STORM1978 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Το τρίποδο να κοιτάξεις μόνο να είναι μέσα στην συσκευασία .... Η Taichi αντέχει βρε! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
blackm76 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Με λίγα λόγια ανάλογα την τσέπη μου είναι η καλύτερη.... Απλά υπάρχουν και τα αντικειμενικά κριτήρια ανεξάρτητα από το πόσο κάνει μια κάρτα γραφικών. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adtakhs Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Με λίγα λόγια ανάλογα την τσέπη μου είναι η καλύτερη.... Απλά υπάρχουν και τα αντικειμενικά κριτήρια ανεξάρτητα από το πόσο κάνει μια κάρτα γραφικών. Το μόνο κριτήριο είναι ΑΠΟΔΟΣΗ / ΤΙΜΗ . Τίποτε άλλο. Ανάλογα λοιπόν πόσο βρίσκεις στην αγορά την κάθε κάρτα, αποφασίζεις. Αντικειμενικό κριτήριο είναι μόνο ένα . Μπορεί να βρεις στην αγορά κάρτα με 30€ (gt 710) και με 1000€ . Παίζει η κάρτα τα σύγχρονα games στις αναλύσεις και με τα FPS που θες ? Των 30€ Οχι ... Ε τότε δεν κάνει πρέπει να κοιτάξεις παραπάνω κατηγορία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mcrae13 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Άγιε μου Βασίλη ξέρω τι δώρο θέλω φέτος! Την Sapphire Radeon RX Vega 64 Nitro! Για κάποιο λόγο που δεν μπορώ να εξηγήσω ,οπτικά μάλλον μου άρεσε περισσότερο η xfx. Anyway ,υποψήφιες και οι δύο (ΑΓΙΕ ΒΑΣΙΛΗ ΦΕΡΕ ΟΠΟΙΑ ΘΕΣ ΡΕ...ΑΚΟΥΣ??? ) αχαχαχαχ,αντε να ρθουν να αρχίσουμε τα tweaks και τα οβερκλόκια !! και κανα παιχνιδάκι ναούμε.. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
blackm76 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Και μιας και το ανέφερες φίλε μου Πρώτον τι είναι fps; Και δεύτερον όσα περισσότερα fps παράγει τόσο καλύτερα; Και τρίτον ποιες και πόσο πρέπει είναι μέσο όρο η θερμοκρασίες μιας κάρτας γραφικών; και έχουν πρόβλημα οι vega με τις θερμοκρασίες; Όλα αυτά εγκυκλοπαιδιακα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adtakhs Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Και μιας και το ανέφερες φίλε μου Πρώτον τι είναι fps; Και δεύτερον όσα περισσότερα fps παράγει τόσο καλύτερα; Και τρίτον ποιες και πόσο πρέπει είναι μέσο όρο η θερμοκρασίες μιας κάρτας γραφικών; και έχουν πρόβλημα οι vega με τις θερμοκρασίες; Όλα αυτά εγκυκλοπαιδιακα Οι κάρτες έχουν επάνω έναν πυρήνα (gpu). Για να ψυχθεί αυτός χρησιμοποιούν διάφορες ψύκτρες. Ανά κατασκευαστή θα δεις και διαφορετική συμπεριφορά από το κύκλωμα ψύξης ανάλογα με τις δυνατότητές του σε θέματα θερμοκρασιών και θορύβου. Πάντως δεν είναι χαζοί οι κατασκευαστές. Όλες οι κάρτες παίζουν σε χαμηλότερες θερμοκρασίες από το όριο λειτουργίας τους. FPS είναι τα καρέ /εικόνες ανά second που μπορεί να παράξει η κάρτα σε συγκεκριμένες ρυθμίσεις ανά παιχνίδι. Όσο περισσότερα, τόσο το καλύτερο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
blackm76 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Άρα όσα παραπάνω fps παράγει τόσο καλύτερα... Βασικά ήταν να κάνω έναν υπολογιστή κομμάτι κομμάτι. Μετά από ψάξιμο καταρχάς άλλαξα γνώμη και αντί για 7700κ θα πάρω ryzen. Και εκεί που θα επερνα ryzen τώρα περιμένω τον Φεβρουάριο για να δω τι θα γίνει με τους ryzen 2. Και μιας και έκανα στο μυαλό μου στροφή για AMD είπαν ρίξω και ένα μάτι στις vega να δω αν αξίζουν σε σχέση ε την nvidia. Πάντως αν είναι έτσι όπως τα λες με τα fps σε διάφορα συγκριτικά στο YouTube oi nvidia παράγουν περισσότερα. αυτό σημαίνει υποχρεωτικά πως είναι και καλύτερες; Τα λέω όλα αυτά για να καταλάβετε γιατί ρωτάω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
billeiros Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Καλη κι αυτη αλλα η υδροψυκτη ειναι ερωτας. Και ολο αλουμινιο απ εξω. Και πιο πανω χρονισμενη και παγωμενη... 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mcrae13 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Καλη κι αυτη αλλα η υδροψυκτη ειναι ερωτας. Και ολο αλουμινιο απ εξω. Και πιο πανω χρονισμενη και παγωμενη... Ανάλογα τα γούστα,εγώ που δε θέλω να βάλω ψυγεία μέσα,περιμένω μια καλή αερόψυκτη.Κατά τα άλλα,όντως η αλουμινένια τα σπάει.Καλοκοιτούσα μια reference limited edition αλουμίνιο,αλλά είπα να περιμένω τις καστομιές πριν απασφαλίσω 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PanosYX Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Καλη κι αυτη αλλα η υδροψυκτη ειναι ερωτας. Και ολο αλουμινιο απ εξω. Και πιο πανω χρονισμενη και παγωμενη... Δεν την λες και παγωμενη οταν τραβαει 400 watt Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
billeiros Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Δεν την λες και παγωμενη οταν τραβαει 400 watt Δεν ξερω κατα ποσο αξιοπιστο ειναι το msi afturburner αλλα το μεγιστο που χω δει ειναι γυρω στα 320.κ αυτο με 50% power limit. Με vsync οταν παιζψ εχω 37βαθμους κελσιου. Ανευ μαξαρει γυρω στο 56 Δε πα να τραβαει κ 700..προσψπικα λιγο με νοιαζει οτα συνδυαζεται με επιδοσεις. Εχω κ φθηνο ρευμα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimex Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Ενας φίλος πριν λίγες ημέρες μου θύμησε γιατί η 3dfx είχε το τέλος που είχε στην αγορά των PC στις αρχές του 2000. Τότε θυμάμαι είχα μια ATI RAGE FURY PRO 32mb που ήταν αρκετά αξιοπρεπής. Ναι από τότε ψώνιζα ATI ... με έναν Pentium III 800άρη. Τότε η Nvidia είχε παρουσιάσει T&L accelerator στις κάρτες της που μπήκε γρήγορα στο dx7 . Οι της 3dfx το σνόμπαραν πιστεύοντας στην ταχύτητα του CPU , δηλαδή της FPU και είχαν την κατάληξη που είχαν .... Αυτά περί async ... και πως μπορεί να πάει η αγορά ... Δεν είναι μόνο τα κυκλώματα για async compute που έχουν πάνω οι vega. Και οι polaris έχουν πολύ καλές υλοποιήσεις των εντολών αυτών. Επίσης οι pascal δεν έχουν software υλοποίηση των βασικών εντολών για async compute, προς θεού. Έχει προστεθεί το ανάλογο hardware. Απλά είναι απλούστερο και μικρότερο σε σχέση με της AMD, με καλύτερες συχνότητες δε. Το αρχιτεκτονικό πρόβλημα που έχει η AMD από την άλλη σε όλες τις GCN αρχιτεκτονικές της και γίνεται χειρότερο όσο πάει, είναι ότι διαφέρουν αρκετά σε φιλοσοφία από τις αρχιτεκτονικές της Nvidia. Θέλει άλλη φιλοσοφία στο σχεδιασμό των αλγορίθμων για να αξιοποιηθεί καθώς κάθε μια υπερτερεί σε εντελώς διαφορετικούς τομείς. Άρα σε μια μηχανή γραφικών είτε θα πρέπει τα ίδια πράγματα να υλοποιούνται δυο φορές, είτε μία αρχιτεκτονική απ' τις δύο να αξιποιείται καλύτερα. Προσωπικά αρκετό GPGPU κώδικα που είχα γράψει παλιότερα και ήταν δοκιμασμένος σε όλες τις αρχιτεκτονικές της Nvidia από Fermi και μετά, όταν τον έτρεξα σε Polaris πριν λίγο καιρό απογοητεύτηκα. Επίσης δεν υπήρχε εύκολος τρόπος να κάνω optimize για το Polaris. Τέτοια ζητήματα βελτιώνονται φυσικά, αλλά ο τρόπος είναι ένας και θέλει λεφτά. Το κάνει η Nvidia εδώ και χρόνια... Φυσικά η AMD με το Vega έχει ένα κάρο transistors που υλοποιούν πράγματα που η Nvidia έχει μόνο στο P100 και καίνε τζάμπα ρεύμα, αλλά αυτό υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε να μετριαστεί. Φυσικά στην προκειμένη σε συνδιασμό με το χαμηλό utilization, οδηγούν για τις ίδιες επιδόσεις σε 3D με ένα τσιπάκι της Nvidia, σε αστείες καταναλώσεις. Κατά τ' άλλα τα τσιπάκια της AMD αν θέλει να τα ξεζουμίσει κάποιος, είναι πολύ περισσότερο value for money, που το ιδανικό θα ήταν μια εταιρεία με τα τσιπάκια της AMD και τους πόρους της nvidia. Αλλά μάλλον τότε και οι vega υλοποιήσεις θα είχαν την τιμή του P100... Edit: Ένα ηλίθιο, για τα σημερινά δεδομένα του 3D τουλάχιστον, χαρακτηριστικο που κουβαλάει το vega και μόνο πιάνει χώρο. Τι ακριβώς να πρωτοβελτιστοποιήσει κάποιος εδώ για να το αξιοποιήσει σε 3D engine; Video memory η system ram και η vram της gpu ως cache; Θέλει πρώτον καινούργια θεωρία για το πως θα μετατραπούν οι υπάρχοντες αλγόριθμοι ώστε να αποφευχθούν τα cache misses. Δεύτερον, πολύ δουλειά μόνο και μόνο για ένα εξαφανισμένο από την αγορά τσιπάκι... Επεξ/σία 14 Νοεμβρίου 2017 από jimex 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adtakhs Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Δεν είναι μόνο τα κυκλώματα για async compute που έχουν πάνω οι vega. Και οι polaris έχουν πολύ καλές υλοποιήσεις των εντολών αυτών. Επίσης οι pascal δεν έχουν software υλοποίηση των βασικών εντολών για async compute, προς θεού. Έχει προστεθεί το ανάλογο hardware. Απλά είναι απλούστερο και μικρότερο σε σχέση με της AMD, με καλύτερες συχνότητες δε. Το αρχιτεκτονικό πρόβλημα που έχει η AMD από την άλλη σε όλες τις GCN αρχιτεκτονικές της και γίνεται χειρότερο όσο πάει, είναι ότι διαφέρουν αρκετά σε φιλοσοφία από τις αρχιτεκτονικές της Nvidia. Θέλει άλλη φιλοσοφία στο σχεδιασμό των αλγορίθμων για να αξιοποιηθεί καθώς κάθε μια υπερτερεί σε εντελώς διαφορετικούς τομείς. Άρα σε μια μηχανή γραφικών είτε θα πρέπει τα ίδια πράγματα να υλοποιούνται δυο φορές, είτε μία αρχιτεκτονική απ' τις δύο να αξιποιείται καλύτερα. Προσωπικά αρκετό GPGPU κώδικα που είχα γράψει παλιότερα και ήταν δοκιμασμένος σε όλες τις αρχιτεκτονικές της Nvidia από Fermi και μετά, όταν τον έτρεξα σε Polaris πριν λίγο καιρό απογοητεύτηκα. Επίσης δεν υπήρχε εύκολος τρόπος να κάνω optimize για το Polaris. Τέτοια ζητήματα βελτιώνονται φυσικά, αλλά ο τρόπος είναι ένας και θέλει λεφτά. Το κάνει η Nvidia εδώ και χρόνια... Φυσικά η AMD με το Vega έχει ένα κάρο transistors που υλοποιούν πράγματα που η Nvidia έχει μόνο στο P100 και καίνε τζάμπα ρεύμα, αλλά αυτό υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε να μετριαστεί. Φυσικά στην προκειμένη σε συνδιασμό με το χαμηλό utilization, οδηγούν για τις ίδιες επιδόσεις σε 3D με ένα τσιπάκι της Nvidia, σε αστείες καταναλώσεις. Κατά τ' άλλα τα τσιπάκια της AMD αν θέλει να τα ξεζουμίσει κάποιος, είναι πολύ περισσότερο value for money, που το ιδανικό θα ήταν μια εταιρεία με τα τσιπάκια της AMD και τους πόρους της nvidia. Αλλά μάλλον τότε και οι vega υλοποιήσεις θα είχαν την τιμή του P100... Edit: Ένα ηλίθιο, για τα σημερινά δεδομένα του 3D τουλάχιστον, χαρακτηριστικο που κουβαλάει το vega και μόνο πιάνει χώρο. Τι ακριβώς να πρωτοβελτιστοποιήσει κάποιος εδώ για να το αξιοποιήσει σε 3D engine; Video memory η system ram και η vram της gpu ως cache; Θέλει πρώτον καινούργια θεωρία για το πως θα μετατραπούν οι υπάρχοντες αλγόριθμοι ώστε να αποφευχθούν τα cache misses. Δεύτερον, πολύ δουλειά μόνο και μόνο για ένα εξαφανισμένο από την αγορά τσιπάκι... Λογικά για αυτό κάνει συμφωνίες ακόμα και με intel γιατί παίρνοντας μεγάλο ποσοστό της αγοράς ελπίζει να δει και το software να κοιτάει περισσότερο τις λύσεις της και να προσαρμόζεται επάνω τους. Πολλά από αυτά που έχουν κάνει στο vega λογικά είναι μια πρώτη εφαρμογή κάποιων ιδεών και θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε μελλοντικά αν θα πιάσουν ή αν θα πάνε άπατες . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
michael92 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Δεν ξερω κατα ποσο αξιοπιστο ειναι το msi afturburner αλλα το μεγιστο που χω δει ειναι γυρω στα 320.κ αυτο με 50% power limit. Με vsync οταν παιζψ εχω 37βαθμους κελσιου. Ανευ μαξαρει γυρω στο 56 Δε πα να τραβαει κ 700..προσψπικα λιγο με νοιαζει οτα συνδυαζεται με επιδοσεις. Εχω κ φθηνο ρευμα Το καλοκαίρι να σε δω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ilos Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Λοιπον απο το bios στο dram frequency τις βαζω καρφωτη επιλογη 3200 και δινει απο μονο του command rate 1, tcl 16,trcdrd 18,trcdwr 18,trp 18 και tras 38 ρευμα 1.344 αλλα βλεπω στο bios να αλλαζει κ σε 1.360.ολα αυτα αυτοματα τα βγαζει. Παει αψογα το μηχανημα και δεν πειραξα τπτ. Bios εχω περασμενο το τελευταιο νομιζω ητοι MS-7A33. Edit SOC VOLTAGE 1.184 ΕΧΩ CINEBENCH 1712 Με αυτά τα settings και soc 1.15 εμένα είναι stable με 3.7/1.24v ο 1600. Αν είμαι 3.8/1.28v τότε ούτε και με 3066 δε βγάζω aida 10λεπτό. Για benches μόνο είναι. Πιστεύω είναι καθαρά λαχείο τι imc θα σου τύχει γιατί έχω ακούσει και άλλους να 8έλουν λίγο/πολύ soc 1.2 είναι το max safe και δε θέλω να πάω κοντά (degrade inbound). Ευχαριστώ για το offtopic Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα