Πέρα από αυτό το G80 είχε μεγάλες βελτιώσεις και στην απεικόνιση, σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ailuros Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Θα πρέπει να fail-άρει ένας από τους δύο άσχημα για να ξαναγίνει αυτό, όπως είχε fail-άρει η ATi με την 2900 τότε. Πέρα από αυτό το G80 είχε μεγάλες βελτιώσεις και στην απεικόνιση, σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές. Aκριβώς. Ο λόγος που ξεχώρισαν τόσο οι R300/G80 ήταν η μεγάλη αποτυχία του εκάστοτε αντίπαλου δέους. Εγώ θέλω να δω μια φορά ο ένας μονομάχος να εκλήξει τον άλλον. Οπως είχε κάνει η ΑΤΙ με την radeon 9700 και όπως είχε κάνει η Nvidia με την 8800GTX. Ολο κοντά στο 10-15% μεταξύ τους βρήσκονται.Βαρετές εποχές... Εγώ θα ήθελα η κόκκινη να βγει επιτέλους από την κινούμενη άμμο που έχει κολλήσει τα τελευταία χρόνια και η λύση δυστυχώς δεν είναι τα γραφικά αλλά οι επεξεργαστές. Καμία σχέση όμως με την ενότητα αυτή ή την όλη γειτονιά 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
likor Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Σύμφωνα με τα τελευταία νέα το καλοκαίρι και πριν το Σεπτέμβριο η AMD θα λανσάρει αρκετά μοντέλα τόσο για desktop όσο και για laptops. Από τη αλλη η Nvidia δεν εχει τίποτα για το 2016. http://wccftech.com/amd-confirms-polaris-gpus-released-school-season-desktops-laptops/ Επισης η Samsung ανακοίνωσε καινούργια 14nm LPP τεχνική που ειναι 15% πιο γρήγορη και 15% πιο efficient απο τα προηγούμενα 14nm LPE. Πιθανόν η AMD να χρησιμοποιήσει αυτη την τεχνική. http://www.anandtech.com/show/9959/samsung-announces-14lpp-mass-production Για πρωτη φορα η εξελιξη των καρτων κόλλησε στο 2011 εκτός της Intel. Ευτυχώς με τα FinFEt η εξέλιξη προχωράει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MechaCorn Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Eάν σκοπεύεις να φτιάξεις ένα σύστημα τον Απρίλιο θα ήταν σαφώς λογικότερο να περιμένεις μερικούς μήνες ακόμα. Πέρα από αυτά όταν μια εταιρεία σου λέει ότι Χ νέα αρχιτεκτονική θα έχει μέχρι και διπλάσιες επιδόσεις στην ίδια κατανάλωση τι να εννοεί άραγε; Ευχαριστω για την βοηθεια,ξέρεις μήπως ποτέ θα βγει η πρώτη Polaris αντίστοιχη της r9 390 (8gb vram κτλ) και σε τι τιμη; Όλοι λένε μέσα στο καλοκαίρι αλλά το θέμα είναι ποτέ θα είναι διαθέσιμες; Δεν θέλω να περάσω όλο μου το καλοκαίρι παίζοντας lol και cs go (very low @ 40fps). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
likor Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Δεν λέει η Amd για μοντέλα και τιμές για να μην παγώσουν οι πωλήσεις. Οτι διαρρεει ειναι απο τα investor calls. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CarbonFibre Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 Δεν νομίζω ότι καμμια εταιρεία διαρρέει τέτοιες πληροφορίες πριν ανακοινωθεί το προιόν ή τουλάχιστον είναι πολύ κοντά στην ανακοίνωση. Θέλουμε μερικούς μήνες ακόμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ailuros Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 Σύμφωνα με τα τελευταία νέα το καλοκαίρι και πριν το Σεπτέμβριο η AMD θα λανσάρει αρκετά μοντέλα τόσο για desktop όσο και για laptops. Από τη αλλη η Nvidia δεν εχει τίποτα για το 2016. http://wccftech.com/amd-confirms-polaris-gpus-released-school-season-desktops-laptops/ Επισης η Samsung ανακοίνωσε καινούργια 14nm LPP τεχνική που ειναι 15% πιο γρήγορη και 15% πιο efficient απο τα προηγούμενα 14nm LPE. Πιθανόν η AMD να χρησιμοποιήσει αυτη την τεχνική. http://www.anandtech.com/show/9959/samsung-announces-14lpp-mass-production Για πρωτη φορα η εξελιξη των καρτων κόλλησε στο 2011 εκτός της Intel. Ευτυχώς με τα FinFEt η εξέλιξη προχωράει. Το αν θα έχει κάτι η πράσινη ή όχι δεν θα μας το πει μια τόσο αμφιλεγόμενη "πηγή" όσο τα τουρκοβλαμμενόπουλα της πρώτης παραπομπής. Το δεύτερο για το LPE ισχύει μεν μέχρι ενός σημείου αλλά έχει και μια γερή δόση marketing. To τρίτο: αμφότερες εταιρείες προσπέρασαν το 20SoC TSMC γιατί ναι μεν πρόσφερε μια καλή αύξηση πυκνότητας transistors έναντι οτιδήποτε 28nm, αλλά δυστυχώς χωρίς καμία αξιοσημείωτη ανάλογη μείωση κατανάλωσης ρεύματος. ΄Ηταν συνειδητή επιλογή τόσο της NV όσο και της AMD να απέχουν από το πρώτο ενώ κατασκευάστηκαν πλείστα SoCs την προηγούμενη χρονιά σε 20SoC. Ναι μεν ξαναπήρε η μηχανή μπροστά με τα FinFET πρωτόκολλα, ωστόσο δεν μειώθηκε η ολοένα και αυξανόμενη προβληματικότητα των πρωτοκόλλων κατασκευής πυρήνων, τουναντίον. http://semiengineering.com/finfet-rollout-slower-than-expected/ If that’s not enough, there is also a sizable jump in manufacturing costs. In a typical 11-metal level process, there are 52 mask steps at 28nm. With an 80% fab utilization rate at 28nm, the loaded manufacturing cost is about $3,500 per 300mm wafer, according to Gartner.[...] At 16nm/14nm, there are 66 mask steps. With an 80% fab utilization rate at 16nm/14nm, the loaded cost is about $4,800 per 300mm wafer, according to Gartner. “It takes three months from wafer start to chip delivery,” he added. Και για όσους θεωρούν ότι η αύξηση κόστους στα wafers είναι η μοναδική: http://blog.imgtec.com/wp-content/uploads/2015/06/Imagination-TSMC-IP-platforms-SoC-IP-5.png Τον λογαριασμό όπως πάντα θα τον πληρώσει ο καταναλωτής. Ευχαριστω για την βοηθεια,ξέρεις μήπως ποτέ θα βγει η πρώτη Polaris αντίστοιχη της r9 390 (8gb vram κτλ) και σε τι τιμη; Όλοι λένε μέσα στο καλοκαίρι αλλά το θέμα είναι ποτέ θα είναι διαθέσιμες; Δεν θέλω να περάσω όλο μου το καλοκαίρι παίζοντας lol και cs go (very low @ 40fps). Μπακ του σκουλ.... 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NT1G Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Οι wccc αναφέρουν 232mm² το die του polaris. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 AMD Polaris Project F GPU Surfaces Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ailuros Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Για floorplans πρόκειται που δεν τα τελείωσαν ποτέ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ailuros Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Για να ανακεφαλαιώσουμε λίγο από την αρχή μέχρι τις νεότερες φήμες: Greenland (το συναντάτε και ως "Vega 10") παραμένει από ότι γνωρίζω στα 16FF+ TSMC και εξακολουθεί να είναι προγραμματισμένο για τέλος φθινοπώρου. Εάν υπάρξουν προβλήματα διαθεσιμότητας HBM2 ή οτιδήποτε άλλο ενδέχεται να μετακομίσει και για αρχές 17'. Πάμε τώρα σε Polaris 10 & 11 (είχαν κι άλλες κωδικές ονομασίες αλλά ας μην μπερδευόμαστε περαιτέρω...) τα οποία αμφότερα είναι σε GloFo 14FF και ευτυχώς τελικά, γιατί υπάρχουν πολλοί λόγοι που πιθανόν η TSMC να ξεμείνει από capacities για 16FF+. H πρώτη φουρνιά εκ των 2 θα πάει γύρω στη μέση του δεύτερου τριμήνου σε κατασκευαστές laptops και μετά θα ακολουθήσουν και οι κυκλοφορίες desktop SKUs. Tώρα για τα διάφορα υποτιθέμενα μεγέθη πυρήνων που κυκλοφορούν, υπάρχει απάντηση ήδη παραπάνω. Οτιδήποτε πάντως στην περιοχή των 240-280mm2 κάτω από 14FF θα είναι πιθανός αντικαταστάτης του Fiji και όχι του Hawaii όπως πρόκοψαν αρκετοί να υποθέσουν. Εάν ναι μιλάμε για αισθητά υψηλότερες επιδόσεις από ότι σε μια 390x αλλά μην μου περιμένει κανείς ότι θα στοιχίζει "μόνο" 300 ευρώπουλα το κομμάτι όπως περιμένουν μερικοί άλλοι σε άλλα fora. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Το σίγουρο είναι πως οι νέες κάρτες στα 16nm θα είναι πιο ακριβές από την τωρινή γενιά και αυτό είναι λογικό αν δει κανείς ότι το κόστος στα 16nm έχει ανέβει για τις εταιρείες. Προβλέπω αρκετά τσουχτερές τιμές για Performance και High-end GPUs. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ailuros Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Μην αγοράσετε με το καλημέρα σας τότε. ΄Οσο περνάει ο χρόνος τόσο θα ελαττώνεται το κόστος κατασκευής. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Εγώ προσωπικά θα πάρω με το καλημέρα διότι η 970 δεν είναι για 1440P/144Hz monitor και γι' αυτό δεν παραπονιέμαι καθόλου για τις τιμές, ξέρω τι να περιμένω 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα